Tempomat

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

abeljozef
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: ned čer 22, 2008 23:30

Příspěvek od abeljozef » ned lis 08, 2009 20:14

Ono to ani nema svietit. Renault to az tak daleko nedotiahol.

Uživatelský avatar
Pajin
Advanced member
Příspěvky: 267
Registrován: sob pro 01, 2007 15:29

Příspěvek od Pajin » ned lis 08, 2009 21:26

:lol: Tak tak volant opravdu nesvítí :lol:

joe18
Starting member
Příspěvky: 2
Registrován: pát kvě 07, 2010 10:30

tempomat montáž

Příspěvek od joe18 » pát kvě 07, 2010 11:03

Zdravím,nenašel by se tu někdo, kdo by mi za úplatu přidělal tempomat.Díky

abeljozef
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: ned čer 22, 2008 23:30

Příspěvek od abeljozef » úte kvě 11, 2010 10:36

a od kial si a ake auto ?

joe18
Starting member
Příspěvky: 2
Registrován: pát kvě 07, 2010 10:30

Příspěvek od joe18 » pát kvě 14, 2010 07:58

Chomutov,Grand Scenic 1,9dci 2004

abeljozef
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: ned čer 22, 2008 23:30

Příspěvek od abeljozef » pát kvě 14, 2010 08:15

Aku to ma vybavu ?

HV
Starting member
Příspěvky: 93
Registrován: pát lis 13, 2009 12:12
Bydliště: české Budějovice

TEMPOMAT

Příspěvek od HV » pát kvě 14, 2010 14:57

Tady je to všechno popsané.
Pokud má auto přípravu, viz. popis, není problém tempomat dodělat.
Nic se v Renaultu aktivovat nemusí, po montáži se vše zobrazuje na displeji.
Alespoň tedy v mém případě.

http://grandscenic.forumn.net/navody-f1 ... 3.htm#4658
Grand Scenic 1.9 dCi 88kW, r.v. 2005

abeljozef
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: ned čer 22, 2008 23:30

Příspěvek od abeljozef » pát kvě 14, 2010 18:20

Musi sa aktivonat, z fabriky ak neni tempomat namontovany tak to je deaktivovane (skusenosti z viacerych aut). Zahada preco to bolo aktivne u teba. On aj ked neni aktivovany tak funguje ale nezobrazuje to na display.

P.S: tie tlacitka su hodne odflaknute .....

Ja ich robim takto:
http://www.trnavanet.sk/sharan/Renault/P1010041.JPG
http://www.trnavanet.sk/sharan/Renault/P1010008.JPG
http://www.trnavanet.sk/sharan/Renault/P1010026.JPG
http://www.trnavanet.sk/sharan/Renault/P1010043.JPG

HV
Starting member
Příspěvky: 93
Registrován: pát lis 13, 2009 12:12
Bydliště: české Budějovice

Příspěvek od HV » sob kvě 15, 2010 09:04

Máš to pěkné, v barvě plastů. Pěkné.

Já jsem nikdy nic podobného nedělal, bylo to poprvé ...
Dělal jsem to z toho, co jsem sehnal. Funguje to správně.
S výsledkem jsem spokojený, ale uznávám, že to mohlo vypadat lépe.
Grand Scenic 1.9 dCi 88kW, r.v. 2005

patres
Starting member
Příspěvky: 62
Registrován: ned kvě 16, 2010 13:58

Tempomat

Příspěvek od patres » ned kvě 16, 2010 14:04

pozeram ze riesiete moj problem. chcel by som si to dat tiez dorobit ci v servise alebo neajkemu odbornikovi to je jedno. mam 1,6 16V 83kw, vybava dynamic, ak viete o niekom kto by to vedel urobit pls dajte kontakt alebo poradte. dakujem. som zo SR pre mna je by bolo v pohode zapadne slovensko a okolie brna.

Uživatelský avatar
razziel76
Starting member
Příspěvky: 3
Registrován: stř kvě 19, 2010 13:12

Příspěvek od razziel76 » pon kvě 31, 2010 16:54

Tak jsem pokročil už mám hotový spínač. V pondělí jedu do Renaultu na montáž a povolení v počítači.
Níže zasílám foto.

