Renault Austral

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.
Odpovědět
Christophe
Starting member

Renault Austral

Příspěvek od Christophe » ned bře 26, 2023 08:28

Zdravím vás.
chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s Renaultem Austral.
Austral (2023) Techno Mild Hybrid 140 * šedá schiste / střecha černá étoilé. Vyhřívaná přední sedadla, vyhřívané přední sklo, elektrické otevírání víka zavazadlového prostoru, adaptivní tempomat,
rezervní kolo.

darcerap
Starting member

Re: Renault Austral

Příspěvek od darcerap » sob led 13, 2024 14:50

Ahoj jsem čerstvý majitel Renaultu Austral. Zkusím sepsat svoje zkušenosti. Mám ho už 3. měsíc.
Začnu negativními věcmi:

- Audio systém je absolutní průser… jako opravdu úroveň soundbaru za 1000 Kč… moje oktávka 13 let stará hraje 100x lépe. Snažil jsem se zvuk nějak vyladit nastavením, ale ani to nepomůže. Basy v podstatě neexistujou… je to zdaleka nejslabší článek auta.

- Hned po zakoupení auta si budeš muset vyměnit podznačníky za speciální malé, protože klasické způsobily to že čidla neustále hlásí poruchu.

- Výkon není nic moc. Já nejsem závodník takže mě to dostačuje absolutně nad hlavu, ale pro lidi kteří mají rádi výkon, tak pro ty to bude už nedostatečné. Měl jsem oktávii 1.2 tsi a je to velmi podobné

- klavírní lak v interiéru, vypadá to hezky ale není jediný den, kdy bych to neutíral hadříkem. Fakt je to lapač nečistot a hlavně prachu. Jak svítí slunce tak mě to vytáčí do ruda. To samé je stříbrný plast na dveřích, strašně špatně se leští a chytá brutálně otisky prstů.

- štve mě jedna poslední věc, která se ale může zlepšit updatama softwaru a to je to, že vždy musím ručně připojit wifi k hotspotu na telefonu. Bylo by super kdyby se to připojovalo automaticky.

- NEMÁ TO BEZDRÁTOVÉ NABÍJENÍ TELEFONU!!!! Absolutně nechápu… je tam místo na telefon, atd… pouze nejvyšší výbava

Tak a teď pozitiva:
Je to nádherné, úžasné auto, fakt si všímám, že moho lidí se za ním otáčí, mám černou metalízu a fakt to upoutává pozornost. Full led systém je nádherný, miluji se na to auto dívat. Technologicky je to pastva pro oči ten systém je dokonalý, čistý Google. Responzivita, atd třeba s koncernem se to absolutně nedá srovnat. I ten interiér je krásný jsem velký chlap 187 cm a vlezu se s celou rodinou 2 děti manželka do auta komfortně. Vysokosed je skvělý, absolutně úžasná věc jsou kryté prahy dveří.

Závěr je takový, že jsem štěstím bez sebe z toho auta. Zvažoval jsem karoq, tiguan, korando, ale austral je mílovými kroky jak zpracováním, tak technologiemi za těmihle vozy. Nezbývá než si přát aby dlouho vydrželo…

Austral jsem skvělé auto, upřímně mít o pár tisíc více jdu do Espace nového modelu - je nádherný, ale je to už milion no…

Austral doporučuji všemi deseti. Je radost v něm jezdit. A to jsem celkem mladý člověk 33 let. Snad to pomůže. Kdyby něco ptejte se.

r_chadim
Starting member

Příspěvek od r_chadim » úte kvě 21, 2024 08:20

Dobrý den, přidám příspěvek a požádám Admina o zřízení sekce Austral/Espace. Děkuji.
Renault Austral Esprit Alpine, MHEV 160, šedá/schiste, 11/2023
Renault KADJAR 1.2 Tce 96kW + Pack klima plus, navi, parking, outdoor, Red Flame; 10/2016 - 04/2024
Renault MEGANE III Grandtour 1.6 74kW; 03/2011 - 10/2016

jarynek
Starting member

Příspěvek od jarynek » čtv dub 24, 2025 21:13

Ahoj. Máme Austral 160, schiste taky cca 3 měsíce. Chtěl jsem Arkanu, ale manželka rozhodla. Každý kdo ho vidí, tak řekne "kus auta". Vypadá veliký, a taky velký je. Uvnitř se pohodlně posadí 4 lidi, pro 5 je třeba korando větší (dcera ho má). Interiér působí hodnotně, třeba kodiaq proti tomu vypadá jako 10 roků starý holobyt. Info se ovládá relativně dobře, pár nelogičností tam však je. Super- i na ovládání- je adaptivní tempomat na volantu. Pádla nepoužíváme, převodovka pracuje jak má- i to falešné dsg. Rádio pro běžného uživatele (ne pro duc duc blázna) stačí. Připojování tlf přes bt funguje. Spotřeba v běžném provozu (nejezdíme moc po dálnici) je cca 7,7, takže dost. Kufr je na tak velké auto poměrně malý- nemáme posuvné lavice, máme plnohodnotnou rezervu. Akcelerace, když se šlápne, tak docela vystřelí. Odpružení dost tvrdé. Ventilaci máme na "auto", a pracuje, jak potřebujeme. Couvací kamera dost nekvalitní, ale stačí, jen čidla řvou moc. Měli jsme Megane I a MeganeIII, takže skok veliký. Cena byla pod 700 000. Praxe ukáže...

