Myš ve stropnici - kudy tam leze?

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
CZ Derevil
Starting member
Příspěvky: 29
Registrován: sob čer 25, 2016 22:29

Myš ve stropnici - kudy tam leze?

Příspěvek od CZ Derevil » pát lis 15, 2019 15:20

Ahojte,

obracím se na Vás s takovým podivným dotazem :D a bude moc rád, pokud mi někdo poradíte.

Mám Renault Espace IV, prodloužená verze, r. v. 2013. Včera jsem sedl do auta, začal couvat z parkoviště a slyším zvuk ve stropě, posunoval se od předu dozadu, jako kdyby se tam něco kutálelo. Řekl jsem si, že asi něco bylo na střeše a neřešil to. Dnes jsem opět sedl do auta, a opět ten zvuk odpředu dozadu. Jelikož jsem ale ještě nejel, bouchl jsem tomu v cestě a šup, změnilo to směr, zkusil jsem to vícekrát, s ženou jsme to honili sem a tam a je jasné, že je to myš. A je v prostoru mezi karoserií a stropnicí. Nakonec zase utekla dozadu a už jsme se jí nikde nedobouchali...

Jedna věc je, že ji nějak budu muset chytit (což nevím jak - je tu někde prosím návod, jak oddělat stropnici?), ale druhá věc je, kudy tam leze? Protože počítám s tím, že jednu myš chytím, a vleze tam další... Průduchy do stropnice (foukání na zadní sedačky) byly zavřené, tak měsíc určitě. Jak jsou pod madlama takové ty díry pro uchycení asi mříže, tak to také je zavřené. Filtr pro větrání v motorovém prostoru je namístě a není prokousaný... To jako je někde nějaká díra na podvozku, kudy vede vzduchová mezera až do auta nad stropnici?

Pro jistotu, nedávno bylo auto v servisu a mimo jiné mi tam montovali tažné zařízení - nemohli někde něco... nevím... provrtat, odmontovat nějaký kryt nebo tak něco? Byl to tedy autorizák, ale jelikož vím hned o 4 věcech, které pokazili, tak bych se nedivil...

Moc děkuji za Váš čas a zdravím :-)

Jarda

Renaulťák
Senior member
Příspěvky: 1317
Registrován: pon čer 15, 2015 20:19
Bydliště: Nitra

Re: Myš ve stropnici - kudy tam leze?

Příspěvek od Renaulťák » pát lis 15, 2019 19:13

Ona ani vlezt nemusela, ale mohl jsi ji tam v necem donest. Jestli je to mys domaci, tak ta je strasne malicka. Aby mi mrchy, na chalupe, neozraly motohadry, tak jsem prozkoumal skrin, jestli je tesna a kdyz jsem ji za par hodin otevrel, tak na me jedna zirala. Jak je mala, tak je rychla.
Na chytani jsem nakoupil plastove sklapovaci pasticky, klasicke na drivku, jednu klecovou, pulkulatou a lepidlo v tube na hlodavce a takovou jako knizecku, jiz s nanesenym lepidlem.
Po ctrnacti dnech uvedu statistiku:
PLastove ulovily 2
Drevene 3
Klicka 0
Nanesene lepidlo s tuby na velkou plochu 0
Knizecka s lepidlem 4.

Takze ti doporucuji koupit ze dve knizecky s lepidlm, dat ji tam nejakou vonavou navnadu, ja jsem zatim pouzival vlassky orech a spek.
Pasticky se blbe natahuji, bouchnes dverma a spusti. Na lepidlo pozor, protoze je to pekny svincik a spatne se cisti, tak dat jeste na nejaky papir a na podlahu.

Lovu zdar. Maj sice krasne ocicka, ale at tahnou my je tady nechceme.
Laguna III Coupe 2,0 dCi, 4control, 131kW/180k, tmavě červená metalíza
Megane III CC, 1,4 TCe, 96kW/130k, černá metalíza
Trafic II L2, 9 míst, 1,9dCi, 74 kW, modtrá

Uživatelský avatar
berka79
Advanced member
Příspěvky: 302
Registrován: stř bře 27, 2019 03:51
Bydliště: Středočeský kraj

Re: Myš ve stropnici - kudy tam leze?

Příspěvek od berka79 » pát lis 15, 2019 21:54

Nemůže se tam dostat přes klapky na odvod vzduchu které bývají většinou v zadním nárazníku a snižují přetlak při zavírání dveří?
Subaru Outback 2.5 Executive
Megane IV Grandtour GT 1.6 TCe 205 - prodáno
Clio V Intens TCe 100 LPG Valencia
BMW 316ti compact M packet

faradaj
Junior member
Příspěvky: 157
Registrován: úte pro 15, 2015 14:18

Re: Myš ve stropnici - kudy tam leze?

Příspěvek od faradaj » úte lis 19, 2019 10:06

Mys doporucuji vyhnat nez ti neco prekouse nebo ti tam chcipne a zasmradne ;-)
V mem EX Espace jsem mel chciplou mys pod kobercem u prahu dveri ale uz jsem ji takhle koupil s autem :-) uz to byla mumie. ( mimochodem pod kobercema a ve sparach jsem nasel veci! Az jsem znejistel na co ho v Rakousku pouzivali) U starsiho auta je mozna dobre to tam vycistit. Mys nebude mit co zrat a hlavne tam muzes jako ja najit ruzne ostre kameny nebo predmety mezi kabely...
Espace IV grand, 2014, 2.0dCi
Espace IV grand, 2007, 2.0dci
http://faradaj.rajce.idnes.cz/Espace/

Odpovědět

Zpět na „Renault Espace IV“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů