Parkovací senzory
Moderátor: Moderators General
Parkovací senzory
Nemáte někdo zkušenosti s vadným parkovacím asistentem? Při zařazení zpátečky krátce pípne (coč je v pořádku) a poté stále nepřerušovaně piští, jako by tam byla překážka. Občas se to umoudří a funguje jak má, ale to je tak z 10%
Zaprasený nejsou, bo sem je celé vyšůroval a nic.
Co vy na to?!
Zaprasený nejsou, bo sem je celé vyšůroval a nic.
Co vy na to?!
No to mi v Rencku říkali taky, ale prý když je špatný, tak to vydává souvislý tón po dobu 5 sec. a pak to ztichne, což není můj případ. Vypadá to, jakoby tam byl nějakej studeňák (vysoký odpor) a tím pádem to detekuje překážku.
Jak jsem psal, občas se to vzpamatuje a funguje to normálně. Zkusím se v tom o víkendu prošťourat a dám vědět. Kdyby měl někdo s tím už zkušenosti, dejte vědět, ať jdu na jisto.
Jak jsem psal, občas se to vzpamatuje a funguje to normálně. Zkusím se v tom o víkendu prošťourat a dám vědět. Kdyby měl někdo s tím už zkušenosti, dejte vědět, ať jdu na jisto.
Cuvacie senzory su velmi citliva vec..Staci ked jeden nefunguje (co sa stane velmi lahko,staci maly tukes) a uz to nefunguje cele..Pri nefunkcnom senzore a zaradeni spiatocky to dlho zapipa. Diagnostika v Renaulte dokaze zistit ktory je nefunkcny , ale objednat sa da len sada styroch kusov. Nahodou mam doma 3 zvysne,jeden som mal pokazeny,takze ak si to das otestovat mozem ti jeden predat..
-PD-
Laguna 1.9Dci Grandtour, 88kW , 2002,Privileg
Laguna 1.9Dci Grandtour, 88kW , 2002,Privileg
Tady brácha od WC. Měl jsem přesně tentýž radost jako popisuje Ejmaco. Začalo to dělat po vystříkání auta Vapkou, tedy tlakem vody i na senzory. Sundal jsem nárazník a proměřil všechna čidla. Všechna ukazovala, že jsou OK. Prostříkal jsem konektory kontoxem a celé smontoval. Závada se tím odstranila asi tak na 2 dny a pak se zase nepravidelně objevovala, spíše častěji než méně. Objednal jsem si v Renaultu novou sadu. Přišlo něco úplně jiného, než jsem chtěl, bylo tam ale napsáno spoustu aut a mezi nimi i Espace IV. Vůbec to nepasovalo na konektory kabeláže auta a senzory byly také úplně jiné, jiného průměru. Dívenka na recepci mi říkala, že ona s tím nic a že kdybych to chtěl u nich namontovat, tak by se s tím musel poprat mechanik. Bože chráň. Sadu jsem jim s poděkováním nevzal s tím, že pokud mám něco dopasovávat, tak za to nemusím dát skoro 8 KKč. Říkal jsem si, že to teda udělám, ale ne zrovna teď.... A světe div se, závada se začínala objevovat čím dál tím méně často. Už asi rok to funguje naprosto spolehlivě a správně. Doufám, že jsem to tímto příspěvkem nezakřikl. Přeji Ti také samoopravu. Standa W.
Díky za potěšující info. Popravdě řečeno, jsem něco podobného čekal. Když to občas funguje, tak to bude určitě v kontaktech, nebo nějakej studeňák. O víkendu na to mrknu, a pak dám vědět.wilczek píše:Tady brácha od WC. Měl jsem přesně tentýž radost jako popisuje Ejmaco. Začalo to dělat po vystříkání auta Vapkou, tedy tlakem vody i na senzory. Sundal jsem nárazník a proměřil všechna čidla. Všechna ukazovala, že jsou OK. Prostříkal jsem konektory kontoxem a celé smontoval. Závada se tím odstranila asi tak na 2 dny a pak se zase nepravidelně objevovala, spíše častěji než méně. Objednal jsem si v Renaultu novou sadu. Přišlo něco úplně jiného, než jsem chtěl, bylo tam ale napsáno spoustu aut a mezi nimi i Espace IV. Vůbec to nepasovalo na konektory kabeláže auta a senzory byly také úplně jiné, jiného průměru. Dívenka na recepci mi říkala, že ona s tím nic a že kdybych to chtěl u nich namontovat, tak by se s tím musel poprat mechanik. Bože chráň. Sadu jsem jim s poděkováním nevzal s tím, že pokud mám něco dopasovávat, tak za to nemusím dát skoro 8 KKč. Říkal jsem si, že to teda udělám, ale ne zrovna teď.... A světe div se, závada se začínala objevovat čím dál tím méně často. Už asi rok to funguje naprosto spolehlivě a správně. Doufám, že jsem to tímto příspěvkem nezakřikl. Přeji Ti také samoopravu. Standa W.
Zatím díky za příspěvek
V kontaktech to určitě nebylo. To jsem měl podchycené - vyčištěné, kabeláž proměřenou i při ohybech. Vše bylo OK. Myslím si, že ty čidla, když dostaly pecku VAPKOU, potřebovaly svůj čas na úplné vzpamatování. Jako v ringu. Logiku to sice nemá, ale čidla vykazovala správné hodnoty odporů při proměření, přesto špatně fungovala. Dnes už fungují správně. Jen je již vapkou neprovokuji.
Problém vyřešen!
Demontoval jsem ŘJ a dle servisního manuálu jsem proměřil jak ji, tak přes káble i čidla (nechtělo se mi sundávat nárazník) Na nic jsem nepřišel, vše bylo OK.
Jak už jsem byl zoufalý, zkusil jsem sundat kouli na tažným zařízení a ejhle, už to pípá jak má
Takže jsem tak trochu za vola, ikdyž mě tato myšlenka napadla už dřív, že by to mohlo ovlivňovat. Brácha má ale novou Octávku s parkovacím asistentem a závěsem a jemu to funguje bez problémů, tak jsem tomu nevěnoval zvláštní pozornost.
No hlavně, že své nově koupené Laguně postupně dopilovávám menší mušky
Demontoval jsem ŘJ a dle servisního manuálu jsem proměřil jak ji, tak přes káble i čidla (nechtělo se mi sundávat nárazník) Na nic jsem nepřišel, vše bylo OK.
Jak už jsem byl zoufalý, zkusil jsem sundat kouli na tažným zařízení a ejhle, už to pípá jak má
Takže jsem tak trochu za vola, ikdyž mě tato myšlenka napadla už dřív, že by to mohlo ovlivňovat. Brácha má ale novou Octávku s parkovacím asistentem a závěsem a jemu to funguje bez problémů, tak jsem tomu nevěnoval zvláštní pozornost.
No hlavně, že své nově koupené Laguně postupně dopilovávám menší mušky
- mabrus
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
hmm.. mám podobný problém.. přes zimu mi senzory v pohodě funovali (stejně tak více-méně před zimou) a teď jak se trochu oteplilo tak mi to místo pípání podle vzdálenosti překážky jenom piští nepřerušovaným tónem. Poslouchal jsem ty senzory vzadu a každý z nich "cvaká" tedy funguje
no a jak sem to tak poslouchal a chodil kolem toho auta přerušovaně, tak se ty senzory rozběhly a pískali podle vzdálenosti...??? Tak jsem z toho trochu mimo...může být tohle vadný senzor (ikdyž fungují všechny) nebo snad nějaký studeňák či něco takového ? senzory jsou čisté, nemám ani tažné... divné mi je to, že v nižších teplotách to funguje normálně a jak se zvýší teplota tak to fungovat přestává ???
