Kolísanie otáčok, vynechávanie valca L7X
Moderátor: Moderators General
Kolísanie otáčok, vynechávanie valca L7X
Zdravím, mám čerstvo vymenené všetky cievky a sviečky na svojej L7X 3.0L. Vymenil som všetko a teraz na voľnobehu mi kolíšu otáčky ako nikdy a motor nemá taký pekný voľnobeh ako mal predtým. Škrtiaca klapka je pekná nezanesená. Cievky sú dobre osadené a zapojené. Skúšali sme dneska odpájať predné tri lebo dozadu bez odmontovania sania sa k nim nedostanem. Tretí valec/cievku keď sme odpojili tak taký veľký rozdiel v chode nebol. Prestali skákať otáčky akurát motor šiel na 5 valcov. 3 Valec mi vynechávalo aj pred výmenou. Bývalý majiteľ nemenil všetky cievky naraz a na zadných troch sviečkach boli cievky 2 značiek a neviem či to ma niečo spoločné. Vpredu sa za čas môjho vlastníctva menila jedna na 2 valci pretože prestala fungovať. Teraz pred dvoma dňami sa mi začal prejavovať, že tretí valec vynecháva a sa to hneď vymenilo všetko. Teraz má motor nepravidelný voľnobeh a príde mi že sa problém len zhoršil výmenou. O tom že na zadných troch valcoch boli nie rovnaké cievky som sa dozvedel keď sme to včera menili. Je šanca, že motor to už začína mať za sebou alebo čo môže byť príčina? Ďakujem predom za odpovede
Renault Laguna 2 2001 3.0L V6 24V