Moderátor: Moderators General
No tohle je dobrá feature i u starších Méganů... prostě po určité době co je auto odemčeno a vypnuté zapalování (I) je třeba klíčkem znouvu zamknout a odemknout aby se odblokoval imobilizér... mimochodem musela mu tam blikat kontrolka....DDT píše: .
.
.
.
.
V: jéééé vono to jede)))) vy jste to spravil
.................................
Na uvod pisu ze jsem ze Sokolova.DDT píše:To mi připomnělo jinou příhodu na klubové hotline:
Volající (V): Dobrý den, já si včera koupil lagunu, dnes jsem ji jel umýt. Stojím před myčkou a auto mi nechce nastartovat. Nevíte, kde je tady nějaký servis?
já: Kde jste?
V: U Sokolova
já: *přemýšlím, z hlavy si nemohu vzpomenout* Popište mi sitauci, jak k tomu došlo.
V: No přijel jsem sem, zastavil jsem, všechno fungovalo perfektně a teď nemůžu nastartovat.
já: jak dlouho tam stojíte?
V: Asi 15 minut.
já: Sedíte ve voze?
V: Ano... *????*
já: Vystupte z vozu, prosím.
V: *?????* Z vozu?
já: Ano
V: Už jsem venku.... *????? tázavý tón*
já: Zamkněte auto.
V: Zamčeno
já: Odemkněte auto
V: *pravděpodobně si myslí, že jsem se zbláznil* Odemčeno
já: Nasedněte a nastartujte
V: *???????????????????????????????* Ale ono to nejede....
já: udělejte, prosím, co Vám říkám.
V: jéééé vono to jede)))) vy jste to spravil
.................................
Já bych to nebral tak tragicky, taky se mi to stalo a úřed tím jsem měl i jiné vozy, ale tohle patří spíš do úsměvných historek, než aby se někdo rozčarovával nad tím, když se to zvěřejní....Chose píše: Na uvod pisu ze jsem ze Sokolova.
Vam to mozna prijde vesely, ze nekdo vola ze mu nejede auto a pritom se mu jen zablokuje imobilizer. Ale stejnou zkusenost jsem mel i ja. Koupil jsem lagunu jezdil, pak jsem to vypnul a ona nechtela jet. Taky jsem volal byvalymu majiteli. Nevim jestli se smal, ale me do smichu nebylo.
Ono totiz to neni standartni vec, ze se auto samo zablokuje, a pokud mi to byvaly auto nedelalo tak se nedivte ze se clovek citi rozcarovan. Obcas me je z takovychto prispecvku na bliti.
Holt neni kazdej tak prudce inteligentni automechanik (zrejme jako vy)aby vedel ze tohle auto ma tohle zablokovani imobilizeru a jiny ma zas například u motoru vypinac kterym se prerusi kabel k rozdelovaci.
No nic, jen abyste meli zas o cem psat.
DÍKY, Viktore!DDT píše:Před dvěma dny mi volal ten pán s lagunou znovu (doufám, že mi promine, čte-li tyto řádky).
pán: Prosím Vás, jaký klíč potřebuji na svíčky u své laguny r.v. 1997.
Víte, já jsem umyl motor a potřebuju vyndat svíčky abych je usušil. Ono mi to totiž nejede.
Jo, u Renaultu je to v pohode. Ale takova Sierra ho ma v kufru pod rezervou ... to je teprve lahudkapop píše:Sceniky maji jeste jednu hezkou pasticku krom automatickeho blokovani motoru a to je narazove cidlo v motorovem prostoru.
Nevim uz, co jsem tenkrat v motoru hrabal kolem expanzky, asi jsem do toho narazoveho cidla klepnul a po ukonceni prace jsem startoval asi deset minut, cvakal klickama, abych odblokoval imobilizer a ani tuk... Pak jsem si vzpomenul na ten narazovy vypinac, nasel, zacvakl a slavnostne nastartoval ...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů