Automatické zapnutí světel - vyřešeno
Moderátor: Moderators General
Automatické zapnutí světel - vyřešeno
chci se zeptat, jak udělat aby se mi při startu automaticky rozsvítili světla? tyhle megany mají sensor který sepne světla když se setmí automaticky, to se ještě nemuselo svítit povinně, chci to čidlo přikrýt aby si to myslelo že je šero a svítilo automaticky při nastartování, kde je ten sensor? někde v zrcátku nee?
Megane II Grandtour 1.6.16v 83Kw, r.v 2004, BA95/ ETHANOL E85
Re: automat.zapnutí světel
A tobě nefunguje klasika? Deaktivovat na levé páčce automatiku, nechat rozsvícené světla, přijet na místo určení, vypnout motor, vytáhnout kartu, otevřít dveře u řidiče a blik tma? Nastoupit, vložit kartu, nastartovat, budiž světlo?
Megan sedan Sportway 1.4 2009
jo parkrát se mi to nějak povedlo, ale to asi nesmím otevřít dveře dřív než vysunu kartu žee?
-
trabi
- Advanced member
- Kontaktovat uživatele:
jj najprv zhasnut motor a až potom otvorit dvere.
v service cez PC sa da aktivovat denne svietenie !! ale v tom pripade už svetlá nevypnes maximalne na parkovačky
v service cez PC sa da aktivovat denne svietenie !! ale v tom pripade už svetlá nevypnes maximalne na parkovačky
Renault Megane II GT 1.9dCi 88kW ,r.2005
[color=red:58ac6b1743]ex Renault Mégane Break 1.9dTi 72kW ,r.2000[/color]
[color=orange:58ac6b1743]ex Trabant 601 deluxe r.1989[/color]
http://forum.meganeklub.sk/viewtopic.php?t=3002
namitka namitkatrabi píše:jj najprv zhasnut motor a až potom otvorit dvere.
mam deaktivovany svetelny senzor a destovy senzor (oboje me vytacelo do nepricetnosti) Svetla pokud nevypnu prepinacem tak po nastartovani sviti automaticky. Vypnu motor otevru dvere (o karte nemluvim) se svetla sama vypnou. Kdykoliv behem jizdy je mohu uplne vypnout vcetne parkovacek. Pokud chci nechat auto svitit parkovacky nebo plna svetla pri vypnutem motoru tak vypnu motor a svetla. Pak si na prepinaci nastavim co chci aby svitilo - treba i dalkove kdyz jsme staveli stan.
destovy senzor je taky deaktovovany - cyklovam mi vyhovuje lepe.
Laguna III, dCi-110 kW, Grandtour
Megane II, dCi-96 kW, Grandtour
Pardubice
Pardubice
Přesně tak, karta musí být ze čtečky venku.karlos 23 píše:jo parkrát se mi to nějak povedlo, ale to asi nesmím otevřít dveře dřív než vysunu kartu žee?
P.S. Trochu O.T.
Megan sedan Sportway 1.4 2009
France Drazkovice - na prvni tulnuti v ramci klimatizace na pozadani - na grafice servisak prehodil jeden posunovac. Pokud je to v zaruce tak reklamovat, reklamovat reklamovat - funguje jinak nez chci = zavada. Pak se to radeji nauceji. Malinko mimo OT normalni lidska vlastnost nejde to (protoze to neumime), ja jim za to podekuji zaplatim a nesrane odchazim pryc. Kdyz mam neco v zaruce tak je dusim za vsechno - delam do strojariny a pokud se v ramci zaruky neco sustne tak me duseji pod krkem - protoze si za to u nas zaplatili. A fak je to mazec kdyz ti stoji linka X korun - nekrast a nebat se jak rikal TGMbolo365 píše:Přesně tak, karta musí být ze čtečky venku.karlos 23 píše:jo parkrát se mi to nějak povedlo, ale to asi nesmím otevřít dveře dřív než vysunu kartu žee?
