DDT2000 a vše kolem něj...

Najdete-li nějaké schéma, dejte ho sem!

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
Laco19
Grafoman

Re: Airbag

Příspěvek od Laco19 » sob dub 18, 2009 09:01

Březina Michal píše:
Laco19 píše: Tato funkcia sa zapina kartou. Ak sa nemylim, musis zamknut tlacitkom LOCK/AUTO a je to aktivovane.
Co si robil s pristrojovou doskou?
No na airbagu spolujezdce je přechodovej odpor přes 13, vyčištěním konektoru Kontoxem se to vůbec nezměnilo tak jsem se chtěl mrknout na připojení airbagu samotnýho.Zamknout LOCK/AUTO jsem samozřejmě vyzkoušel ale kýženého efektu jsem nedosáhl.A jelikož jsem spouštěl přes DDT display s manuální převodovkou tak nevím jestli jsem se někde neuklikl.Já jak vidím tlačítko tak jsem k neudržení.. :mn7:
Ten zvyseny odpor sa objavil sam alebo ako nasledok nejakej opravy? Raz sa mi podarilo zle zastrcit (zaistit) konektor ko airbagu - da sa to :wink: a myslim ze odpor bol o cosi vacsi ako 10 ohm (tzn. uplne odpojeny = odpor vacsi ako 10 ohm).
Skusil by som este vycistit 2. konec kabla a pozriet stav kabelaze.

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrola tlaku

Příspěvek od Březina Michal » sob dub 18, 2009 09:07

Ahoj Laco.Tak jsem se pustil do toho překládání a nějaký ty stránky už mám, uložil jsem to ale po spuštění DDT je tam opět francouština....kam se to má Laco správně ukládat?
Já totiž napřed vůbec nevěděl že to lze dělat přes Builder a šel hned do zdrojáků :D.Což není taky těžký ale je to práce jak s Biblí.... :D
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Renault Laguna II 1.9 dCi combi 2001
Nissan Primera 2.0 GTe
Peugeot 307 SW 1.6 HDi FAP

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » sob dub 18, 2009 09:18

Laco19 píše:
No na airbagu spolujezdce je přechodovej odpor přes 13, vyčištěním konektoru Kontoxem se to vůbec nezměnilo tak jsem se chtěl mrknout na připojení airbagu samotnýho.Zamknout LOCK/AUTO jsem samozřejmě vyzkoušel ale kýženého efektu jsem nedosáhl.A jelikož jsem spouštěl přes DDT display s manuální převodovkou tak nevím jestli jsem se někde neuklikl.Já jak vidím tlačítko tak jsem k neudržení.. :mn7:
Ten zvyseny odpor sa objavil sam alebo ako nasledok nejakej opravy? Raz sa mi podarilo zle zastrcit (zaistit) konektor ko airbagu - da sa to :wink: a myslim ze odpor bol o cosi vacsi ako 10 ohm (tzn. uplne odpojeny = odpor vacsi ako 10 ohm).
Skusil by som este vycistit 2. konec kabla a pozriet stav kabelaze.[/quote]

No když jsem ji kupoval tak jenom problikával Airbag na přístrojovce, ale po třech dnech už to svítilo furt.No a pak jsem objevil Vás a stáhnul DDT... a od té doby se v tom hrabu.Kontrola kabeláže od konektoru u přihrádky až k airbagu OK.Konektory vyčištěný ale pořád mám chybu na airbagu spolujezdce kde je odpor pořád 13,8. A tak si říkám když už tam jsou tak ať fungují :D
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Nissan Primera 2.0 GTe

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » sob dub 18, 2009 09:43

Březina Michal píše:No když jsem ji kupoval tak jenom problikával Airbag na přístrojovce, ale po třech dnech už to svítilo furt.No a pak jsem objevil Vás a stáhnul DDT... a od té doby se v tom hrabu.Kontrola kabeláže od konektoru u přihrádky až k airbagu OK.Konektory vyčištěný ale pořád mám chybu na airbagu spolujezdce kde je odpor pořád 13,8. A tak si říkám když už tam jsou tak ať fungují :D
V manualoch zakazuju merat odpor airbagu ohmetrom. Nemyslim si, zeby maly prud z multimetra by dokazal cokolvek odpalit ale aj tak je to riziko a robil by som to ako poslednu moznost a nie na rozsahu 0,1 ohm. Este stale sa da zmerat odpor slucky - namiesto airbagu mostik z drotu (alebo vytiahni zo suflika nejaky odpor, napr. 4 ohm) a pozriet co na to povie RJ. Ak bude aj nadalej hlasit chybu, je predsa len chyba v kabloch alebo samotnej RJ (mozes dat odpor rovno na RJ, potom uz nemeras kable).
V DDT si vsimni "X73" - to my nemame, myslim ze 2. linka je cervena a je to OK - neriesis toto?
Inac, ja mam v DDT oznacene linky 7 a 8 ako airbag spolujazdca (uroven 1 a 2) ale je to opacne popisane - je to airbag na volante!

