Ahojte.
Chcem sa spýtať alebo založiť diskusiu ohladne dielov podvozku.
Každý mechanik má svoj názor ktorá značka je dobrá ktorá zlá to asi poznáme aj ked celkom nerozumiem ako je možne že jeden tlmič napr. na gafe stohí 38eur a inde aj 98eur ... snad mi to niekto ozrejmí.
Podstata je že som menil v júny tohoto roku čapy dal som MAYLE HD cca 23eur kus. každý mi to odporúčal... Auto mám iba na sukromne jazdy inak mam pracovné takže som za 3mesiace spravil možno 300km a čapy na totálku vybité... ano chape cesty diery atď. má vplyv ale až taký ? nepovedal by som ani pol slova keby 4x po sebe skočím do jamy ako svet ale realne sa snažím aj kanálom uhýbať a zas sme pri tom že je to len cca 300km ...
takže otázka :
Aké čapy tlmiče odporúčate ? - aktualne ma zlanárili na Delphi kedže som mayle nechcel
Dalej zistili sme že zadné tlmiče su K.O a asi rovno pojdem aj na predné nech sa spraví geometria .. - aké ? vidím iba febi a kayaby a KAMOKA na talismana.
Ale zas cenový rozdiel gafa febi predné 58eur všade inde cca90eur
Zadné sú za 80cca febi kamoš mi spravil cenu cca 46eur za zadné... Tak ako je to preboha možné ?
Ak tam niesu 300% marže čo dosť pochybujem... tak potom su to fake febi ? ako overím kvalitu ???
Prosím kohokoľvek kto už menil diely na talismana nech sa vyjadrí snáď si pomôžeme všetci.
A ešte detail mechanici spomínali že každé auto ma aj iné top kvalitne diely naprv VW ma febi topku ale delphi nanič atď. určite sa chápeme.
Renault Talisman 160EDC 118KW 2016 - PODVOZOK
Moderátor: Moderators General
-
- Starting member
Re: Renault Talisman 160EDC 118KW 2016 - PODVOZOK
Tlumice kayaba, cepy lemforder. Ale dost zalezi na miste vyroby, uz i lemforder outsourcoval vyrobu do asie, ale ne vsechno. Rozdilnost cen je opravdu jen o marzi.
ex Renault Thalia Authentique 1,2 16V LPG
Najeto 317 000km, totálka při nehodě .
Nyní Renault Thalia 2012, Dacia Duster Prestige TCe100 LPG 2022
Najeto 317 000km, totálka při nehodě .
Nyní Renault Thalia 2012, Dacia Duster Prestige TCe100 LPG 2022
Re: Renault Talisman 160EDC 118KW 2016 - PODVOZOK
Spíš můžeš být rád že tam nemáš elektricky nastavitelný tlumiče