Tempomat

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Uživatelský avatar
Roman119
Junior member
Příspěvky: 172
Registrován: pon čer 07, 2010 23:02
Bydliště: Košice, Slovensko

Re: Tempomat

Příspěvek od Roman119 » čtv srp 25, 2011 21:18

Ahojte, tak sa idem pochvalit aj ja, ze som uspesne nainstaloval tempomat. Ked som si to vsetko cital prvykrat hned som utekal do auta presvedcit sa ci tam mam predpripravu. Sklamanie bolo velke ziadne kable naviac nikde neboli. :( Tak som zacal studovat sekciu Megane II kde je popisana dopodrobna montaz bez kabelaze. Kazdy veder "x" hodin citania a zapisovania poznamok. A vcera som sa do toho pustil a vsetko krasne funguje !!!!!!!!!!! :ola: :ola: :ola:
A takto to vyzera u mna
http://www.ulozto.sk/10074208/24082011764-jpg
Renault Megan Scenic II, 1,5DCI 74kW, 2004-pre prácu
Renault Espace IV, 2,2 DCI 110kW, 2004-pre rodinu
Skoda Fabia 1,4 MPI, 44kW 2000-moje prve auticko

Uživatelský avatar
panda
Starting member
Příspěvky: 65
Registrován: stř říj 12, 2005 23:01
Bydliště: Bratislava

Re: Tempomat

Příspěvek od panda » úte zář 27, 2011 21:56

podarilo sa mi spustit tempomat, nie zeby to bol nejaky zazrak, ale mal som zopar nejasnosti aj poprecitani vsetkeho co tu na fore ohladne tempomatu je k dispozocii a ak by mal niekto podobne nejasnosti tak tu budu odpovede.
V mojom aute bola prave ta najnepriaznivejsia situacia ked nie je pripravena kabelaz na tempomat a vsetko treba tahat z riadacej jednotky.
Na vrakovisti sa mi podarilo najst orig. prepinac tempomat/obmedzovac ako aj orig ovladacie tlacitka. este musim vyriesit volant, resp airbag a komutator-kruzok pod volantom, nechcel som ho na vrakovisti zbytocne kupovat, keby nahodou tempomat nefungoval z dovodu SW v riadiacej jednotke.
Nejasnosti...nebolo mi jasne, ci je potrebne aj pri originalnych ovladacich tlacitkach pajkovat nejake odpory ako pri samovyrobe na linku megane II. Ako na volant ked chcem mat tlacitka na volante. a dalsie veci ohladne elektriky.
Priprava:
- Original prepinac tempomat/ obmedzovac som vymontoval z auta na vrakovisku spolu s bielim konektorom, ktoreho kable (zlty, oranzovy a bezovy) smerovali niekde do utrob pod volant.
-Taktiez z riadacej jednotky v motore (medzi baterkou a vzduchovym filtrom) som odrezal konektor, z ktoreho ako sa ukazalo, bolo potrebne pouzit kontakty na nove kable privodu z RJ pod volant v mojom aute.
Z volantu som odmontoval tlacitka a vodice som odstrihol spolu s plastovym uchytom na volante pod airbagom, ktory zlucuje jednotlive zelene a sede vodice od prepinacov do dvoch (cerveny a cieny)
-Kabelaz- je potrebnych 5 kablov k privedeniu 5 funkcii z riadiacej jednotky v motore cez manzetu spojkoveho pedala pod volant na ovladac tempomatu a obmedzovaca (A2-tempomat, C3- obmedzovac, 12V- napajanie, D2- tlacitka, D3-tlacitka). Dlzka kabla cca meter+ rezerva. Na konce styroch kablov napajkovat kontakty vytiahnute z odrezaneho konektora RJ, pri rezani kabla nechat cca 5-6 cm aby bolo na co pajkovat nove kable. V megan II fore sa pise, ze je mozne pouzit ako nahradu kontakty z konektora PC pripojenia CDrom, ale to neodporucam, pretoze prave na tomto kontakte mi zlyhalo prve zapojenie tempomatu!!!!!! Este mi zopar kontaktov zostalo a su k dispozicii, napiste SZ.