Hotovo. Super, všem vřele doporučuji.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) razziel76 dne stř srp 04, 2010 10:09, celkem upraveno 2 x.

marian43
Starting member
Příspěvky: 22
Registrován: čtv čer 11, 2009 22:18
Bydliště: Prešov

Příspěvek od marian43 » pon kvě 31, 2010 18:47

Všetkým, ktorí pomohli pri inštalácií tempomatu ďakujem.
Takto som to spravil:

Obrázek

Uživatelský avatar
military
Starting member
Příspěvky: 57
Registrován: čtv úno 21, 2008 08:24
Bydliště: Prievidza, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

tempomat

Příspěvek od military » čtv lis 11, 2010 14:50

Zdravim vsetkych,uz asi druhy tyzden chodim do renaultu v pp. chcel by som si dat domontovat tempomat priamo u nich.Kamarat tam robi mechanika,ale elektriku ma na starosti jeho kolega.Ten ale nevie kde a ako zapnut to zobrazovanie. Kabelaz som si pozeral a mam aj tu koncovku pod volantom na otocny prepinac a takisto aj kable pod volantom, co maju ist k tym dvom ovladacom na volante. Chcem vas poprosit o radu, kto s tym ma skusenosti, ze kde a ako sa to da zapnut to zobrazovanie, ci je to mozne aj ked nie su namontovane tie prepinace. Popripade akym sposobom este zistit na isto, ze to tam je a bude fungovat, skor ako sa pustim do samotnej montaze. Dakujem za kazdu radu.

EDIT: Pozeral som si aj popis riadiacej jednotky v servisnom manuali a tam je pri oboch RJ pre benzinove motory pisane, ze ma aj tempomat, tak uz fakt neviem...
Š120>Š Felicia Pickup 1,6>Š Felicia combi 1,9D>Renault Scenic I 1,6 16V, r.v.1999>Renault Scenic II 1,6 16V Expression Automatik, 82kW, r.v.2006,benzin+LPG,

Uživatelský avatar
Zefek
Grafoman
Příspěvky: 17558
Registrován: ned dub 29, 2007 21:12
Bydliště: Opava, Ostrava, jak kdy

Příspěvek od Zefek » čtv lis 11, 2010 15:01

Jednotka vstřikování umí tempomat i bez povolení, stačí ho jen zapojit. To zobrazování tempomatu si řeší sama jednotka přístrojové desky. Takže pokud tam chceš mít ty hlášky, tak se musí vzít diagnostika a zajet do konfigurace přístrojové desky (jednotka 247). V konfiguraci je tempomat/regulator a vedle toho je s/bez. Pokud je tam bez, tak se musí vybrat s a uložit.
Diagnostika vozidel Renault | Provádění drobných oprav | Přípravky rozvodu pro 16V motory | Načtení ventilků
Upload vašich fotek | Galerie fotografií a návodů z fóra | Vyhledávač pro fórum | Přehled autorizovaných servisů
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)

Uživatelský avatar
Roman119
Junior member
Příspěvky: 169
Registrován: pon čer 07, 2010 23:02
Bydliště: Košice, Slovensko

Příspěvek od Roman119 » čtv lis 11, 2010 20:15

Ahojte pozeral som pod volant dal som dole kryt ale ziadne volne koncovky som tam nevidel. :( Su niekde skrite ? alebo zastrcene ? alebo tam maju niekde volne vysiet?
Renault Megan Scenic II, 1,5DCI 74kW, 2004-pre prácu
Renault Espace IV, 2,2 DCI 110kW, 2004-pre rodinu
Skoda Fabia 1,4 MPI, 44kW 2000-moje prve auticko

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2606
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » čtv lis 11, 2010 22:03

Pod volantem neni volna koncovka, draty k tempomatu jsou soucasti konektoru kterym vedou draty k airbagu.
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

Uživatelský avatar
Roman119
Junior member
Příspěvky: 169
Registrován: pon čer 07, 2010 23:02
Bydliště: Košice, Slovensko

Příspěvek od Roman119 » pát lis 12, 2010 17:32

Tak super lebo do servisu som objednany az buduci tyzden aby mi zistili ci mam RJ naprogramovanu pre tempomat. Preto som sa pozeral skor ci budem vediet kam to napojit. A ako citam tak sa s tym budem musiet poriadne potrapit. Dik
Renault Megan Scenic II, 1,5DCI 74kW, 2004-pre prácu
Renault Espace IV, 2,2 DCI 110kW, 2004-pre rodinu
Skoda Fabia 1,4 MPI, 44kW 2000-moje prve auticko

Uživatelský avatar
military
Starting member
Příspěvky: 57
Registrován: čtv úno 21, 2008 08:24
Bydliště: Prievidza, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

odkaz

Příspěvek od military » pát lis 12, 2010 23:21

Roman pozri si odkaz od HV na grandscenic.forum tam su aj fotky jednotlivych konektorov a aj to ktore kable su na co a kam ich treba potom zapojit.
Š120>Š Felicia Pickup 1,6>Š Felicia combi 1,9D>Renault Scenic I 1,6 16V, r.v.1999>Renault Scenic II 1,6 16V Expression Automatik, 82kW, r.v.2006,benzin+LPG,

Uživatelský avatar
razziel76
Starting member
Příspěvky: 3
Registrován: stř kvě 19, 2010 13:12