Renault Laguna II 2002 1,9dCi Privilége, 88kw/120k, ABS,EBV,ESP,ASR,8xAirbag, 17" Silverstone,xenony...bla bla bla.. no kde co no, prej všechno
..
Před zimou mi přestal ze dne na den fungovat parkovací asistent. V senzorech to lupe, tak jsem chtěl opravu nebo kontrolu nechat na jaro. Ale včera po nastartování a zařazení zpátečky se ozval zvuk, jako když v minulosti fungoval, ale byl takový chraplavý a chraplavě to pískalo i když jsem k něčemu nacouval. Po jízdě a opětovném nastartování už zase nefunguje. Vidím to na špatný kontakt někde mezi ŘJ na pravé straně kufru a bzučákem na levé. Nebo špatný bzučák. Po opravě dám vědět. Ale až bude teplo, teď se mi do toho nechce.
Takže byl špatný bzučák. Vyměnil jsem ho a už zase parkuje i manželka
Takže po 3 měsících bzučák opět nefungoval. Původně jsem tam dal repráček o impedanci 8 ohm, ale v originále je tam 50 ohm. takže teď jsem tam dal opět 8 ohm a k němu jsem připájel odpor 44 ohm a už to má i stejný zvuk a funguje.
Takže byl špatný bzučák. Vyměnil jsem ho a už zase parkuje i manželka
Takže po 3 měsících bzučák opět nefungoval. Původně jsem tam dal repráček o impedanci 8 ohm, ale v originále je tam 50 ohm. takže teď jsem tam dal opět 8 ohm a k němu jsem připájel odpor 44 ohm a už to má i stejný zvuk a funguje.
RL II, 1,9 dCi, 88 kW, PRIVILEGE
Potřebuji pomoc..nemám problém se senzory, ale s čidlem zpátečky.když zařadím zpátečku, tak se málokdy aktivuje čidlo-tj.nerozsvítí se couvací světla, neaktivuje se asistent. Občas stačí vyřadit a zařadit, občas to nezapne vůbec. Vím, že to čidlo je pod baterkou vmotorovém prostoru, ale nemám tucha co by mohlo pomoct 
předem děkuju
Hrneček
předem děkuju
Hrneček
Renault Laguna III 2.0 dCi
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
park. sen.
Zdravím vás... nefungují mi parkovací senzory, světla zpátečky se mi spínají, ale nepípnou senzory... nevíte kde se nachází ten pípací repráček? kuju na info
Renaul Laguna Grandtour 1.9dCi 88kW Privilege, r.v.2002 200000Km
-
Petr Sázavský
- Junior member
Ahojky lidičky. Mám dotaz. Potřeboval bych zesílit pípání u parkovacích senzorů. Na diagnostice jsou nastavený na maximum,leč potřeboval bych je mít hlasitější. Čím bych toho mohl docílit? Silnější repráček (jestli ano,tak se přidám k dotazu,kde se ten repráček nachází)? Nebo je i jiné řešení? Předem díky za každou radu a nápad.
R 25 GTX 2.0
Safrane II 2.5 RXE
VEL SATIS 3.0 dCi Privilege r.v. 2002
Laguna II Grandtour 1.9 dCi/88 kW Privilege r.v. 2001
Grand Scenic III 1.5 dCi 81 kW r.v. 2011
Safrane II 2.5 RXE
VEL SATIS 3.0 dCi Privilege r.v. 2002
Laguna II Grandtour 1.9 dCi/88 kW Privilege r.v. 2001
Grand Scenic III 1.5 dCi 81 kW r.v. 2011
-
magadafagada
- Experienced member
- Kontaktovat uživatele:
repráček se nachází vlevo vzadu u zadních opěradel. stáhněte si servisní manuál na renault.hostuju.cz tam to je i s nákresem.
Megane 4, 1.5dCi, 85kW. Po výměně tlumičů ve 175000km, je z toho úplně jiné auto....chip na 110kW
Laguna GT III 2.0dCi 110 kW, 4control, střešní okno-už je fuč, měla 316000km
senzory
Tak si říkám: "dneska je krásně, spravím si konečně ty senzory".... tak vymontuju čidlo zpátečky, zkontroluju dráty, očistím, vrátím zpět...hmm myslím si "v tom asi chyba nebude" tak pokračuju a hledám sirénku...podle příspěvků zde hledám hledám hledám a zase hledám a nic. rozebral jsem obložení od předu až dozadu, ale ten krám jsem prostě nenašel... může mi někdo říct, kde ten reprák je? nebo už mě z toho asi fakt klepne... návody mám všechny, velkou servisku taky a nic jsem tam nenašel.... díky za radu předem. Zdar
-
magadafagada
- Experienced member
- Kontaktovat uživatele:
Re: senzory
hlavně musí být hlavní jednotka vzadu v kufru na pravé straně za světlem. stačí dát pryč plastový kryt světla a molitam na utěsnění a hned na tom plechu je jednotka přichycená. pokud jí tam nemáš, tak nemáš ani couvací senzory.ladik164 píše:Tak si říkám: "dneska je krásně, spravím si konečně ty senzory".... tak vymontuju čidlo zpátečky, zkontroluju dráty, očistím, vrátím zpět...hmm myslím si "v tom asi chyba nebude" tak pokračuju a hledám sirénku...podle příspěvků zde hledám hledám hledám a zase hledám a nic. rozebral jsem obložení od předu až dozadu, ale ten krám jsem prostě nenašel... může mi někdo říct, kde ten reprák je? nebo už mě z toho asi fakt klepne... návody mám všechny, velkou servisku taky a nic jsem tam nenašel.... díky za radu předem. Zdar
Megane 4, 1.5dCi, 85kW. Po výměně tlumičů ve 175000km, je z toho úplně jiné auto....chip na 110kW
senzory
Tak senzory mám určitě, dokonce k nim vedou i dráty
...měl jsem rozdělanou jen levou půlku obložení, dneska se teda kouknu na druhou stranu. předpokládám, že rozdíl mezi krátkou a kombi v umístění jednotky a repráku není, nebo jo?
Ládíku a jen malá technická, nemáš čirou náhodou zadní nárazník měněný??? nebylo to bouchnutý a někdo nekoupoil nárazník se senzory? ten reprák senzorů je jedině za levou zadní sedačkou, tak jak kolega poslal obrázek. U Grandtouru je to stejný..
Renault Laguna III 2.0 dCi
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
senzory
Zdravím vás a omlouvám se všem za svoji tupost
)) řídící jednotku jsem našel hned a k repráku mi pomohl brácha se svoji lagunkou, nevšimnul jsem si, že je tak debilně přichycenej
teď jen k tomu repráčku, dá se nějak opravit nebo jakým ho mám nahradit, aby mi to konečně fungovalo ? 
-
dj.pepino
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz
Kde se prosím přidává hlasitost parkovacího asistenta ? Málo to pípá, tak bych chtěl přidat hlasitost než navštívím ušní oddělení 

Laguna II/ 2.0DCi/16V /175Hp - chip na 225 (2007)Dynamique

Megan II 1,9 DCi/88kW / 2005/chip na 150Hp , Megan II 1,5 DCi/ 63kW / 2004 - chip na 105Hp. Právní ochrana DAS.Autokamera TrueCam A5, Clip v.135
http://klondajk.brdy.org/
Hledají se spolubojovníci z Klondajku a Jinců.
Re: Dotaz
Ahoj, nastavis to jenom pres diagnostiku, da se menit vyska tonu i hlasitost, ale i pri nejvyssi urovni to neni klaxon.dj.pepino píše:Kde se prosím přidává hlasitost parkovacího asistenta ? Málo to pípá, tak bych chtěl přidat hlasitost než navštívím ušní oddělení
Laguna Grandtour II 1.9dCi 88kW INITIALE Paris, plná palba