Montaz:
prvy krok je dostat kable z motora do kabiny. Vhodne miesto je gumova manzeta na spojkovom pedaly. Z interieru je potrebne preniknut tenkym pevnym drotom cez manzetu do priestoru motora, na druhy koniec pripevnit pomocny kabel a drotom ho pretiahnut do priestoru motora, na tento kabel potom pripevnit zvazok 5 kablov a vtiahnut ich do kabiny. V motore zapojit kontakty - kable vsunut do konektora na riadiacej jednotke na spominane pozicie A2, C3, D2, D3. Piaty kabel je napajanie 12V a zapoji sa do poistkovej skrine v motore (vedla baterky a filtra) do konektoru PPH2 BROWN na poziciu c. 11, odkial sa napaja aj orig. temp.. Pod volantom zapojit prepinac temp/obm...napajanie 12V z PPH2 BROWN na zlty drat, A2 na bezovy, C3 na oranzovy. Kable z pozicie D2 a D3 zapojit na tlacitka (cerveny a cierny drat). K tlacitkam nie je nutne pridavat ziadne odpory ako pri bastl verzii.

Skuska:
Po nastartovani by sa medzi kontaktmi D2 a D3 malo objavit napatie 5V a to je jasny dokaz toho, ze kontakty v RJ su vporiadku, ak je medzi nimi 0,00V tak nemate kontakt. Na napajani 12V a A2, resp. 12V a C3 by malo byt nieco okolo 13V. Moze nasledovat skusobna jazda a aktivacia zobrazovania v servise.

Volant na orig tlacitka..ak ho nenajdete na vrakovisti, tak je to celkom draha zalezitost a prave preto sa potom robia nahradne tlacitka s odpormi, no v pripade, ze mate stastie tak si z vrakoviska okrem ovladania tempomatu a tlacitok zoberte este komutator, to je ta cast v ktorej su pod volantom uchytene packy na blinkre, svetla, ovladanie radia. Volant samotny nepotrebujete, pretoze uz od vyroby su vsetky predpripravene na montaz tlacitok takze ten vas staci.
A najdolezitejsia vec, novy airbag s vybranim pre tlacitka...
to je vsetko, no pre sirsi obraz je potrebne prestudovat este forum, nerozpisoval som vsetky veci ohladne konektora RJ, aktivacie zobrazovania funkcie tempomatu na palubnom displeji a dalsie info
Renault scenic II 1,6 16V benzin
Renault scenic IV tce 140 GPF intense

Uživatelský avatar
panda
Starting member
Příspěvky: 65
Registrován: stř říj 12, 2005 23:01
Bydliště: Bratislava

Re: Tempomat

Příspěvek od panda » sob říj 15, 2011 22:33

pokracovanie predchadzajuceho prispevku...kruzok pod volantom a airbag..zistil som, ze netreba cely novy airbag k original tlacitkam na volante ak je clovek trocha sikovny. Je totiz mozne vybranie pre tlacitka vyrezat do krytu airbagu a ak sa celkom nepodari, je este sanca v renaulte objednat novy kryt airbagu, teda tu cast so znakom "renault" na ktoru sa ako sofer cely cas pozerate. Po vybrati airbagu je na nom zo spodu pripnuty a odnimatelny od spodnej casti. Na oboch stranach plastoveho vrchneho krytu airbagu je tolko volneho miesta aby sa tam dalo vyrezat potrebne mnozstvo plastu na umiestnenie tlacitok presne tak ako na obrazku.
Kruzok pod volantom. Novy stoji v renaulte cca 150€. Na vrakaci cca 30 - 40 ako kde. Pred tym nez zacnete uvazovat o kupe noveho kruzka pod volant, nahliadnite pod airbag (bezpecne a podla navodu) ci uz nemate nahodou volny konektor z kruzku vyvedeny pod airbag (cierny uzky konektor s cervenym a ciernym kablom).
Přílohy
15102011269.JPG
15102011267.JPG
15102011266.JPG
Renault scenic II 1,6 16V benzin
Renault scenic IV tce 140 GPF intense

