Senzor tlaku

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

eisy811
Junior member
Příspěvky: 202
Registrován: stř srp 15, 2018 14:36

Re: Senzor tlaku

Příspěvek od eisy811 » ned bře 29, 2020 03:38

Tak, nahodena uz letna sada pneu.
Ventilky o5 same nacitalo, po prejdeni asi 1km a to aj napriek tomu, ze som urobil zamenu, oproti tomu, ako bola ta letna sada namontovana predtym.
Renault GS 1.6 DCi R9M 414 Bose Edition
A este nejaky jednickovy Scenic 1.6 benal

Uživatelský avatar
Jirkaol
Starting member
Příspěvky: 81
Registrován: čtv úno 14, 2008 21:19
Bydliště: Olomouc

Re: Senzor tlaku

Příspěvek od Jirkaol » úte dub 14, 2020 17:07

eisy811 píše:
ned bře 29, 2020 03:38
Tak, nahodena uz letna sada pneu.
Ventilky o5 same nacitalo, po prejdeni asi 1km a to aj napriek tomu, ze som urobil zamenu, oproti tomu, ako bola ta letna sada namontovana predtym.
Jsem z toho lehce zmatený. Tvoje auto si pamatuje dvě sady ventilků? Nebo jsi jen měnil ventily v rámci přezouvání gum? Jaký je ročník to tvoje auto?
Renaul megane scenic II 1.9 88kw 2/04 předtím Renault megane scenic 1,6 16V 4/99, předtím Ford Sierra combi 1,8 benzín/LPG 6/88 a předtím Škoda 120L 8/86.

eisy811
Junior member
Příspěvky: 202
Registrován: stř srp 15, 2018 14:36

Re: Senzor tlaku

Příspěvek od eisy811 » úte dub 14, 2020 18:04

2015.
Mal som letnu sadu s ventilkami.
Na zimu som kupil plechace, pneu a tiez nove ventilky. Zimna sada sa nahodila na auto a po cca 1km si ventilky same nacitalo, bez akehokolvek zasahu diagnostikou, ci niecim podobnym.
Teraz som nahodil letnu sadu, akurat som zmenil poziciu kolies (predok/zadok) voci minulemu roku a zas si auto spravne nacitalo kolesa, bez nejakej diagnostiky.
Myslim, ze auto si nepamata sady, ale nacitava si tie ventilky. Ja som na aute ziadnu sadu, nepriradoval cez diag. Nacitava si to same.
Este mi tu pisali, ze ked kupim nove origo ventilky, tak ich budem musiet aktivovat aby vysielali signal. Ani to vsak neplatilo.
Renault GS 1.6 DCi R9M 414 Bose Edition
A este nejaky jednickovy Scenic 1.6 benal

Uživatelský avatar
mistrli
Starting member
Příspěvky: 54
Registrován: sob kvě 02, 2009 10:42
Bydliště: Prajzká

Re: Senzor tlaku

Příspěvek od mistrli » úte dub 14, 2020 20:01

Tak to jsi šťastný člověk. Já mám taky rok výroby 12/2015, originál 2 sady pneu a musím každý půlrok do servisu na načtení. Pokaždé za 300 Kč :-(
Renault Grand Scenic II r.v.12/2006 1,5dCi 78kW
Renault Grand Scenic III r.v.12/2015 1,2 TCe 97kW

saratica
Starting member
Příspěvky: 3
Registrován: čtv zář 03, 2020 14:25

Re: Senzor tlaku

Příspěvek od saratica » čtv zář 03, 2020 14:35

Ahoj všetci, mám taký problém. Mám Scenic III r.v.2010, keď som auto kúpil nemalo namontované snímače tlaku v pneumatikách. Ja som si snímače objednal z Aliexpresu, dal som si ich namontovať v pneuservise, aj mi tam povedali že sú aktívne, len mi ich nejako nejde spárovať s autom. Musí sa to nejako cez CLIP alebo nejako ináč? A má mi na prístrojovke ukazovať nejaký symbol, že tam tie snímače sú alebo to ukáže iba pri podhustenom kolese? Na prístrojovke mi neukazuje vôbec nič. Mám auto s TFT displayom. Treba tie snímače nejako prebudiť alebo ako sa to má robiť? Alebo snímače musia byť originál Renault? Ďakujem vopred za každú radu.

samop
Starting member
Příspěvky: 8
Registrován: ned črc 28, 2019 11:19

Re: Senzor tlaku

Příspěvek od samop » pát zář 04, 2020 08:59

saratica
S velkou pravděpodobností je tam nemáš již od výroby. Nejlépe zjistit přes diagnostiku. Pokud tomu tak je, tak ani dodatečně tam originál senzory aktivovat nepůjdou. Pak jen jedině zakoupit nějaké neorigo senzory, třeba toto https://www.parkujeme.cz/detail/984-sen ... neu-pit-15.
Je toho dost druhů, stačí si vybrat.
R 25 GTX 2.0
Safrane II 2.5 RXE
VEL SATIS 3.0 dCi Privilege r.v. 2002
Laguna II Grandtour 1.9 dCi/88 kW Privilege r.v. 2001
Grand Scenic III 1.5 dCi 81 kW r.v. 2011

saratica
Starting member
Příspěvky: 3
Registrován: čtv zář 03, 2020 14:25

Re: Senzor tlaku

Příspěvek od saratica » sob zář 05, 2020 10:25

Mám ich tam mať podľa manuálu k autu, len neboli namontované. Kúpil som si neorigo snímače z Činy, len teraz neviem či mi to má nejako ukazovať na pristrojovke že ich tam mám alebo nie.

Uživatelský avatar
JNCZ
Starting member
Příspěvky: 55
Registrován: stř led 09, 2019 17:02
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Senzor tlaku

Příspěvek od JNCZ » sob zář 05, 2020 16:36

Pokud nefunguje načtení normálně, zapsat jejich kódy do BCM jednotky manuálně.
Renault Laguna III 2.0dCi GT M9R820 2012 4control 131kW EGR OFF

Renault Can Clip, Kess, KTAG, Renolink
Programování a úpravy jednotek (ABS, Dash, ECU...)

Servis v Bílině(okr. Teplice) - v případě zájmu o služby kontakt email v profilu

zdeno255
Experienced member
Příspěvky: 925
Registrován: úte črc 21, 2015 13:37

Re: Senzor tlaku

Příspěvek od zdeno255 » ned zář 06, 2020 15:16

Treba mať budič na ventilky a načítať ich cez Clip. Od kiaľ si?
Diagnostika vozidiel RENAULT DACIA Clip
RENAULT Mégane III, 05/11, 1.9DCi 96kw
RENAULT Mégane III, rv.11/09, 1,6 81kw TL4 (manželkin)
Honda CBR 600F4i 110 PS

saratica
Starting member
Příspěvky: 3
Registrován: čtv zář 03, 2020 14:25

Re: Senzor tlaku

Příspěvek od saratica » stř zář 09, 2020 10:12

zdeno255 píše:
ned zář 06, 2020 15:16
Treba mať budič na ventilky a načítať ich cez Clip. Od kiaľ si?
Som z KE.

zdeno255
Experienced member
Příspěvky: 925
Registrován: úte črc 21, 2015 13:37

Re: Senzor tlaku

Příspěvek od zdeno255 » čtv zář 10, 2020 08:40

Tak to si dosť ďaleko
Diagnostika vozidiel RENAULT DACIA Clip
RENAULT Mégane III, 05/11, 1.9DCi 96kw
RENAULT Mégane III, rv.11/09, 1,6 81kw TL4 (manželkin)
Honda CBR 600F4i 110 PS

Odpovědět

Zpět na „Renault Scénic III“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host