Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Uživatelský avatar
milanPf
Advanced member
Příspěvky: 340
Registrován: úte pro 20, 2005 10:10
Bydliště: Plzen - Sever

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od milanPf » stř pro 12, 2012 10:56

Smartyn34 píše:Rozebrat a donést za elektrikářem ať to přejede horkovzdušnou pájkou, ten sprej není moc dobrý nápad
Samo vyzkousej cokoli, jak jsem jiz psal je to znama chyba EIII.

Urcite nezkousej kontaktol!nasledne ti po nem akorat vsechno zrezne.

Jestli myslis, ze mohla navlhnout, tak ji nech vyschnout prippadne existuje chemie na odstranovani vlhosti pripadne na kontakty - maj myslim na gme.cz.

Me nepomohlo nic,ale to jsem psal v mem toppicu.


Jeste si mi psal jak se otvira ta deska:

Kazdej z tech barevnejch konektoru drzi tu krabicku.musis u kazdeho konektoru zmacknout takovy maly zapadky a pomalu celou krabicku vysunes z konektoru.

Zkus, pripadne vecer nafotim.
Renault Espace Initiale 3.0 V6 140kw 2001 plna palba :)
----------------------------------------------------------------
http://www.espacefreunde.de/forum/

Míča_2.2DT
Senior member
Příspěvky: 1569
Registrován: úte pro 23, 2008 18:53
Bydliště: Milevsko

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Míča_2.2DT » stř pro 12, 2012 21:03

No sláva to jsi mi to nemohl napsat rovnou-polodebilcky :D tak jsem to rozebral a suším na topení nechám jí tam tak dva dni a pak se uvidí :? To milanPf a co druhej dotaz co je teda na té jkednotce kaput? Jak to vypadá?

Míča_2.2DT
Senior member
Příspěvky: 1569
Registrován: úte pro 23, 2008 18:53
Bydliště: Milevsko

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Míča_2.2DT » čtv pro 13, 2012 20:11

Ahoj,další dotaz já mám v EIII r.v.2000 jednotku označení BII/B2 táta r.v.1999 tam má B2/B3 co to znamená? na mojí je z venku černej čtvereček na tátovo černé kolečko jednotky jsem prohodil(možná jsem si natočil navíc pár kilometrů 50tis 8) zatím jsem na to nekoukal to mě netíží auto dojezdímm já) ale našel jsem že to dělá moje jednotka.Tátovo jsem dal k sobě a kromě nastratování to sem nezkoušel ukázalo vše ok.Jsou tedy zaměnitelné?(Samo přehrát imo.soft.atd)

Smartyn34
Junior member
Příspěvky: 109
Registrován: čtv říj 20, 2011 08:06

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Smartyn34 » pát pro 14, 2012 21:20

Míča_2.2DT píše:Jsou tedy zaměnitelné?(Samo přehrát imo.soft.atd)
Při stejné motorizaci budou zaměnitelné určitě, jen záleží na výbavě, některé věci se musí v jednotce spustit, nebo nastavit.

Uživatelský avatar
milanPf
Advanced member
Příspěvky: 340
Registrován: úte pro 20, 2005 10:10
Bydliště: Plzen - Sever

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od milanPf » sob pro 15, 2012 12:04

Míča_2.2DT píše:Ahoj,další dotaz já mám v EIII r.v.2000 jednotku označení BII/B2 táta r.v.1999 tam má B2/B3 co to znamená? na mojí je z venku černej čtvereček na tátovo černé kolečko jednotky jsem prohodil(možná jsem si natočil navíc pár kilometrů 50tis 8) zatím jsem na to nekoukal to mě netíží auto dojezdímm já) ale našel jsem že to dělá moje jednotka.Tátovo jsem dal k sobě a kromě nastratování to sem nezkoušel ukázalo vše ok.Jsou tedy zaměnitelné?(Samo přehrát imo.soft.atd)

netusim, co jsem nasel pres goole je zde:
zrejme nejaka nekompatibilita tam bude...

