Ahoj
Mám Kangoo 1.5 DCI 48kW 2005
Na aute mi nesveitila žiadna kontrolka, normálne fungovalo až dnes za jazdy sa vypol motor, rzsvietili sa naraz kontrolky
- STOP
-združená kontrolka žhavenie/porucha motora
-bliká červený motor
Mal som raz na inom aute problém s tým červeným čudlíkom pri motore (neviem si za svet spomenúť ako sa volá) je to jednoduchý spínač -rozpoj/spoj, dva drátky, je v ňom gulka a červená gumová čapička.... Odpojil som ho a znova pripojil, zmizol blikajúci motor a kontrolka žhavenia.... Keď z neho vytiahnem konektor zasa sa rozbliká (teda káble k nemu sú v poriadku a auto ho registruje a to sú vlastne jeho jediné dva stavy, obvod rozpojený a spojený) Snímač je v stave ZOPNUTÝ.
Odpojil som baterku, pripojil, otočil klúčik na zapnutie kontroliek. Všetky zhasli ale ostala svietiť červená kontrolka imobilizéra, samozrejme, motor točí ale neštartuje.... skúsil som teda či nieje chyba v klúčiku, nová baterka nič nezmenila. Vyskúšal som či ho registruje, oddialil som plošák s imobilizérom od klúča, otočil a vtedy sa tá kontrolka rýchlo rozblikala, ak plošák priložím ku snímaču okolo spínacej skrinky tak ostane svietiť...
Problém ale ostáva, auto točí ale neštartuje a trvale svieti imobilizér... Bohužial druhý klúčik už nemám takže to neviem vyskúšať....
Môže byť chyba v imobilizéri ? Mohol by imobilizér za jazdy vypnúť motor ?
Viem že je to ťažko takto, diagnostiku ale podstúpi až keď niekoho zoženiem kedže auto ostalo v ritke v robote a domov som musel prísť vlakom.... Teda sa zatial spýtam či niekto netuší čo by to mohlo byť
Kangoo 1.5 dci 48kW 2005 vyputie motora za jazdy
Moderátor: Moderators General
Re: Kangoo 1.5 dci 48kW 2005 vyputie motora za jazdy
Tak myslel som že chyba bola v nárazovom snímači a že sa ju podarilo odstrániť, prešlo cca 2000km bez poruchy no teraz už tri krát vyplo zajazdy s tým, že sa rozsvietila oranžová kontrolka žhavenia a bliká motor... Pri štarte točí ale nevstrekuje... Cez BT diagnostiku mi ukazuje že tlak paliva pri štartovaní bez odpalu stúpol na 2050bar.... Očistil som snímač kluky, rozpojil a spojil konektory všetky čo som našiel no stále bez výsledku.... Zo zúfalosti som točil asi 20 sekúnd a zrazu kontrolky zhasli a auto ide... Čo to môže byť
Regulator tlaku v railu.
ex Renault Thalia Authentique 1,2 16V LPG
Najeto 317 000km, totálka při nehodě .
Nyní Renault Thalia 2012, Dacia Duster Prestige TCe100 LPG 2022
Vedela by to diagnostika zistiť z pamäte ? Pôjdem normálne na origo ale ono sa to prejavuje dosť nečakane a chcel by som mať isté že som problém odstránil.
No melo by byt ulozeno, neco jako prilis vysoky/nizky tlak, nebo nizsi/vyssi nez ocekavany. Neni treba origo diagnostika, staci BT ELM327 a android aplikace PyClip, viz sekce megane II, kde se to probira. Je to sikovna nahrada origo diagnostiky.
No Elm327 mám s aplikáciou Car scanner, aplikácia stála nejak 12€. Akože už som podla nej zistil a vymenil Egr, hadičku k snímaču tlaku turba... Viem že mi zistila aj rozpojený konektor aj vytiahnuté relé no pri tomto probléme nič nehlási, aj kontrolku motora hlási ako vypnutú... pyClip mi vôbec nenájde motorola
Pro pyclip musi byt vhodny chip v elm327 modulu, viz sekce megane II. Neco v rj ulozene byt musi. Jedine, kdyby se snad za jizdy odpojila baterie, pak by to chciplo a mozna nestihlo ulozit chybu o nizkem napeti.