Tempomat

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
lazak
Junior member
Příspěvky: 246
Registrován: pát pro 02, 2005 20:18
Bydliště: Řesanice - Kasejovice
Kontaktovat uživatele:

Tempomat

Příspěvek od lazak » čtv črc 20, 2006 20:43

Nevíte náhodou jestli by šel dodělat tempomat do Grandscenica 1.9DCI(88kw) r.v.2004?
Laguna lll Grandtour, 2.0DCI 110kW, Automat...

Grand Scénic fórum

Bellows
Starting member
Příspěvky: 5
Registrován: čtv bře 29, 2007 09:20

Re: Tempomat

Příspěvek od Bellows » úte dub 03, 2007 09:16

lazak píše:Nevíte náhodou jestli by šel dodělat tempomat do Grandscenica 1.9DCI(88kw) r.v.2004?
Nasel jsem tenhle navod: http://www.scenic-feature.net/documents ... g_rev1.pdf Chystam se, ze se na to nekdy podivam.

acylpirin
Advanced member
Příspěvky: 357
Registrován: stř lis 08, 2006 14:24
Bydliště: Pardubicko

tempomat

Příspěvek od acylpirin » čtv črc 19, 2007 19:46

Bellows napsal:
Nasel jsem tenhle navod: http://www.scenic-feature.net/documents ... g_rev1.pdf Chystam se, ze se na to nekdy podivam.

Acylpirin se na to podíval a nabízí návod německého autora přeložený do češtiny.

lazak
Junior member
Příspěvky: 246
Registrován: pát pro 02, 2005 20:18
Bydliště: Řesanice - Kasejovice
Kontaktovat uživatele:

Re: tempomat

Příspěvek od lazak » čtv črc 19, 2007 22:32

acylpirin píše:Bellows napsal:
Nasel jsem tenhle navod: http://www.scenic-feature.net/documents ... g_rev1.pdf Chystam se, ze se na to nekdy podivam.

Acylpirin se na to podíval a nabízí návod německého autora přeložený do češtiny.
tak ho sem hod ten návod at to vidí všichni a nedělej stím tajnosti :D
Laguna lll Grandtour, 2.0DCI 110kW, Automat...

Grand Scénic fórum

jakub30
Starting member
Příspěvky: 99
Registrován: pát dub 27, 2007 20:48

temponat Espace 4

Příspěvek od jakub30 » pon črc 23, 2007 20:23

Tempomat jsem dodělal a funguje bez problémů i bez aktivace jednotky.
Celkem mě to stálo 720,- a moje práce.
V případě zájmu rád poradím

acylpirin
Advanced member
Příspěvky: 357
Registrován: stř lis 08, 2006 14:24
Bydliště: Pardubicko

tempomat

Příspěvek od acylpirin » pon črc 23, 2007 20:24

Ahoj,
jedná se pětistránkové povídání, které sem nemůžu nějak dostat. Zájemcům pošlu na e-mail.

lazak
Junior member
Příspěvky: 246
Registrován: pát pro 02, 2005 20:18
Bydliště: Řesanice - Kasejovice
Kontaktovat uživatele:

Re: temponat Espace 4

Příspěvek od lazak » úte črc 24, 2007 09:01

jakub30 píše:Tempomat jsem dodělal a funguje bez problémů i bez aktivace jednotky.
Celkem mě to stálo 720,- a moje práce.
V případě zájmu rád poradím
Tak můžeš teda nějak poradit?Jedná se u mně konkrétně o grandscenic 1.9DCI rv.2004 výbava Expresion Comfort.Popřípadě od kad si?Je to moc složité?
Laguna lll Grandtour, 2.0DCI 110kW, Automat...

Grand Scénic fórum

acylpirin
Advanced member
Příspěvky: 357
Registrován: stř lis 08, 2006 14:24
Bydliště: Pardubicko

