oranžová kontrolka zkontrolovat převodovku, motor 160 dci EDC
-
JakubPechhold
- Starting member
oranžová kontrolka zkontrolovat převodovku, motor 160 dci EDC
Zdravim, rozsvitila se mi oranzova kontrolka zkontrolovat prevodovku. Olej byl menen na 120tis, aktualne 143tis. Byl menen bez vyplachu. Jedna se o motor dCi160 EDC. V autorizovanym servisu zjistili jen chybovou hlasku tocivy moment spojky, ale zadnou zavadu v projevu prevodovky neobjevili. Vozidlo radi normalne. Pry tam je neco asi opotrebovane, ale nevi co. Opravu prevodovek nedelaji. Meni jen jeden nebo druhy kus cele prevodovky, coz je nerentabilni a ani to nemaji. Nebudou ani hledat pricinu toho problemu, jestli to je neco zavaznejsiho nebo nejaka konina. Odkazali me na servis, ktery repasuje prevodovky a tam by mohli zjistit blizsi pricinu. Neresil nekdo neco podobneho? Mohl by nekdo doporucit servis ve stredoceskem kraji?
Re: oranžová kontrolka zkontrolovat převodovku, motor 160 dci EDC
120tkm považuju bez ohledu na tovární doporučení a všechny možné "longlife" a "doživotní" náplně za nesmysl a ničení agregátu.
Výměna oleje bez proplachu je podobný akt, jako dělávaly některé servisy u motorového oleje - odsáli kus starého a bez výměny filtru dolili nový... takže za mě taky neee.
Z osobní zkušenosti a referencí několika známých můžu doporučit servis FRE-KO v Praze 5 Chuchli. Sídlí prakticky pod mostem inteligence a dělají JEN automatické převodovky víceméně bez ohledu na značku auta. Veterány, ameriky, evropu.. Objednávali mě obvykle na cca 10-14 dní dopředu, pak práce na pár dní.
Výměna oleje bez proplachu je podobný akt, jako dělávaly některé servisy u motorového oleje - odsáli kus starého a bez výměny filtru dolili nový... takže za mě taky neee.
Z osobní zkušenosti a referencí několika známých můžu doporučit servis FRE-KO v Praze 5 Chuchli. Sídlí prakticky pod mostem inteligence a dělají JEN automatické převodovky víceméně bez ohledu na značku auta. Veterány, ameriky, evropu.. Objednávali mě obvykle na cca 10-14 dní dopředu, pak práce na pár dní.
CZ 175 - 477.01 1969 Yamaha XV1100 Virago 1992
ex GRAND Espace III 2.0 8V RXE, F3R-768 1999
ex Renault 25 TX 2.2i J7T, 1988 (Ufo), ex Renault 25 Turbo-D 1985 (Rakef)
Re: oranžová kontrolka zkontrolovat převodovku, motor 160 dci EDC
Ale výrobca tam má interval 120 tis na výmenu oleja v prevodovke DW5 a pri DW6 90 000 km a ak poznáš tú prevodovku vieš, že výplach je zbytočný