Spaliny v motorovém prostoru
Spaliny v motorovém prostoru
Zdravím mám takový problém. Mám 1.6dci 118kw najeto cca 200tis.km a začíná se mi ozivat sičení při akceleraci a když mám otevřenou kapotu u motorů tak tam cítím splodiny jako z výfuku ze staršího nafťáku a nejvíc v části mezi motorem a baterkou. Říkal jsem si jestli to nemůže být vychozenej chladič spalin EGR. Na youtube jsem viděl jak vypadá když je po něm a motor byl z boku celej očuzenej. Diky za radu
Re: Spaliny v motorovém prostoru
Mě se něco podobnýho dělo u Jeepa 3.0CRD, mohl za to těsnící kroužek "drátěnka" mezi turbem a trubkou k DPF. Taky okolí očouzený, byl víc slyšet zápřah a při pomalý jízdě smrad i v kabině (sání do kabiny je hodně blízko... zlatej Espace III se sánim v zrcátkách. Takže bych udělal asi to, že bych očistil maximum očouzenin, udělal pár desítek km a mrknul, kde je to nejvíc černý. A tam bude chyba.
CZ 175 - 477.01 1969 Yamaha XV1100 Virago 1992
ex GRAND Espace III 2.0 8V RXE, F3R-768 1999
ex Renault 25 TX 2.2i J7T, 1988 (Ufo), ex Renault 25 Turbo-D 1985 (Rakef)
Tak jsem vyměnil EGR chladič recilkulace výfukových plynu. Už byl vyklechtanej jako ty co jsem viděl na youtube. Dal jsem novej a vše už je zase v pohodě 
Tak mě to čeká teď u Talismanu. Chovalo se to úplně stejně. Na kolik tě ta sranda prosím vyšla? Mě straší s opravou za 20-30k..
Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi 118kW r.v. 2017 Initiale Paris
Zvládl jsi to svépomocí ?
Before:R4CV;R5TSphI,phII;R5AlpineTurbo;R16TL,TS,TX;R8;R11TX;R20TS,TXaut.;R21TX;R25TXphII;Safrane2.2.Si/LPG;Safrane2.5/20V/LPG, Vel Satis 2.0T
Now: Espace V 1.6dci 160ps Initiale + Clio 1.2 LPG + Dauphine
Now: Espace V 1.6dci 160ps Initiale + Clio 1.2 LPG + Dauphine
Zdar
Zvládl jsi to sám někdo mně strašil že musí jít ven motor ???Na tom YT jsem viděl že přístup je hrozný ale motor zůstal v autě
R-19 bylo
Laguna2000 1,8 16v byla
Espace Grand IV 2.0T 2008 byl
Espace V 2016 1,6 Initiale nyní
Laguna2000 1,8 16v byla
Espace Grand IV 2.0T 2008 byl
Espace V 2016 1,6 Initiale nyní
Ahoj,
ten chladič som vymieňal asi pred mesiacom. Okrem chladiča sa menilo kopec tesnení, nejaký vlnovec,... prišlo to na 1250€ v Renault servise.
ten chladič som vymieňal asi pred mesiacom. Okrem chladiča sa menilo kopec tesnení, nejaký vlnovec,... prišlo to na 1250€ v Renault servise.
Mne to zospodu robili, nemuseli vyberat motor. Zo 6 hodin roboty. 350€ vymena. Material som si kupil sam.