P.S. Trochu O.T.To:suchojik - ten dešťovej senzor mě točí taktéž, jenže když jsem v autorizovaném servisu ve Vyškově (patří pod Pokorný Brno) chtěl deaktivaci, tak bylo v tel. sluchátku významné ticho ( zřejmě v tu chvíli hodnotili moje I.Q. a nemohli se dopočítat mínusové hodnoty
). No nic, po záruce se půjde jinam...
Laguna III, dCi-110 kW, Grandtour
Pardubice
Pardubice
Ja teda neviem ako je to na tvojom aute, ale ja keď chcem deaktivovať dažď. senzor, dám páčku úplne hore (podľa manuálu do polohy "A") a je deaktivovaný.bolo365 píše: ten dešťovej senzor mě točí taktéž, jenže když jsem v autorizovaném servisu ve Vyškově (patří pod Pokorný Brno) chtěl deaktivaci, tak bylo v tel. sluchátku významné ticho
-
trabi
- Advanced member
- Kontaktovat uživatele:
jj to mas pravdusuchojik píše:namitka namitkatrabi píše:jj najprv zhasnut motor a až potom otvorit dvere.
mam deaktivovany svetelny senzor a destovy senzor (oboje me vytacelo do nepricetnosti) Svetla pokud nevypnu prepinacem tak po nastartovani sviti automaticky. Vypnu motor otevru dvere (o karte nemluvim) se svetla sama vypnou. Kdykoliv behem jizdy je mohu uplne vypnout vcetne parkovacek. Pokud chci nechat auto svitit parkovacky nebo plna svetla pri vypnutem motoru tak vypnu motor a svetla. Pak si na prepinaci nastavim co chci aby svitilo - treba i dalkove kdyz jsme staveli stan.
destovy senzor je taky deaktovovany - cyklovam mi vyhovuje lepe.
ja som vravel o dennom svieteni a to sa akotivuje vylucne cez počítač v servise !!! a to co som spominal je pri spustenom motore a kedze mam denne svetla to mam deaktivovane.
karlos 23 píše:chci se zeptat, jak udělat aby se mi při startu automaticky rozsvítili světla? tyhle megany mají sensor který sepne světla když se setmí automaticky, to se ještě nemuselo svítit povinně, chci to čidlo přikrýt aby si to myslelo že je šero a svítilo automaticky při nastartování, kde je ten sensor? někde v zrcátku nee?![]()
Zajeď za někým, kdo má Clip a ten ti to za cca. 5min. udělá, jak píšeš, mám to taky tak.
Renault Austral iconic Tce 160
A to nema kazdy Megane automaticky vo vybave? U nas sa povinne svieti uz nejaku dobu, a proste po kupe auta som dal packu do polohy 1 a mam do smrti pokoj: nastartujem a zasvietia sa, idem vystupit vypnem motor vytiahnem kartu otvorim dvere a zhasnu - absolutna dokonalost
Momentalne Fluence 1.6 2013 + Grande Punto 1.4 8V 2013
- Zefek
- Grafoman
Jo, tohle má každý Mégane, ale pak existuje ještě verze, že když nastartuješ do 20 minut, tak se ti rozsvítí světla se startem motoru, když po 20ti minutách, tak už se otevřením/odemčením dveří a zůstanou svítit. Akorát pak je trošku na nic světelný senzor.
Pak existuje ještě denní svícení a to se aktivuje diagnostikou. U toho bys teoreticky páčkou vůbec otáčet neměl a světla by měla svítit po nastartování. Ale nevím, nikde jsem se nedočetl jak to je.
Pak existuje ještě denní svícení a to se aktivuje diagnostikou. U toho bys teoreticky páčkou vůbec otáčet neměl a světla by měla svítit po nastartování. Ale nevím, nikde jsem se nedočetl jak to je.
Renault Laguna 1.5 dci 2010 Hatchback
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)
-
milan.maly
- Experienced member
Potvrdzujem, ze existuje denne svietenie aktivovane cez diagnostiku - t.j. hned po nastartovani sa zapnu svetla. Tusim, ze po vypnuti motora svetla hned zhasnu, ale nie som si isty, lebo som to mal aktivovane len 5 minut. 
