CHYBA SNÍMAČE POLOHY VAČKOVÉ HŘÍDELE

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
Creamer
Starting member
Příspěvky: 53
Registrován: pát led 02, 2009 10:08
Kontaktovat uživatele:

CHYBA SNÍMAČE POLOHY VAČKOVÉ HŘÍDELE

Příspěvek od Creamer » sob led 17, 2009 11:17

Pánové,

doufám že už není stejné téma založené, nic jsem nenašel pokud ano very sorry.

Diagnostika mi vyhodila chybu:

:arrow: chyba snímače vačkové hřídele.

v předešlém topicu jsem to již probíral je to ona pověstná kontrolka emisí+ servise.

Pokud víte někdo co by to obnášelo s tou chybou pobesedujme :roll:

Díky
Renault Megane II Grandtour combi 1.6 16V dynamique lux r.v.2005

Uživatelský avatar
trichopter
Advanced member
Příspěvky: 483
Registrován: ned srp 05, 2007 12:52
Bydliště: SK/KNM

Příspěvek od trichopter » stř led 21, 2009 13:43

Tu si pozri ako a kde ho najdeš :lol:
Obrázek
Megane II sedane-02/2004; 1,6 16V.83kw;113ps
150 000km.Comfort Dynamique;

Uživatelský avatar
arno
Experienced member
Příspěvky: 688
Registrován: stř srp 27, 2008 17:44
Bydliště: Nitra

Příspěvek od arno » stř led 21, 2009 15:57

Creamer,(neber to v zlom) nerozumiem, bol si v servise, dal ti to na diagnostiku, potom pozrel na monitor a serviskák povedal "chyba senzoru vačkovej hriadele"ty si to zaplatil a sadol do auta a išiel domov a napísal si to sem do fora????

Ako ked ja som bol v hociakom servise, tak mi povedali že výmena xx EUR, alebo prečistenie xx EUR, alebo neni to veľký problém, alebo mi to aspoň ukázali, alebo aspoň mi niečo odporučili,možno aj blbosť. :roll:

vysvetli nám presne ako to bolo a čo ti povedali,
raz som mal problém že mi zdochýňal motor, vyčistili senzor(už neviem presne ktorý) a bol pokoj
Scenic Grand 1.9 96kW 2010
Megane Grand 1.5 66kW 2011

Creamer
Starting member
Příspěvky: 53
Registrován: pát led 02, 2009 10:08
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Creamer » stř led 21, 2009 17:01

Abych to uvedl na pravou míru:

zašel jsem za známím který má diagnostiku s ním jsme napíchli
auto na notobook a zjistili jaka to je chyba....

Nic jsem pochopitelně neplatil, vždycky než vyrazím někam do servisu
tak si radši zadarmo zjistím co se mi to vlastně s autem děje (pokud to jde)
Hlavně mi šlo o to jestli to jen není nějaká vyskočená chyba z důvodů
výměny baterie a jestli se po vymazání znovu objeví, což se stalo.

Hlavně mě zajímá jestli se s tím někdo už potkal ať vím co mě v servise čeká
a hlavně aby mi nechtěli namluvil že to chce zároveň vyměnit tohle a tohle a tohle....
Renault Megane II Grandtour combi 1.6 16V dynamique lux r.v.2005

Uživatelský avatar
Kuno
Senior member
Příspěvky: 1947
Registrován: stř led 16, 2008 21:05

Příspěvek od Kuno » stř led 21, 2009 18:13

Ahoj,chtělo by abys přesně interpretoval,co diagnostika napsala.
Jenom chyba "snímače",to není přesné...a nelze z toho nic vyvodit.
Mohla psát:Nízké napětí snímače,....vysoké napětí snímaše,absence signálu....odchylka otáčení klik.hřídele..atd.
Třeba ta poslední hláška téměř nikdy z poruchou snímače nesouvisí ale zapíše se díky jiné poruše,přesto,že ji toto čidlo detekuje.

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » stř led 21, 2009 22:53

Vadnej snimac vacky znam :-)
Ve vysledku to zpusobilo nasledujici situaci:
Na semaforu cervena, ja v jednom pruhu, autobus MHD plnej lidi v druhem pruhu. Pada oranzova, zelena, slapu plyn az na podlahu ... a autobus mi ujel :-).
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

Uživatelský avatar
Rado77
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: úte čer 03, 2008 21:37
Bydliště: Bratislava II

Příspěvek od Rado77 » čtv led 22, 2009 07:41

Kmarty - to musela byt hamba :D To bolo tusim lepsie vystupit, prerezat si gumu a tvarit sa ze menis koleso :D
Momentalne Fluence 1.6 2013 + Grande Punto 1.4 8V 2013

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » čtv led 22, 2009 09:27

No muzu ti rict ze kdyz byl ten snimac v haji, tak i takovej beznej seriovej Trabant byl proti tomu primo hot-hatch :-).
Si splapl na plyn co to slo a vono se to veeeelmi vlazne pomalinku rozjelo.
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

Uživatelský avatar
Rado77
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: úte čer 03, 2008 21:37
Bydliště: Bratislava II

Příspěvek od Rado77 » čtv led 22, 2009 09:35

A co vtedy robil motor? Ako keby vynechaval? Bolo to pocut na zvuku motora?
Momentalne Fluence 1.6 2013 + Grande Punto 1.4 8V 2013

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » čtv led 22, 2009 09:38

Ne, motor jinak "vrcel" uplne normalne. Akorat si vic jak trictvrte kobyl vzalo neplanovanou dovolenou :-)
Jo, velice neochotne se to vytacelo a to i naprazdno, s vyrazenym kvaltem.

