koupe Espace IV
Moderátor: Moderators General
koupe Espace IV
Ahoj,děkuji za přijetí do klubu a mám hned prosbu.Jedu se v nejbližších dnech podívat do bazaru na ESPACE IV,benzín 2litr bez turba,lpg,2007.Protože moje zkušenost s Renaulty je espace II,Scenic 04 a 18,tak bych poprosil o radu na co se zaměřit a čemu věnovat vzlášt pozornost.Auto má i panorama.Děkuju moc za rady
Re: koupe Espace IV
Ahoj, vyzkoušej pokud možno co nejvíc elektrických vymožeností co auto má , panorama by neměla vrzat a taky zkus jestli je v autě sucho. Ideálně si sebou vezmi někoho kdo má Clip a auto ti načte a řekne jaké jsou závady.
Lukas
Smart ForTwo cabrio GrandStyle 0,7T 45Kw
Sandero Stepway
Espace IV 2,0T 125Kw
bylo: Laguna I 1,8 , 19 cabrio 1,7 , Megane I 1,6 , Laguna II 3,0 ,Clio II 1,2 ,Smart Cabrio 0,6T

Sandero Stepway
Espace IV 2,0T 125Kw
bylo: Laguna I 1,8 , 19 cabrio 1,7 , Megane I 1,6 , Laguna II 3,0 ,Clio II 1,2 ,Smart Cabrio 0,6T
Ahoj,díky,o Clipu jsem toho tady četl dost,je to nějaká diagnostika speciálně na Renaulty?Bych věděl co schánět.A prosímtě mám se panoramy nějak obávat?Jsou na to i tady ruzné názory
A ještě nevíš o někom v Praze,kdo ho má?Bazar je ve Štěrboholech.Díky
Pošli mi do SZ telefon a domluvíme se. Mám Clip a Sterboholy za rohem 

Lukas
Sandero Stepway
Espace IV 2,0T 125Kw

Sandero Stepway
Espace IV 2,0T 125Kw
Ahoj, chcel by som vás poprosiť o radu. Potrebujem auto, do ktorého naložím 4 detské sedačky a zaujal ma grand espace. Prebehol som inzeráty a všimol som si, že pri Pardubiciach je na predaj pár zaujímavých dovezených kúskov.
https://www.sauto.cz/inzerce/osobni/ren ... ejdrazsich
Poznáte toho predajcu? Je to niekto z fóra?
Poradili by ste mi niekoho, kto by mi za rozumnú protihodnotu tie autá pomohol preveriť?
Nájazd mám cca 20 tis ročne. V týždni cukačky po Brne a okolí a cca raz do mesiaca 600km otočka na SK + nejaké výlety počas roka.
Zvládol by také jazdenie i 2.0dci, alebo je to zbytočné trápenie motora?
https://www.sauto.cz/osobni/detail/rena ... e/17457839
Alebo ísť radšej do benzínu?
https://www.sauto.cz/osobni/detail/rena ... e/18859384
Ďakujem za radu a váš čas.
https://www.sauto.cz/inzerce/osobni/ren ... ejdrazsich
Poznáte toho predajcu? Je to niekto z fóra?
Poradili by ste mi niekoho, kto by mi za rozumnú protihodnotu tie autá pomohol preveriť?
Nájazd mám cca 20 tis ročne. V týždni cukačky po Brne a okolí a cca raz do mesiaca 600km otočka na SK + nejaké výlety počas roka.
Zvládol by také jazdenie i 2.0dci, alebo je to zbytočné trápenie motora?
https://www.sauto.cz/osobni/detail/rena ... e/17457839
Alebo ísť radšej do benzínu?
https://www.sauto.cz/osobni/detail/rena ... e/18859384
Ďakujem za radu a váš čas.
Ahoj. U pána jsem se byl podívat. Konkrétně je z Němčic u Pardubic. V některých inzerátech má uvedeno Pardubice, v jiných Hradec. Domluva byla složitější až zmatečná. Když jsem k němu vyrazil na domluvenou hodinu, raději jsem cestou zavolal. On však na mě zapomněl a zrovna jel do Prahy. Na druhý den už návštěva vyšla. Aut tam má dost a je z čeho vybírat. Jen to auto, na které jsem volal a kvůli kterému jsem tam jel, tam nebylo. Asi zapomíná promazávat inzerci, takže se raději řádně vyptej přes telefon, než tam pojedeš.
Nicméně pán je ochotný, jednání na pohodu a snaží se vyjít vstříc. Zároveň nic nevnucuje, netlačí, trpělivě se věnuje. Neboj se tam zajet.
Měl jsem dojem, že vozí cenově zajímavější kousky, ale bere jen to, čemu sám věří.
Nakonec se mi tam jedno auto zalíbilo ještě víc než to původní, ale ještě jsem se nerozhoupal. Po prostudování zdejšího fóra jsem měl moc velké očekávání a Espace malinko zklamal. Mám 10 roků Peugeot 807 HDI. I přes jeho stáří (letos 20 let) je to neuvěřitelně bezproblémové auto. Říkal jsem si, že až se někdy pokazí, tak ho vyměním za něco novějšího. Začínám mít ale pocit, že by to trvalo ještě dalších 20 let. Tak tedy pokukuju po nástupci už teď a to jen proto, abych si udělal radost něčím novějším. Vím, že Espace je z hlediska spolehlivosti opakem Peugeotu, ale rád bych něco ještě většího a rovnou i pohodlnějšího, takže bych do toho šel. A u pohodlí nastal problém. Podvozek Espace mi naladěním připadal super. Jizda je taková plavná, díky čemuž samozřejmě musíš do zatáček opatrněji, protože poslouchat volant se mu moc nechce. U rodinného auta mi takovéto naladění přijde OK. Navíc dovnitř moc neproniká hluk od kol. Motor 2.0 dci mě naopak překvapil hlučným projevem oproti kultivovanému HDI. Co mě trápí je to, co už zde na fóru psali někteří majitelé Espace. Sedadla jsou nepohodlná a zejména ta kožená, kde díky absenci božního vedení sjíždíš ze strany na stranu. Opěradla jsou taky divně krátká a končí někde u lopatek. Sezení vzadu je u Espace taky horší. Peugeot 807 rozhodně není pohodlné auto a nemá rád rozbitou silnici, ale o něco lépe se v něm sedí. Navíc u Peugeotu vše vypadá kvalitněji a bytelněji (v rámci Francouzského pojetí). Další věc, která už se zde na fóru probírala, je hluk pří otevřených oknech. Pokud nejsi zvyklý jezdit s otevřenými, tak nemáš co řešit. U Espace je můžeš mít otevřená tak do 70 km/h, pak už je to mazec. U Peugeotu je to v pohodě i při 110 km/h a teprve při 130 km/h už to moc není na poslouchání rádia, ale stále to jde. I tak pořád nad Espacem uvažuji, protože co jiného o 13 let mladšího v této velikosti a ceně můžu najít?
Nicméně pán je ochotný, jednání na pohodu a snaží se vyjít vstříc. Zároveň nic nevnucuje, netlačí, trpělivě se věnuje. Neboj se tam zajet.
Měl jsem dojem, že vozí cenově zajímavější kousky, ale bere jen to, čemu sám věří.
Nakonec se mi tam jedno auto zalíbilo ještě víc než to původní, ale ještě jsem se nerozhoupal. Po prostudování zdejšího fóra jsem měl moc velké očekávání a Espace malinko zklamal. Mám 10 roků Peugeot 807 HDI. I přes jeho stáří (letos 20 let) je to neuvěřitelně bezproblémové auto. Říkal jsem si, že až se někdy pokazí, tak ho vyměním za něco novějšího. Začínám mít ale pocit, že by to trvalo ještě dalších 20 let. Tak tedy pokukuju po nástupci už teď a to jen proto, abych si udělal radost něčím novějším. Vím, že Espace je z hlediska spolehlivosti opakem Peugeotu, ale rád bych něco ještě většího a rovnou i pohodlnějšího, takže bych do toho šel. A u pohodlí nastal problém. Podvozek Espace mi naladěním připadal super. Jizda je taková plavná, díky čemuž samozřejmě musíš do zatáček opatrněji, protože poslouchat volant se mu moc nechce. U rodinného auta mi takovéto naladění přijde OK. Navíc dovnitř moc neproniká hluk od kol. Motor 2.0 dci mě naopak překvapil hlučným projevem oproti kultivovanému HDI. Co mě trápí je to, co už zde na fóru psali někteří majitelé Espace. Sedadla jsou nepohodlná a zejména ta kožená, kde díky absenci božního vedení sjíždíš ze strany na stranu. Opěradla jsou taky divně krátká a končí někde u lopatek. Sezení vzadu je u Espace taky horší. Peugeot 807 rozhodně není pohodlné auto a nemá rád rozbitou silnici, ale o něco lépe se v něm sedí. Navíc u Peugeotu vše vypadá kvalitněji a bytelněji (v rámci Francouzského pojetí). Další věc, která už se zde na fóru probírala, je hluk pří otevřených oknech. Pokud nejsi zvyklý jezdit s otevřenými, tak nemáš co řešit. U Espace je můžeš mít otevřená tak do 70 km/h, pak už je to mazec. U Peugeotu je to v pohodě i při 110 km/h a teprve při 130 km/h už to moc není na poslouchání rádia, ale stále to jde. I tak pořád nad Espacem uvažuji, protože co jiného o 13 let mladšího v této velikosti a ceně můžu najít?
Naposledy upravil(a) ZboPav dne pon kvě 15, 2023 15:29, celkem upraveno 1 x.
Když jsem vybírá auto pro šest osob, tak čtyřlístek Peugeot 807 atd. jsem měl také v hledáčku. Moc jsem s nimi po bazarech nenajezdil, ale přišlo mi, že třeba ty sedačky byly vesměs stejné. Hlavně jde také o to, kdo v nich sedí. Mých 180 cm a 85 kg naprosto v pohodě ve všech těchto autech, tedy hlavně přední sedačky. Zadní sedačky u espíka mají výhodu a to opravdu dost velikou v tom, že mají bezpečnostní pásy zabudované v sedačkách, pro variabilitu naprosto super řešení. Mám granda, takže i prostoru je tam více a to jak pro pasažéry tak i ten kufr je drobet větší. S motorem souhlas, 2.2 HDi mi přišlo tišší, ale zase další starosti s doléváním kapaliny pro filtr + čerpadlo atd.mi za to nestojí, ale když se DCi M9R pořádně zahřeje, tak se také ztiší. Ale musí se fak pořádně zahřat, studené je to fakt hrůza. Kvalitu moc nesoudím, u ojetin je to problém i předešlých majitelů, sestra měla 807 3.0 V6 a motor to byl super, převodovka nic moc, ale třeba el. posuvný dveře katastrofa, běžně se stávalo, že se prostě sami dveře na parkovišti otevřeli. O jízdě s otevřenými okny psát nebudu, nevidím důvod proč takto jezdit a od doby felicie jsem snad v rychlosti nad 50 km/h okna neotevřel. Spíše tak od 20 km/h.
Renault Laguna III Grandtour 2.0 dCi 96 kW, 2008 - prodáno
Renault Grand Espace IV 2.0 dCi 127 kW, automat, 2010
Renault Clio III Grandtour 1.2 55 kW, 2009
807 je pro mě skoro veterán, takže to nemělo znít jako doporučení ke koupi. Jinak kapalina pro filtr se u HDI dolévá po 120 000 km a já to během 10 let ještě neřešil. Mnohem horší je, když se dostává nafta do oleje z důvodu regenerace horkou cestou (dodatečným vstřikem nafty), jak to má většina dalších výrobců. A tady bych se rád zeptal: Novější 2.0 dci prý mají pro regenaraci filtru naftový vstřikovač přímo na výfuku a už zde tedy problém s ředěním oleje není. Můžete to někdo uvést na pravou míru?
Naposledy upravil(a) ZboPav dne pon kvě 15, 2023 17:25, celkem upraveno 1 x.
A ještě jeden dotaz. Udivilo mě, jak málo Espacu má el. sedačky. U Peugeotu je to v podstatě standart a jelikož je moje žena o půl hlavy menší než já, neumím si bez nich život představit. Takhle si odemkne svým klíčem a nastaví se ji sedadlo i zrcátka do uložené polohy. Existují u Espace el. sedačky v jiné variantě než v kůži? Zatím tuto kombinaci hledám marně. Co jsem se ptal pár majitelů, tak sedačky v kůži jsou u Espace hlavní věc, které by se příště vyhli, tak chci v elektrice ale bez celokůže.
S tím vstřikovačem je to trochu složitější. Tam záleží i na tom v jakém je to autu. Třeba Scénic III 2.0 dCi automat má právě jak se říká pátý vstřikovač, Espace IV 2.0 dCi automat ne, tam se to všechno cpe přes válce. Jak je to u více novějších aut nevím, když jsem vybíral auto, na novější jsem neměl a tak jsem to nezjišťoval 

Renault Laguna III Grandtour 2.0 dCi 96 kW, 2008 - prodáno