Příspěvek od razziel76 » pát lis 12, 2010 23:43


Uživatelský avatar
military
Starting member
Příspěvky: 57
Registrován: čtv úno 21, 2008 08:24
Bydliště: Prievidza, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

zapnutie zobrazenia tempomatu na display

Příspěvek od military » ned lis 14, 2010 12:10

Buduci tyzden idem do renaultu, skusit to dat zapnut, ale ak by som nepochodil, tak vas chcem poprosit, ci neviete o niekom v okoli popradu, banskej bystrice alebo prievidze, kto by mi to vedel zapnut? Dakujem

EDIT: Tempomat namontovany, aktivovany, odskusany. Dakujem vsetkym za rady. A moja rada, ak budete v okoli Popradu niekto potrebovat namontovat tempomat, tak v Renaulte v PP to uz vedia, aj co kde a ako aktivovat (samozrejme pokial je splneny predpoklad pre montaz popisany vyssie v prispevkoch).
Naposledy upravil(a) military dne čtv led 20, 2011 12:07, celkem upraveno 1 x.
Š120>Š Felicia Pickup 1,6>Š Felicia combi 1,9D>Renault Scenic I 1,6 16V, r.v.1999>Renault Scenic II 1,6 16V Expression Automatik, 82kW, r.v.2006,benzin+LPG,

Uživatelský avatar
Roman119
Junior member
Příspěvky: 169
Registrován: pon čer 07, 2010 23:02
Bydliště: Košice, Slovensko

Příspěvek od Roman119 » stř lis 24, 2010 20:22

Ahojte, som v koncoch. Rozobral som opat kryt pod volantom a kable ktore su k ovladacom na volante tam nemam ani koncovku na otocny ovladac. V servise mi ale tvrdia ze RJ je pripravena na tempomat. Vie mi prosim niekto poradit na koho sa obratit ? Pretoze v servise mi to nenamontuje nikto :( .
Renault Megan Scenic II, 1,5DCI 74kW, 2004-pre prácu
Renault Espace IV, 2,2 DCI 110kW, 2004-pre rodinu
Skoda Fabia 1,4 MPI, 44kW 2000-moje prve auticko

Uživatelský avatar
sali
Člen RCČR
Příspěvky: 288
Registrován: stř zář 23, 2009 21:05
Bydliště: okr.Hodonín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sali » stř lis 24, 2010 23:10

Hledej v sekci Megane II je tam určitě popis, které kabely kam tahat a které osadit piny ve svorkovnici řídící jednotky.
Renault SCENIC II 1.9 dCi 88kW 2004
Renault Megane II grandtour 1.6 16V 83kW 2005
http://grandscenic.forumn.net

m6692
Starting member
Příspěvky: 26
Registrován: stř led 27, 2010 21:17

Re: Tempomat

Příspěvek od m6692 » pon led 31, 2011 13:51

A išlo by to dorobiť aj pri benzíne 1,6 2004?

Uživatelský avatar
Jirin_CZ
Člen RCČR
Příspěvky: 374
Registrován: stř led 12, 2011 23:58
Bydliště: Zálezlice

Re: Tempomat

Příspěvek od Jirin_CZ » pon led 31, 2011 17:14

Tak jsem se nedavno taky pustil do dostrojeni tempomatu... Vyresil jsem to sibalsky... :) Jelikoz muj Scenic je (byl) v zakladni vybave tak jsem na vrakaci sehnal lucas na blinkry s tlacitkem AUTO (aktivace automatickeho rozsveceni).... Tu jsem rozebral a trosku upravil... :) A doplnil original prepinac tempomat/omezovac... Cele me to stalo cca 400 na vrakaci a v Renaultu si za aktivaci nerekli nic a jeste mi zkontrolovalz vsechny chyby.. :) Takze aktivace probiha stiskem tlacitka AUTO a deaktivace brzdou... Funkcni a efektni... :)

Kdyby chtel nekdo jit stejnou cestou, rad poradim co a jak... :)
Škoda Favorit '89 -> MB Vito -> Renault Scenic I 1.6 16V (mám ho dodneška) -> Škoda Fabia 1.4 Tdi -> Renault Scenic II 1.5 Dci 60kw (mazel)

Mám CLIPa kdyby někdo chtěl.... Přes SZ... Někdy mi trvá dýl než odepíšu tak vydržte...

Když už něco dělám, tak ať to stojí za to... :)

jizan5
Starting member
Příspěvky: 18
Registrován: stř led 02, 2008 15:50
Bydliště: české budějovice

Re: tempomat

Příspěvek od jizan5 » úte bře 29, 2011 05:39

acylpirin píše:Ahoj,
jedná se pětistránkové povídání, které sem nemůžu nějak dostat. Zájemcům pošlu na e-mail.
tak pošli cbscania@senam.cz dík

Odpovědět

Zpět na „Renault Scénic II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti