Navigace Carminat TOM TOM

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
ITexpert
Člen RCČR
Příspěvky: 2462
Registrován: ned led 11, 2009 17:18
Bydliště: Stochov

Navigace Carminat TOM TOM

Příspěvek od ITexpert » úte říj 20, 2009 00:32

zajimali by me vase postrehy...nejak sni bojujeme coz neni moc dobre...
Renault R11 1,4 Turbo 105k - r.v. 1984

Dodge Intrepid 3,5V6 - denni vozitko - r.v. 1993

ITexpert

perex
Starting member
Příspěvky: 33
Registrován: pon zář 07, 2009 08:35

Příspěvek od perex » čtv říj 22, 2009 12:12

Moje postřehy pro navigaci TomTom v Grand Scénicu 3:
====================================================

Nějak mi pořádně nefungovalo hlasové navádění s originální SD kartou. Rádio se sice přeplo na navigaci, ale jenom krátce, takže mluvená instrukce nebyla postřehnutelná. Pokud je navigace (ttsystem + navcore) nahrané na SD kartě (návod si najděte na Googlu - zadejte 'patch Carminat TomTom' nebo ' "install/DS_1" ') , tak tento problém není.

Přerušování rádia - škoda, že se hlas navigace nemixuje s rádiem. Přerušování se mi nezdá příliš šťastné - ve městě, kde navigace pořád kecá, je to dost nepříjemné. To je pak lepší rádio přepnout na nepoužitý AUX vstup nebo vypnout zvuk v navigaci.

Originální SD karta se nedá kopírovat - resp. lze ji zazálohovat a obnovit, ale i když se kompletní obsah (zkoušel jsem i raw kopii 1:1 cele karty) přehraje na jinou tak nefunguje. Zřejmě je mapa, která je zabezpečená .mct souborem, vázaná na CID SD karty.

Navigace bere i 4GB SD karty (nezkoušel jsem SDHC!!! pouze SD).

Podle toho co jsem zjistil, zařízení komunikuje s ostatními komponentami v systému přes CAN bus. Soubory v interních svazcích jako CANMerror.bin DTCLog.bin a nějaké .so pluginy ukazují, že by originální software měl umět i autodiagnostiku. Ale jak se k těmto funkcím dostat?

Navigace má integrovaný Bluetooth, ale v mém modelu je vypnutý (hands-free přes Bluetooth zajišťuje rádio RadioSat).

Další informace pro Linuxové specialisty jsem postnul zde:

http://www.opentom.org/Carminat_TomTom

Jestli budu mít čas, zkusím na navigaci zprovoznit třeba TomPlayer.
Scenic I, rv99 1.9dTi - Kaleido (bohužel sešrotován)
Grand Scenic III, rv2009 1.9dCi 5m - Privilege+TomTom
Espace V, Initiale Paris rv.2016 1.6dCi 5m

radosch
Starting member
Příspěvky: 19
Registrován: pon zář 07, 2009 17:43
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvek od radosch » stř pro 09, 2009 17:15

perex píše:Moje postřehy pro navigaci TomTom v Grand Scénicu 3:
====================================================

Nějak mi pořádně nefungovalo hlasové navádění s originální SD kartou. Rádio se sice přeplo na navigaci, ale jenom krátce, takže mluvená instrukce nebyla postřehnutelná. Pokud je navigace (ttsystem + navcore) nahrané na SD kartě (návod si najděte na Googlu - zadejte 'patch Carminat TomTom' nebo ' "install/DS_1" ') , tak tento problém není.

Přerušování rádia - škoda, že se hlas navigace nemixuje s rádiem. Přerušování se mi nezdá příliš šťastné - ve městě, kde navigace pořád kecá, je to dost nepříjemné. To je pak lepší rádio přepnout na nepoužitý AUX vstup nebo vypnout zvuk v navigaci.

Originální SD karta se nedá kopírovat - resp. lze ji zazálohovat a obnovit, ale i když se kompletní obsah (zkoušel jsem i raw kopii 1:1 cele karty) přehraje na jinou tak nefunguje. Zřejmě je mapa, která je zabezpečená .mct souborem, vázaná na CID SD karty.

Navigace bere i 4GB SD karty (nezkoušel jsem SDHC!!! pouze SD).

Podle toho co jsem zjistil, zařízení komunikuje s ostatními komponentami v systému přes CAN bus. Soubory v interních svazcích jako CANMerror.bin DTCLog.bin a nějaké .so pluginy ukazují, že by originální software měl umět i autodiagnostiku. Ale jak se k těmto funkcím dostat?

Navigace má integrovaný Bluetooth, ale v mém modelu je vypnutý (hands-free přes Bluetooth zajišťuje rádio RadioSat).

Další informace pro Linuxové specialisty jsem postnul zde:

http://www.opentom.org/Carminat_TomTom

Jestli budu mít čas, zkusím na navigaci zprovoznit třeba TomPlayer.
Nejaké pozitivní zprávy ohledně toho TomPlayer-a? Povedlo se to zprovoznit?
Grand Scénic III 1.5dCi, 7-místní

neveceral
Advanced member
Příspěvky: 280
Registrován: ned črc 19, 2009 11:06

Příspěvek od neveceral » pon pro 14, 2009 07:40

Tak mám provedenou aktualizaci na poslední navcore 8.841, v rámci 60ti denní záruky i na mapy 840.2568. Oboje podporuje navigaci do jízdních pruhů (Advanced Lane Guidance), ale nefunguje mi to. Nevíte někdo, jak to zapnout?
V menu Předvolby jsem našel jednu položku něco jako "zobrazit obrázky jízdních pruhů" a "Skrýt obrázky jízdních pruhů", mám tedy zobrazeno "skrýt obrázky jízdních pruhů", což jsem si přeložil jako "pruhy jsou nyní zapnuty, chcete je skrýt?".
Pak jsem v manuálu na nějaký úplně jiný přenosný tomtom našel, že by se měla zatrhnout v předvolbách stavového panelu ještě nějaká položka " Zobrazit navádění do jízdních pruhů", tu ale nemám.
Nový manuál na carminat s aktualizacemi jsem ještě nenašel.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?

P.S. Pokud se Vám tomtom home nenabízí aktulizaci map v 60ti denní lhůtě od koupě, tak zavolejte do tomtomu, budou po vás chtít elektronicky kopii faktury, výpis z navigace a sejmutou obrazovku, že se aktualizace opravdu nenabízí a za 24h jsem ji měl již v nabídce. Líná huba, holé... :P
Renault Scenic 1.4 TCe Privilege

Uživatelský avatar
Pejsin
Starting member
Příspěvky: 7
Registrován: pát pro 18, 2009 22:04
Kontaktovat uživatele:

TomPlayer

Příspěvek od Pejsin » pát pro 18, 2009 22:06

Ahoj, povedlo se Ti rozpohybovat TomPlayera???

Pejsin

radosch
Starting member
Příspěvky: 19
Registrován: pon zář 07, 2009 17:43
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvek od radosch » stř pro 23, 2009 20:27

neveceral píše:Tak mám provedenou aktualizaci na poslední navcore 8.841, v rámci 60ti denní záruky i na mapy 840.2568. Oboje podporuje navigaci do jízdních pruhů (Advanced Lane Guidance), ale nefunguje mi to. Nevíte někdo, jak to zapnout?
V menu Předvolby jsem našel jednu položku něco jako "zobrazit obrázky jízdních pruhů" a "Skrýt obrázky jízdních pruhů", mám tedy zobrazeno "skrýt obrázky jízdních pruhů", což jsem si přeložil jako "pruhy jsou nyní zapnuty, chcete je skrýt?".
Pak jsem v manuálu na nějaký úplně jiný přenosný tomtom našel, že by se měla zatrhnout v předvolbách stavového panelu ještě nějaká položka " Zobrazit navádění do jízdních pruhů", tu ale nemám.
Nový manuál na carminat s aktualizacemi jsem ještě nenašel.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?

P.S. Pokud se Vám tomtom home nenabízí aktulizaci map v 60ti denní lhůtě od koupě, tak zavolejte do tomtomu, budou po vás chtít elektronicky kopii faktury, výpis z navigace a sejmutou obrazovku, že se aktualizace opravdu nenabízí a za 24h jsem ji měl již v nabídce. Líná huba, holé... :P
Díky za info - taky mi TomTom Home nenabízel aktualizaci map na poslední verzi. Zavolal jsem tam a pár hodin po tom, co jsem jim poskytnul uvedené doklady mi tu aktualizaci aktivovali.