Příspěvek od acylpirin » ned srp 12, 2007 20:59

Ahoj kluci,
zařídil jsem to podle německého návodu. Hlavní spínač originál (byl by problém nahradit ho něčím podomácky vyrobeným, obsahuje asi ještě nějaký obvod na plošném spoji, který by se dal poznat zřejmě jen podle originálu, problém s připojením konektoru, pokud by měl být zachován). Čtyři tlačítka s odpory na plošném spoji v pouzdře vlevo od řadící páky (zatím). Po zapojení funkční tempomat i omezovač, reaguje na pokyny tlačítky, nezobrazuje se ale na přístrojové desce. Omezovač nelze přetlačit plným plynem (zatím). Domluvená aktivace zobrazení na přístrojové desce, případně spuštění dalších funkcí v servisu. Scenic 1.9dci, 88 kW, manuál, 2004, výbava skoro jako privilege bez kůže.
Náklady: hlavní spinač 30 EURO (koupený v D), tlačítka a odpory cca 55 Kč,
zbytek co dům dal, ? v servisu.
Za tři dny, co si s tím hraji (a sleduji okamžitou a průměrnou spotřebu), se mi vytrácí sebevědomí. Myslel jsem, že umím jezdit i ekonomicky, a zatím zjišťuji, že proti tempomatu mám v noze cit asi jako kráva v rohu. I když vlastně tak velké překvapení to není, před asi 15-ti lety jsem si zakočíroval autobus MAN s tempomatem a v Německu na dálnicích mu uměl tempomat ušetřit až čtyři litry na sto km.
Nazdar

kader
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: pon říj 22, 2007 18:09

Příspěvek od kader » úte říj 23, 2007 18:35

Jestli někdo z vás dá ten tempomat opravdu do konečné fáze tak se ozvěte a já ihned kupuji mám Scenic II 2004 2.0 Automat a určitě bych dostal spotřebu z 11 litrů dolů případně díky Radek 776118197 :D

kader
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: pon říj 22, 2007 18:09

Příspěvek od kader » čtv lis 01, 2007 15:36

Tak jsem udělal tempomat do panelu na štelování světel teď mi dělají v reklamce popisky +,-,R,O
Nevěděl jsem kam jinam dát ty čudly tak posílám foto pro inspiraci
Jinak vše funguje dokonale - v RENAULTU si řekli ofiko 400,-Kč za aktivaci zoobrazení na displeji. Zatím čus Radek






album_personal.php?user_id=5558

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » čtv lis 01, 2007 16:49

Mozna se pletu, ale podle mne to mate uplne stejny jako u MeganeII.
A tim padem i v Lagune a Espacu :-).
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

zdenek66
Starting member
Příspěvky: 6
Registrován: stř dub 09, 2008 14:58

Příspěvek od zdenek66 » čtv kvě 22, 2008 16:09

A nevíte, jestli to jde i u 1.5 dci??? V servisu mi řekli, že ne:-(

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » čtv kvě 22, 2008 16:34

zdenek66 píše:A nevíte, jestli to jde i u 1.5 dci??? V servisu mi řekli, že ne:-(
Mne to rikali taky. Ze pokud to nebylo koupeny s tempomatem, ze to dodelat nejde. A to tvrdili az do doby nez jsem jim to predvedl.
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

Rádˇa
Starting member
Příspěvky: 13
Registrován: sob bře 29, 2008 22:02
Bydliště: Sušice okr. Přerov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rádˇa » ned kvě 25, 2008 13:40

Nazdar kluci, pověste sem někdo ten návod jak zprovoznit ten tempomat. Celkem bych to rád vyzkoušel ale nevím jak na to. V Renaultu mi řekli že na to není stavěná přístrojovka pokud to není pro tempomat předem připravené. Prosím někoho komu to fachčí ať mě prozvoní nebo napíše zavolám zpět. Tel. 731 56 58 70
Renault Scénic II 1,9DCI 88kw

abeljozef
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: ned čer 22, 2008 23:30

Dkoncil som tempomat Scenic II

Příspěvek od abeljozef » pon čer 23, 2008 00:04

Ahojte Renault club.

Kamarat si kupil Scenic II a kedze velmi tuzil po tempomate tak som sa odhodlal na jeho montaz.

Nastudoval som si uvedeny navod z DE a rozhodol som sa modifikovat doporucene postupy nasledovne:

- konzolu volantu kde sa povodne mal objednat original vypinac tempomatu a obmedzovaca rychlosti som sa rozhodol pouzit na tlacitka tempomatu nakolko ich vodic potrebuje mat viac po ruke ako vypinac. Pouzil som k tomu original zaslepovaci plast do ktoreho som vyvrtal 4 diery na tlacitka a do vnutra som osadil 2 plosne spoje. Prvy je na tlacitka druhy je na DIP prepinace ktore umoznuju programovat funkciu tlacidiel. Kazde tlacidlo je schopne fungovat ako + alebo - alebo 0 alebo R. Je na uzivatelovi aku funkciu ktoremu tlacidlu prideli. Na druhom plosnom spoji su osadene aj rezistory.