Uživatelský avatar
panda
Starting member
Příspěvky: 65
Registrován: stř říj 12, 2005 23:01
Bydliště: Bratislava

Re: Tempomat - upraveny airbag

Příspěvek od panda » sob říj 15, 2011 22:37

obrazky s ukazkou spodnej strany krytu airbagu na vyrezanie miesta pre tlacitka
Přílohy
15102011272.JPG
15102011271.JPG
15102011270.JPG
Renault scenic II 1,6 16V benzin
Renault scenic IV tce 140 GPF intense

Uživatelský avatar
panda
Starting member
Příspěvky: 65
Registrován: stř říj 12, 2005 23:01
Bydliště: Bratislava

Re: Tempomat

Příspěvek od panda » sob říj 15, 2011 22:50

ukazka dokoncenej upravy airbagu na osadenie tlacitok. Prvy obrazok znazornuje kable pod volantom. tlacitka (zeleny a sedy drat) su napojene na cierny konektor (cerveny a cierny drat), ktory usti do plocheho konektora nad stredom volantu vedla bieleho, zeleneho, modreho a hnedeho. Ak ho tam nemate je potrebny novy kruzok pod volant
Přílohy
kable pod volantom.jpg
15102011276.JPG
15102011273.JPG
Renault scenic II 1,6 16V benzin
Renault scenic IV tce 140 GPF intense

Uživatelský avatar
panda
Starting member
Příspěvky: 65
Registrován: stř říj 12, 2005 23:01
Bydliště: Bratislava

Re: Tempomat

Příspěvek od panda » sob říj 15, 2011 23:10

ak by niekto potreboval mam k dispozicii kontakty z konektorov, ktore sa napajaju odspodu pod volant a vedu spod palubnej dosky. Dalej je k dispozicii kruzok pod volant s upravou pre tempomat .
Naposledy upravil(a) panda dne pon říj 31, 2011 22:00, celkem upraveno 1 x.
Renault scenic II 1,6 16V benzin
Renault scenic IV tce 140 GPF intense

Uživatelský avatar
arno
Experienced member
Příspěvky: 688
Registrován: stř srp 27, 2008 17:44
Bydliště: Nitra

Re: Tempomat

Příspěvek od arno » sob říj 15, 2011 23:36

caute, ja som sa inšpiroval z madarských strán, zajtra idem montovať tempomat takto:

http://www.meganeklub.hu/web/techinf/ti ... age019.jpg
Scenic Grand 1.9 96kW 2010
Megane Grand 1.5 66kW 2011

birkoff
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: pon zář 07, 2009 09:08

Re: Tempomat

Příspěvek od birkoff » pon bře 19, 2012 10:33

Ahoj, taky jsem přidal ovládání tempomatu, jen chci dodat, že není třeba žádná origo páčka, použil jsem obyč třípolohový přepínač (tempomat-vypnuto-omezovač) a tlačítka a všechno funguje, jak má.
Nicméně stejně ještě asi zmáknu úpravu ovládání na knoflík ovládání zrcátek, to se mi líbí a vypadá to parádně...
Scénic II | 1.6 16V

Uživatelský avatar
moucha tse-tse
Advanced member
Příspěvky: 340
Registrován: pon kvě 24, 2010 18:11
Bydliště: morava

Re: Tempomat

Příspěvek od moucha tse-tse » úte bře 27, 2012 17:54

Zdravím všechny,
Zjistil jsem,že mám kabely vyvedené pod volantem,tak to chci také zkusit.
Zajímalo by mne něco o odporech.Ty hodnoty 3,9...100..atd je jednotka v ohmech.Ale když se dívám do nabídky,tak je tam spousta čísel k tomu.Např.procenta,což je asi jejich tolerance nebo waty.Mám to shánět i podle toho nebo je důležitý jen odpor s jakoukoliv odchylkou.
díky všem za radu...r.
Clio IV, 2015,1.2 16V,LPG, 6 l/100km.. 47000km
SCENIC II,r.v.2006,166 000km
1.5dci 78kw,6st.
4.8 l/100km..přípravky na rozvody,stahovák na ložisko zadního kola,TPMS aktivátor...