Celej motor spadl do nejakyho nouzovyho rezimu, jinak si to nedovedu vysvetlit.
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

Creamer
Starting member
Příspěvky: 53
Registrován: pát led 02, 2009 10:08
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Creamer » sob led 24, 2009 13:23

Jak bude chvilka času tak se na ten senzor podívám a zatím vyzkouším osvědčené vyčištění a uvidíme zda se něco změní.
Renault Megane II Grandtour combi 1.6 16V dynamique lux r.v.2005

Uživatelský avatar
Rado77
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: úte čer 03, 2008 21:37
Bydliště: Bratislava II

Příspěvek od Rado77 » sob led 24, 2009 14:32

Ja ti prajem, aby to pomohlo, ale ono tam ani nieje co extra cistit :( To cidlo je zaliate v plaste a ten plast sa da akurat vypucovat handrou zvonku. No ale skusit urcite treba :wink:
Momentalne Fluence 1.6 2013 + Grande Punto 1.4 8V 2013

krt.ecek
Moderátor
Příspěvky: 11042
Registrován: úte čer 14, 2005 20:14

Příspěvek od krt.ecek » sob led 24, 2009 15:00

No ale mě třeba takovýhle vyčištění pomohlo, motor mi cukal vyčistil jsem ho a od tý doby OK :wink:
Když něco nevíš a zeptáš se budeš vypadat jako blbec 5minut, nezeptáš-li se budeš blbcem celý život
V údržbě: Renault Megane CC 2.0T RV 2008; Renault Modus 1,2 16V TCe 2008
Historie: Renault Megane Coupe 1,6 16V RV 2001; Renault Clio 1,2 8V RV 2008; Renault Clio 1,5 DCi RV 2003; Renault Espace IV 1,9 DCi 2006
Vlastní: Renault Thalia Privilège 1,4 16V RV 2009 Obrázek; Dacia Dokker Stepway 1,2 Tce RV 2018

Uživatelský avatar
Rado77
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: úte čer 03, 2008 21:37
Bydliště: Bratislava II

Příspěvek od Rado77 » sob led 24, 2009 15:36

Ja som tiez pucoval, ale len preventivne, takze neviem ci to aj realne pomaha. Teraz uz je jasne ze hej :wink:
Momentalne Fluence 1.6 2013 + Grande Punto 1.4 8V 2013

shandy
Experienced member
Příspěvky: 838
Registrován: stř čer 18, 2008 14:56

Příspěvek od shandy » sob led 24, 2009 17:32

No....predpokladam, ze to cidlo je zalozeno na elektromagneticke indukci...tudiz mi vcelku neni jasne, jak by opucovani plastoveho krytu mohlo pomoci (tedy pokud nemate v prostoru kolem vacky tunu zmagnetizovaneho smiru, ktery by signaly rusil, coz je naprosto vylouceno), protoze v tom prostoru by nemelo krom (mozna) trochy oleje nic byt. Cili paklize vypucovani "pomohlo", pak si myslim, ze tam byl nekde mozna nedokonaly kontakt a jak jste s tim manipulovali, tak se to nejak "spravilo". Ale nenarokuji si patent na rozum, jen muj nazor....

krt.ecek
Moderátor
Příspěvky: 11042
Registrován: úte čer 14, 2005 20:14

Příspěvek od krt.ecek » sob led 24, 2009 17:37

no já nevím ale pokud si dobře pamatuji tak na tom byla rez kterou sjem tím smyl, takže to pomoci mohlo, ale ano mohl být i konektor ale když už jsem byl v tom tak sjem rovnou čistil
Když něco nevíš a zeptáš se budeš vypadat jako blbec 5minut, nezeptáš-li se budeš blbcem celý život
V údržbě: Renault Megane CC 2.0T RV 2008; Renault Modus 1,2 16V TCe 2008
Historie: Renault Megane Coupe 1,6 16V RV 2001; Renault Clio 1,2 8V RV 2008; Renault Clio 1,5 DCi RV 2003; Renault Espace IV 1,9 DCi 2006
Vlastní: Renault Thalia Privilège 1,4 16V RV 2009 Obrázek; Dacia Dokker Stepway 1,2 Tce RV 2018

Uživatelský avatar
Rado77
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: úte čer 03, 2008 21:37
Bydliště: Bratislava II

