nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volantem

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
placi414
Starting member
Příspěvky: 24
Registrován: čtv úno 10, 2011 17:21

nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volantem

Příspěvek od placi414 » sob led 28, 2012 12:06

Zdravím všechny příznivce GS a prosím o radu.
Začal mě problikávat a nulovat se display,až úplně zhasl.
Rozebral jsem ho a opravil.Nyní vše funguje naprosto bez chyby,ale nezobrazují se údaje od rádia (jen jdou hodiny a teploměr venk.teploty) a nejde ovládání rádia pod volantem.Samotné rádio jde.
Není potřeba display a ovládání pod volantem nějak aktivovat?
Nemá někdo zkušenosti s tímto problémem?
Nemá někdo manuál od rádia TUNER LIST?

Díky za jakékoli informace.

Uživatelský avatar
Jirin_CZ
Člen RCČR
Příspěvky: 374
Registrován: stř led 12, 2011 23:58
Bydliště: Zálezlice

Re: nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volant

Příspěvek od Jirin_CZ » sob led 28, 2012 18:33

Zdur... Display od radia je v podstate skoro samostatnej celek... Zkus kouknout jestli jsi opravil opravdu vsechno.. :) Je tam toho spousta co se muze pos--delat... Aktivovat se nijak nemusi a pokud mas obyc radio tak ovladani jde nejprve do displaye radia a pak az pokracuje do radia... :) Takze pokud nejde display nemusi chodit ani ovladani...
Škoda Favorit '89 -> MB Vito -> Renault Scenic I 1.6 16V (mám ho dodneška) -> Škoda Fabia 1.4 Tdi -> Renault Scenic II 1.5 Dci 60kw (mazel)

Mám CLIPa kdyby někdo chtěl.... Přes SZ... Někdy mi trvá dýl než odepíšu tak vydržte...

Když už něco dělám, tak ať to stojí za to... :)

placi414
Starting member
Příspěvky: 24
Registrován: čtv úno 10, 2011 17:21

Re: nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volant

Příspěvek od placi414 » ned led 29, 2012 19:05

Tak už to všechno šlape jak má.
Musel jsem udělat revizi všech přepajovaných spojů a na hlavním procesoru mi unikl jeden zkrat dvou nožiček,i když jsem to zprvu docela důkladně kontroloval.
Nejhorší bylo,že jsem musel opět sundat oba displeje,ale už je to za mnou.

Jinak pro informaci všem,které potká stejná čená smrt displeje jako mě.
Troufám si tvrdit,že ve většině případů se bude jednat o stejnou závadu a to o vadný MOSFET IRF3710S.
Tenhle tranzistor odejde,protože se při provozu dosti hřeje a vyzářené teplo zahřívá ostatní součástky spínaného zdroje,které jsou pak značně tepelně namáhané a časem vznikne nevyhnutelně studeňák,který způsobí vypadávání spínaného zdroje (problikávání displeje),tím pádem dojde k extrémnímu namáhání spínacího MOSFET tranzistoru a ten odejde.
Nejhorší je to v zimním období při teplotách pod nulou,když je všechno zmrzlé a najednou se součástky a deska zahřejou na cca.80°C,pak zas vychladnou,zahřejou ......
Tohle páni konstruktéři zrovna dobře nevymysleli - ten tranzistor měli dát na zvláštní chladič mimo desku pl.spojů. - tenhle problém musí zákonitě potkat dříve či později každého majitele RSII.
Oprava je pak vcelku jednoduchá a vyjde na 25Kč za tranzistor.
Je potřeba mít k dispozici kvalitní odsávačku,mikropájku,lupu,trpělivost a cca.2-3 hod.času.
Tranzistor je nutno vyměnit a důkladně propájet všechny součástky v oblasti spínaného zdroje (bacha,některé jsou tak mrňavé,že se jich člověk dotkne pájkou a oni se odletují zcela a zůstanou na jejím hrotě - předevší miniaturní SMD odpory).
Já jsem pro jistotu přejel i všechny nožičky od procesorů,což ale není nutné,protože jsou mimo oblast tepelného namáhání.

