nastartuji a po cca 5 sekundách zhasne
Moderátor: Moderators General
nastartuji a po cca 5 sekundách zhasne
Ahoj mám 2.0 dci r.v. 09. Mám problém s mím Vel Satisem. Tento týden moji manželku nechal na dalnici, zničeho nic přestal jed ( rozsítila se sptopka). Diagnostika nic neukázala. Motor nastartuji (nic nesvítí) ale po cca 5 sekundach chcípne. Na plyn nereaguje.
Nesetkal jste se stou to nebo podobnou závadou. Nevím ke mám začít hledat závadu.
Předem děkuji za jakou koli radu.
Nesetkal jste se stou to nebo podobnou závadou. Nevím ke mám začít hledat závadu.
Předem děkuji za jakou koli radu.
Re: nastartuji a po cca 5 sekundách zhasne
Jaka diagnostika nic neukazala?
ex Renault Thalia Authentique 1,2 16V LPG
Najeto 317 000km, totálka při nehodě .
Nyní Renault Thalia 2012, Dacia Duster Prestige TCe100 LPG 2022
Nazev diagnostiky neznam. Soused automechanik prišel s počitačem a načetl historii která mu nic neukázala.
Tak to projet origo diagnotikou, pripadne ELM327 a aplikace PyClip. A vycteni pameti zavad neni diagnostika. Ziva data napovi vic.
Ok pokusím se sehnat origo případě to co píšete. A uvidím co s tím je.
Ja to tipuju na nizky ci vysoky tlak na railu. Ale to musi potvrdit ta diagnostika .
Tak jsem pořídil diagnostiku ELM327 a ukazije mi chybu P0380. Na internetu jsem zjistil že jeto selhání žhavící svíčky. Svičky jsem proměřoval a jsou v pořádku.
To muze byt stara ulozena chyba. Jde smazat? A co ta ziva data? Co ukazuje to cidlo tlaku paliva? A PyClip nebo jiny SW?
Nahrál jsem si Car Scanner. Kontroloval jsem živá data a čidlo tlaku paliva jsem v nabídce nenašel.
Tak zkusit ten PyClip, viz sekce Megane II. Je to pouzitelna nahrada originalni diagnostiky a ukaze podstatne vice, nezli universalni apka.
Zdravím.
Nedaří se mi nainstalovat PyClip. Zkusil jsem postupné odpojení senzoru. U jednoho jsem zjistil když ho odpojím tak motor nastartuji a běží na volnoběh a dá se do konce přidat plyn. a po zapojení senzoru opět motor zhasne. je to sen zor tlaku paliva na reilu. když koukám do motoru tak je to vpravo. Objednal jsem nový a myslel jsem si že mam vyhráno. Dal sem ho tam a závada je pořád stejná.
Nedaří se mi nainstalovat PyClip. Zkusil jsem postupné odpojení senzoru. U jednoho jsem zjistil když ho odpojím tak motor nastartuji a běží na volnoběh a dá se do konce přidat plyn. a po zapojení senzoru opět motor zhasne. je to sen zor tlaku paliva na reilu. když koukám do motoru tak je to vpravo. Objednal jsem nový a myslel jsem si že mam vyhráno. Dal sem ho tam a závada je pořád stejná.
Tak muj tip na spatny tlak v railu byl spravny . Muze byt problem v kabelazi cidla, kdyz se teda vyloucilo cidlo samotne. A nebo taky je cidlo uplne v poradku a je vadna regulace tlaku samotna. Nema cenu menit dily na slepo, je potreba zprovoznit poradnou diagnostiku a tam koukat na ziva data. I navsteva servisu muze vyjit levneji, nezli hazet na auto nove dily…
Dnes po diagnostice. Tlaky na vstřikách v normě, přesné hodnoty nevím ale věřím kamarádovi. Motor běžel celou dobu v nouzovým režimu i s připojeným a nebo odpojeným senzorem tlaku. Ale na diagnostice vyskočila další hláška - "nesynchronizace čidla vačkové hřídele" přesný název nevím. Budeme zkoušet nové čidlo. Bavili jsem se jestli to také nemůže být rozvodama. Ještě jsem je nedělal.
Ale stala se nám jedna příhoda - měli jsem zapnuté zapalování a stali jsem oba u motoru a dívali jsem se na to čidlo vačky, možná jsem lehce pohýbali s dráty a auto začalo samo startovat. Víckrát se to už zatím nestalo..
Jsem z toho trochu zmatený. Možná problém v elektroinstalaci.
Ale stala se nám jedna příhoda - měli jsem zapnuté zapalování a stali jsem oba u motoru a dívali jsem se na to čidlo vačky, možná jsem lehce pohýbali s dráty a auto začalo samo startovat. Víckrát se to už zatím nestalo..
Jsem z toho trochu zmatený. Možná problém v elektroinstalaci.