http://www.matrasport.dk/forum/index.ph ... 532.0;wap2
Renault Espace Initiale 3.0 V6 140kw 2001 plna palba :)
----------------------------------------------------------------
http://www.espacefreunde.de/forum/

Uživatelský avatar
milanPf
Advanced member
Příspěvky: 340
Registrován: úte pro 20, 2005 10:10
Bydliště: Plzen - Sever

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od milanPf » sob pro 15, 2012 12:41

tak jsem sel do garaze s fotakem a nakonec nebylo potreba:

jmeno procesoru je:
mc68hc908az60

na tomto foru to nekdo uplne dole vyfotil, kde je na BII desce:
http://mhhauto.com/Thread-Renault-Espac ... -From-dump

nekde na Cz webu jsem toto CPU videl za 500KC, tedy bych jim tam odvezl celou desku, at Ti co jeste alespon v teplu fungujou, desku odevst, nacist, prepsat do novyho CPU a hotovo.


Jinac ja mam taky BII B3 desku, jak tu rozbitou, tak tu co jsem koupil novou od Renaulta.

Hodne uspechu a podelte se, zda jste to nekdo zmak. Jinac bych nehazel flintu do zita, tento cpu obsahujou dalsi znacky, jako BMW, Mercedes, Audi, Fiat...atd . http://youtu.be/FAZ1jouHU6Q


Kdyby si to nekdo chtel udelat sam, zadna veda to neni: http://www.youtube.com/watch?v=FTQqjggeklo

zajimavy ohrivatku CPU viz zde :)))) http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=54149
Renault Espace Initiale 3.0 V6 140kw 2001 plna palba :)
----------------------------------------------------------------
http://www.espacefreunde.de/forum/

Míča_2.2DT
Senior member
Příspěvky: 1569
Registrován: úte pro 23, 2008 18:53
Bydliště: Milevsko

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Míča_2.2DT » ned pro 16, 2012 22:20

to-milanPf jsi dobrej co všechno dohledáš ale u mě to nedělá to co je na foto (díl co odpájel) u mě to dělá -aspoň myslím bude to asi relé 1x2,5cm označení NEC PHILIPPINES EP2F-b3G1ST 9K3 160 když mi to vychladne pod teplotu 0st.Začne v tom nepravidelně cvakat ono by to až tak nevadilo ale cvaká to v tak rychlém intervalu že jak vemu za klíček a otočím,než se ukáže na Display OK hodí to tu chybu a už mě to nepustí.Když jednotku-relé ohřeju jede to a vše naběhne jak má,postupně jak chladne začne se projevovat tazávada-cvakaní v tom relé ale není to tak rychlý interval a když otočím klíčem a stihne naběhnout ok normálně nastartuju jde jen o ten (první) start pak už je to ok.Nemohl jsem přijít na to které to dělá tak jsem na každém držel prst a čekal až cvakne ale stačilo na to relé dát prst na cca 15 sekund ihned se ohřálo tělesnou teplotou a chyba zmizela napadlo mě že jsem ho jen domáčknul tak jsem pokus opakoval ale ne domáčknutí studeným prstem od sněhu nic závada pořád jde to relé nějak rozebrat-sundat z něj ten plast jsou to ty dvě stejné černé u velkého černého konektoru. PS možná ta moje závada pochází od toho procáku dole na BII s napi sem BII co se je umístěn vedle menší modré sběrnice rozměr cca1x1cm.BII P52

Uživatelský avatar
milanPf
Advanced member
Příspěvky: 340
Registrován: úte pro 20, 2005 10:10
Bydliště: Plzen - Sever

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od milanPf » ned pro 16, 2012 22:43

