převodovka

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
chosé
Starting member
Příspěvky: 24
Registrován: úte říj 15, 2013 13:00

převodovka

Příspěvek od chosé » pon bře 01, 2021 12:22

Ahojky všem.Mám takový dotaz-nezkusil někdo do Fluence namontovat šestistupňovou převodovku např.z Megana 3?Je to vůbec možné a vyplatí se to?Mám na mysli motor K4M,benzín 1,6 l,81 kw.Díky za rady a odpovědi.

Uživatelský avatar
RomanB74
Advanced member
Příspěvky: 362
Registrován: úte srp 14, 2012 11:13

Re: převodovka

Příspěvek od RomanB74 » čtv bře 04, 2021 17:22

tak tuhle otázku dost chápu, mám také 5kv na K4M 81kW a ta převodovka je pro můj styl jízdy a jízdní potřeby fakt peklo
chybí mi šestka, stupně jsou krátké... nicméně obávám se, že by výměna převodovky sice byla možná, ale nerentabilní kvůli poměru cena/výkon, a samozřejmě se nejedná je o převodovku (to je to poslední)

Uživatelský avatar
CBR1000F
Junior member
Příspěvky: 112
Registrován: pát bře 09, 2012 14:08
Kontaktovat uživatele:

Re: převodovka

Příspěvek od CBR1000F » ned lis 21, 2021 20:03

5ešil jsem výměnu a prý to nejde. Šestivalt má startér prý na druhé straně a nepasuje do stávajícího bloku motoru.
Fluence 1,6 Exception, 3/2012, stříbrná Platine D69 + NAVI, Arkamys, Raveland 600W sin, 12"sub tuba, BT, Alarm, xenony, 18" kola Keskin KT7 chrom, 245/40/18 (ofiko) / zimní originál 16" Proteus 205/60/16.

Uživatelský avatar
CBR1000F
Junior member
Příspěvky: 112
Registrován: pát bře 09, 2012 14:08
Kontaktovat uživatele:

Re: převodovka

Příspěvek od CBR1000F » ned lis 21, 2021 20:05

Zdar.
Měl bych jiný dotaz k převodovkám...
Fluence 1,6i r.2012 - nyní výměna převodovky a od té doby mi nejde tempomat pro 4 a 5 rychlost. Jakmile ho zapnu, do několika vteřin vypne a pak už nejde zapnout, dokud nezařadím opět trojku a tam ho aktivuji. Pak na 4 zapnu, ale zase vypadne, jako když zmáčknu brzdový pedál. A je jedno, v jakých otáčkách. Jediné, co jsem zjistil, že nová převodovka, co mi prodali, podle označení není na Fluence, ale na Megana III. Ale vše je na ní stejné. Jedině, co mě napadá, že by ta nová měla 4 a 5 jinak zpřevodované a čidla ABS by vyhodnotily jinou, než předpokládanou rychlost vůči otáčkám motoru. Ale to se mi zdá už moc přechytralé a navíc nevím, zda ty převodovky mají různý převod - vše jen domněnky. Původní převodovka JR5 342 a nová JH3 183.

Dík za každý postřeh, jak to vyřešit.
Fluence 1,6 Exception, 3/2012, stříbrná Platine D69 + NAVI, Arkamys, Raveland 600W sin, 12"sub tuba, BT, Alarm, xenony, 18" kola Keskin KT7 chrom, 245/40/18 (ofiko) / zimní originál 16" Proteus 205/60/16.

kotasekh
Grafoman
Příspěvky: 5298
Registrován: sob říj 24, 2009 09:09

Re: převodovka

Příspěvek od kotasekh » ned lis 21, 2021 21:34

Hele, verim, ze to chces vyresit, ale nedavej dotaz duplicitne do vice temat. Videt jde uz napoprve, neni treba ho pokladat vicekrat. Tema, kam dotaz zadas, se automaticky presouva nahoru a oznaci jako tema s novym prispevkem, takze jde hned videt, ze se nekdo na neco pta.
ex Renault Thalia Authentique 1,2 16V LPG
Najeto 317 000km, totálka při nehodě :(.
Nyní Renault Thalia 2012, Dacia Duster TCe 100 LPG 2021

Uživatelský avatar
CBR1000F
Junior member
Příspěvky: 112
Registrován: pát bře 09, 2012 14:08
Kontaktovat uživatele:

Re: převodovka

Příspěvek od CBR1000F » ned lis 21, 2021 22:00

Ta jsem netušil, moc sem poslední dobou nepíšu.
Fluence 1,6 Exception, 3/2012, stříbrná Platine D69 + NAVI, Arkamys, Raveland 600W sin, 12"sub tuba, BT, Alarm, xenony, 18" kola Keskin KT7 chrom, 245/40/18 (ofiko) / zimní originál 16" Proteus 205/60/16.

chosé
Starting member
Příspěvky: 24
Registrován: úte říj 15, 2013 13:00

Re: převodovka

Příspěvek od chosé » úte kvě 03, 2022 06:55

RomanB74 píše:
čtv bře 04, 2021 17:22
tak tuhle otázku dost chápu, mám také 5kv na K4M 81kW a ta převodovka je pro můj styl jízdy a jízdní potřeby fakt peklo
chybí mi šestka, stupně jsou krátké... nicméně obávám se, že by výměna převodovky sice byla možná, ale nerentabilní kvůli poměru cena/výkon, a samozřejmě se nejedná je o převodovku (to je to poslední)
Ahoj.Omlouvám se,že píšu tak pozdě,byl jsem mimo.Takže-ta současná převodovka JR5,to je fakt peklo.Už na více místech jsem četl,že se moc nepovedla.Co se týká 6-ti kvaltu,je jasné,že investice by byly větší-asi i poloosy,řazení ap.Já jen sháněl fundovanou odpověď,jestli to jde a co je kolem toho třeba.Bohužel,zatím mi nikdo není schopen říci nic přesného-např.je třeba vyměnit to a to.......No nic,budu to zkoušet dál.

Uživatelský avatar
CBR1000F
Junior member
Příspěvky: 112
Registrován: pát bře 09, 2012 14:08
Kontaktovat uživatele:

Re: převodovka

Příspěvek od CBR1000F » pát kvě 13, 2022 11:26

Tak že další problém na toto téma. Nebude vám v případě záměny převodovky fungovat tempomat. Jednotka si hlídá poměr otáček motoru oproti rychlosti vozu z ABS jednotky. Jakmile se na některých stupních změní převodový poměr, pak to přestane fungovat. Osobní zkušenost.
Fluence 1,6 Exception, 3/2012, stříbrná Platine D69 + NAVI, Arkamys, Raveland 600W sin, 12"sub tuba, BT, Alarm, xenony, 18" kola Keskin KT7 chrom, 245/40/18 (ofiko) / zimní originál 16" Proteus 205/60/16.

Osly
Junior member
Příspěvky: 142
Registrován: úte zář 13, 2011 10:59
Bydliště: okr. Zlín

Re: převodovka

Příspěvek od Osly » pon kvě 16, 2022 14:20

Mám stejný motor(akorát 94kw) a převodovku v Cliu III a když jsem ted měnil za jinou s jinými převody tak mi tempomat pořád funguje. Akorát tedy nemám ESP tak to možná je tím že ta krabička není tak chytrá.

Odpovědět

Zpět na „Renault Fluence“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti