Teploty na budíkách

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.
Odpovědět
Variant86
Starting member

Teploty na budíkách

Příspěvek od Variant86 » čtv lis 06, 2025 08:19

Zdravím, Trafic 2013 2.0 84 kW Passenger Black Edition, mám začátečnický dotaz:
Kde se přesně na budíkách zobrazuje aktuální teplota chladící kapaliny?
A kde vyvolám venkovní teplotu?
Ať mačkám, co mačkám, domačkat se nemůžu, ani vygůglit se nedaří.
Ideálně s foto jak pro blbého, děkuji moc.

Variant86
Starting member

Re: Teploty na budíkách

Příspěvek od Variant86 » čtv lis 06, 2025 11:14

OK, tak už mi pár lidí na FB odpovědělo, že smolík, teplota chladící kapaliny se nezobrazuje a venkovní teploměr to taky nemá. Velmi zajímavá to změna oproti předfaceliftu, nemile překvapilo.

Dostal jsem tip dokoupit si z alíka digi panel do obd2, který alespoň tu teplotu vody zobrazí. Nemáte někdo tip na konkrétní model, některé píšou, že zobrazí i teplotu oleje, což by bylo velmi příjemné.

A tip na venkovní teploměr a jeho instalaci, kudy s drátem z kastle ven?

Děkuji moc.

Dawes
Moderátor

Re: Teploty na budíkách

Příspěvek od Dawes » čtv led 01, 2026 18:55

Zrovna tohle řešim u svojí dodávky, byť jiný značky. Sice mám ukazatel teploty vody, ale venkovní ne. Což je u zadokolky s bydlištěm ve 400m docela troubl. Mám několik různejch teploměrů / hodin, buď na vlastní knoflíkovou baterku, nebo na 12V z auta, ještě jsem ale neinstaloval, protože setrvale neni čas a pořád ladim, aby to mělo aspoň podobnou barvu s palubkou a moc to nesvítilo v noci, abych taky viděl ven. Jinak na 100% bude nějaká průchodka kabelu ven kolem volantový tyče, nebo na druhý straně před kolenama spolujezdce. Většina aut má taky nějakej prostup v dolní části boku, pod sloupkem. Tim se dá dostat do podkolí (některá auta mají čidlo zhruba tam), nebo harmonikou do dveří (některá auta mají čidlo v zrcátku). Chce to zakleknout, odhrnout koberec a koukat. Bývají to černé gumové záslepky od cca 3cm průměru do oválu 10cm délky, podle auta.
Obrázek

CZ 175 - 477.01 1969 Yamaha XV1100 Virago 1992
ex GRAND Espace III 2.0 8V RXE, F3R-768 1999
ex Renault 25 TX 2.2i J7T, 1988 (Ufo), ex Renault 25 Turbo-D 1985 (Rakef)

Odpovědět

Zpět na „Renault Master / Trafic“