Míča_2.2DT píše:to-milanPf jsi dobrej co všechno dohledáš ale u mě to nedělá to co je na foto (díl co odpájel) u mě to dělá -aspoň myslím bude to asi relé 1x2,5cm označení NEC PHILIPPINES EP2F-b3G1ST 9K3 160 když mi to vychladne pod teplotu 0st.Začne v tom nepravidelně cvakat ono by to až tak nevadilo ale cvaká to v tak rychlém intervalu že jak vemu za klíček a otočím,než se ukáže na Display OK hodí to tu chybu a už mě to nepustí.Když jednotku-relé ohřeju jede to a vše naběhne jak má,postupně jak chladne začne se projevovat tazávada-cvakaní v tom relé ale není to tak rychlý interval a když otočím klíčem a stihne naběhnout ok normálně nastartuju jde jen o ten (první) start pak už je to ok.Nemohl jsem přijít na to které to dělá tak jsem na každém držel prst a čekal až cvakne ale stačilo na to relé dát prst na cca 15 sekund ihned se ohřálo tělesnou teplotou a chyba zmizela napadlo mě že jsem ho jen domáčknul tak jsem pokus opakoval ale ne domáčknutí studeným prstem od sněhu nic závada pořád jde to relé nějak rozebrat-sundat z něj ten plast jsou to ty dvě stejné černé u velkého černého konektoru. PS možná ta moje závada pochází od toho procáku dole na BII s napi sem BII co se je umístěn vedle menší modré sběrnice rozměr cca1x1cm.BII P52

me taky cvakalo naky relatko :) muzes vyzkouset ohrat pouze to CPU a uvidis :)
Renault Espace Initiale 3.0 V6 140kw 2001 plna palba :)
----------------------------------------------------------------
http://www.espacefreunde.de/forum/

Smartyn34
Junior member
Příspěvky: 109
Registrován: čtv říj 20, 2011 08:06

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Smartyn34 » úte pro 18, 2012 13:50

Míča_2.2DT píše:to-milanPf jsi dobrej co všechno dohledáš ale u mě to nedělá to co je na foto (díl co odpájel) u mě to dělá -aspoň myslím bude to asi relé 1x2,5cm označení NEC PHILIPPINES EP2F-b3G1ST 9K3 160 když mi to vychladne pod teplotu 0st.Začne v tom nepravidelně cvakat ono by to až tak nevadilo ale cvaká to v tak rychlém intervalu že jak vemu za klíček a otočím,než se ukáže na Display OK hodí to tu chybu a už mě to nepustí.Když jednotku-relé ohřeju jede to a vše naběhne jak má,postupně jak chladne začne se projevovat tazávada-cvakaní v tom relé ale není to tak rychlý interval a když otočím klíčem a stihne naběhnout ok normálně nastartuju jde jen o ten (první) start pak už je to ok.Nemohl jsem přijít na to které to dělá tak jsem na každém držel prst a čekal až cvakne ale stačilo na to relé dát prst na cca 15 sekund ihned se ohřálo tělesnou teplotou a chyba zmizela napadlo mě že jsem ho jen domáčknul tak jsem pokus opakoval ale ne domáčknutí studeným prstem od sněhu nic závada pořád jde to relé nějak rozebrat-sundat z něj ten plast jsou to ty dvě stejné černé u velkého černého konektoru. PS možná ta moje závada pochází od toho procáku dole na BII s napi sem BII co se je umístěn vedle menší modré sběrnice rozměr cca1x1cm.BII P52
Pokuď tě pomůže když na to relé jenom šáhneš, je možné že špatně spíná, pokuď je tam ještě nějaké stejného typu, prohoď je, jinak skus aspoň propájet packy toho relé na DPS

Uživatelský avatar
milanPf
Advanced member
Příspěvky: 340
Registrován: úte pro 20, 2005 10:10
Bydliště: Plzen - Sever

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od milanPf » úte pro 18, 2012 17:05