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » sob dub 18, 2009 14:22

Laco19 píše: V manualoch zakazuju merat odpor airbagu ohmetrom. Nemyslim si, zeby maly prud z multimetra by dokazal cokolvek odpalit ale aj tak je to riziko a robil by som to ako poslednu moznost a nie na rozsahu 0,1 ohm. Este stale sa da zmerat odpor slucky - namiesto airbagu mostik z drotu (alebo vytiahni zo suflika nejaky odpor, napr. 4 ohm) a pozriet co na to povie RJ. Ak bude aj nadalej hlasit chybu, je predsa len chyba v kabloch alebo samotnej RJ (mozes dat odpor rovno na RJ, potom uz nemeras kable).
V DDT si vsimni "X73" - to my nemame, myslim ze 2. linka je cervena a je to OK - neriesis toto?
Inac, ja mam v DDT oznacene linky 7 a 8 ako airbag spolujazdca (uroven 1 a 2) ale je to opacne popisane - je to airbag na volante!
Přesně jak říkáš...je to druhá linka pro X73 :D ...potom to samý na 15 a 16 avšechny tři jsou červený.Takže tohle vůbec řešit nemám?To by bylo super, protože demontovat palubku by se mi znovu nechtělo.... jenže to znamená že problém bude někde jinde.Na 13 a 14 je přechodovej odpor shodný 13,2..a jsou zelený OUI..je to ten sám neproblém?
No a k těm překladům, potřeboval bych vědět co jsou zkratky DAV,APV,APC,ACC(předpokládám že to nejsou tablety na kašel :D ),ALS atp...možná jsou v Dialogys popsaný ale hledat v něm moc neumím....
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Nissan Primera 2.0 GTe

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » sob dub 18, 2009 21:23

Březina Michal píše:
Laco19 píše: V manualoch zakazuju merat odpor airbagu ohmetrom. Nemyslim si, zeby maly prud z multimetra by dokazal cokolvek odpalit ale aj tak je to riziko a robil by som to ako poslednu moznost a nie na rozsahu 0,1 ohm. Este stale sa da zmerat odpor slucky - namiesto airbagu mostik z drotu (alebo vytiahni zo suflika nejaky odpor, napr. 4 ohm) a pozriet co na to povie RJ. Ak bude aj nadalej hlasit chybu, je predsa len chyba v kabloch alebo samotnej RJ (mozes dat odpor rovno na RJ, potom uz nemeras kable).
Přesně jak říkáš...je to druhá linka pro X73 :D ...potom to samý na 15 a 16 avšechny tři jsou červený.Takže tohle vůbec řešit nemám?To by bylo super, protože demontovat palubku by se mi znovu nechtělo.... jenže to znamená že problém bude někde jinde.Na 13 a 14 je přechodovej odpor shodný 13,2..a jsou zelený OUI..je to ten sám neproblém?
No a k těm překladům, potřeboval bych vědět co jsou zkratky DAV,APV,APC,ACC(předpokládám že to nejsou tablety na kašel :D ),ALS atp...možná jsou v Dialogys popsaný ale hledat v něm moc neumím....
Druha linka je len pre X74, u nas je neaktivna - cervene nie.
Linky 1 a 2 - 12 (alebo 2 - 14 ak mas airbagy aj vzadu) su zelenou "ano" a mali by mat odpor do 10 ohm (u mna 2 - 5 ohm). Takze ak na pristrojovej doske neblika airbag, tak nemas co riesit.
DAV = posilnovac riadenia s premenlivym ucinkom, APV je myslim "popredajny servis" (teda autoservis), APC je napatie po zastrceni karty. ACC je myslim adaptivny tempomat.

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » ned dub 19, 2009 09:26

Laco19 píše:
Linky 1 a 2 - 12 (alebo 2 - 14 ak mas airbagy aj vzadu) su zelenou "ano" a mali by mat odpor do 10 ohm (u mna 2 - 5 ohm). Takze ak na pristrojovej doske neblika airbag, tak nemas co riesit.
DAV = posilnovac riadenia s premenlivym ucinkom, APV je myslim "popredajny servis" (teda autoservis), APC je napatie po zastrceni karty. ACC je myslim adaptivny tempomat.
No právě že na přístrojovce svítí SERVIS a airbag...zkusil jsem je deaktivovat ale nastavení vydrželo jen přepnutí na jinou obrazovku...
Každopádně už se mi podařilo aktivovat Auto/Lock přes DDT.. :)
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Nissan Primera 2.0 GTe

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » ned dub 19, 2009 21:12

Březina Michal píše:
Laco19 píše:
No právě že na přístrojovce svítí SERVIS a airbag...zkusil jsem je deaktivovat ale nastavení vydrželo jen přepnutí na jinou obrazovku...
Každopádně už se mi podařilo aktivovat Auto/Lock přes DDT.. :)
Mohol si tu dat obrazovku s odpormi, na nej by malo byt vidno v com je problem.

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » pon dub 20, 2009 07:29

Laco19 píše: Mohol si tu dat obrazovku s odpormi, na nej by malo byt vidno v com je problem.
Musím vykoumat jak se sem obrázky vůbec dávaj...
:) [/img]
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Nissan Primera 2.0 GTe

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » pon dub 20, 2009 08:15

Březina Michal píše:
Laco19 píše: Mohol si tu dat obrazovku s odpormi, na nej by malo byt vidno v com je problem.
Musím vykoumat jak se sem obrázky vůbec dávaj...
:) [/img]
Tu davas len odkaz na obrazok, na ulozenie si musis najst miesto inde.

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » pon dub 20, 2009 08:25

Laco19 píše: Tu davas len odkaz na obrazok, na ulozenie si musis najst miesto inde.
Obrázek
a
Obrázek

doufám že se to zobrazí

:D
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Nissan Primera 2.0 GTe

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » pon dub 20, 2009 08:28

bmp to nějak nevzalo ale v prohlížeči ten odkaz funguje... :roll:
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Nissan Primera 2.0 GTe

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » pon dub 20, 2009 08:43

Březina Michal píše:
Laco19 píše: Tu davas len odkaz na obrazok, na ulozenie si musis najst miesto inde.
doufám že se to zobrazí

:D
Mas naozaj 8 airbagov? Pozri ci mas naozaj aj zadne bocne. Na boku operadla tesne vedla dveri je uzky sedy plastovy kryt (kopiruje obluk blatnika). Na nom by malo byt napisane ze je tam airbag ak ich mas vo vybave.
Nezdaju sa mi impedancie zadnych airbagov, su dost vysoke a navyse je hodnota rovnaka ako impedancia dalsich nezapojenych liniek.

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » pon dub 20, 2009 08:51

Laco19 píše: Mas naozaj 8 airbagov? Pozri ci mas naozaj aj zadne bocne. Na boku operadla tesne vedla dveri je uzky sedy plastovy kryt (kopiruje obluk blatnika). Na nom by malo byt napisane ze je tam airbag ak ich mas vo vybave.
Nezdaju sa mi impedancie zadnych airbagov, su dost vysoke a navyse je hodnota rovnaka ako impedancia dalsich nezapojenych liniek.
Fyzicky jsou tam...minulej víkend než šla dolů palubovka tak jsem měl zadní sloupky, plasty nad kufrem, a tapecírunk dole....prostříkal jsem kontakty a dal vše tak jak bylo.Nedošlo k žádné změně na obrazovce....a jak říkám když jsem ji kupoval tak to problikávalo na palubě...chvilku znak renault chvilku SERVIS...no a potom už jen SERVIS....
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Nissan Primera 2.0 GTe

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » pon dub 20, 2009 09:14

Březina Michal píše:
Laco19 píše: Mas naozaj 8 airbagov? Pozri ci mas naozaj aj zadne bocne. Na boku operadla tesne vedla dveri je uzky sedy plastovy kryt (kopiruje obluk blatnika). Na nom by malo byt napisane ze je tam airbag ak ich mas vo vybave.
Fyzicky jsou tam...minulej víkend než šla dolů palubovka tak jsem měl zadní sloupky, plasty nad kufrem, a tapecírunk dole....prostříkal jsem kontakty a dal vše tak jak bylo.Nedošlo k žádné změně na obrazovce....a jak říkám když jsem ji kupoval tak to problikávalo na palubě...chvilku znak renault chvilku SERVIS...no a potom už jen SERVIS....
Zadne bocne su priblizne vo vyske nieco nad kolesom, nie hore pod strechou alebo na stlpiku - su bocne, nie hlavove.
Pohladaj tie napisy co som pisal. Ak ich nenajdes, nemas bocne airbagy a je chyba v konfiguracii RJ.

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » pon dub 20, 2009 11:20

Laco19 píše: Zadne bocne su priblizne vo vyske nieco nad kolesom, nie hore pod strechou alebo na stlpiku - su bocne, nie hlavove.
Pohladaj tie napisy co som pisal. Ak ich nenajdes, nemas bocne airbagy a je chyba v konfiguracii RJ.
No mrknu na to ...není někde nějakej obrázek kde jsou všechny ty bagy v kombíku rozmístěný?
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Nissan Primera 2.0 GTe

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » pon dub 20, 2009 11:34

Tak napočítal jsem 6 plastových štítku airbag plus řidič a spolujezdec by mělo být 8. Mimo airbagy v opěradlech řidiče a spolujezdce jsem fyzicky viděl všechny.... :shock:
Pozice štítků:
2 x opěradla na předních sedačkách,
2 x nad středním sloupkem
2 x za zadním sloupkem nad zavazadlovým prostorem
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Nissan Primera 2.0 GTe

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » pon dub 20, 2009 20:39

Březina Michal píše:Tak napočítal jsem 6 plastových štítku airbag plus řidič a spolujezdec by mělo být 8. Mimo airbagy v opěradlech řidiče a spolujezdce jsem fyzicky viděl všechny.... :shock:
Pozice štítků:
2 x opěradla na předních sedačkách,
2 x nad středním sloupkem
2 x za zadním sloupkem nad zavazadlovým prostorem
Uz sa to tu riesilo. Kazdy hlavovy je oznaceny hore 2x ale je to stale len jeden airbag. Ak nemas oznacenie aj na tych plastoch co som pisal (tj. 8 stitkov), mas len 6 airbagov.
Niekto ti asi konfiguraciou RJ vyrobil 2 airbagy :wink: .

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » úte dub 21, 2009 06:26

Laco19 píše: Uz sa to tu riesilo. Kazdy hlavovy je oznaceny hore 2x ale je to stale len jeden airbag. Ak nemas oznacenie aj na tych plastoch co som pisal (tj. 8 stitkov), mas len 6 airbagov.
takže ty dva (linka 13 a 14) stačí navolit jako "deconfigurer" a potvrdit? :shock:
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Nissan Primera 2.0 GTe

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » úte dub 21, 2009 08:12

Březina Michal píše:
Laco19 píše: Uz sa to tu riesilo. Kazdy hlavovy je oznaceny hore 2x ale je to stale len jeden airbag. Ak nemas oznacenie aj na tych plastoch co som pisal (tj. 8 stitkov), mas len 6 airbagov.
takže ty dva (linka 13 a 14) stačí navolit jako "deconfigurer" a potvrdit? :shock:
Tak by to malo fungovat.

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » úte dub 21, 2009 10:43

Laco19 píše: Tak by to malo fungovat.
Hned jak se vrátím z práce tak na to mrknu...akorát mi nejde do hlavy proč to v době koupi problikávalo :)
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Nissan Primera 2.0 GTe

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » stř dub 22, 2009 04:13

Březina Michal píše:
Laco19 píše: Tak by to malo fungovat.
Tak se nezadařilo...4 x standart defaut (otevřený obvod)...budu muset jít po včech konektorech :( . V UBIC to hlásí taky airbag a EEPROM
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Nissan Primera 2.0 GTe

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » stř dub 22, 2009 11:10

Březina Michal píše:Tak se nezadařilo...4 x standart defaut (otevřený obvod)...budu muset jít po včech konektorech :( . V UBIC to hlásí taky airbag a EEPROM
Ja som airbagy este neaktivoval a nedeaktivoval - nemal som dovod.
UCH hlasi o airbagoch len to, co ma od RJ airbagov.
Treba pozriet postupy v servisnych manualoch, urcite je tam postup ako to urobit - ja tymto zacinam.

filipjurik
Starting member

Příspěvek od filipjurik » sob dub 25, 2009 14:50

zdravim vas,

da sa cez ddt aktivovat tempomat ?
Laguna II r.v.2001, 1.9 dci

nemate niekto skusenosti s diag kablom ELM327 ??

dik
1. Renault Laguna II 1,9 DCi 88kW grandtour, r.v. 2005, naj. 298-tis., 6,2 l/100km

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » pát kvě 01, 2009 06:36

Tak na airbagu zůstala posledníchyba se kterou se mi přes DDT nepodařilo dále vůbec hnout.Je to strana řízení-non utilisé.Ač jsem vyzkoušel všechno možný tak vždy při odpojení DDT chyba vždy znovu naskočila.
Postup a kontrola nastavení:
UBIC:
conduite a droite - NON
Airbag:
Verouillé boitier - OUI
configuration conduite a gauche - Ecriture
(následně vyzkoušeny i kombinace - pravá strana a libovolná strana s nastavením v UBIC :conduite a droite - NON/OUI)

až potud si myslím že jsem udělal vše správně.Ale na další strance "etet du systeme"...už si tak zcela jistý nejsem. I když kontrolka na palubě zhasla při "..témoins via CAN ->arreter pilotage->défaut airbag i d´inhibition =>ETEINE". Nevím zcela jistě co znamenají v roletovém menu všechny ty zkratky AB ON/OFF et INHIB PSG ON/OFF.Každopádně na palubě nesvítí Airbag jen do vypnutí DDT.

Nemáte někdo ještě nějaký další postup před návštěvou servisu?
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Nissan Primera 2.0 GTe

Odpovědět

Zpět na „Manuály a schémata & diagnostika“