Ked som chcel, aby mi v servise cez diagnostiku povolili svetelny senzor (z nejakeho dovodu nefungoval), tak mi aktivovali na prvy pokus presne toto spravanie. Podarilo sa mi vsak ukecat mechanika, ze to tak nechcem a jemu zasa na druhy pokus aktivovat svetelny senzor.
PS: Ja svetla zapinam vzdy rucne po nastartovani - istota je istota.
Ked som chcel, aby mi v servise cez diagnostiku povolili svetelny senzor (z nejakeho dovodu nefungoval), tak mi aktivovali na prvy pokus presne toto spravanie. Podarilo sa mi vsak ukecat mechanika, ze to tak nechcem a jemu zasa na druhy pokus aktivovat svetelny senzor.
PS: Ja svetla zapinam vzdy rucne po nastartovani - istota je istota.
Renault Megane II Grandtour 1,5dCi 74kW/101k, r.v.: 01/2005 http://moje.auto.cz/Master13/megane.html
Renault Laguna III Grandtour 4-Control 2.0dCi 127kW/175k, r.v. 10/2013
V občasnej údržbe:
Renault Thalia 1,4 16V 72kW/98k, r.v.: 2001
Renault Fluence Privilege 1,6 16V 81kW/110k, r.v.: 2010
Renault Fluence Technofeel 1,6 16V 110k, r.v.: 2012
Renault Megane III Grandtour 1,6 16V 110k, r.v.: 2012
Renault Laguna III Grandtour 4-Control 2.0dCi 127kW/175k, r.v. 10/2013
V občasnej údržbe:
Renault Thalia 1,4 16V 72kW/98k, r.v.: 2001
Renault Fluence Privilege 1,6 16V 81kW/110k, r.v.: 2010
Renault Fluence Technofeel 1,6 16V 110k, r.v.: 2012
Renault Megane III Grandtour 1,6 16V 110k, r.v.: 2012
Takze ja sa stale pytam co tu riesimeZefek píše:Jo, tohle má každý Mégane.
A ked dam packu do polohy "Auto" alebo co to tam je, tak funguje svetelny senzor - ktory by som osobne okamzite vyrazil - este mame celodenne svietenie a pokoj
Alebo tu riesite "denne svietenie" obrysovymi svetlami a nie normalnymi?
-
trabi
- Advanced member
- Kontaktovat uživatele:
jj Rado77 
Zdravím,
Nevím jak u jiných Meganů, ale u mýho CCčka se dá vypnout světelnej senzor tím, že podržíte na 5 sekund tlačítko na levé páčce. Na paluce se oběví hláška, že je autom. svícení deaktivováno (stačilo naštudovat manuál
) jinak co se týče světel tak je mám permanetně zaplý a když chcípnu motor a otevřu dveře tak automaticky zhasnou. Pokud nastartuju motor, tak se automaticky rozsvěcí bez toho aniž bych se o něco musel starat. Ještě zmiňuju, že mám dálkovou kartu takže nevim jestli to tak funguje i s vložením 
Nevím jak u jiných Meganů, ale u mýho CCčka se dá vypnout světelnej senzor tím, že podržíte na 5 sekund tlačítko na levé páčce. Na paluce se oběví hláška, že je autom. svícení deaktivováno (stačilo naštudovat manuál
jo přesně tak to funguje.
Re: Automatické zapnutí světel - vyřešeno
Ještě uvedu na správnou míru, že světla zhasnou i když přijedu na místo otevřu dveře a až pak vypnu motor. Tzn. při otevřených dveřích a nastartovaném autě světla svítí a když vypnu motor světla zhasnou taky, kartu klidně nechám ve čtečce.
now
3.9L/100km + CAN Clip v110
past
6.4L/100km
3.9L/100km + CAN Clip v110past
6.4L/100kmRe: Automatické zapnutí světel - vyřešeno
Ano, s kartou to myslim vobec nesuvisi
U mňa to tak nefunguje. Keď vypnem motor a otvorím dvere, svetlá zhasnú, ale keď potom odomknem, svetlá sa automaticky rozsvietia ešte pred otvorením dverí a už sa mi stalo aj to, že som niečo išiel zobrať do auta, po odomknutí sa svetlá rozsvietili, ja som si to nevšimol, zamkol a už nezhasli. Sused mi prišiel asi o 10 min. povedať, že svietim. Je tam niečo zle nastavené, alebo je to nejaká chyba v riadiačke?