Smartyn34 píše:
Míča_2.2DT píše:to-milanPf jsi dobrej co všechno dohledáš ale u mě to nedělá to co je na foto (díl co odpájel) u mě to dělá -aspoň myslím bude to asi relé 1x2,5cm označení NEC PHILIPPINES EP2F-b3G1ST 9K3 160 když mi to vychladne pod teplotu 0st.Začne v tom nepravidelně cvakat ono by to až tak nevadilo ale cvaká to v tak rychlém intervalu že jak vemu za klíček a otočím,než se ukáže na Display OK hodí to tu chybu a už mě to nepustí.Když jednotku-relé ohřeju jede to a vše naběhne jak má,postupně jak chladne začne se projevovat tazávada-cvakaní v tom relé ale není to tak rychlý interval a když otočím klíčem a stihne naběhnout ok normálně nastartuju jde jen o ten (první) start pak už je to ok.Nemohl jsem přijít na to které to dělá tak jsem na každém držel prst a čekal až cvakne ale stačilo na to relé dát prst na cca 15 sekund ihned se ohřálo tělesnou teplotou a chyba zmizela napadlo mě že jsem ho jen domáčknul tak jsem pokus opakoval ale ne domáčknutí studeným prstem od sněhu nic závada pořád jde to relé nějak rozebrat-sundat z něj ten plast jsou to ty dvě stejné černé u velkého černého konektoru. PS možná ta moje závada pochází od toho procáku dole na BII s napi sem BII co se je umístěn vedle menší modré sběrnice rozměr cca1x1cm.BII P52
Pokuď tě pomůže když na to relé jenom šáhneš, je možné že špatně spíná, pokuď je tam ještě nějaké stejného typu, prohoď je, jinak skus aspoň propájet packy toho relé na DPS
Pic,
Dle mne je to naky dvojity rele s prepinacima kontaktama. Pouziva se to napr na automat. Stahovani oken...k cemu je zrovna tohle nevim.

Vim, ze me taky cvakalo naky cerny, a ze jsem meril na ovladacim obvodu co tece do relatka a bylo to ok. Tedy na picu, jiz byl prerusovany ovladaci signal.Nasledovalo preletovani snad vsech pajenych konektoru, horky vzduch, vysouseni..proste nic nezabiralo.
Ovsem me nepomohlo zatlacit na rele, pripadne ho ohrat jako pises ty.

Rele maj viz dale: jestli chces to moje, klidne ho vyletuju a dojed si pro nej.
http://www.mtaplus.cz/soucastky-pro-aut ... 3g1st.html
Renault Espace Initiale 3.0 V6 140kw 2001 plna palba :)
----------------------------------------------------------------
http://www.espacefreunde.de/forum/

Míča_2.2DT
Senior member
Příspěvky: 1569
Registrován: úte pro 23, 2008 18:53
Bydliště: Milevsko

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Míča_2.2DT » čtv pro 20, 2012 19:30

Popdle mě je to relé imo.Nevím přesně jak to spolu maká ale mě nepustí imo jinak auto funguje (jen nenastartuje :mrgreen: ) sehnal jsem jinou jednotku jak se to kóduje aby mi tam šla? jednotka 100% shodná s mojí.

Uživatelský avatar
benisek josef
Senior member
Příspěvky: 1101
Registrován: úte bře 23, 2010 20:31
Bydliště: Hostouň u Horšovského Týna

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od benisek josef » ned pro 23, 2012 22:24

prez klipa diagnostiku...jinou ani nezkousej...a doporucuju najit si mechanika co stim ma uz nakou zkusenost s prekodovanim jednotek....pokud chces a dostal bys auto do domazlic o jednom vim :rolling: ale osobne si myslim ze pokud je to pouze rele je mnohem snazssi ho prepajet...
Grand Espace III (konecne poradnej rodinej kocar se sportovnim duchem)3l V6 24v automat a LPG solaris obd V3(sesti papinak s 24ventylkama o obsahu sesti velkych pivaku :-D )rok01 vybava E3 kuze alakandr a krom proskleny strechy, sedaku v elektrice a v plne kuzi a napisu initalia asi komplet vybava...

