Nevrací se spojkový pedál

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
Trolicek
Starting member

Nevrací se spojkový pedál

Příspěvek od Trolicek » pát říj 25, 2024 20:00

Ahoj, řeším už delší dobu problém na Espace IV, 2.0 16V. Jedná se o spojkový pedál, po delší svižnější jízdě, třeba 3km rovinka, se mi spojkový pedál propadne až na podlahu, musím jej rychle vrátit nohou nahoru a našlapat spojku abych mohl vůbec přeřadit.

Pokud jedu ale s rozumnou rychlostí (90km/h), žádné jančení, tak je všechno v pohodě. A spojka funguje jak má.

Spojku jsem odvzdušňoval asi šestkrát :D hlavní spojkový válec jsem také vyměnil (sice nebyl nový, ale vyndal jsem ho z auta kde spojka fungovala v pohodě).

Nenapadá někoho co by to mohlo dělat? Kapalinu jsem dal kompletně novou (neztrácí se), spojka neklouže. Napadlo mě už jen spojkové ložisko, jinak nevím, ten systém spojky je mechanicky jednoduchá věc.

Děkuji za rady
Renault Megane Scenic 1.6e, rv.1999.

Obrázek

kotasekh
Grafoman

Re: Nevrací se spojkový pedál

Příspěvek od kotasekh » sob říj 26, 2024 09:17

No zni to, jako by se neco zavzdusnovalo. Prvne me napadla stara kapalina, ktera si po rychlejsi jizde udela bublinku (pokud se nepletu, je spolecna s brzdami). Ale kapalinu jsi teda menil, takze to by nemel byt problem. Dokonce i kdybys ji vymenil jen odsatim z nadrzky a z kazdeho odvzdusnovaku s tim, ze bys neproplachoval ABS cerpadlo, taky by to urcite nemelo delat takove problemy. Spojkove lozisko - rychlejsi jizda - vyssi otacky - vyssi teplota - bud zacne unikat kapalina (muselo by tect ze spoje mezi prevodovkou a motorem), nebo se lozisko nahreje nad 250 °C a zpusobi var kapaliny a bublinku, coz nekolikerym proslapnutim spojky proplachnes a ochladis, takze pak zase ok. Osobne to tipuju na to hrejici se lozsiko :).
ex Renault Thalia Authentique 1,2 16V LPG
Najeto 317 000km, totálka při nehodě :(.
Nyní Renault Thalia 2012, Dacia Duster Prestige TCe100 LPG 2022

Lukas 1234
Starting member

Re: Nevrací se spojkový pedál

Příspěvek od Lukas 1234 » čtv pro 05, 2024 19:28

Ahoj. Měl jsem to samé u 2,2 a měnil jsem spojkový válec asi 3x. Až teprve ten poslední šlapal jak má. Vždy jsem kupoval nový ale jako druhovýrobu.

Odpovědět

Zpět na „Renault Espace IV“