- Objednal som vypinac tempomatu a obmedzovaca rychlosti pre Megane II (stal asi 500 SKK). Tento vypinac sa nemontuje na konzolu volantu ako je to pri original scenicu II ale na panel regulacie sklonu svetlometov a regulacie podsvietenia pristrojovej dosky. Kedze som zistil ze tento vypinac je original podsvieteny tak som zapojil aj ziarovku aby svietil. Original konektor na povodny vypinac Scenic II (zavedeny v zaslepovacom panele na konzole volantu) som odstrihol, kable som predlzil aby dosiahly na panel regulalcie sklonu svetiel a zapojil do prepinaca Megane II.

Umiestnil by som sem aj fotodokumentaciu ale neviem ako sem dostat obrazky.

Ak by niekto chcel dalsie informacie poslite SZ ale priznam sa ze odpoved mi moze z casovych dovodov chvilu trvat.

Tempomat aj obmedzovac funguju a este s tym treba ist do servisu aby aktivovali aj display.

Zatial je fotodokumentacia umiestnena tu: http://www.trnavanet.sk/sharan/Renault/

lazak
Junior member
Příspěvky: 246
Registrován: pát pro 02, 2005 20:18
Bydliště: Řesanice - Kasejovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lazak » pon čer 23, 2008 11:55

moc pěkná práce, to by se mi taky líbilo, ale já jsem na to levý.Elektrice vůbec nerozumím.
Laguna lll Grandtour, 2.0DCI 110kW, Automat...

Grand Scénic fórum

Rádˇa
Starting member
Příspěvky: 13
Registrován: sob bře 29, 2008 22:02
Bydliště: Sušice okr. Přerov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rádˇa » pon čer 23, 2008 14:34

Ahoj, je to pěkné ale jak se ti ten tempomat pomocí těch tlačítek ovládá. Zdá se mi že pro časté používání jsou nevhodně umístěné, tím samozřejmě nechci kritizovat tvé dílko. Já na to nemám buňky tak jsem to musel nechat udělat servis, jen jsem jim dodal origoš volant s tlačítky na tempomat který jsem vyměnil na vrakovišti za svůj a doplatil 1200kč. Museli mi natáhovat celou kabeláž k tempomatu, protože přípravu pro něj nemá každý ScénicII. Celkem mě to v originále přišlo na cca 9000kč. A to i s aktivováním na displeji pal. počítače. Používám ho často a proto si nedovedu představit pořád šmátrat rukou za volant abych přidal nebo snížil rychlost.
Renault Scénic II 1,9DCI 88kw

abeljozef
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: ned čer 22, 2008 23:30

Příspěvek od abeljozef » pon čer 23, 2008 16:55

Ahoj, ovlada sa to v pohode a bez problemov na tie tlacitka dosiahnes bez toho aby si daval dole ruky z volantu. Paradoxne to co sa mi na tom aute az tak nepacilo (a to to ze konzola okolo volantu je strasne siroka a auto ma len male packy na smerovky a siterace) sa teraz ukazalo ako prakticke. Viacmenej urcite origo tlacitka na volante su lepsie ale nepodarilo sa mi ziadny zohnat a novy je hodne drahy.

Denda
Starting member
Příspěvky: 1
Registrován: pát čer 20, 2008 09:48

Příspěvek od Denda » pát srp 01, 2008 08:06

Ahoj, nastudoval jsem návod (díky acylpirinovi za něj), shlédl nádhernou práci abeljosefa (za tu také díky) a přemýšlel jak to dát dohromady - ty tlačítka naprat do originálního přepínače tempomat/omezovač. Poté co jsem v Renaultu shlédl, jak vypadá originální přepínač a hlavně kolik je tam místa, jsem zvolil zjednodušenou variantu abeljosefa. Ovládání je opravdu v pohodě, jen jsem narazil na jednu zkušenost - stála mě 400 Kč. V autorizovaném servisu (na netu se tím chlubí) jsem si chtěl nechal aktivovat zobrazení na display. Stálo mě to 400 a výsledek nic. Tak jsem zajel do servisu Renault, tam mi to sfoukli něco kolem 250 Kč v rámci prohlídky před dovolenou. Pokud by měl někdo z Brna zájem, mohu se podělit o zkušenosti.

Ivo
Starting member
Příspěvky: 28
Registrován: ned říj 31, 2004 09:23
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo » ned zář 28, 2008 02:26

Zdravím tempomaťáci.