Drive:citroen xm 2.5td musketier(pro me nejvic nej nej auto panove) a jine francouzke supliky :-D

Míča_2.2DT
Senior member
Příspěvky: 1569
Registrován: úte pro 23, 2008 18:53
Bydliště: Milevsko

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Míča_2.2DT » stř pro 26, 2012 10:11

Je tady někdo kdo má Diag.klip z JIŽNÍCH ČECH?Nebo mi někoho dohodtě ať mi ten křáp zase jezdí :mrgreen:

Míča_2.2DT
Senior member
Příspěvky: 1569
Registrován: úte pro 23, 2008 18:53
Bydliště: Milevsko

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Míča_2.2DT » pát led 11, 2013 20:59

Ahoj dnes jeden pod nulou auto ani ťuk jednotka na tři min na topení vše ok.To auto prostě nemá rádo zimu.Sehnal jsem člověka co Dělá jednotky a naftové motory je eto v Táboře dnes jsem to tam dával tak pak napíšu víc.

Míča_2.2DT
Senior member
Příspěvky: 1569
Registrován: úte pro 23, 2008 18:53
Bydliště: Milevsko

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Míča_2.2DT » čtv led 24, 2013 08:13

Tak už to zase vrčí mám opraveno nakonec jsem koupil jinou jednotku nechal jí přehrát a už mi to zase funguje cena 3950kč s prací.

Uživatelský avatar
Mi88ko
Starting member
Příspěvky: 36
Registrován: stř kvě 18, 2011 23:45
Bydliště: Orlík nad Vltavou

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Mi88ko » čtv led 24, 2013 22:00

Míča_2.2DT píše:Tak už to zase vrčí mám opraveno nakonec jsem koupil jinou jednotku nechal jí přehrát a už mi to zase funguje cena 3950kč s prací.

Kde si to nechal dělat ? Já sice mám benzín ,ale je dobrý vedět kde se to dá sehnat..
Grand Espace III 2.0i 16V F4R
Mazda 323- BA V 1.7TDi (4EE1-T)
Ford Escort IV 1.6i (88Hp)

Míča_2.2DT
Senior member
Příspěvky: 1569
Registrován: úte pro 23, 2008 18:53
Bydliště: Milevsko

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Míča_2.2DT » sob led 26, 2013 18:19

Jasně,dělal mi to v Táboře Laszák měl jsem to u něj,ale on ty jednotky někam doveze je to někde v Táboře samo.mi neřek kdo to dělá ale všude mi řekli za opravu kolem 7-10tis jednotku jsem měl z auta na ND co už jsem předtím koupil měli snahu mi opravit tu mojí ale bylo tam špatné to relé jak jsem už pasl takže jednoduší bylo přehrát softver do jiné a bylo to.Cena by byla ještě míň ale napočítal mi i snahu o opravu tamtý samo jsem tu špatnou zkoumal jestli mě nepřechcal ale opravdu do ní bylo šáhnuto.

Uživatelský avatar
Mi88ko
Starting member
Příspěvky: 36
Registrován: stř kvě 18, 2011 23:45
Bydliště: Orlík nad Vltavou

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Mi88ko » sob led 26, 2013 21:47

To bymožná stálo za to si nechat načíst software a nechat si ho vypálit pro pozdější použití , jen jestli by to mělo smysl....
Jak zákon schválnosti by ŘJ vydržela až do konce

http://www.autochip.eu/cz/chiptuning/za ... ha-uprava/
Grand Espace III 2.0i 16V F4R
Mazda 323- BA V 1.7TDi (4EE1-T)
Ford Escort IV 1.6i (88Hp)

Míča_2.2DT
Senior member
Příspěvky: 1569
Registrován: úte pro 23, 2008 18:53
Bydliště: Milevsko

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Míča_2.2DT » pon čer 24, 2013 20:01

No pokud to načtení nestojí X-tisíc tak to není marný ael mě to nějak přehrál i z té nefunkční.Bez omezení vše maká jako před tím.Dokonce ještě líp opravdu.

Lucker20
Junior member
Příspěvky: 168
Registrován: sob srp 29, 2009 20:35
Bydliště: Hlučín
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Lucker20 » sob srp 10, 2013 15:57

Zdravíčko, tak zase já jednu do soudku...

asi to sem nepatří ale:

nejspíše jsem špatně dotáhl trubku ze sání co se připojuje yespod na klapu. No a během jízdy upadala a ta kovová objimka přikostřila startér a ten začal točit.
Než jsem vše stihl odpojit, tak se vybila baterka a po nabití ne a ne startér ani otočit. Koukal jsem na pojistky, všechny OK, diag nepíše žádnou chybu.
Prostě když otočím klíčem, počkám na OK a nastartuji, tak sice cvakne nějaké to relé, ale to je vše. Měřil jsem přívodní kabel co vede ke startéru, tak tam
je napětí za baterky.
Myslíte že může být spálená cívka na startéru, co vysouvá pastorek?

//edit: Ještě dodám info, baterka má cca 12,5 V, když otočím, klíčkem do 3. polohy (že startuji) napětí poklesne. A když jej vrátím, tak napětí vyleze zpět, takže kde něco spíná, jen bude asi chyba na startéru.

Dikes za rady, Jirka

Když se daří tak se daří :)
R Espace III 2.2dCi, r.v. 2001

Uživatelský avatar
milanPf
Advanced member
Příspěvky: 340
Registrován: úte pro 20, 2005 10:10
Bydliště: Plzen - Sever

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od milanPf » sob srp 24, 2013 17:36

Lucker20 píše:Zdravíčko, tak zase já jednu do soudku...

asi to sem nepatří ale:

nejspíše jsem špatně dotáhl trubku ze sání co se připojuje yespod na klapu. No a během jízdy upadala a ta kovová objimka přikostřila startér a ten začal točit.
Než jsem vše stihl odpojit, tak se vybila baterka a po nabití ne a ne startér ani otočit. Koukal jsem na pojistky, všechny OK, diag nepíše žádnou chybu.
Prostě když otočím klíčem, počkám na OK a nastartuji, tak sice cvakne nějaké to relé, ale to je vše. Měřil jsem přívodní kabel co vede ke startéru, tak tam
je napětí za baterky.
Myslíte že může být spálená cívka na startéru, co vysouvá pastorek?

//edit: Ještě dodám info, baterka má cca 12,5 V, když otočím, klíčkem do 3. polohy (že startuji) napětí poklesne. A když jej vrátím, tak napětí vyleze zpět, takže kde něco spíná, jen bude asi chyba na startéru.

Dikes za rady, Jirka

Když se daří tak se daří :)
ahoj,
ja bych rekl, ze bys to mohl napsat do toppicu starter...ale..

si to vyzkousej, odpoj kablik od starteru a dej na nej primo 12V z baterky, pokud civka necvakne.....

jinac ja jsem jednou na forum daval naky fotky:
http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.p ... it=starter
pic
Renault Espace Initiale 3.0 V6 140kw 2001 plna palba :)
----------------------------------------------------------------
http://www.espacefreunde.de/forum/

Lucker20
Junior member
Příspěvky: 168
Registrován: sob srp 29, 2009 20:35
Bydliště: Hlučín
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od Lucker20 » sob srp 24, 2013 21:43

milanPf píše:
Lucker20 píše:Zdravíčko, tak zase já jednu do soudku...

asi to sem nepatří ale:

nejspíše jsem špatně dotáhl trubku ze sání co se připojuje yespod na klapu. No a během jízdy upadala a ta kovová objimka přikostřila startér a ten začal točit.
Než jsem vše stihl odpojit, tak se vybila baterka a po nabití ne a ne startér ani otočit. Koukal jsem na pojistky, všechny OK, diag nepíše žádnou chybu.
Prostě když otočím klíčem, počkám na OK a nastartuji, tak sice cvakne nějaké to relé, ale to je vše. Měřil jsem přívodní kabel co vede ke startéru, tak tam
je napětí za baterky.
Myslíte že může být spálená cívka na startéru, co vysouvá pastorek?

//edit: Ještě dodám info, baterka má cca 12,5 V, když otočím, klíčkem do 3. polohy (že startuji) napětí poklesne. A když jej vrátím, tak napětí vyleze zpět, takže kde něco spíná, jen bude asi chyba na startéru.

Dikes za rady, Jirka

Když se daří tak se daří :)
ahoj,
ja bych rekl, ze bys to mohl napsat do toppicu starter...ale..

si to vyzkousej, odpoj kablik od starteru a dej na nej primo 12V z baterky, pokud civka necvakne.....

jinac ja jsem jednou na forum daval naky fotky:
http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.p ... it=starter
pic
Vyřešeno, byla to cívečka vysouvání pastorku
R Espace III 2.2dCi, r.v. 2001

rxe
Experienced member
Příspěvky: 603
Registrován: ned bře 18, 2007 11:56

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od rxe » stř říj 23, 2013 18:32

caute, chcem poprosit znalych. tez mi auto nestartuje ,nejde naparovat central, nejdou okna len šoferove, je toto sposobovane tym procesorom alebo inym niečim? alebo relatkom ? volal som aj do Tabora- Laszak povedali poslem jednotku a o nic sa nestarm poslou opravenu . pokud nepojde tak mam smolu. vedeli by toto nacitat aj tam kde čipuju auta? uz neviem kde by som to dal urobit. ten procesor co je pisane vyssie aky tam je ja tam mam iny, je tam napisane ine cislo aj blbosti a ze MATRA.? ja mam B II B 3. help my diik

rxe
Experienced member
Příspěvky: 603
Registrován: ned bře 18, 2007 11:56

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od rxe » čtv říj 31, 2013 19:44

cavte, chcem sa opytat dufam ze to nebude dost mimo. v poiskovej casti u spolujazdca pod nohamy su poistky a jednotka B II ,su tam aj fialove relatka vie mi niekto povedat na co sluzia a ? alebo schemu tich relatok akm idu kable? mam prepaleny minusuvy kabel musim ho vymenit, jeden myslim ide do OBD zasuvky a dalsi na minusovu kostru ku pravym spolujazdcovym dveram. a mam ho preruseny . takk pre istotu potrebujem schema od toho relatka. dakujem

rxe
Experienced member
Příspěvky: 603
Registrován: ned bře 18, 2007 11:56

Re: Nelze nastartovat - Jednotka BII problémy

Příspěvek od rxe » ned lis 03, 2013 21:26

tak , auto ide nastartovat vsetko funguje tak ako ma aj klima proste vsetko ,tie prepalene kable, bolo asi od neodbornej montazi činskeho alarmu alebo len preto ze bol činsky. no ma to malinky hačik. nastartovat to ide ale len po prepojeni kostry ked vytiahnem rele a spojim ho, z vonkajsich poistiek pri baterke su tam take dve šede a jedno vyberiem prepojim a fíčim ,pozeral som aj samotny kabel v tom hrubom zväzku a ide do riadiacej jednotky. tak neviem ci a preco to ide len bez relatka.ci ten alarm mohol vyradit nejaku diodu v riadiacej jednotke a ta je k.o. ? nejake napady, dakujem

Odpovědět

Zpět na „Renault Espace III“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host