Jinak díky za rady,které mne směrovaly k cíli.
PP

Uživatelský avatar
arno
Experienced member
Příspěvky: 750
Registrován: stř srp 27, 2008 17:44
Bydliště: Nitra

Re: nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volant

Příspěvek od arno » pon led 30, 2012 12:26

dík placi za návod, súčiastku som objednal pre istotu, ja som myslel že tam odchádza dajaký processor, ale ak len toto tak v pohode. dúfam že mi to ešte pár KM vydrží,
Scenic Grand 1.9 96kW 2010
Megane Grand 1.5 66kW 2011

doktor.pj
Starting member
Příspěvky: 33
Registrován: pon srp 13, 2007 16:37
Bydliště: Praha

Re: nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volant

Příspěvek od doktor.pj » pon bře 25, 2013 12:25

Tak jsem dopadl také tak... :-( Nefuknční přístrojovka, rádio... Můžete prosím doporučit někoho z Prahy popř. okolí? Děkuji

goldwingtom
Starting member
Příspěvky: 7
Registrován: pon bře 25, 2013 12:22

Re: nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volant

Příspěvek od goldwingtom » pon bře 25, 2013 12:25

Hezký de,chtěl bych vás poprosi.Mám scenic II 1,9 88kw 10/2003.potřeboval bych schema displeje pro opravu.děkuji za pomoc :D

goldwingtom
Starting member
Příspěvky: 7
Registrován: pon bře 25, 2013 12:22

Re: nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volant

Příspěvek od goldwingtom » pát bře 29, 2013 07:59

Zdravím všechny! Mám takový banální problém. Zhasla mi palubovka u mého ScénicuII a tak jsem se ji jal opravit. Zjistil jsem, že je tam ve zkratu mosfet a tak jsem jej vyměnil. Jenomže palubka stále nechodí, protože je na vstupu napájení odpálený smd odpor. Neví tady náhodou někdo jeho hodnotu a watáž? Předem všem díky za rady, čus-bus!

goldwingtom
Starting member
Příspěvky: 7
Registrován: pon bře 25, 2013 12:22

Re: nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volant

Příspěvek od goldwingtom » sob dub 13, 2013 12:42

Pokud by někdo potřeboval ten tranzistor MOSFET 3710S může se mi ozvat na tel . 723830599 ,jsem z ostravy

Romča
Starting member
Příspěvky: 45
Registrován: pát úno 20, 2009 12:25

Re: nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volant

Příspěvek od Romča » sob led 31, 2015 10:13

mám tranzistory rf3710

the_miracle
Starting member
Příspěvky: 16
Registrován: sob říj 27, 2012 16:34

Re: nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volant

Příspěvek od the_miracle » ned črc 05, 2015 19:56

Dotaz k tématu. Potkalo nás to samé, sehnal jsem nový (bazar) display (byl opravovaný v nějaké firmě), který funguje dobře, nicméně rádio ne. Teď po cca 2 letech začal syčet a zlobit. Nahřáli jsme desku horkovzduchem a přestalo to, ale rádio stále nic. Znamená to, že byl opraven blbě a něco je tam špatně? nebo se musí něco udělat, aby to rádio obživlo? Projev je stejný, display funguje, radio taky, ale bez displaye a bez ovládání pod volantem. Díky.

Uživatelský avatar
Zefek
Grafoman
Příspěvky: 17576
Registrován: ned dub 29, 2007 21:12
Bydliště: Opava, Ostrava, jak kdy

Re: nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volant

Příspěvek od Zefek » ned črc 05, 2015 22:17

Ovládání pod volantem je zapojeno do displeje = nejde displej, nejde ovládání pod volantem. Je to rádio vůbec do toho displeje připojeno?
Diagnostika vozidel Renault | Provádění drobných oprav | Přípravky rozvodu pro 16V motory | Načtení ventilků
Upload vašich fotek | Galerie fotografií a návodů z fóra | Vyhledávač pro fórum | Přehled autorizovaných servisů
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)

the_miracle
Starting member
Příspěvky: 16
Registrován: sob říj 27, 2012 16:34

Re: nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volant

Příspěvek od the_miracle » pon črc 06, 2015 07:16

No nevím, do displaye vedou dva kabely. Podle toho, co tu je napsáno mi připadá, že to někdo opravil jen napůl. Jinak když se to koupilo, přestože dle označení to byla přesně ta samá verze SW, tak to bylo z vozu s automatem. Takže se rok jezdilo s chybovou hláškou check gearbox. Pak se to na diagnostice opravilo, teď už to funguje správně, ale rádio a ovládání pod volantem nejde...

su.dimoniu
Starting member
Příspěvky: 1
Registrován: pon čer 10, 2019 09:35

Re: nefunkční display pro rádio + nejde ovl.rádia pod volantem

Příspěvek od su.dimoniu » pon čer 10, 2019 09:39

https://www.2din.cz/fiat-montaze/ tady kluci mají několik karavanu nafocených, tak se zksute případně zeptat u nich

Odpovědět

Zpět na „Renault Scénic II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů