nový používateľ SAFRANE

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Uživatelský avatar
prebek
Starting member
Příspěvky: 12
Registrován: pát čer 23, 2006 09:59
Bydliště: LODZ POLSKO

nový používateľ SAFRANE

Příspěvek od prebek » pát čer 23, 2006 14:45

Zdravím Všetkých

Som tu nový a chcel by som sa privítať.

Od pondelka budem (pravdepodobne) používateľom a majiteľom SAFRANE 2,2 12V 94 rok
Výbava RT , RSi = čo to znamená
Hned na začiatku mám 2 dotazy
1. auto hovorí po francúzky kde sa dá zohnať info čo ktorá hláška znamená alebo ako ju zmeniť na iný jazyk (chcel by som PL, SK,CZ
2. v aute je vbudované autorádio s ovládaním pod volantom bez RDS egzistovalo také rádio s RDS?

Zdravím
Moje súčastné Renaultíky:
Renault Laguna RT (2,0 8V) Automatic
Renault Laguna II Initiale Paris 1,9 dCi

Uživatelský avatar
NeviM
Experienced member
Příspěvky: 689
Registrován: úte led 13, 2004 14:19
Bydliště: kutna hora
Kontaktovat uživatele:

Re: nový používateľ SAFRANE

Příspěvek od NeviM » sob čer 24, 2006 14:00

prebek píše:RSi = čo to znamená
Zdravím
RSi je blbost, je to jenom Si a to znamena ze je to 12ti ventil..
prebek píše: 2. v aute je vbudované autorádio s ovládaním pod volantom bez RDS egzistovalo také rádio s RDS?
samozrejme ano, abych pravdu rekl tak ani nevim ze se do safrana davalo radio bez RDS (ale je pravda ze jsem jeste moc origo safrane radii nevidel:)
prebek píše: 1. auto hovorí po francúzky kde sa dá zohnať info čo ktorá hláška znamená alebo ako ju zmeniť na iný jazyk (chcel by som PL, SK,CZ
jiny jazyk se tam da bud nahrat pres diagnostiku, nebo se da vymenit cela jednotka pod sedadlem ridice
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)
Michal

MDN
Experienced member
Příspěvky: 688
Registrován: sob úno 28, 2004 10:38
Bydliště: Aachen, Beisweiler

Re: nový používateľ SAFRANE

Příspěvek od MDN » ned čer 25, 2006 08:44

NeviM píše:
prebek píše:RSi = čo to znamená
Zdravím
RSi je blbost, je to jenom Si a to znamena ze je to 12ti ventil.. Čenda říká : Těmto modelovým kategoriím moc nerozumím, ale dle katalogu má Mišák pravdu...
prebek píše: 2. v aute je vbudované autorádio s ovládaním pod volantom bez RDS egzistovalo také rádio s RDS?
samozrejme ano, abych pravdu rekl tak ani nevim ze se do safrana davalo radio bez RDS (ale je pravda ze jsem jeste moc origo safrane radii nevidel:) Čenda říká: Viděl jsem dost hrozná rádia originál renault, co se dávala do Safranů a byla i bez RDS, nebo minimálně neměla to plnohodnotné jak ho známe již dnes. Ideální a nejlepší volbou je RADIOSAT 6000 - ALPINE a nebo ta renaultí věž. Nehraje nic extra, ale pěkně vypadá :) Doporučuji verzi s CD. Bez něj už to dnes, kdy pomalu odzvonilo DVD a MP3, nemá cenu.... Také doporučuji zkusit, zda vůbec ovládání pod volantem s rádiem komunikuje. To že tam je nemusí ještě nic znamenat...
prebek píše: 1. auto hovorí po francúzky kde sa dá zohnať info čo ktorá hláška znamená alebo ako ju zmeniť na iný jazyk (chcel by som PL, SK,CZ
jiny jazyk se tam da bud nahrat pres diagnostiku, nebo se da vymenit cela jednotka pod sedadlem ridice. Čenda říká : Je možné si vybrat z několika jazykových verzí. Mě je nejpříjemnější francouština. I když jí nerozumím, tak jsem si hlášky přeložil a těch pár desítek co Safrane používá si člověk hravě zapamatuje. Ohledně přehrávání na CZ/SK je to problém obvzláště u starších verzí SAFRANů a u PHASE 1 vůbec. Přes velký diagnostický nástroj, nebo PC lze změnit standartní jazykové hlášky (FR,I,DE,AN). Ale původní hlášky nebyly počeštěné. Lagunu počeštit dnes není takový problém. Když jsem byl v renaultu a snažili se mi to tam technici počeštit, tak mi to třeba řeklo česky, že mám rozsvícená světla, nebo málo pohoných hmot. Ale do toho mi to kecalo jiným jazykem ostatní věci a to mě štvalo. A další věc , PHASE II používá wav jen trošku upravený. Dá se na něj dostat přes konektor pro diagnostiku a nebo přímo připojením k PC , kdy se pak tato jednotka s použitím patřičného SW chová jak disk. V té jednotce je ROM do které je vše uloženo. Až bude chvíle času, tak se do toho pustím. Hodně informací je kromě Francouzských webů také na Ruských. Jo a angličtina mě v Safranu štve. Je děsně uřvaná. TO je furt WELCOME! WARNING! atd :evil:
Nejsem servis! Prosím nepište mi dotazy ohledně oprav vozů Safrane, VelSatis ani jiných! Vše jsem již několikrát popsal zde na fóru, včetně odkazů na manuály na stažení, tak hledejte. Díky

Uživatelský avatar
Ludvík
Junior member
Příspěvky: 115
Registrován: ned bře 02, 2008 18:33
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Hlášky v Safranovi PhII

Příspěvek od Ludvík » ned kvě 25, 2008 12:18

Taky bych rád, aby na mě můj René mluvil česky. Nejraději příjemný dívčí hlas. :D Teď mě tam kecá takovej tipyckej esesák... fuj ! Kéž by to šlo přeladit... :od23:

Dawweo
Starting member
Příspěvky: 36
Registrován: pon kvě 19, 2008 23:18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dawweo » pon kvě 26, 2008 16:49

hmm a když je tam volba angličtiny, u Phase I tak asi by to nebyl nikdo z lidi z klubu překopnout na anj místo němčiny;) přeci jen hochstopf einspretzung a podobne mne nejak moc nerikaji co to je;)

Uživatelský avatar
Ludvík
Junior member
Příspěvky: 115
Registrován: ned bře 02, 2008 18:33
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ludvík » pon kvě 26, 2008 17:23

Dneska jsem se ptal v Rendlíkově servisu. S tou němčinou prej nejde nic dělat. :( Musím si prej na toho esesáka zvyknout... :evil: Jinak mě spíš něco řekne ta pitomá němčina než angl. u té su úplná hůlka. :lol:
Ovšem mám po žížalkách, zůstane tam nepříjemnej německej hlas.

Uživatelský avatar
Bóďa.
Experienced member
Příspěvky: 839
Registrován: pát zář 02, 2005 12:17
Bydliště: Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bóďa. » pon kvě 26, 2008 18:52

tak ty v renaultu byli blbci. zajed do jinyho. samozrejme, ze to jde, jak je tu uz psano, tak vymenit ridici jednotku toho syntezatoru za jinou nebo pres diagnostiku zmenit jazyk

Uživatelský avatar
Ludvík
Junior member
Příspěvky: 115
Registrován: ned bře 02, 2008 18:33
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ludvík » pon kvě 26, 2008 19:41

Právě mě to zarazilo, protože jsem měl dojem, že jsem to tady zahlídl. Ovšem pokud se z toho chtěli v servisu jen vyzut... vyzkoušíme další a uvidíme. Kolik by to mohlo koštnout ???

Uživatelský avatar
Bóďa.
Experienced member
Příspěvky: 839
Registrován: pát zář 02, 2005 12:17
Bydliště: Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bóďa. » úte kvě 27, 2008 10:12

Ludvík píše:Právě mě to zarazilo, protože jsem měl dojem, že jsem to tady zahlídl. Ovšem pokud se z toho chtěli v servisu jen vyzut... vyzkoušíme další a uvidíme. Kolik by to mohlo koštnout ???
nevim, tak do litra... nebo si sezen tu jinou jednotku. ja mam francouzsku a němce

Uživatelský avatar
Ludvík
Junior member
Příspěvky: 115
Registrován: ned bře 02, 2008 18:33
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ludvík » úte kvě 27, 2008 18:11

No... tak dneska jsem obvolal těch servisů pěknou fůru v Brně a okolí, i v Práglu a v každým mě řekli že tam dostat češtinu není možný. Jedině prej "řečovej dekodér" za 5000 kč !!! To si můžou strčit... Jo a prej žádnej Renault do dneška neumí česky. Snad až na nějaký poslední modely Scenica. Jinak ani ň. Prej tam tu češtinu prostě nedostanu. :cry:

Uživatelský avatar
Bóďa.
Experienced member
Příspěvky: 839
Registrován: pát zář 02, 2005 12:17
Bydliště: Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bóďa. » úte kvě 27, 2008 22:06

jo táák, tys tam chtel mermomoci cestinu. tos mel rict hned, ja myslel ze tam chces cokolik jinyho nez nemcinu (treba anglictinu...)

Uživatelský avatar
Ludvík
Junior member
Příspěvky: 115
Registrován: ned bře 02, 2008 18:33
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ludvík » stř kvě 28, 2008 00:13

Jasně že češtinu. Nejlíp nějakej sympatickej dívčí hlásek. :lol:

Dawweo
Starting member
Příspěvky: 36
Registrován: pon kvě 19, 2008 23:18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dawweo » stř kvě 28, 2008 01:11

mohu-li to shrnout, tak čeština se do vozu dá možná dát díky nějakému dekodéru za 5K. Když chci ale změnit jazyk z NEJ do ANJ, tak by to neměl být problém a mohli by to udělat relativně rychle? Nebo s tím bude problém jako se vším v autorizovaných servisech? :P ps znám jen servisy škoda;)

Uživatelský avatar
Bóďa.
Experienced member
Příspěvky: 839
Registrován: pát zář 02, 2005 12:17
Bydliště: Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bóďa. » stř kvě 28, 2008 16:02

no o tom ze by tam mela jit cestina ani nevim, ale normalne z jazyka do jazyka se to da nechat prehrat, podle me to bude do litra urcite

Uživatelský avatar
Ludvík
Junior member
Příspěvky: 115
Registrován: ned bře 02, 2008 18:33
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ludvík » stř kvě 28, 2008 17:40

Jasně, jiný jazykový verze jsou možný. Ovšem mě šlo speciálně o češtinu, protože žuju v ČR a jsem čech. Teda konkrétně brňák ale "brněnské hantec" tam nevyžaduju... :lol: :wink: :lol:
A z těch ostatních verzí stejně nejvíc pochytím z té němčiny, takže tam bude muset zůstat, než někdo konečně udělá českou verzi. Jestli do té doby už nebudu mít auto jen vystavený jako exponát. :rolling:

garfild
Starting member
Příspěvky: 13
Registrován: stř lis 19, 2008 18:23

Příspěvek od garfild » pát lis 21, 2008 17:39

tak mna by tá ang potešila viac ako nemčina ktorú tam mám ale že kto by to spravil mám servis na renaulty kde by ochota aj bola ale soft výba na staršie modeli je problém.

a keď pod vodičom je hlasový modul čo je v tej škatulke pod spolujazdcom ???
Renault 25 2,2 91 KW
Renault Safrane 2,2 Si automat

Uživatelský avatar
Phoenix666
Starting member
Příspěvky: 72
Registrován: sob pro 08, 2007 12:11
Bydliště: Sokolovsko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenix666 » čtv kvě 20, 2010 18:40

ohledně toho NJ, taky na mě pán z NSDAP pokřikoval, že mám nefunkční parkovačky, který samozřejmě svítily, ale on myslel i osvětlení RZ, kde mi odešla žárovka, takže se učím pár frází NJ než abych sháněl dekodér za bůra :shock:
Trabant 601 Combi, Š 110LS, Š Favorit 136L, Renault 25 2.2i TX Symphonie, Renault Safrane 2.2 Si, Peugeot 206 1.2, služební - Š Octavia 1.6 Combi

Uživatelský avatar
Plzeňák
Advanced member
Příspěvky: 346
Registrován: sob dub 05, 2008 10:12
Bydliště: Plzeň

Příspěvek od Plzeňák » pát kvě 21, 2010 07:11

Mě to normálně přehráli v servisu pomocí kufru XR25 za 300kč :wink: .
Before:R4CV;R5TSphI,phII;R5AlpineTurbo;R16TL,TS,TX;R8;R11TX;R20TS,TXaut.;R21TX;R25TXphII;Safrane2.2.Si/LPG;Safrane2.5/20V/LPG
Now:Vel Satis 2.0T+Dauphine+CliophI