Jinak ohledně navigace do jízdních pruhů - mně po aktualizaci mapy začalo hned fungovat, viz foto:
Obrázek
Grand Scénic III 1.5dCi, 7-místní

neveceral
Advanced member
Příspěvky: 280
Registrován: ned črc 19, 2009 11:06

Příspěvek od neveceral » stř pro 23, 2009 20:43

Mně už taky, ale překvapilo mě, na jak málo místech. Měl jsem předtím jinou navigaci, která také používala podklady od teleatlas, a ukazovala mi pruhy rozhodně řádově častěji než tomtom.

PS: resp. jediné místo, kde mi TT ukázal pruhy je taky dálnice u UNL, ale v Praze jsem si s pruhy ani neškrtl.
Renault Scenic 1.4 TCe Privilege

greta8181
Starting member
Příspěvky: 70
Registrován: pát lis 13, 2009 15:29

Re: Navigace Carminat TOM TOM

Příspěvek od greta8181 » pon úno 22, 2010 12:19

Netusis prosimte jestli kazda SD karta s original mapami tomtom je vazana pouze na jednu navigaci nebno se da pouzit i v jinem aute???Tata ma Megane III z Rakouska s mapami AT,Da Svycarsko a ja budu mit Scenic III s vychodni evropou,tak by me zajimalo kdyz si ty karty prohodime jestli to bude fungovat???

Xman007
Starting member
Příspěvky: 8
Registrován: úte úno 23, 2010 08:17

Carminat Mapy

Příspěvek od Xman007 » úte úno 23, 2010 08:42

Uz se vam nekomu povedlo nahrat na neoriginalni SD jinou nez originalni mapu? Zkousel jsem podle navodu, ale pokazdy hlaska na navigaci - Tuto mapu (napr. Europe - 114) na tomto zarizrni nelze pouzit. Mam v aute Carminat TomTom, auto r.v. 2010. Na puvodni SD zadnej ttsystem ani nic podobnyho jak je v navcore co stahnu neni. Jestli tomu spravne rozumim, tak novej Navcore nahradi puvodni software na SD a novej loader by mel zpristupnit i jnou mapu. Loader sice nabehne, ale pak to nahlasi zase bud ze mapu nelze pouzit, nebo nenalezena zadna mapa. EasyUse tools vzdycky nahlasi ze ttsystem uz je patched, nebo SE...

Jestli mate nekdo zkusenost a rozjel jste to, tak bych uvital info.
Diky :)
Renault Megane Grandtour III, 1.5DCI 83kw, Privilege

greta8181
Starting member
Příspěvky: 70
Registrován: pát lis 13, 2009 15:29

Re: Navigace Carminat TOM TOM

Příspěvek od greta8181 » pát úno 26, 2010 10:59

Tak jsem dnes volal na podporu tomtom....a ptal se na pouziti karet v jinem aute...takze jakakoliv original karta carminat tomtom s originalni mapou by mela jit pouzit i v jinem aute s navigaci carminat tomtom.....Pokud tedy nekdo ma original kartu s mapou cele evropy,tak by melo jit ji pujcit treba znamemu kdyz jede nekam na dovolenou....Uvidime...vyzkousime az budou 2 auta s navi.....pocitam nekdy za mesic. Take jsem se ptal proc nejdou stale koupit na strankach tomtomu original karty pro carminat tomtom a relk ze se zatim pripravuji.Jedina moznost tedy zatim je koupit mapu a prehrat ji na kartu s vychodni evropou a nebo koupit original sd kartu pro carminat tomtom 4GB a tam stahnout novou mapu.Na jinou kartu ktera neni zakoupena u tomtomu pry neni mozne mapu stahnout (respektive stahnout ano ale nebude fungovat v carminat tomtomu.Ta karta je pry prakticky zarizenim jako navigace v jinem pripade.
Tak uvidime...pripadne pokud nekdo mate jine nebo blizsi zkusenosti tak dejte vedet.

Reduta
Advanced member
Příspěvky: 405
Registrován: ned led 24, 2010 16:18
Bydliště: Praha

Příspěvek od Reduta » pát úno 26, 2010 16:42

Mapy jdou cracknout jako vsechny od TT, nikdy jsem zadnou nepotreboval kupovat :D Az budu mit nove auto, tak to vyresim a dam vedet jak na to. Na zahranicnich forech jsou uz navody. Jiank ta karta je Pretec SD 4GB co prodavaji jako original.
Megane II Sedan Exp. benzin 1,6 - prodané
Fluence Privilege 1,5 DCi, 16" , Arkamys, Beige D11

midar
Junior member
Příspěvky: 136
Registrován: ned úno 28, 2010 09:07
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midar » ned úno 28, 2010 13:19

neveceral píše:P.S. Pokud se Vám tomtom home nenabízí aktulizaci map v 60ti denní lhůtě od koupě, tak zavolejte do tomtomu, budou po vás chtít elektronicky kopii faktury, výpis z navigace a sejmutou obrazovku, že se aktualizace opravdu nenabízí a za 24h jsem ji měl již v nabídce. Líná huba, holé... :P
Potvrzuji aktualizace map po konzultaci s HotLine byla zprovozněna - předtím se mi aktualizoval jen SW (změnily se mi i ikony) bez map. Ani po aktualizaci tam není nový úsek D1. :(
Po aktualizaci SW TomTom mi přestalo fungovat ovládání telefonu přes joystick (na tunelu) - teď mi ovládání funguje jen z radia a na volantu.
Velice mě chybí, že navigace nemá dotykový display.
Laguna III 2.0dCi automat Dynamique model 2010
Megane Grandtour TCe 130 EDC Intens 2016, Pack Safety Plus, Pack Techno Plus, Pack City, Pack Navigace
černá skříňka ADR-3000

blaikie
Starting member
Příspěvky: 21
Registrován: ned kvě 06, 2007 15:06

Příspěvek od blaikie » pon bře 01, 2010 10:30

midar píše: Potvrzuji aktualizace map po konzultaci s HotLine byla zprovozněna - předtím se mi aktualizoval jen SW (změnily se mi i ikony) bez map. Ani po aktualizaci tam není nový úsek D1. :(
Po aktualizaci SW TomTom mi přestalo fungovat ovládání telefonu přes joystick (na tunelu) - teď mi ovládání funguje jen z radia a na volantu.
Velice mě chybí, že navigace nemá dotykový display.
Můžu se zeptat, jakou máš mapu, a jakou máš teď nově verzi mapy?

midar
Junior member
Příspěvky: 136
Registrován: ned úno 28, 2010 09:07
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midar » pon bře 01, 2010 13:17

blaikie píše:Můžu se zeptat, jakou máš mapu, a jakou máš teď nově verzi mapy?
Byla Eastern_Europe 725.1882, po aktualizaci mám 840.2568 a na webu je v TomTom Home "koupit" 845.2664 za 80eur .

Volal jsme na HotLine TomTom ohledně možnosti aktualizace map a odpověď zní :

Dle nadřízeného není možné slubu aktualizací zakoupit pro carminat TT.

Přeposlal jsem odpověď na infocentrum@renault.cz, tak jsem zvědav na jejich reakci.
K čemu je mi navigace bez (legální :wink:) aktualizace map ?
Laguna III 2.0dCi automat Dynamique model 2010
Megane Grandtour TCe 130 EDC Intens 2016, Pack Safety Plus, Pack Techno Plus, Pack City, Pack Navigace
černá skříňka ADR-3000

midar
Junior member
Příspěvky: 136
Registrován: ned úno 28, 2010 09:07
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Odpověď Reanult

Příspěvek od midar » stř bře 03, 2010 14:47

Vážený pane xxxxxx,

můžeme konstatovat, že zaměstnanec HotLinu Tom Tom Vás informoval správně. Na internetových stránkách http://www.tomtom.com/page/mapupdateservice je totiž upozornění, že služba aktualizace map, které je produktem Tom Tom-u není kompatibilní s následujícími zařízeními:ONE XL HD Traffic, Navigator 7 a předinstalované mapy na kartě SD. Z toho vyplývá, že tato služba není pro Vás vhodná.

Ve Vašem případě si můžete prostřednictvím Tom Tom Home zakoupit nové mapy s platnou verzí k danému období. Jejich cena je v závislasti na stáří mapy.
Dále máte možnost na stránkách Tom Tom http://www.tomtom.com/products/accessor ... roduct=812 ( jde o produkt Carminat Tom Tom) si zakoupit například SD kartu pro celou Evropu, avšak bližší informace ohledně aktualizace Vám poskytnou již na zmiňované HotLince Tom Tomu,jelikož jde o produkt společnosti Tom Tom.

S pozdravem

Renata Burdová
služby zákazníkům

Takže si můžu jen 4xročně koupit nové mapy Východní evropy za 4x59eur :shock:
Toto bylo potvrzeno i TomTom HotLine, že si můžu jen koupit novou mapu za plnou cenu :shock: :shock: Taková navigace je na P.R.D.
Carminat TomTom NEKUPOVATObrázek
Laguna III 2.0dCi automat Dynamique model 2010
Megane Grandtour TCe 130 EDC Intens 2016, Pack Safety Plus, Pack Techno Plus, Pack City, Pack Navigace
černá skříňka ADR-3000

greta8181
Starting member
Příspěvky: 70
Registrován: pát lis 13, 2009 15:29

Re: Odpověď Reanult

Příspěvek od greta8181 » stř bře 03, 2010 16:59

No je to naprd s tema mapama. Nejsmysluplnejsi by byla ta mapa Evropy za 3115,-Kc.....Kdyby tak nekdo vedel jak by sla ta mapa cracknout, aby jsme si ji mohli mezi sebou rozmnozit.....Jen ja bych vedel o 3 lidech kteri by se klidne podelili, ale obavam se ze to cracknout nikdo neumi tak aby to fungovalo ve vice navigacich....Vim ze u jinych tomtomu to lze,ale ten Carminat je nejak problemovej...:-(:-(:-(

Reduta
Advanced member
Příspěvky: 405
Registrován: ned led 24, 2010 16:18
Bydliště: Praha

Příspěvek od Reduta » stř bře 03, 2010 17:21

Cracknout to jde, v cizine to je uz vyresene. Az budu mit auto, tak to provedu, ted se tim nemuzu zaobirat. Kdyz vydrzis do pulky dubna...
Megane II Sedan Exp. benzin 1,6 - prodané
Fluence Privilege 1,5 DCi, 16" , Arkamys, Beige D11

perex
Starting member
Příspěvky: 33
Registrován: pon zář 07, 2009 08:35

Re: Odpověď Reanult

Příspěvek od perex » stř bře 03, 2010 17:31

greta8181 píše:No je to naprd s tema mapama. Nejsmysluplnejsi by byla ta mapa Evropy za 3115,-Kc.....Kdyby tak nekdo vedel jak by sla ta mapa cracknout, aby jsme si ji mohli mezi sebou rozmnozit.....Jen ja bych vedel o 3 lidech kteri by se klidne podelili, ale obavam se ze to cracknout nikdo neumi tak aby to fungovalo ve vice navigacich....Vim ze u jinych tomtomu to lze,ale ten Carminat je nejak problemovej...:-(:-(:-(
Uz ve druhem prispevku jsem naznacil jak na to. Zkousel jsem posledni Carminat firmware a mapy 840.2561 a 840.2562 - cela evropa. Funguje vse vcetne mapshare, ALG, IQ routes (u 2562). Verze map 2568 je tusim jenom vice orezana:

http://www.gpsunderground.com/forums/sh ... anguage=cs
Scenic I, rv99 1.9dTi - Kaleido (bohužel sešrotován)
Grand Scenic III, rv2009 1.9dCi 5m - Privilege+TomTom
Espace V, Initiale Paris rv.2016 1.6dCi 5m

greta8181
Starting member
Příspěvky: 70
Registrován: pát lis 13, 2009 15:29

Příspěvek od greta8181 » stř bře 03, 2010 17:32

Tak to urcite vydrzim....:-):-):-)Jestli se ti to podari tak ses borec:-):-):-)Zkousel to kamos dle zahranicniho fora ale neslo mu to....ale neni zadnej specialista....Jedu sice na zacatku dubna Rakousko,Nemecko,ale to je v pohode,vezmu jeste starou Navigaci:-):-):-)

greta8181
Starting member
Příspěvky: 70
Registrován: pát lis 13, 2009 15:29

Re: Odpověď Reanult

Příspěvek od greta8181 » stř bře 03, 2010 17:37

No vis ja jsem v tom docela amater,takze mne to bohuzel nic nerika,ale az bude mit kamos cas,tak se snad na to koukne a snad se mu to i podari...:-):-)Dulezita je tva info,ze to lze...:-)
A jinak spokojenost s autem?

midar
Junior member
Příspěvky: 136
Registrován: ned úno 28, 2010 09:07
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Klamání spotřebitele

Příspěvek od midar » stř bře 03, 2010 17:46

TomTom má na svých stránkách uvedeno :

Se službou Aktualizace mapy získáte všechna nová vydání vaší mapy v průběhu dvanácti měsíců, a to za pouhých 9,95 € na jedno čtvrtletí.
To znamená čtyři nové mapy ročně.


Takže klamou spotřebitele.
Print webu

P.S.
Dělám SW, takže SW vždy kupuju :oops:. Ale nutit uživatele platit pokaždé plnou cenu (ne jen upgrade), to je i na mě moc silný kafe .....Obrázek
Laguna III 2.0dCi automat Dynamique model 2010
Megane Grandtour TCe 130 EDC Intens 2016, Pack Safety Plus, Pack Techno Plus, Pack City, Pack Navigace
černá skříňka ADR-3000

Reduta
Advanced member
Příspěvky: 405
Registrován: ned led 24, 2010 16:18
Bydliště: Praha

Příspěvek od Reduta » úte dub 06, 2010 22:03

Pro zajemce je zde navod na slibeny "update" map do navigace TT (zprovozneno na Fluence):
Navod na cracknuti Tomtom Carminat Fluence (lze pouzit i v jinych vozech Renault)
Je třeba si uvědomit, ze cilem je mit vice pokrytych zemi v navigaci, nikoliv detailnejsi pokryti, které uz tam je. Popis bude smerovat k instalaci map nejnovejsi verze pro celou Evropu (zapad, vychod, Rusko, Řecko, Turecko) místo soucasne osekane Vychodni Evropy (tuším, ze tam není ani Nemecko a Rakousko).
Zasahem se hackne primo systém v integrovane navigaci, nikoliv na pametove karte dodane s vozem. Toto je vratne a pripadne muzu sdelit jak. Postupem si vyčerpáte zaruku 60 dni na nove mapy (neprijdete o ni, jen si ted stahnete novejsi mapy, další stejne budou v cervnu).
Je zrejme vice postupu, muj je mozna delsi, ale neznicite si při nem origo kartu a mate pak zalohu pro pripad kolapsu TT a pripadne reklamace.
Před započetím cele akce je potreba obstarat:
-koupit novou SDHC kartu nejlepe 8GB a class 4 nebo 6 ci vyssi (na dodavou kartu se plna Evropa nevejde a zde mate dost prostoru pro vice verzi map).
1/ obstarani nove a spravne mapy (na každý druh Tomtoma je jina mapa)
-stahnout nove mapy (cca 2GB) z http://protect-my-links.com/?id=k0xr91ma
-sloucit stazene soubory mapy programem: http://www.freebyte.net/download/hjsplit.zip
-rozbalit WINRARem – mame surove mapy (slozka Europe_845_2670)
2/ skocit do auta a aktivovat Tomtom zadanim cilove adresy (bez aktivace by to nemuselo dále fungovat- nekde to pisou, nekde ne)
3/ instalovat aplikaci z karty do PC (TTHome) a aktualizovat mapu na novou v 8.45, aktualizovat zaplaty (u Fluence uz by mel byt OS v TT verze 8.841 453398, takze se systém asi nebude přehrávat, ja to tak mel). Zjisti se to nize, kde je napsano, kde popisuji ziskani ID kodu navigace. Stahnete si všechny radary, které vam to dovoli stahnout (i země, které nejsou na mape).
4/ Ted si vemte tu novou (musí byt nova a nepouzita, jinak jsou pry problémy) kartu a spolu se starou kartou, papirem a tuzkou jdete do auta.
5/ Vlozte originál updatovanou kartu do TT, nechte nabehnout systém a pak pravym kontextovym tlačítkem na DO prejdete na obrazovku bez mapy (tuším,ze se objedvi, ze není naplanovana zadna trasa), pak sipkou na DO do prava a tam je obrazovka s verzi navigace. Opiste si cislo nahore ve tvaru AK123 B3456.
6/ Vypnete TT – radio. Vyjmete origo kartu a vlozte novou nenaformatovanou SDHC kartu, zapnete systém. TT zobrazi na vterinku,ze karta je pripravena na navigaci a pak ze nejsou mapy. Vypnete a vemte sebou karty a kod z obrazovky.
7/ Na novou kartu navigace nahrala adresar loopdir. Original kartu zkopirujte na tu novou vcetne updatovane mapy Vychodni Evropy krome prepsani toho adresare loopdir, ten neprepisovat!
8/ S novou kartou vlozenou ve ctecce spustte TT Home a nechte zkontrolovat aktualizaci (někdo obcas reportoval problémy s hlasama, tak třeba aktualizujte svůj oblibeny hlas). Pak ukoncete TT Home a vlozte kartu do navigace, kterou pote zapnete. Mela by fungovat a mapa na displeji byt videt. Pokud ne, něco jste udelali spatne a je třeba to zopakovat. Dále postupuji jen ti s fungující kartou. Timto se vytvořil funkcni klon karty.
9/ Vratit se domu k PC a na kartu nakopírovat slozku s mapama Evropy do korenu nove karty ve tvaru (Europe_845_2670)
10/ Origo kartu si ted ulozte na bezepecne místo, mate ji jako zalohu a pamatku 
11/ Stahnout z odkazu cab soubor se systémem Carminat TT: http://download.tomtom.com/sweet/navcor ... TomTom.cab
12/ Rozbalte Wirarem a 2 nize uvedene soubory zkopirujte na novou SD kartu:
- IA0000700005swlimage0.zip
- IA0000700005swlimage1.zip
13/ oba soubory po sobe rozbalte win rarem (extract here) do kořenu karty
14/ přejmenujte soubor "~tsystem" na "ttsystem".
15/ Stahnete YDG aplikaci (instaluje se do PC jako program): http://www.easy-share.com/1908784350/yDG.rar heslo: demonfatal
16/ Instalujte a aplikaci patchnete (cracknete  ) tento soubor na karte: PNDnavigator
17/ Nyní s stahnete keygen k samotne mape: http://www.easy-share.com/1908784914/KEYGEN.rar heslo demonfatal
18/ Rozbalte do adresare a najdete TXT soubor se jmenem deviceID. Otevrete a místo XXXX napiste kod navigace, který jste si opsali v aute z obrazovky ve tvaru AK123BC456. BEZ MEZERY! Ulozte.
19/ Ve slozce novych map na SD karte najdete 2 soubory koncici xxx.meta a xxx.pna a oba skopirujte do slozky INSERT_META_FRAM_MAP_HERE v keygenu.
20/ do souboru meta.txt ve slozce Progs v adresari keygenu je potreba vlozit aktuální kod mapy 845_2670, staci do stejného formatovani nakopírovat tento klic (ev. Mohu poslat potřebný soubor jiz upraveny):

D0 97 75 82 03 A9 07 ED AB 40 16 02 FF 20 BE D9 Europe-143.meta ; Europe 845_2670

21/ Dále spustte programek RunMEforDCT.cmd v prikazovem radku.
22/ Zadejte option: 1 odentrujte, dále opet 1 a enter. Pak by to melo napsat, ze je to OK a vytvořilo to soubor .dct
23/ konec se blizi  Soubor .dct najdete ve slozce,kam jste vkladali 2 soubory z mapy (INSERT_META_FRAM_MAP_HERE), soubor zkopirujte do slozky mapy na karte.
24/ muzete nyní zkopirovat body zajmu z puvodni mapy (slozka na karta Eastern Europe) do nove mapy (tusim 3 soubory pro každý bod zajmu). Také radary pro všechny země, které jste si stahli.
25/ skocte s kartou do auta, zasunte a spustte TT, da na vyber mapy (nejdříve a le bude chvili nabihat – nahravat hacknuty SW), zvolte Evropu a mate ji celou.
26/ Vypnete a doma ještě novou kartu protahnete aktualizaci TT Home, nahraji se opravy map.

Při vydani nove mapy se pouze aplikuji body 18-26, pokud vyjde novy TT systém, tak se po nahrani přes TT Home cela navigace deaktivuje! Proto jej nikdy neaktualizujte dokud nebude znam crack!
Lze pouzit i jiné mapy, kazda ma jiné urceni, tak nemusi fungovat nektere věci jako IQ routes apod.
Crack na mapu je obecny, teoreticky jde nahrat mapy celeho světa (ale to asi nepotrebujeme ).
Megane II Sedan Exp. benzin 1,6 - prodané
Fluence Privilege 1,5 DCi, 16" , Arkamys, Beige D11

Xman007
Starting member
Příspěvky: 8
Registrován: úte úno 23, 2010 08:17

Problem s Device ID

Příspěvek od Xman007 » pon dub 12, 2010 21:41

Diky za paradni navod. Podarilo se mi udelat kopii originalni SD, funguje bez problemu. Pri spusteni RunMEforDCT.cmd bod c.21 se mi zobrazi na privnim radku hlaska FINDSTR: Nelze otevrit soubor G:\ttgo.bif (pokud je SD ve ctecce, jinak se hlaska neobjevuje)

Dal to vypise tohle

### Run Fake meta.txt Check ###
Europe-143.meta v845 bld2670 Key seems to be OK
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Basic Explanation:
OK = All good and copy now .dct into the Mapfolder.

Wrong DeviceID symbols = Devicecode wrong written

There is no such map in keyfile Meta.txt = Your Map is until now not supported

Cant find file = no *.meta file inside Folder "insert_meta_from_Map_here"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~### Run Keygen ###

Wrong DeviceID checksum
^^^^^^^^Keygen Output only here!^^^^^^^^^^

Keygen says the DeviceID is wrong written

Used DeviceID = AK________
//* tohle neni originalni ID zarizeni, co jsem pouzil...

Used Option 1

A tohle je vypis z RunMeforMetaKey.cmd
AK________
Patched firmware mode

Europe.pna - present
Cline.dat - present
Cname.dat - present
Cnode.dat - present
This is not Map v7/v8
Mapinfo.dat - OK
Europe-143.meta - present
Can't find 'insert_meta_from_Map_here\Europe*.meta.dct' file


Pripada mi to jako kdyby keygen nepodporoval tuhle verzi map nebo zarizeni...
Jestli nekdo vi co s tim, tak bych radu uvital, diky :)
Renault Megane Grandtour III, 1.5DCI 83kw, Privilege

Reduta
Advanced member
Příspěvky: 405
Registrován: ned led 24, 2010 16:18
Bydliště: Praha

Příspěvek od Reduta » pon dub 12, 2010 21:58

Prosim zkontroluj si, zda jsi udelal postup: deviceID napsat ID zarizeni bez mezery, runmefordct spoustej jako spravce na W7, slozka insert meta from map vlozit 2 soubory z mapy, do slozky progs do souboru meta vlozit a spravne naformatovat novy kod mapy z meho prispevku (cisla pismena s mezerama...). Melo by to fungovat, kdyz jsem zvladnul ja, tak ty taky :) Stejnou mapu mam v Carminatu.
Megane II Sedan Exp. benzin 1,6 - prodané
Fluence Privilege 1,5 DCi, 16" , Arkamys, Beige D11

greta8181
Starting member
Příspěvky: 70
Registrován: pát lis 13, 2009 15:29

Příspěvek od greta8181 » úte dub 13, 2010 11:37

Nejprve bych Ti chtel slozit poklonu,protoze obdivuju lidi jako ty kteri dovedou vygoumat takovyto postupy.....
:idea: :idea: :idea:
Zaroven bych se chtel zeptat na nazor a radu...:mam Scenica III s TT koupenyho u nas a tata ma Megane III s TT,ale koupenyho v Rakousku,takze ma mapu D,A a CH.Je zajimavy ze v mem Scenicu funguji obe dve karty (vychodni Evropa i D,A CH),ale tatovi v Meganu funguje jen ta D,A a CH a kdyz vlozim tu vychodni Evropu,tak to hlasi ZADNE MAPY NENALEZENY....Kdyz jsem volal na linku TOMTOM,tak mne rekli ze karta je zaroven licenci a ze by mela fungovat v kazdem zarizeni Carminat Tomtom a ze se tedy mam obratit na Renault...Na Renault lince zase rekli,ze mam pripadne zkusit zajet k nejakemu dealerovi Renault,ze se na to podivaji ale ze neznaji podrobnosti ohledne navigaci atd......takze jak jde videt,tak to asi nebude tak jednoduche...Rad bych dle tveho navodu poridil tu evropu nebo aspon sloucil ty dve mapy (vych evropu a D,A,CH na jednu kartu tak aby fungovali v obouch autech),takze asi bych to mel udelat v mem Scenicu s tou mapou vych.evropy a v Meganovi s tou mapou D,A CH,ze?Chtel jsem ted cvicne kouknout na ten kod navigace,ale kdyz zmacknu to kontextove tlacitko doprava(ja nemam DO ale ten zabudovany Joistik,takze jsem dal Joistik doprava tak mne to akorat da detail mapy kde se nachazim,ale k zadnemu cislu jsem se nikde nepropracoval....takze musim toto udelat asi bezprostredne po aktualizaci te mapy v Tomtom home ze? abych se dostal k tomu cislu...?
Predem dekuji za Tve rady a zkusenosti

Odpovědět

Zpět na „Navigace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host