Šamša
Moderátor
Příspěvky: 11536
Registrován: sob črc 10, 2004 23:59
Bydliště: Vysokomýtsko - Choceňsko

Re: Tempomat

Příspěvek od Šamša » stř bře 28, 2012 21:18

Tolerance 5% a zatížení 0,5W
Laguna II. 2001 1.9dCi Carminat 79kW, čip bmwpower.cz cca 110kW(boost 2bary),
pružiny Eibach (sníženo -5cm), podložky Eibach (rozšířeno +4cm), 430000km

Obrázek
Laguna II. 2003 2.0T Carminat Initiale Paris 120kW, napadeno kutilem domácím, ale pracuje se na tom 220000km
Obrázek

BMW 635csiA 1987 155kW AC Schnitzer 17" 357000km (vytahuju jen za sluníčka a když mám na benál:-)
Obrázek

krt.ecek
Moderátor
Příspěvky: 11042
Registrován: úte čer 14, 2005 20:14

Re: Tempomat

Příspěvek od krt.ecek » stř bře 28, 2012 21:36

samozřejmě zatížení může být i větší
Když něco nevíš a zeptáš se budeš vypadat jako blbec 5minut, nezeptáš-li se budeš blbcem celý život
V údržbě: Renault Megane CC 2.0T RV 2008; Renault Modus 1,2 16V TCe 2008
Historie: Renault Megane Coupe 1,6 16V RV 2001; Renault Clio 1,2 8V RV 2008; Renault Clio 1,5 DCi RV 2003; Renault Espace IV 1,9 DCi 2006
Vlastní: Renault Thalia Privilège 1,4 16V RV 2009 Obrázek; Dacia Dokker Stepway 1,2 Tce RV 2018

Uživatelský avatar
moucha tse-tse
Advanced member
Příspěvky: 340
Registrován: pon kvě 24, 2010 18:11
Bydliště: morava

Re: Tempomat

Příspěvek od moucha tse-tse » úte dub 17, 2012 16:49

:?: Ahojte,chtěl bych to přepínání udělat na dvoupolohový přepínač,jak to tady někdo již má.Kabely (3)mám přivedené pod volant do toho konektoru,nevíte někdo jak poznám,který je k omezovači a tempomatu a který je ten propojovací?Nerad bych něco spálil...díky..mějte se..r.
Clio IV, 2015,1.2 16V,LPG, 6 l/100km.. 47000km
SCENIC II,r.v.2006,166 000km
1.5dci 78kw,6st.
4.8 l/100km..přípravky na rozvody,stahovák na ložisko zadního kola,TPMS aktivátor...

Uživatelský avatar
Zefek
Grafoman
Příspěvky: 17588
Registrován: ned dub 29, 2007 21:12
Bydliště: Opava, Ostrava, jak kdy

Re: Tempomat

Příspěvek od Zefek » úte dub 17, 2012 21:07

Žlutý je +12V po zapnutí zapalování. Ten přijde na prostřední kontakt toho přepínače. Pak je celkem jedno, jak zapojíš ty dva zbývající dráty. Pak prostě něco zapneš a uvidíš, jestli se ti to zaplo správně. Pokud ne, tak ty dva dráty přehodíš - žlutý necháš uprostřed.
Diagnostika vozidel Renault | Provádění drobných oprav | Přípravky rozvodu pro 16V motory | Načtení ventilků
Upload vašich fotek | Galerie fotografií a návodů z fóra | Vyhledávač pro fórum | Přehled autorizovaných servisů
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)

Uživatelský avatar
moucha tse-tse
Advanced member
Příspěvky: 340
Registrován: pon kvě 24, 2010 18:11
Bydliště: morava

Re: Tempomat

Příspěvek od moucha tse-tse » stř dub 18, 2012 17:44

DíKY!!!!
Clio IV, 2015,1.2 16V,LPG, 6 l/100km.. 47000km
SCENIC II,r.v.2006,166 000km
1.5dci 78kw,6st.
4.8 l/100km..přípravky na rozvody,stahovák na ložisko zadního kola,TPMS aktivátor...

Uživatelský avatar
moucha tse-tse
Advanced member
Příspěvky: 340
Registrován: pon kvě 24, 2010 18:11
Bydliště: morava

Re: Tempomat

Příspěvek od moucha tse-tse » ned dub 29, 2012 20:01

Ahojte,tak tempomat i omezovač šlape...díky všem!!!!
Jen mi to nechce ukazovat na displai,nevíte jak na to?
Na clipu otevřu- 120-řídící jednotka vstřikování,
-čtení stavů a parametrů
-reg/omez...
-způsob opravy-tam je klima...S
-detektor h2o...bez
-reg... S
-omez...S
Ale na display mi to nedojde,rychlost musím seřídit podle aktuální rychlosti na tachometru.Nevíte prosím někdo,kde dělám chybu?
mějte se..r.
...ještě--díval jsem se na aktuální data,motor tedy běžel.Není to tím?
!!!!!!moje chyba...už to ukazuje tak jak má!!!!
díky všem ! :od23: :pete1:
Clio IV, 2015,1.2 16V,LPG, 6 l/100km.. 47000km
SCENIC II,r.v.2006,166 000km
1.5dci 78kw,6st.
4.8 l/100km..přípravky na rozvody,stahovák na ložisko zadního kola,TPMS aktivátor...

Uživatelský avatar
moucha tse-tse
Advanced member
Příspěvky: 340
Registrován: pon kvě 24, 2010 18:11
Bydliště: morava

Re: Tempomat

Příspěvek od moucha tse-tse » ned kvě 13, 2012 11:24

Zdravím,tak jsem si toho tedy moc neužil:Omezovač funguje normálně,vše se dá nastavit...vypnout....ale tempomat ne.Ze začátku šel v pohodě,nyní po zapnutí se zobrazí normálně na dispeji,ale nejde spustit,tlačítka na něj nereagují.Chyba tedy musí být někde za tlačítkama...nevíte někdo,kam ten signál potom jde a jestli se to dá někde změřit,případně jestli to má svou pojistku?
Na diag.to napíše ,že je to aktivní,po zmáčknutí tlačítek se ukáže které má jakou funkci.
díky za každou radu...r.
Clio IV, 2015,1.2 16V,LPG, 6 l/100km.. 47000km
SCENIC II,r.v.2006,166 000km
1.5dci 78kw,6st.
4.8 l/100km..přípravky na rozvody,stahovák na ložisko zadního kola,TPMS aktivátor...

Uživatelský avatar
Zefek
Grafoman
Příspěvky: 17588
Registrován: ned dub 29, 2007 21:12
Bydliště: Opava, Ostrava, jak kdy

Re: Tempomat

Příspěvek od Zefek » ned kvě 13, 2012 12:08

Porucha spínače na brzdě.
Diagnostika vozidel Renault | Provádění drobných oprav | Přípravky rozvodu pro 16V motory | Načtení ventilků
Upload vašich fotek | Galerie fotografií a návodů z fóra | Vyhledávač pro fórum | Přehled autorizovaných servisů
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)

Uživatelský avatar
moucha tse-tse
Advanced member
Příspěvky: 340
Registrován: pon kvě 24, 2010 18:11
Bydliště: morava

Re: Tempomat

Příspěvek od moucha tse-tse » ned kvě 13, 2012 12:42

..díky!
Světla koncové mi ale svítí,tak to jsou na pedálu brzd dva spínače?
A ještě něco...to je asi má chyba ,ale neřešil jsem to,protože vše pracuje normálně .Na diag.mi píše něco se spínačem spojky,něco tuším o horní poloze.Nemůže to tedy být tím...to jsou tam také dva spínače?
Clio IV, 2015,1.2 16V,LPG, 6 l/100km.. 47000km
SCENIC II,r.v.2006,166 000km
1.5dci 78kw,6st.
4.8 l/100km..přípravky na rozvody,stahovák na ložisko zadního kola,TPMS aktivátor...