Příspěvek od Rado77 » sob led 24, 2009 17:48

Bola na tom hrdza? :shock: Ja som to mal len od oleja trochu...ale hrdza? To akoze sa nedostava olej k vacke? Huste !
Momentalne Fluence 1.6 2013 + Grande Punto 1.4 8V 2013

krt.ecek
Moderátor
Příspěvky: 11042
Registrován: úte čer 14, 2005 20:14

Příspěvek od krt.ecek » sob led 24, 2009 17:56

já fakt nevím ale dělo to na mě ten dojem.... :wink:
Když něco nevíš a zeptáš se budeš vypadat jako blbec 5minut, nezeptáš-li se budeš blbcem celý život
V údržbě: Renault Megane CC 2.0T RV 2008; Renault Modus 1,2 16V TCe 2008
Historie: Renault Megane Coupe 1,6 16V RV 2001; Renault Clio 1,2 8V RV 2008; Renault Clio 1,5 DCi RV 2003; Renault Espace IV 1,9 DCi 2006
Vlastní: Renault Thalia Privilège 1,4 16V RV 2009 Obrázek; Dacia Dokker Stepway 1,2 Tce RV 2018

Creamer
Starting member
Příspěvky: 53
Registrován: pát led 02, 2009 10:08
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Creamer » pon led 26, 2009 05:40

tak smínač jsem našel, vymontoval, očistil i s kontatky a chyba nezmizela ještě pro jistotu jednou vyrazím za kamarádem na diagnostiku jednak se přesně podívám jakou to vyhodí chybu a znovu ju smažeme. Výsledek vám napíšu....
Renault Megane II Grandtour combi 1.6 16V dynamique lux r.v.2005

Uživatelský avatar
Rado77
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: úte čer 03, 2008 21:37
Bydliště: Bratislava II

Příspěvek od Rado77 » pon led 26, 2009 08:26

Toz jak pise Shandy - funguje to na el-mag indukcii a olej na povrchu senzoru nemoze vadit. To ozaj niekomu pri tej operacii pomohlo ze odpojil/zapojil konektor na ten senzor, alebo aspon pohybal kablom.

Ako prevencia je dobre aspon prestreknut vsetky mozne konektory na senzory.
Momentalne Fluence 1.6 2013 + Grande Punto 1.4 8V 2013

Creamer
Starting member
Příspěvky: 53
Registrován: pát led 02, 2009 10:08
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Creamer » stř led 28, 2009 23:21

Takže jsem absolvoval novou diagnostiku a je to takhle:

:arrow: P0340 snímač polohy vack/klik. hřídele (G40) chybná funkce snímače

Takto je popsána závada z diagnostiky....

co myslíte je onen snímač KO?
Renault Megane II Grandtour combi 1.6 16V dynamique lux r.v.2005

shandy
Experienced member
Příspěvky: 838
Registrován: stř čer 18, 2008 14:56

Příspěvek od shandy » stř led 28, 2009 23:53

Clovece...ja obdivuju tvoje nervy....lidi si vestinou marne lamou hlavu nad tim CO je s jejich autem spatne...ty s velkou pravdepodobnosti VIS, co je spatne, ta vec se da vymenit za dve minuty a ty kolem toho takhle elaborujes....v kazdym slusnym servisu by tam prskli jinej, vyzkouseli a hotovo...a kdyby v servisu nechteli byt slusni, tak bych uz davno zajel trebas na vrakac, tam bych se na miste dohod, aby mi to nechali vyzkouset s tim, ze kdyz to bude OK, necham jim tam necham 500 voci a a trada do tramtarie...nejak nechapu, v cem je problem...

Creamer
Starting member
Příspěvky: 53
Registrován: pát led 02, 2009 10:08
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Creamer » čtv led 29, 2009 06:54

Shandy, to víš já si s váma rád píšu :lol:

Jo mě je to jasný co s tím asi je servis nechávám až jako druhou variantu protože co mi říkali nový snímač je cca 1400grundlí... nejdřív navštívím servis zvaný vrakoviště protože si myslím že to taky bude tak 500káchlý a fektik 8)
Renault Megane II Grandtour combi 1.6 16V dynamique lux r.v.2005

shandy
Experienced member
Příspěvky: 838
Registrován: stř čer 18, 2008 14:56

Příspěvek od shandy » čtv led 29, 2009 20:54

Creamer: na ta to je pak jina, tomu rozumim 8)

Tak at to vyjde!

sonick
Junior member
Příspěvky: 119
Registrován: stř pro 31, 2008 10:31
Bydliště: Bratislava, Prešov

Příspěvek od sonick » čtv bře 05, 2009 21:16

skusim byt jasny a strucny:

- svietila kontrolka vyfukovyh plynov
- v servise diagnostika ukazala chybny obvod snimaca vackoveho hriadela (reku ze ok budem musiet kupit novy)
- tak sa podakujem, zaplatim, nastartujem a kontrolka uz nesvieti

.....nechapem. :?
Renault Megane II, 1,6 16V, Confort Dynamic

Odpovědět

Zpět na „Renault Mégane II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] a 10 hostů