Zkrat na pojistce pod popelníkem

Zde je možné povídat si na libovolné téma, třeba i takové, které nesouvisí s automobily.
Zde se neřeší technické dotazy. Ty patří do Technické sekce podle modelu.
Technický dotaz tady může být bez dalšího smazán.

Moderátor: Moderators General

Pravidla fóra
Zde je možné povídat si na libovolné téma, třeba i takové, které nesouvisí s automobily.
Zde se neřeší technické dotazy. Ty patří do Technické sekce podle modelu.
Technický dotaz tady může být bez dalšího smazán.
Odpovědět
Milan Štěpánek
Starting member

Zkrat na pojistce pod popelníkem

Příspěvek od Milan Štěpánek » úte dub 23, 2024 09:04

Zdravíčko mám takový zajímavý problém zničeho nic my praskla pojistka pod popelníkem , tak dám novou a ta na hned praskla znova tak jsem skusil odpojit navigaci, rádio, řídící jednotku airbagu , komfortní jednotku a nic nepomohlo , tak jsem sundal palubní desku odpojil jsem snad skoro všechno a stále je přívod k pojistce ve zkratu , na kabelových svazcích jsem nenašel zatím závadu ..nemá tady někdo podobnou zkušenost . Díkes za rady.

kotasekh
Grafoman

Re: Zkrat na pojistce pod popelníkem

Příspěvek od kotasekh » úte dub 23, 2024 09:20

Myslim, ze bude potreba to trochu vylepsit. Nejvic je potreba doplnit informace. Jake auto, model, rok… A co je pojistka pod popelnikem? A co je privod ve zkratu? Jak muze byt privod k pojistce ve zkratu? K pojistce vede privod (dejme tomu ze +12V) a nasledne je od pojistky vedena kabelaz ke spotrebici (zasuvka zapalovace treba). Takze predpokladam, ze ve zkratu neni privod k pojistce, ale to, co pojistka jisti. No a pak uz je teda jen potreba zjisit, co ze to ta pojistka vlastne jisti a chyba je bud v kabelazi nebo ve spotrebici samotnem.
ex Renault Thalia Authentique 1,2 16V LPG
Najeto 317 000km, totálka při nehodě :(.
Nyní Renault Thalia 2012, Dacia Duster Prestige TCe100 LPG 2022

Milan Štěpánek
Starting member

Příspěvek od Milan Štěpánek » stř lis 27, 2024 15:11

Jedná se o Lagunu 2 rok 2005 - 2.0t , Laguna má pod popelníkem pod gumovým kritem jednu pojistku na kterou je napojená navigace, rádio , airbagy a zapalovač. Odpojil jsem rádio, navigaci , zapalovač a řídící jednotku airbagu a celou hlavní pojistkovou skříň a stále je na pojistkové zdířce tvrdý zkrat. Tam mě zajímalo jestli se stím tady už někdo taky nesetkal ,protože jsem vyndal palubní desku a prohlédl kabely které se jeví v pořádku .

kotasekh
Grafoman

Příspěvek od kotasekh » stř lis 27, 2024 16:22

Tvrdy zkrat, jako ze na pojistce nameris kostru? Pak je prosoupany nejaky kabel a ma zkrat na kostru. Nekde po ceste od pojistky ke spotrebici :).
ex Renault Thalia Authentique 1,2 16V LPG
Najeto 317 000km, totálka při nehodě :(.
Nyní Renault Thalia 2012, Dacia Duster Prestige TCe100 LPG 2022

magadafagada
Experienced member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magadafagada » čtv lis 28, 2024 07:42

jednou se mi stalo, že mi do zapalovače zapadla kancelářská sponka, aniž bych si toho všiml a aniž by byla vidět. naštěstí jsem na to přišel, aniž bych rozebral půl auta, jako vy :-)
Megane 4, 1.5dCi, 85kW. Po výměně tlumičů ve 175000km, je z toho úplně jiné auto....
Laguna GT III 2.0dCi 110 kW, 4control, střešní okno-už je fuč, měla 316000km

Milan Štěpánek
Starting member

Příspěvek od Milan Štěpánek » čtv lis 28, 2024 10:49

No zapalovač jsem odpojil jako první .. Prošoupaný kabel se my nedaří najít tak mě zajímalo jestli není na kabelovým svazku slabé místo kde se to rádo prodře.. každopádně děkuji za rady .. teď jsem zjistil , že je na pojistku napojený i přijímač signálu tlaku pneumatik který je v podobě plastové krabičky na podvozku a ten se my podařilo v loni rozbýt při nájezdu na obrubník tak ho skusím odpojit.

Odpovědět

Zpět na „Diskuse a pokec“