mám Moduse r.v. 2006 1,5dci 50kw.Autíčko mi ale začalo najednou zlobit.
Přítelkyně přijela s Modusem večer z práce domu bez problému.Auto přes noc stálo a byl velký mráz,cca -20C.Ráno jsem chtěl s autem odjed pryč,motor jsem nastartoval a po chvilce sám motor chcípl a tak pořád dokola.Motor se neudrží v chodu.Nafta v hadičkách je a zmrzlá by být neměla,je vidět jak v nich nafta proudí.Dolil jsem do auta i více nafty a problém pořád přetrvává.Motor se chová před samovolném chcípnutím jako kdyby nafta došla,v hadičkách ale je.
Když to takhle třeba párkrát vyzkouším a motor pořád dokola po nastartování po cca 8sec sám zdechával,tak se ještě objevilo to,že při otočením klíčku v zapalování už startér nesepl a místo startéru se mi ozval jenom centrální zámek dveří,ten samovolně sám cvakne,jako kdyby chtěl sám zamknout/odemknout auto a rozsvítí se mi k tomu vždycky servisní klíč na palubovce a myslím že i kontrolka airbagu.Ještě se mi taky párkrát rozsvítilo stop a dvakrát to píplo.
Když mi tohle dělalo,tak když jsem uvnitř auta seděl,tak jsem vyzkoušel se centrálem uvnitř zamknout a hned odemknout a auto normálně naskočilo a dá se s ním i odjed
Dal jsem zatím novou baterii do auta ale pořád stejně se to opakuje.Na co se mám soustředit v čem může být problém??Problém přišel sám z nenadání bez předchozích problémů.
Prosím o radu
Ještě jsem si vzpoměl,že když motor vždycky samovolně zhasl,tak se někdy po chcípnutí zobrazila hláška něco na způsob,že je chyba v okruhu nafty.Hláška se objevovala nepravidelně,někdy vůbec.