Nejde tempomat

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
Petr Laz
Junior member
Příspěvky: 101
Registrován: úte črc 06, 2010 10:36
Bydliště: Borová u Poličky

Nejde tempomat

Příspěvek od Petr Laz » ned lis 27, 2016 16:11

Nejde tempomat, u auta nejde pridat rychlost nad nastavenou hodnotu. Nefunguje vypnuti temp. spojkou a brzdou. Kde najdu spinace na spojku a brzdu.
Napadlo me jestli to nemuze mit spojitost http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?f=60&t=91184 mel sem venku drzak baterky a filtr vzduchu motoru, slo to davat dost spatne zpatky.
Renault Grand Scenic II 1,9 dci 2003 7 Mist

Uživatelský avatar
johnyd21
Senior member
Příspěvky: 1038
Registrován: sob bře 27, 2010 17:19
Bydliště: Doma
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde tempomat

Příspěvek od johnyd21 » ned lis 27, 2016 17:03

Petr Laz píše:Nejde tempomat, u auta nejde pridat rychlost nad nastavenou hodnotu. Nefunguje vypnuti temp. spojkou a brzdou. Kde najdu spinace na spojku a brzdu.
Napadlo me jestli to nemuze mit spojitost http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?f=60&t=91184 mel sem venku drzak baterky a filtr vzduchu motoru, slo to davat dost spatne zpatky.
čo diag.? spínace sú nad pedálmy.
Koleos 4x4 110kw 2011 excetion chip 132kw/410 Nm -Can-Clip,Vag-VCDS-Op-com,Fiat EcuScan,KTS 540 Esi 2.

Petr Laz
Junior member
Příspěvky: 101
Registrován: úte črc 06, 2010 10:36
Bydliště: Borová u Poličky

Re: Nejde tempomat

Příspěvek od Petr Laz » ned lis 27, 2016 17:19

Prisel sem na to dnes odpoledne. Budu jeste menit park senzory oryginal maj nekde chybu, tak budu davat uplne nove http://parkovaci-senzory.heureka.cz/sencor-sca-park100/
Takze predpokladam ze na to asi kouknu pri jednom. Na ty spinace se musi neco sundavat demontovat nebo se na ne da dostat ze spodu. Jen mam strach jestli jsem nezmrvil nejaky drat u motoru venku sem mel drzak baterie ridici jednotku filtr vzduchu motoru a trubky k filtru vzduchu.
Jinak park. senzory stare vyndam uvidim co vse od nich demontuji. Pod palubovkou je mam vypnute, oprava by prisla moc draho jsou z vyroby a cena noveho u renaultu 3500 Kč za jeden senzor a to davat vazne nebudu.
Renault Grand Scenic II 1,9 dci 2003 7 Mist

Petr Laz
Junior member
Příspěvky: 101
Registrován: úte črc 06, 2010 10:36
Bydliště: Borová u Poličky

Re: Nejde tempomat

Příspěvek od Petr Laz » stř bře 08, 2017 18:36

Tak nove zjisteni jen sem zapomel napsat, Tempopilot tempomat funguje mel sem prepnuty prepinac pod blinkry. Tempobegrenzer nevim vlastne co to znamena ale tempomat nefunguje nebo lepe receno nepusti nad nastavenou rychlost nefungujou spinace na pedalech, nedrzi rychlost a musi se slapat na plyn.
Renault Grand Scenic II 1,9 dci 2003 7 Mist

Root
Starting member
Příspěvky: 30
Registrován: úte úno 27, 2007 06:06
Bydliště: Valdice (Jičín)

Re: Nejde tempomat

Příspěvek od Root » úte bře 14, 2017 13:16

Jestli se nepletu tak jedna poloha je omezovač rychlosti ("nedovolí" jít nad nastavenou rychlost) a druhá je regulovaná rychlost (tempomat).

22otto
Starting member
Příspěvky: 5
Registrován: čtv zář 08, 2016 13:34

Re: Nejde tempomat

Příspěvek od 22otto » pon čer 26, 2017 19:07

Zdravim ked zapnem pod volantom spinac tempomat zasvieti mi na palubke ze je zapnuty ale nejde mi ho zapnut na volante ani pridat zvolenu rychlost poradte co stym

Zbynek75
Starting member
Příspěvky: 44
Registrován: čtv lis 01, 2012 19:14

Re: Nejde tempomat

Příspěvek od Zbynek75 » pon čer 26, 2017 20:43

mě to dělalo taky, když jsem měl poškozený tzv. bílý pásek ve volantu, který zajišťuje ohebné elektrické spojení mezi pevnou a otáčivou částí řízení. Ale v takovém případě zpravidla svítí i kontrolka airbagu a service, takže to asi nebude tvůj případ. Těch důvodů může být asi řada.....

22otto
Starting member
Příspěvky: 5
Registrován: čtv zář 08, 2016 13:34

Re: Nejde tempomat

Příspěvek od 22otto » úte čer 27, 2017 21:30

A mohlo by to byt napriklad zlou poistkou ked nejde ovladanie tempomatu na volante

Uživatelský avatar
Zefek
Grafoman
Příspěvky: 17558
Registrován: ned dub 29, 2007 21:12
Bydliště: Opava, Ostrava, jak kdy

Re: Nejde tempomat

Příspěvek od Zefek » čtv čer 29, 2017 08:49

Snímače na pedálech.
Diagnostika vozidel Renault | Provádění drobných oprav | Přípravky rozvodu pro 16V motory | Načtení ventilků
Upload vašich fotek | Galerie fotografií a návodů z fóra | Vyhledávač pro fórum | Přehled autorizovaných servisů
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)

Kmblendi
Starting member
Příspěvky: 54
Registrován: ned kvě 31, 2009 12:58
Bydliště: Kroměříž

Re: Nejde tempomat

Příspěvek od Kmblendi » pát črc 21, 2017 17:26

Napřed bych prošel kabeláž a konektory, obzvlášt pokud se hrabalo kolem baterky.
Scenic II 05

nera738
Junior member
Příspěvky: 191
Registrován: sob říj 31, 2009 08:22

Re: Nejde tempomat

Příspěvek od nera738 » ned črc 23, 2017 21:46

Bud je to spínač pod pedálom, alebo ti nesvieti a brzdy, obmedzovač funguje?
Koleos II 2.0 Dci 2018 128kw 4x4 cvt
Scenic 1.9 dci 2006 FAP 85 kw
Clio 1,5 dCI 2001

jakub88
Starting member
Příspěvky: 8
Registrován: pát říj 18, 2013 16:59

Re: Nejde tempomat

Příspěvek od jakub88 » čtv črc 05, 2018 14:15

Ahoj, je tu prosím vás někdo z Prahy a okolí, kdo by mi pomohl s tempomatem? Byl jsem v Itálii a polovinu cesty vše fungovalo jak má, pak se mi rozsvítila kontr. check vehicle...po zastavení, vypnutí motoru a následného rozjetí (kdy se uvolnila aut.ruční brzda) kontrolka zhasla a už se neobjevila (ujel jsem zhruba 2000km). Jenže poté mi chvílemi nešel nahodit tempomat. A teď už se tempomat zapne spíše výjimečně, nebo vůbec. Přitom omezovač rychlosti normálně funguje a při něm i tlačítka na volantu. Dočetl jsem se něco o nějakých snímačích na pedálech, ale nikde nic konkrétního... mohl by mi někdo pomoci? S pozdravem Jakub

nera738
Junior member
Příspěvky: 191
Registrován: sob říj 31, 2009 08:22

Re: Nejde tempomat

Příspěvek od nera738 » čtv črc 05, 2018 15:18

Môže byt v pálená žiarovka na brzde. Potom spínač pod brzdovým pedálov sa zvykne zaseknut. V ňom je struna ktorá preskočí. Nieje to nič zložité, len sa toho netreba báť
Koleos II 2.0 Dci 2018 128kw 4x4 cvt
Scenic 1.9 dci 2006 FAP 85 kw
Clio 1,5 dCI 2001

Odpovědět

Zpět na „Renault Scénic II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot] a 5 hostů