Koncovka výfuku

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.
Odpovědět
TomHouba
Starting member

Koncovka výfuku

Příspěvek od TomHouba » pát říj 10, 2025 11:56

Ahojte, po delší cestě jsem si všimnul, že mám roztavenej nárazník a upálenej levej zadní parkovací senzor... Příčina je jasná, z tlumiče výfuku upadla koncovka a výfuk hulí přímo do nárazníku, kabelů od senzorů a tažnýho :cry:
Obrázek
Ve značce si za novej tlumič + výměnu řekli desítku. Můžete mi někdo prosím vyfotit, jak koncovka tlumiče vypadá když je ok? Netuším třeba, jestli je z novoty přímo pevnou součástí tlumiče nebo je nějak nasazovací. Vůbec netuším, jak se to totiž mohlo stát..
Nemám daleko k tomu tam navařit instalatérský koleno nebo ohnutou lešeňovku :))) Nebo někoho napadá jiná možnost? Díky!!
Renault Espace V 1.6dCi 118kW r.v. 2016 Initiale Paris

moucha tse-tse
Experienced member

Re: Koncovka výfuku

Příspěvek od moucha tse-tse » pát říj 10, 2025 15:20

Ahoj..myslím,že žadna nasazovaci koncovka tam nebyla. Pokud se dobre dívám, tak ti tam chybí silentblok na tlumiči a vlivem vibrací tlumiče a koroze trubky ti upadla. Ja bych zmeřil vnitřek tlumiče a sehnal kousek trubky kterou bych vsunul dovnitř a zavaril. Na konec teto trubky nejake kolinko....Za mne jen stenu trubky max 1,5mm,aby to nebylo zbytecne tezke na ten konec vyfuku.
Clio IV, 2015,1.2 16V,LPG, 6,5 l/100km...88 888km
TPMS aktivátor...

JaRoY
Starting member

Příspěvek od JaRoY » ned říj 12, 2025 20:47

Daj novy vyfuck a nespekuluj.

TomHouba
Starting member

Příspěvek od TomHouba » čtv lis 20, 2025 00:20

Tak pánové, jeden kovanej výfukář mi na to navařil za litr novou koncovku, jako nový 8) Prej to šlo pěkně do zdravýho, tak mám zase snad na dlouho pokoj.

Obrázek
Renault Espace V 1.6dCi 118kW r.v. 2016 Initiale Paris

Odpovědět

Zpět na „Renault Espace V“