Vložka zámku dveře řidiče
Moderátor: Moderators General
-
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
Prosím o radu kde sehnat. Nemáte náhodou někdo? V Renaultu mi řekli, bohužel, ale dodací doba je 14 dní. Jirka
Sam Jr. píše:taky řeším zámek dveří, auto nelze klíčem zamknout ani odemknout, naštěstí funguje centrál, ale mohlo by se to jednou vymstít
podle týpka z vrakoviště od Litomyšle je to u našich kár běžná závada, nedělal někdo repas?
není to problém jenom našich kár. Je to tím že se deset roků používá dálkový, zámek se postupně zanese prachem a to tak že s ním neotočíš. Stačí ho vyčistit - prostříknout pořádně tech. benzínem a profouknout třeba i několikrát to zopakovat a pak zámek preventivně zaslepit. Pozor na to jestli někdo nedával jiný dveře..............

No tím bych si nebyl až tak jistý. Ten zámek je litina, která zoxiduje a obě části "tělo" a bubínek prostě srostou. Je to dáno tím, že se používá dálkáč a zámek prostě ne.
Měl jsem ten samý problém, vyléčil ho až majitel firmy na trezory a zámky v Ostravě (snad to nebude reklama, Fa Trezory Urbanec na Masné ulici). V polních podmínkách doma to nešlo, protože hrozilo zlomení klíče a i on s tím měl velké problémy a zámek mu povolil až po hodině.
Měl jsem ten samý problém, vyléčil ho až majitel firmy na trezory a zámky v Ostravě (snad to nebude reklama, Fa Trezory Urbanec na Masné ulici). V polních podmínkách doma to nešlo, protože hrozilo zlomení klíče a i on s tím měl velké problémy a zámek mu povolil až po hodině.
Grand Espace 2.0 8V, r.v.98, LPG
tak bude buď urvaná spojovací tyčka mezi zámkem a mechanizmem dvaří, nebo je zámek nějak stržen, případně amatérsky znefunkčněn (jak nedávno pravila cedule na hodinách u nás na nádraží je "v poruše"
) Asi nejlíp zjistíš o co jde, když to rozebereš a podíváš se. Pokud ti funguje bezdrát, neměla by dodací lhůta nového pajšlu nijak vadit.
Jinak co se týče zarůstání zámků, snad všechna auta, co jsem kdy měl, nebo s nimi jezdil měla tenhle problém. SHITózní slitiny kovů prostě srostou, zreznou, nebo ještě hůř - zkorodujou, a nejde s nima otočit. A jak se to rozdělá, jde to zpátky MOC blbě. Takže moje rada je pravidelně prostříknout třeba WDčkem, zakvrdlat klíčema a je to. Já to dělám cca po 3 nedělích, když mám domácí service-day.

Jinak co se týče zarůstání zámků, snad všechna auta, co jsem kdy měl, nebo s nimi jezdil měla tenhle problém. SHITózní slitiny kovů prostě srostou, zreznou, nebo ještě hůř - zkorodujou, a nejde s nima otočit. A jak se to rozdělá, jde to zpátky MOC blbě. Takže moje rada je pravidelně prostříknout třeba WDčkem, zakvrdlat klíčema a je to. Já to dělám cca po 3 nedělích, když mám domácí service-day.
GRAND Espace III 2.0 8V RXE, F3R-768 1999
CZ 175 - 477.01 1969 Yamaha XV1100 Virago 1992
ex Renault 25 TX 2.2i J7T, 1988 (Ufo), ex Renault 25 Turbo-D 1985 (Rakef)

CZ 175 - 477.01 1969 Yamaha XV1100 Virago 1992
ex Renault 25 TX 2.2i J7T, 1988 (Ufo), ex Renault 25 Turbo-D 1985 (Rakef)
-
- Starting member
Tak jak to dopadlo?
Pasuje tam zámek z kastlíku? Mam úplně stejný problém a začíná mě zlobit i dálka, takže to musím nějak vyřešit.
- Alf8875
- Junior member
vložka zámku dveří
Taky jsem ke své hrůze zjistil že mi kličem jdou jen zamknout či odemknout řidičovy dveře a ostatni zůstanou odemčeny. Vložka není strhnuta jde pootáčet na obě strany pěkně ale kontakt s ostatními dveřmi žádný. Vypínačem z kabiny funguji všecky dveře a taktéž na dálkový co je na klíčích to šlape ! Nevíte čím to může být borci : 

-
- Starting member
-
- Senior member
-
- Starting member
Sehnal jsem zamek na vrakovisti, mit to jen na central jsem neriskoval - takze mam ted dva klice - jeden na otvirani centralem a druhy jako rezervni, az se treba ted v zime rozlouci baterka, abych se dostal dovnitr (rozbijet okno by se mi nechtelo a o jine ceste nevim.. Dejte si inzerat tady ve foru, pote co jsem zamek vymenil se mi dva lidi ozvali a zamek nabizeli.
-
- Starting member
Zdravím, mám ten istý problém, vložka zámku - vnútorný bubienok mi pri odomykaní zostala nasunutá na kľúči a tak vyšla von.
Kdeže to tu nevidím uvedené, hlásim že vložka zámku kastlíka spolujazdca má iný tvar v zadnej časti, a teda nie je priamo použiteľná do dverí. Pri poškodených lamelách vložky zámku dverí by asi mohli byť nahradené tými z vložky v kastlíku. Cez Renault servis- dať si poslať novú vložku pre svoj kľúč - stojí 120 euro a desať dní. Pritom zrejme len vložia rovnaké lamely ako sú v starej vložke, do novej prázdnej vložky.
Moja otázka: je vložka zámku z niektorého iného typu Renaulta vhodná pre Espace? Ak má rovnaký tvar, mienim preložiť lamelky z mojej vložky do inej. Ak sa tam dovnútra inej vložky bude dať dostať. Ďakujem. Ak niečo objavím, dám vedieť. Zdar.
Kdeže to tu nevidím uvedené, hlásim že vložka zámku kastlíka spolujazdca má iný tvar v zadnej časti, a teda nie je priamo použiteľná do dverí. Pri poškodených lamelách vložky zámku dverí by asi mohli byť nahradené tými z vložky v kastlíku. Cez Renault servis- dať si poslať novú vložku pre svoj kľúč - stojí 120 euro a desať dní. Pritom zrejme len vložia rovnaké lamely ako sú v starej vložke, do novej prázdnej vložky.
Moja otázka: je vložka zámku z niektorého iného typu Renaulta vhodná pre Espace? Ak má rovnaký tvar, mienim preložiť lamelky z mojej vložky do inej. Ak sa tam dovnútra inej vložky bude dať dostať. Ďakujem. Ak niečo objavím, dám vedieť. Zdar.
-
- Senior member
Cau tak to odpadla ta podlozka(ky) co to drzi u zamku sundej tapec ale na rovinu neni tam moc pristup ten zamek musi ven a to je pakarnaSK-espacedT píše:Zdravím, mám ten istý problém, vložka zámku - vnútorný bubienok mi pri odomykaní zostala nasunutá na kľúči a tak vyšla von.
Vložku zámku lze použít z Renault Magnum RVI. OEM číslo: 5001843076. Dnes namontováno a zas jak nové.
GRAND espace III 2,0 16V r.v.01