ČELNÍ SKLO
Moderátor: Moderators General
ČELNÍ SKLO
Megane Grandtour 16V 74 kW Advantage
jsem smolař, jak bylo auto nové tak se mi dcera hlavou bouchla a urvala zpětné zrcátko, to mi v servise přilepili, ale dneska jak bouchla hlavou do zpětného zrcátka tak že se mi na předním skle udělal 4 nohý pavouk tak 15 cm. Říkám si pojistka to snad dá, ale ouha, auto mám 4 rok v leasingu a havarijní pojištění kasko max (bezplatné pojištění všech skel vozidla) (na info line uniqa mi řekli ani náhodou), ptám se že zákonnou platím 3200 s 10 let bonusem jestli tam v té ceně není připoj. ne ( Tak mi prosím někdo řekněte kolik tak +- stojí výměna, děkuji
jsem smolař, jak bylo auto nové tak se mi dcera hlavou bouchla a urvala zpětné zrcátko, to mi v servise přilepili, ale dneska jak bouchla hlavou do zpětného zrcátka tak že se mi na předním skle udělal 4 nohý pavouk tak 15 cm. Říkám si pojistka to snad dá, ale ouha, auto mám 4 rok v leasingu a havarijní pojištění kasko max (bezplatné pojištění všech skel vozidla) (na info line uniqa mi řekli ani náhodou), ptám se že zákonnou platím 3200 s 10 let bonusem jestli tam v té ceně není připoj. ne ( Tak mi prosím někdo řekněte kolik tak +- stojí výměna, děkuji
- mudr.hematolog
- Senior member
Re: ČELNÍ SKLO
Skoc do nejakej predajne, kde robia vymenu skiel....na SK je napr. Hornet autosklo....a spytaj sa ci by sa to dalo zalepit. Inak nechapem ako dcera 2x trafi zrkadlo
Megane 1.6 100k, Advantage, Glacier, 16" disky.
Ex-Ford Focus II 1.6 100k Trend-X, Aquarius, 15" disky.
Normalne, posadis ju dozadu do stredu nepriputanu, rozbehnes sa na 100-vku a dupnes na brzdumudr.hematolog píše:Inak nechapem ako dcera 2x trafi zrkadlo
Momentalne Fluence 1.6 2013 + Grande Punto 1.4 8V 2013
- mudr.hematolog
- Senior member
Parada
Megane 1.6 100k, Advantage, Glacier, 16" disky.
tak potom ked dcera važi vyše 10kg tak by išla aj stym speťakom.....
na čelné okno treba spraviť pripoisťenie......plati od datumu uzatvorenia do -po poistnu udalosť,potom treba novy spraviť
okno na tvoje auto rátaj min okolo 340 eur(nie renault servise o aj s prácou
na čelné okno treba spraviť pripoisťenie......plati od datumu uzatvorenia do -po poistnu udalosť,potom treba novy spraviť
okno na tvoje auto rátaj min okolo 340 eur(nie renault servise o aj s prácou
RENAULT MEGANE III GRANDTOUR 1,9dci 96kw šeda eclipse r2010
- pali.sk
- Senior member
- Kontaktovat uživatele:
340 E stojí keď ide na poistku (asi aj menej tuším) inak okolo 150 v hornete ...
MIII Grandtour 1.6 110k Dyn. black - 9/2009, MIII Grandtour 1.4 TCe 130k Dyn. white - 1/2012
+ diery na kapote spôsobené vonkajším vplyvom
+ rachotiaci presuvník, ktorý neexistuje
+ "ufo" zvuk grátis.
Ale auto je to pekné!
+ diery na kapote spôsobené vonkajším vplyvom
+ rachotiaci presuvník, ktorý neexistuje
+ "ufo" zvuk grátis.
Ale auto je to pekné!
-
- Starting member
Mám naťuknuté sklo (pavouček asi 1x2,7centimetru). V servisu mi řekli, že mi to dají do kupy za devět táců. Tak se chci zeptat, zda by šlo uzavrít si na internetu havarijní pojištění aniž by chtěli moje auto vidět a pak si to sklo nechat následně proplatit? Vydrží to naťuknuté sklo sklo alespoň jeden nebo dva měsíce takto, nebo se mi může vysypat? Díky za každou radu.
Pokud je to v místě kde ti stírají stěrače, měl by jsi vyměnit sklo. Pokud si chceš připojistit a pak to uhrát na pojišťovnu, no nevím nevím. Před uzavřením se jezdí na prohlídku do pobočky pojišťovny nebo k partnerskému servisu-autosklenáři. Naťuknuté sklo může a nemusí vydržet s tím, že může praskat dál-zvětšovat se, ale nikdy ti nevypadne ven je vrstvené s fólií uvnitř. Rada je, pokud se ti toto stane hned přelepit prasklinu lepicí páskou, aby se ti tam nedostala nečistoty, voda a pak hned servis. Sami ti nabídnou co s tím. Sám mám zalepený sklo v úrovni kam všici dáváme přísavkou navigaci a poznat to je jen za určitých světelných podmínek ještě se na to soustředit. Základ je řešit to hned. Cena cca 1.000,- v ceně 3 ťukance, práce na cca 2 hoďky. Poslední rada, máš havarijko? Se spoluúčastí 5-ti % procent se dostaneš aspoň na půlku částky.
Megane II 1.6 16V r.v.2009
mne vymenili čelné sklo za 200€ aj s dokladom.
Renault Megane III Grandtour 1,4 TCe 96 kW/130 k Dynamique - Modra Extreme
-
- Starting member
Havarijko právě ještě nemám. Teprve bych si ho chtěl zřídit kvůli tomu.
pred havarijnim poistenim sa chodi na prehliadku
Renault Megane III Grandtour 1,4 TCe 96 kW/130 k Dynamique - Modra Extreme
Co viem tak na SK poskytuje CSOB zakonne poistenie, v kt.je aj celne sklo. Nejaky novy produkt...
Momentalne Fluence 1.6 2013 + Grande Punto 1.4 8V 2013
Venujem sa poisteniu a neodporucam taky postup. Jednak poistny podvod je pokial viem trestny cin. A uzatvorit si havarijne poistenie na poskodene auto a potom si to poskodenie chciet nechat preplatit ma presne take znaky ako poistny podvod. Na druhu stranu, aky zmysel ma spravit poistku za 300-400 eur, aby ti preplatili 200 eur? Ano, da sa platit stvrtrocne a teda vypovedat poistku ku koncu prveho stvrtroku, no riziko podozrenia z vyssie uvedeneho je vekmi vysoke. Na tretiu stranu, ak sa poistuje celne sklo, musia sa vo vacsine poistovni dokladat fotografie, ktore robi clovek z poistovne alebo sprostredkovatel. A este posledna vec: havarijne poistky spravidla nekryju celne sklo v pripade, ak je poškodené len celsne sklo. Takze si ho musis pripoistit a teda sa foti.
co sa tyka poskodenia skla. Neviem kde ho mas, ale naozaj to nepojde vyriesit zalepenim praskliny za 20 eur?
co sa tyka poskodenia skla. Neviem kde ho mas, ale naozaj to nepojde vyriesit zalepenim praskliny za 20 eur?
Renault Megane IV GrandCoupe Intens 1.5dCi110 EDC r.v. 08/2017
Detail spotreby tu.
Renault New Fluence Limited 1.5dCi95 r.v. 05/2015
Detail spotreby tu.
ex: Renault New Thalia Privilége r.v. 07/2009 1,2 16V po 189.500km pri spotrebe 5,71l/100km Detail spotreby tu.
Detail spotreby tu.
Renault New Fluence Limited 1.5dCi95 r.v. 05/2015
Detail spotreby tu.
ex: Renault New Thalia Privilége r.v. 07/2009 1,2 16V po 189.500km pri spotrebe 5,71l/100km Detail spotreby tu.
- Zefek
- Grafoman
Ne každá prasklina jde zalepit.
Diagnostika vozidel Renault | Provádění drobných oprav | Přípravky rozvodu pro 16V motory | Načtení ventilků
Upload vašich fotek | Galerie fotografií a návodů z fóra | Vyhledávač pro fórum | Přehled autorizovaných servisů
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)
Upload vašich fotek | Galerie fotografií a návodů z fóra | Vyhledávač pro fórum | Přehled autorizovaných servisů
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)
Mam pripojisteni k ZP za 65€. Skoda do 500€ na rok, spoluučast 10%. Az pak jsem si nechal udelat rozpocet v Renaulte. Protoze je pro CC vsechno levnejsi, tak by to komplet stalo 670€. 65 pojistka, 50 spoluucast, 170 nad pojistny strop. Doplatek pak 285€. Tedy doufam, ze se spoluucast pocita s maximalky a ne skutecne vysky opravy. Musim si dat udelat kalkulaci i na LIII kupatko ma take jine sklo, jak obycejna LIII. Na dalsi rok pripojistit na realne castky.Rado77 píše:Co viem tak na SK poskytuje CSOB zakonne poistenie, v kt.je aj celne sklo. Nejaky novy produkt...
