Ahojte, skúste niekto poradiť.
Renault Kadjar 1,3 TCe 103Kw, cca 108000km
Počas jazdy sa mi stalo, že pri rýchlení do kopca my začalo trhať celým autom, pričom otáčky na otáčkomery skákali hore dolu o cca. 200 otáčok. Chvíľu cca. 2-3 sekundy to tak poskakovalo, potom akoby sa chytil a už normálne zrýchlil a motor išiel normálne. Prejavovalo sa to najmä pri otáčkach 1700-2300. Moc som to neriešil, myslel som že som natankoval nejaký zlý benzín. Toto skákanie auta a otáčok sa nepravidelne opakovalo aj po natankovaní iného benzínu, začal som pridávať aj VIF aditívum do benzínu. Opakuje sa to stále najmä pri zrýchľovaní, ale už som si všimol malé chvenie ručičky otáčkomera a nekľudné auto aj pri jazde na tempomat okolo 2000 otáčok. (6 stupeň 94km/h) Pri jazde na diaľnici 130km/h tempomat cca.2850 otáčok ide motor bez zakolísania. Skákanie sa prejavuje najmä pri zohriatom motore.
Išiel som do autorizovaného servisu, diagnostika nemala zaznamenanú žiadnu chybu, robili vraj nejaké testy a údajne prehrali software v riadiacej jednotke vstrekovania. Čakal som tam asi 4 hodiny, samozrejme to nepomohlo. Skákanie, cukanie, chvenie sa prejavuje stále.
Potom som išiel cez Kremnické bane, ako na splašenej koze. Keď držím otáčky nad 2500 tak ide celkom v pohode. Keď som dlhšie nútený ísť okolo tých 2000 otáčok, tak sa mi už niekoľko krát stalo že sa rozsvietil oranžový kľúč a vypísalo: skontrolujte start stop system, skontrolujte ESC, skontrolujte vstrekovanie, skontrolujte brzdový systém, skontrolujte systém rozjazdu do kopca. Všetky poruchy po odklikaní cez OK zmiznú, po čase zhasne aj oranžový kľúč. Motor nezhasne auto ide stále ďalej, akurát ak mám pustený tempomat tak ho vypne. Tieto poruchy sa zopakovali asi 3 krát. Keď som konečne vyšiel na R1 dal som 130, tempomat a auto išlo bez problémov.
Potom som navštívil servis u nás v meste neautorizovaný, chlapík spravil diagnostiku, našiel problémy na druhom a treťom valci. Vymenili sa sviečky ale stále to nepomohlo. Vraj vynecháva druhý valec. S tretím už problém nebol. Diagnostika vraj hlási nešpecifikovanú chybu na druhom valci. Vraj je možné že bude problém so vstrekovačom na tom druhom valci, bohužiaľ teraz budú mať dlhšiu dovolenku, tak mi dal aspoň aditívum na prečistenie vstrekovačov a uvidíme či to niečo pomôže, ale som dosť skeptický.
Ak ste sa niekto s niečím podobným stretol, skúste poradiť. Ďakujem
Prípadne nejakého fachmana čo by mi s tým mohol poradiť. Som z okresu Galanta.
Trhanie autom pri jazde, motor 1,3 TCE 140KW
Re: Trhanie autom pri jazde, motor 1,3 TCE 140KW
Dopĺňam že je to manuálna prevodovka.