Funguje to takto: mame povinne svietenie cize stretavacky mam trvale zapnute, po nastartovani sa rozsvietia, po vypnuti motora a otvoreni dveri zahasnu. Je jedno ci je karta v citacke alebo nie. Funkcia svetelneho snimaca nema zmysel.
Alebo: Mam dorobene denne svetla a packu svetiel trvale vypnutu. Automaticke svietenie (svetelny snimac) aktivovany(tlacitkom na lavej packe). Po starte cez den svietia denne, ked zajdem do garaze, tunela alebo sa zotmie automaticky zhasnu denne a rozsvietia sa stretavacie.
Ani v jednom pripade netreba na packu svetiel vobec sahnut a nemusite sa bat pokuty za nesvietenie.
Alebo: Mam dorobene denne svetla a packu svetiel trvale vypnutu. Automaticke svietenie (svetelny snimac) aktivovany(tlacitkom na lavej packe). Po starte cez den svietia denne, ked zajdem do garaze, tunela alebo sa zotmie automaticky zhasnu denne a rozsvietia sa stretavacie.
Ani v jednom pripade netreba na packu svetiel vobec sahnut a nemusite sa bat pokuty za nesvietenie.
Naposledy upravil(a) tulo dne sob úno 25, 2012 11:19, celkem upraveno 1 x.
Megane Grandtour II 2008, 1,6 16V strieborna metaliza,full + LPG
Toto u meganov vyrobených 2003 nefunguje, polkiaľ necháš zapnuté svetlá, rozsvietia sa už pri odomknutítulo píše:Funguje to takto: mame povinne svietenie cize stretavacky mam trvale zapnute, po nastartovani sa rozsvietia, po vypnuti motora a otvoreni dveri zahasnu.
Toto je jasnétulo píše: Alebo: Mam dorobene denne svetla a packu svetiel trvale vypnutu. Automaticke svietenie (svetelny snimac) aktivovany(tlacitkom na lavej packe). Po starte cez den svietia denne, ked zajdem do garaze, tunela alebo sa zotmie automaticky zhasnu denne a rozsvietia sa stretavacie.
A to je zle? Mne by sa to pacilo. Ulahci to hladanie auta na preplnenom parkovisku alebo ked neviem kam manzelka pred nasim dlllhociznym panelakom zaparkovala. Vacsinou to aj tak dlho nesvieti ved predsa odomknes nasadnes a ides takze o baterku by som sa az tak nebal. Ci ma to este nejake nevyhody?peto 1 píše:Toto u meganov vyrobených 2003 nefunguje, polkiaľ necháš zapnuté svetlá, rozsvietia sa už pri odomknutí![]()
Megane Grandtour II 2008, 1,6 16V strieborna metaliza,full + LPG
- Zefek
- Grafoman
Má to nevýhodu, když do auta jen pro něco jdeš, odemkneš a svítí. Zamkneš a svítí. Nevím, jestli to náhodou nemá spojitost s poruchou bloku páček pod volantem. Diagnostika mi ji totiž stále vypisuje.
Jinak nemáte někdo denní svícení originál - automatické rozsvícení po startu s páčkou světel v poloze nula? Jde to aktivovat diagnostikou.
Jinak nemáte někdo denní svícení originál - automatické rozsvícení po startu s páčkou světel v poloze nula? Jde to aktivovat diagnostikou.
Renault Laguna 1.5 dci 2010 Hatchback
Ja som si to chcel dať nastaviť a vraj sa to nedá, ale už to neriešim, lebo si tam idem dať LED denné svetlá...Zefek píše: Jinak nemáte někdo denní svícení originál - automatické rozsvícení po startu s páčkou světel v poloze nula? Jde to aktivovat diagnostikou.