Světlemodrý zákal
Moderátor: Moderators General
- Espero
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
Světlemodrý zákal
Podotýkám předem, zážitek se netýká Renaulta. Jako 20 letý kluk jsem si koupil jako svoje první auto Trabanta. 4 roky starého. Ročník 1970. A tyto vozy měly jednu konstrukční, či spíše materiálovou vadu. Praskaly a ulamovaly se jim nosníky předního nárazníku. Projevilo se mi to záhy po nákupu. Nosník jsem sice nechal zavařit, ale bylo jasné, že praskne znova. Přišroubované to bylo k jakési plošce za předním čelem nárazníku přístupné z prostoru motoru pod reflektory. A tak jsem ten nosník i plošku provrtal a nosník zpevnil pořádným 8 mm šroubem na obou stranách. A protože jsem puntičkář, pořádně jsem to z obou stran natřel základovkou, miniovkou. A pak jsem to chtěl zespodu i zezhora nalakovat sprejem na světle modrou barvu vozu, spray se v té barvě běžně v tom r. 1974 prodával za 21,- Kčs. Zasunul jsem se pod levou stranu vozu, že to nastříkám i zespodu a začal jsem stříkat. Jenže jsem si nevšiml, že tryska ventilku spreje nesměřuje k vozu, ale na mé levé oko. No a nestalo se nic lepšího, než že jsem si to oko nalakoval. Světle modře. Teď co s tím? Ředidlem na ten lak se to odstranit nedalo, nejspíš bych společně s tím odstranil i to oko. Nezbylo než si oko zakrýt fáčem, hlavně proto, abych nevypadal na ulici jako úplný blbec a vydal se do nedaleké Vinohradské nemocnice v Praze. Na očním po mně sestra v ambulanci chtěla vědět, co mi je, a tak jsem řekl, že mám světlemodrý zákal. Nehla ani brvou a šla to nahlásit do ordinace. Neuplynulo ani půl minuty a šel jsem na řadu i když čekárna byla plná. Když mi doktor odstranil fáč, všichni propukli v hurónský smích, co v té ordinaci byli. No doktor si s tím hrál dobře půl hodiny, příjemné to nebylo, ale odcházel jsem beze stropy laku v oku i jeho okolí. Jen mě oko trošku škrábalo a na to mi tam dali nějakou mastičku.
Renault R 11 1,7 GTX z r. 1985 v barvě červené
Peugeot Boxer 3000 Blue HDi 2,0 L2H1 barva červená Tiziano od 29.3.2018
Renault Fluence 1,6 16V 86 kW z 08/2010, barva béžová metalíza od 17. 12. 2021
Peugeot Boxer 3000 Blue HDi 2,0 L2H1 barva červená Tiziano od 29.3.2018
Renault Fluence 1,6 16V 86 kW z 08/2010, barva béžová metalíza od 17. 12. 2021
- jakub
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Světlemodrý zákal
To už jsem slyšel nebo četl.....
Ford Transit mk7 motoodtahovka 2.2Tdci, Kawasaki ZX10R, GeniThalia II 1.2 16V
Motoservis, Pneuservis, Kovodílna, Účetnictví