Rozervaný rozvodový řemen Laguna 1,6 16v RV:98

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
renemadr
Starting member

Rozervaný rozvodový řemen Laguna 1,6 16v RV:98

Příspěvek od renemadr » sob led 31, 2026 12:44

Prosím odborniky o radu.Renault 1,6 16v. Cca při 40km/h při rozjezdu po rovině,praskl rozvodák,jennom to luplo,žadne klepnutí,zarachocení nebo pod.Po dotažení domů sundán kryt rozvodů,řemen přervany spadlí dole u řemenice klikovky.Po otočení klíču starter reaguje klikovka se točí písty zdá se lechce chodí není slyšet žádné klepaní,oba vačkové hřídele se točí ale je cítit odpor ventilů
Prosím o radu jak zjistit jestli je to potkané? Nasadit nový řemen načasovat a vyzkoušet je asi blbost že?
Pak sundat hlavu to jo ale co když to bude ok,a bude to zbytečný,ještě mne napadlo podívat se tam endoskopem to na pístech uvidim jesli je to kleplé ne? nebo tam může byt něco úplně jiného rozsypaneho?
Jsem se tak poptával a jeden říká:16ti ventil. 100% potkané,druhý žé to bude potkané nebude protože tyto starší motory měly na pístech větší vybrání tudíž více prostoru aby se to nedotklo,každej řika neco jinýho.
ŘEknete zvrakovat ale je mi to líto,loni jsem tam dělal plechařinu a brzdy,na druhé straně se mi do tak starého auta nechce už moc investovat.
Tak prosím o váše názory za ktere předem děkuji.

kotasekh
Grafoman

Re: Rozervaný rozvodový řemen Laguna 1,6 16v RV:98

Příspěvek od kotasekh » sob led 31, 2026 14:23

Natocit vacku tak, at jsou ventily na danem valci zavrene a pustit do pistu pres svicku tlakovy vzduch. Poslouchat na strane sani ci vyfuku. Pokud bude sycet, je ventil ohly/netesny.
ex Renault Thalia Authentique 1,2 16V LPG
Najeto 317 000km, totálka při nehodě :(.
Nyní Renault Thalia 2012, Dacia Duster Prestige TCe100 LPG 2022

Odpovědět

Zpět na „Renault Laguna I“