Uživatelský avatar
Zefek
Grafoman
Příspěvky: 17588
Registrován: ned dub 29, 2007 21:12
Bydliště: Opava, Ostrava, jak kdy

Re: Tempomat

Příspěvek od Zefek » ned kvě 13, 2012 13:11

Jo, může to být i spínačem spojky. Nejlepší je strčit hlavu pod pedály a uvidíš.
Diagnostika vozidel Renault | Provádění drobných oprav | Přípravky rozvodu pro 16V motory | Načtení ventilků
Upload vašich fotek | Galerie fotografií a návodů z fóra | Vyhledávač pro fórum | Přehled autorizovaných servisů
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)

Uživatelský avatar
moucha tse-tse
Advanced member
Příspěvky: 340
Registrován: pon kvě 24, 2010 18:11
Bydliště: morava

Re: Tempomat

Příspěvek od moucha tse-tse » ned kvě 13, 2012 16:17

..tak problém částečně vyřešen.Mám po jednom spínači na brzd.i spojkovém pedálu,jen na té spojce je ještě něco na boku..viz foto.Při startování ale musím sešlápnout celý pedál,tak to na tom boku možná je kvůli tomu,ale nevím jak se to jmenuje.
Problém je v tom,že pedál se sice vrátí nahoru,koncový spínač však zmáčkne jen asi 1mm,což je málo.Při dotlačení ho sepne ještě asi o 2mm a pak vše funguje.O vracení pedálu se stará jen ta pružina co je nad ním?Zkusím ji nějak prostříknout..snad se tím pedál rozchodí.
díky...
..tak na spojce mám spínače dva...horní a dolní polohy.(a to na tom boku)
Stačilo prostříknout čep pedálu a už to chodí...díky za rady..r.
Přílohy
DSC01642.JPG
Clio IV, 2015,1.2 16V,LPG, 6 l/100km.. 47000km
SCENIC II,r.v.2006,166 000km
1.5dci 78kw,6st.
4.8 l/100km..přípravky na rozvody,stahovák na ložisko zadního kola,TPMS aktivátor...

FrantaLiska
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: čtv srp 08, 2013 21:52

Re: Tempomat

Příspěvek od FrantaLiska » pát lis 01, 2013 10:22

Zdravím
Potřeboval bych přesnejší informace o typu těch rezistorů.
Mají mít nasledující odpory 3,9 Ohm, 100 Ohm, 270 Ohm, 900 Ohm, ale nikde tam není zminka o tom, jaky konkretně ten rezistor ma být, protože na strankách WWW.GME.CZ kde jsem hledal tak jich je tolik že nevím který je ten nejvhodnější. Nejsem elektrikář! Ale skompletovat to pro mě není problém.
Dík za všechny rady a typy

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Re: Tempomat

Příspěvek od kmarty » pát lis 01, 2013 11:22

Ono je to celkem jedno jakej typ odporu vezmes. Proudy pres to netecou, o VF se nejedna, je to fakt jedno. Kup proste "bezny" rezistor :-).
A co se tyce hodnot, tak je to taky takovy plus minus autobus.
Tvych 3.9Ω muze byt klidne i 0Ω (t.j. kus dratu - ostatne tak to maji i v Dialogysu), Onen 100Ω odpor se udajne muze poflakovat nekde od 68Ω do 120Ω, misto odporu 270Ω tomu spanelovi postacil 220Ω a tech 900Ω, ktery jsem jak blbec skladal z 820Ω + 82Ω, tak on tam vrazil jen ten 820Ω a taky mu to bezi. Takze odpory s vyssi presnosti je asi taky zbytecny kupovat.
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

FrantaLiska
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: čtv srp 08, 2013 21:52

Re: Tempomat

Příspěvek od FrantaLiska » pát lis 01, 2013 20:51

Super dík za info to mi dost pomohlo a ulechčilo práci :D

FrantaLiska
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: čtv srp 08, 2013 21:52

Re: Tempomat

Příspěvek od FrantaLiska » ned lis 03, 2013 12:46

takže když vezmu tyto tak to bude ok RRU 3R9, RRU 100R, RRU 270R, RRU 820R,

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Re: Tempomat

Příspěvek od kmarty » ned lis 03, 2013 14:27

Melo by :-)
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

Odpovědět

Zpět na „Renault Scénic II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů