Měl jsem venku spínač v převodovce, běhá ok, nezdá se poškozený. neproměřoval sem, vytékal olej z převodovky a neměl jsem zátku kromě prstu.

Po zapojení baterie všechno OK. Při couvání svítí, pak normálně zhasnou. po nějaké době, ale zase svítí trvale.
Včera mě napadlo odpojit baterii.
Po jejím zapojení opět svítí jen při zpátečce. Po nějaké době ale opět svítí trvale.
Možná by stálo za to říci, že auto má funkci automatického rozsvícení světel. Pokud se funkce zapne, tak už nejde vypnout. A světla se rozsvěcují při startu motoru.
Další indicie: Dnes jsem ťuknul na plyn a auto se 2x během dne odbrzilo, aniž bych šlápnul na spojku. To mě zarazilo a zkusil jsem to několikrát a nic se nestalo, neopakovalo se to.
Snímač/spínač v převodovce je třípinový (5° převodovka, motor 1,6 rv. v. 2004) + (automatická ruční brzda)
Nevím, jak je to zapojené, jestli je opravdu problém ve spínači nebo jde o elektrický šotek, který se nepodaří odstranit výměnou spínače.
Nevíte jak jsou vedené kabely od převodovky? Je to jen mechanika, nebo to jde mezitím někam do řídící jednotky?
Má ta věc v převodovce má kromě rozsvěcování zpátečky ještě jinou funkci? (Pokud bych natáhnul nové kabely rovnou do světel a dal jiný spínač)
Díky za nápady. Mám pocit, že to nebude mechanický problém, ale nějaký elektrický šotek....