Milo67
Starting member

Příspěvek od Milo67 » úte kvě 13, 2025 15:17

pridám tiež krátku skúsenosť na Austral: máme ho týždeň, výbava 160 Techno mildhybrid, v zásade súhlasím s horeuvedeným: krásne auto, skoro až luxusné zvezennie, atď. Audio hrá podľa mňa dobre, zvlášť na DAB rádiu, Spotify atď....
Mám dve obrovské sklamania, ktoré zatiaľ nejde stráviť a sú zrelé na reklamáciu - nejde zobraziť analógovú simuláciu budíkov, ktoré vidno na každom videu na YT (pýtal som sa aj umelého inteligenta, vraj to bol SW produkt tretích strán, bol nespoľahlivý a zamŕzal) a najväčšie sklamanie je kufor. Nemá dvojitú podlahu, hoci je to vo vlastnostiach jasne napísané! Jedinou slabou náplasťou je, že aspoň zadné sedačky sú posuvné.
Bože, kde sú tie časy, keď sa v aute dalo niečo odviezť....

pfemda
Starting member

Příspěvek od pfemda » úte kvě 13, 2025 23:08

Ahoj,

jsme dlouhodobí vlastníci Arkany (3 a čtvrt roku), nalítáno cca 85000 šťastných kilometrů. Jediný problém byl v 70k výměna palivového čerpadla a teď nedávno výměna baterie v infotainmentu (BONO Auto v Ostravě Porubě je naprostý top, takže bez problémů). Ale právě tím, jak víme jak je Arkana skvělá, jsme se vždy zajímali o novinky Renaultu - a Austral byl další v řadě - je to v cestě SUV další logický krok, takže jsme si ho půjčili na den (servis a pan prodejce naprosto bez problémů) a pořádně ho otestovali. Osobně, motor je fajn, šel bych do něj. Podvozek taky. Jasně jak píše darceran je to spíše pro klidné řidiče, pokud tomu chceš šlapat na krk, limitů dosáhneš velmi rychle. Ale opět, oproti Arkaně e-tech krok dopředu - ta je bez turba se 145 koni do 80 km/h super, ale pak už jí dochází dech. 1.2 v Australu je citelně svižnější, jde vidět, že renault hybridy vyladil, no k dokonalosti to má ještě daleko.

Co se týče negativ jak píšete :

- Audio bude asi ve standardu děsivé, v Arkaně Arkamys nezní úplně hrozně, ale v Australu jsem to neměl možnost otestovat. Takže asi připlatit za Harman Kardon, ten zní mnohem lépe.
- Lak v interiéru, spíše bych to bral jako daň za design, ale asi to dokáže srát :)
- Konektivitu jsem netestoval, takže uvidíme, nicméně z Arkany je velký skok vpřed už bezdrátový Apple Car a Android Auto :)
- Analogovou simulaci budíků nemá ani Arkana, tam jsou jen dva kruhy s číslem uprostřed, zvyknout se na to dá. Vím, že analogy byly prodávány v GB a taky po covidu, když byl nedostatek čipů, tak menší displeje dodávali i k nám.
- Kufr je pro nás malý
- Couvací kamera je o dost lepší než v Arkaně
- Bezdrátové nabíjení telefonu má Arkana v základu, tak to se divím

Pozitiva :

Je to fakt hezký kus pořádného auta. Technologicky super. Vše jak píšete souhlas :)

Ale nakonec pro ponechání Arkany rozhodly 3 věci
- kufr je pro nás malý
- design je spíše klasické SUV, Arkana je mnohem více sexy
- přišel na trh Rafale

A po Rafalovi už jsme sáhli...
Výroba 2.6.2025, dodání cca konec června. Tak uvidíme

darcerap
Starting member

Příspěvek od darcerap » stř kvě 14, 2025 06:25

Ahojte já jen dodám že měsíc po napsání recenze mě napálil týpek na kruhovém objezdu a převrátil mi australa na sřechu… totálka… takže jsem měl zlomené srdce. Nicméně koupil jsem staršího kodiaqa… a musím říci jednu věc: austral byl technologicky fakt úžasný ale 2 věci mě dost štvaly: 1.) automat je nutnost!!! Fakt si ho nekupujte s manuálem 2.) je to fakt malé pro rodinu se 2mi dětmi. Jak jsme jeli do Budapešťe na 2 dny tak děcka musely mít kufry i pod nohama… teď s kodiakem naprosto v pořádku. Takže rafale určitě lepší volba.

pfemda
Starting member

Příspěvek od pfemda » stř kvě 14, 2025 10:44

Ježíš, tak hlavně že jste všichni v pořádku :(
Jinak naprostý souhlas, jedině s automatem, on ten full hybridní motor myslím ani jinak nejde.
A kufr je fakt malý, to pro rodinu s dětmi není, pokud nechcete pořád vozit krabici na střeše...

Držte se! Dejte vědět jaká spokojenost s Kodiakem

Odpovědět

Zpět na „Renault Austral“