Uživatelský avatar
Phoenix666
Starting member
Příspěvky: 72
Registrován: sob pro 08, 2007 12:11
Bydliště: Sokolovsko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenix666 » pát kvě 21, 2010 09:27

Plzeňák píše:Mě to normálně přehráli v servisu pomocí kufru XR25 za 300kč :wink: .
.... předpokládám, že jsi měl možnost přehrání pouze na AJ,FR nebo NJ, nikoliv CZ :?:
Trabant 601 Combi, Š 110LS, Š Favorit 136L, Renault 25 2.2i TX Symphonie, Renault Safrane 2.2 Si, Peugeot 206 1.2, služební - Š Octavia 1.6 Combi

Uživatelský avatar
Plzeňák
Advanced member
Příspěvky: 346
Registrován: sob dub 05, 2008 10:12
Bydliště: Plzeň

Příspěvek od Plzeňák » pát kvě 21, 2010 13:48

Předpoklad je správný
Before:R4CV;R5TSphI,phII;R5AlpineTurbo;R16TL,TS,TX;R8;R11TX;R20TS,TXaut.;R21TX;R25TXphII;Safrane2.2.Si/LPG;Safrane2.5/20V/LPG
Now:Vel Satis 2.0T+Dauphine+CliophI

luko407
Starting member
Příspěvky: 82
Registrován: sob říj 10, 2009 09:15
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

cestina

Příspěvek od luko407 » pon lis 01, 2010 21:23

tak cestina uz EXISTUJE...cestinu umime do renaultu s CNI1, CNI2, carminat bluetoth CD a ted take carminat 6000 coz by mela byt navi co mimo jine i v Renaultu Safrane. zatim ale jenom testujeme, proto se obracim na nekoho kdo by byl ochotny prijet a nechat cestinu otestovat,kontaktujte me pres SZ nebo na muj mail

Uživatelský avatar
Phoenix666
Starting member
Příspěvky: 72
Registrován: sob pro 08, 2007 12:11
Bydliště: Sokolovsko
Kontaktovat uživatele:

Re: cestina

Příspěvek od Phoenix666 » úte lis 02, 2010 00:45

luko407 píše:tak cestina uz EXISTUJE...cestinu umime do renaultu s CNI1, CNI2, carminat bluetoth CD a ted take carminat 6000 coz by mela byt navi co mimo jine i v Renaultu Safrane. zatim ale jenom testujeme, proto se obracim na nekoho kdo by byl ochotny prijet a nechat cestinu otestovat,kontaktujte me pres SZ nebo na muj mail
:boink: ... tak do toho bych šel, ale ta vzdálenost (600 km)!!!!!. Každopádně dej vědět jak jste dopadli :idea:
Trabant 601 Combi, Š 110LS, Š Favorit 136L, Renault 25 2.2i TX Symphonie, Renault Safrane 2.2 Si, Peugeot 206 1.2, služební - Š Octavia 1.6 Combi

luko407
Starting member
Příspěvky: 82
Registrován: sob říj 10, 2009 09:15
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luko407 » úte lis 02, 2010 08:13

urcite vedet dam,obcas taky jezdim na Prahu nebo si to muzes nechat prehrat u kolegy v Cechach

luko407
Starting member
Příspěvky: 82
Registrován: sob říj 10, 2009 09:15
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luko407 » úte lis 02, 2010 12:43

muzu te poprosit o fotku (nebo par fotek displeje) a panelu radia? potreboval bych videt jak jsou zarovnane texty atd

maarty.88
Starting member
Příspěvky: 5
Registrován: čtv zář 19, 2013 16:22

Re: Hlášky v Safranovi PhII

Příspěvek od maarty.88 » pát zář 20, 2013 13:11

Ludvík píše:Taky bych rád, aby na mě můj René mluvil česky. Nejraději příjemný dívčí hlas. :D Teď mě tam kecá takovej tipyckej esesák... fuj ! Kéž by to šlo přeladit... :od23:
..he he, prej René :mrgreen: to je dobrý...

Odpovědět

Zpět na „Renault Safrane“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host