Laguna III Coupe 2,0 dCi, 4control, 131kW/180k, tmavě červená metalíza
Megane III CC, 1,4 TCe, 96kW/130k, černá metalíza
Trafic II L2, 9 míst, 1,9dCi, 74 kW, modtrá
Megane III CC, 1,4 TCe, 96kW/130k, černá metalíza
Trafic II L2, 9 míst, 1,9dCi, 74 kW, modtrá
Nevíte prosím někdo jestli je sklo na Megane III coupe totožné jako sklo na Fluence, tedy zaměnitelné? Díky
- Epic fail
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
Geometrie je stejná, ale pozor na:
- dešťové čidlo
- "okýnko" pro VIN
Třeba:
- 727120039R — má "okýnka" pro VIN a pro dešťové čidlo.
- 727120038R — má "okýnka" pro VIN a pro dešťové čidlo + nahoře má stínující zelený pruh.
- 727121895R — má "okýnko" pro VIN a nahoře má stínující zelený pruh, ale není uzpůsobené pro dešťové čidlo.
Pak se oni ještě liší způsobem pogumování okrajů, ale to je fuk.
- dešťové čidlo
- "okýnko" pro VIN
Třeba:
- 727120039R — má "okýnka" pro VIN a pro dešťové čidlo.
- 727120038R — má "okýnka" pro VIN a pro dešťové čidlo + nahoře má stínující zelený pruh.
- 727121895R — má "okýnko" pro VIN a nahoře má stínující zelený pruh, ale není uzpůsobené pro dešťové čidlo.
Pak se oni ještě liší způsobem pogumování okrajů, ale to je fuk.
Mégane III ph3 1,6dCi R9M Limited
Děkuji šlo mi hlavně o číslo 727122100R je to sklo z Fluence ZE a jako jediné je fialové, chtěl bych ho na Megane III coupe s čidlem deště a monochrom. zrcátkem. Jde o to jestli tam rozměrově sedí. Jestli píšeš že ano tak super Okynko na VIN snad není důležité, nebo se mýlím?
- Epic fail
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
M-m-m... A jak bez "okýnka" pro VIN chcete identifikovat vozidlo? Při každé STK, nebo na hraničních přechodech budete sundávat sklo pro možnost ukázat VIN??
(Jinak, pokud se nemýlím, 727122100R je tzv. "atermické", takže v letě si vajíčka na palubovce neusmažíte )
(Jinak, pokud se nemýlím, 727122100R je tzv. "atermické", takže v letě si vajíčka na palubovce neusmažíte )
Naposledy upravil(a) Epic fail dne stř čer 07, 2023 08:22, celkem upraveno 1 x.
Mégane III ph3 1,6dCi R9M Limited
Ano je atermické proto ho chci protože v autě je strašný tepelný nekomfort, jinak na předchozích dvou autech se mi ten papírek s VIN kódem buď zmuchlal asi změnami teplot a na druhým se ztratil při výměně okna. Ptal jsem se technika na STK jestli je to problém a on řekl že vůbec není. A upřímně hranice různých států jsem překračoval už nesčetně krát v mém životě i mimo schengen u mimo EU a nikdy mi nikdo žádné vin na okně nekontroloval. Každopádně OT, takže díky za radu a v servisu se zeptám jestli mi budou ochotni sklo namontovat.
- fyluta
- Advanced member
Ahoj, přesedlal jsem z Laguny do Talismanu.
Laguna měla TOP sklo, fototermické, akustické, z dálky modré, i koukání přes něj bylo lepší.
Dotaz: Je možné, že to sklo i večer jinak filtruje protijedoucí osvětlení ? nebo je to jenom jiným úhlem skla v Talismanu.
Teď mně přijde, že jsem pořád oslňovaný a není to tak fajn jako dřív. Navíc jsem dostal šutrem, tak jestli mám při výměně požadovat to "lepší"
díky
Laguna měla TOP sklo, fototermické, akustické, z dálky modré, i koukání přes něj bylo lepší.
Dotaz: Je možné, že to sklo i večer jinak filtruje protijedoucí osvětlení ? nebo je to jenom jiným úhlem skla v Talismanu.
Teď mně přijde, že jsem pořád oslňovaný a není to tak fajn jako dřív. Navíc jsem dostal šutrem, tak jestli mám při výměně požadovat to "lepší"
díky
Mám v Talismanovi nejvyšší výbavu a je tam akustické, jinak je Talisman nizký takže mě oslňuje kde kdo, musíš si zvyknout