Nedalo mi to a taky jsem se do toho tempomatu pustil, a povedlo se.
Říkal jsem si, že provedené řešení nabídnu pro inspiraci, ale když tak procházím předchozí příspěvky, vidím, že jsem uvažoval stejně jako abeljozef a přišli jsme tak nezávisle na sobě na stejné řešení - čtyři kulatá tlačítka na konzoli pod blinkrama.
Dokoupil jsem jen originál otočný přepínač tempomatu/omezovače na SCENIC II a do zbylého prostoru jsem ta tlačítka vestavěl.

Ovládání je opravdu bezproblémové, přirozené a hlavně je v dosahu prstů tak, že ruka se nemusí pustit věnce volanu - prsty stačí trošku narovnat a tlačítek se přímo dotýkají.

V zapojení nebyl žádný problém, konektory a vodiče byly přesně na svých místech jak uvedeno v něneckém popise.

Čtrveřici tlačítek k přerušeným vodičům od konektoru pod volantem stačilo připojil novým konektorkem (ze starého HW k PC).
Nejnáročnější byla fixace tlačítek do plastového dílu.
Originál přepínač se připojil bílým konektorem z předpřipravené elktroinstalace tempomatu.

Fungovalo to na první pokus, na displeji to je ale zablokované takže s tím budu ještě muset zajít.
Fotky přikládám tady.
album_pic.php?pic_id=697
album_pic.php?pic_id=696
album_pic.php?pic_id=695
album_pic.php?pic_id=694
Mějte se a přeji hodně zdaru.
Renault R8, r.v.1963
Renault SCENIC II 1.6 16V, r.v. 2005

black_69
Starting member
Příspěvky: 86
Registrován: čtv zář 18, 2008 13:22

Tempomat

Příspěvek od black_69 » pát říj 03, 2008 15:09

Tak jsem byl dnes v servisu Renault a zkusil jsem se na to zeptat a pochodil jsem tak jak tu už někdo napsal : NEJDE TO. Nikdy to nedělali a ani by to dělat nechtěli. I když mám auto v plný výbavě tak to prej dodělat nejde. Sám se do toho pouštět taky nechci, takže pokud někdo zná nějakýho "všeuměla", kterej by to udělal za rozumný peníze budu vděčnej za odkaz.
Scénic II 1.9 dCi Luxe/Privilége

abeljozef
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: ned čer 22, 2008 23:30

Příspěvek od abeljozef » čtv říj 09, 2008 01:45

To len ukazuje aky su vypatlanci a to ze ich retorika ze jedine v "autorizovanom" servise sa ti vedia dobre postarat o auto je cisty blud.

p.s. Toto sa netyka len Renaultu ale je to pri vsetkych znackach.

PavelK
Starting member
Příspěvky: 5
Registrován: čtv srp 28, 2008 11:22

tempomat

Příspěvek od PavelK » pát říj 10, 2008 15:15

Zdravim všechny.
Dle návodu na tomto foru jsem si udělal tempomat, nainstaloval do auta a dnes jsem byl v neautorizovaném servise kde mi to během 5 minut aktivovali naprosto bez problémů. Servisy se tomu asi brání z toho důvodu poněvadž jim utíká "kšeft".
Přeji hodně zdaru v boji s touto partou.

Bery18
Starting member
Příspěvky: 10
Registrován: úte čer 10, 2008 20:05

Příspěvek od Bery18 » sob říj 11, 2008 16:23

Ahoj, tak jsem si konečně sehnal spínače, ale furt mi není jasný kde a jak najdu konektory na který připojím to ovládání navolantu? :cry:

Tady byl rovnou podzáslepkou připravenej konektor
Obrázek
Obrázek


Ale tady už mi není jasný na jaký dráty to mám připojit, tlačítka jsem sehnal normálně navrakáči(zadvojku). Akorát nebudou sedět uplně přesně vevolantu ale to přežiju :wink:
Obrázek
Obrázek

Obrázek
Obrázek

nera738
Advanced member
Příspěvky: 295
Registrován: sob říj 31, 2009 08:22

Příspěvek od nera738 » ned lis 08, 2009 19:02

nevi mi niekto poradit ako mám spravit alebo kam mam ist ked mi nesvieti ovládanie tempomatu na volante? dík

Odpovědět

Zpět na „Renault Scénic II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot] a 4 hosti