TEMPOMAT - DORÁBKA, PROBLEMY...

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
mizezu
Starting member
Příspěvky: 49
Registrován: stř úno 21, 2007 19:58
Bydliště: C. TESIN
Kontaktovat uživatele:

TEMPOMAT - DORÁBKA, PROBLEMY...

Příspěvek od mizezu » úte srp 28, 2007 10:47

Nevite nekdo(hlavně wc :p ) zda se dá dokoupit ovládání tempomatu a přidělat ho dodatečně jako treba u oktavek? Jde o MegII 1,5DCI (tusim K9K 722) 62kw/80ps

Edit by Rado77: toto je globalna tema o dorobeni tempomatu pre MeganeII, vratane modelov, ktore nemaju predpripravenu kabelaz
Naposledy upravil(a) mizezu dne ned dub 12, 2009 12:57, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
wc
Grafoman
Příspěvky: 3509
Registrován: úte kvě 02, 2006 06:16
Bydliště: Orlová, Ostrava - Plesná

Příspěvek od wc » stř srp 29, 2007 20:45

Čauec.

Samo že jde, jen by ses z té ceny asi osypal. Musíš vyměnit kroužek pod volantem, volant a airbag. Takže v renaultu tak odhadem patnáct táců, možná dvacet. Šanci na vrakáči vidím skoro nulovou. Leda čorku z polska.

Někde tady na fóru je návod, jak to udělat z ovládání rádia relativně levně. Jsou to jen 3 (nebo 4) odpory a dva dráty.

Aktivaci musíš udělat jen kvůli kontrolce, jinak to prý funguje.
Cena tak odhadem 5OO,- .

Taky se na to chystám, ale jsem v posední době nějaký shnilý se v tom wrrrrrtat :D :D :D

pohledej tady , v Laguně II a Espace IV, někde to najdeš. bude to stejnéééé.

Hodně zdaru přeji :D

wecka :D

PS: v té televizi je úplné howno!!! ještě že máme Renaultclub :D
tyjo, co budu dělat, až si koupím Audi ???
Megané II sedan 1,9 dCi - 88kW, 6st., climatronic
6,0 l/100Km

lazak
Junior member
Příspěvky: 246
Registrován: pát pro 02, 2005 20:18
Bydliště: Řesanice - Kasejovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lazak » stř srp 29, 2007 22:25

wc píše:Čauec.

Samo že jde, jen by ses z té ceny asi osypal. Musíš vyměnit kroužek pod volantem, volant a airbag. Takže v renaultu tak odhadem patnáct táců, možná dvacet. Šanci na vrakáči vidím skoro nulovou. Leda čorku z polska.

Někde tady na fóru je návod, jak to udělat z ovládání rádia relativně levně. Jsou to jen 3 (nebo 4) odpory a dva dráty.

Aktivaci musíš udělat jen kvůli kontrolce, jinak to prý funguje.
Cena tak odhadem 5OO,- .

Taky se na to chystám, ale jsem v posední době nějaký shnilý se v tom wrrrrrtat :D :D :D



pohledej tady , v Laguně II a Espace IV, někde to najdeš. bude to stejnéééé.

Hodně zdaru přeji :D

wecka :D

PS: v té televizi je úplné howno!!! ještě že máme Renaultclub :D
tyjo, co budu dělat, až si koupím Audi ???


Až to uděláš na svojem meganku tak dej vědět a já bych se za tebou stavil do orlové a třeba by si mi mohl být nápomocen to udělat na mojem scenoušovi :D
Laguna lll Grandtour, 2.0DCI 110kW, Automat...

Grand Scénic fórum

Uživatelský avatar
wc
Grafoman
Příspěvky: 3509
Registrován: úte kvě 02, 2006 06:16
Bydliště: Orlová, Ostrava - Plesná

Příspěvek od wc » čtv srp 30, 2007 07:22

jojo, klidně, ale zatím se mi fakt nesce.

eště přemýšlím, jak tam dostat co nejelegantněji ty čudle. Kupovat ten radioštelung by se asi prodražilo...

čauec zatím :-)
Megané II sedan 1,9 dCi - 88kW, 6st., climatronic
6,0 l/100Km

mizezu
Starting member
Příspěvky: 49
Registrován: stř úno 21, 2007 19:58
Bydliště: C. TESIN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mizezu » čtv srp 30, 2007 23:53

Ja bych to videl na odpojeni dalk.ovladani radia, prijde mi to tam jako zbytečnost ( a ovladani bude o 20cm dal :)) Jestli to jsou fakt jen 4 odpory tak se na to zitra mrknu.

pgp
Starting member
Příspěvky: 32
Registrován: pon zář 11, 2006 12:56
Bydliště: Ostrava

Příspěvek od pgp » pát srp 31, 2007 10:38

mizezu píše:Ja bych to videl na odpojeni dalk.ovladani radia, prijde mi to tam jako zbytečnost ( a ovladani bude o 20cm dal :)) Jestli to jsou fakt jen 4 odpory tak se na to zitra mrknu.

Pak dej vědět jestli se to dá zmáknout, rád bych se přidal a tempomat taky zapojil. :kc:
Megane II 1.6 Grandtour

mizezu
Starting member
Příspěvky: 49
Registrován: stř úno 21, 2007 19:58
Bydliště: C. TESIN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mizezu » pát srp 31, 2007 18:03

Tak sem si udelal provizorni ovladani, cekal netrpelive at mi mama vrati auto, prijdu k nemu, cely nateseny rozeberu plasty a konektor nikde :( Nevite nekdo jestli by se nedaly ty dva draty privezt z ecu? Nebo myslite ze ta moje ecu to vubec neumi? Poteste me nekdo :x

mizezu
Starting member
Příspěvky: 49
Registrován: stř úno 21, 2007 19:58
Bydliště: C. TESIN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mizezu » pon zář 03, 2007 14:34

Tak sem si dneska nasel zapojeni ecu. Jestli tam budou vyvedene piny tak to zkusim zapojit a dam vedet jak to dopadlo.

mizezu
Starting member
Příspěvky: 49
Registrován: stř úno 21, 2007 19:58
Bydliště: C. TESIN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mizezu » pát zář 21, 2007 22:17

Tak ta ridici jednotka ma piny na tempomat vyvedeny. Otazkou je zda tam je zapojen i ten švab ktery to vsechno ridi.

Nejvetsi problem vidim v dodelavani kabelaze do origo konektoru co jde k ECU. Jde sice slusne rozebrat ale chce to vice casu a opsat si soucasne zapojeni kablů(pro pripad kdyby se to rozsypalo cele)

Piny, ktere prijdou do konektoru(pravdepodobne (na 99%) nejsou osazeny)jsem vybral z patice na IO.

Ted uz jenom zbyva pustit se do toho ...... pomerne casto si rikam proc vlastne do toho lezu, vzdyt ja sem kua stavař a o elektrine akorat vim ze kope :?

Uživatelský avatar
wc
Grafoman
Příspěvky: 3509
Registrován: úte kvě 02, 2006 06:16
Bydliště: Orlová, Ostrava - Plesná

Příspěvek od wc » pát zář 21, 2007 23:18

A to je na tom právě právě kráááásnéééé !!!

Každý jsme něco, ale - někteří z nás jsou vrtalové, kteří si řeknou -

je třeba :

:arrow: nebát se toho !
:arrow: zkusit to !
:arrow: něco třeba ZNIČIT a nevzdát se !
:arrow: rozwrrrtat to !!!
:arrow: pokecat o tom na Renaultclubu !
:arrow: přiznat se, co jsem zdup.l :D :D :D
:arrow: přijít na to, "kdě sabaka zaryta" a ....
:arrow: dát to dokupy :D
:arrow: a pak říct : pochopil jsem další malý kousek světa.

Lidé chodí koukat na hrady, zámky, kostely....

...ale..... kdo byl v dole, v hutích, v elektrárně, v automobilce, viděl pořádnou stavbu (jak odsejpá)??? tam se dějí věci !!!!

tyhlety staré památky jsou moc krásné, ale nějak to tam - ehm ......chcípá.... se mi zdááá.

sakra Ten AVANTIME je kráááásnýýýý !!!!!

.... pořád slintám...

pááááááá

wecka + 5 piv :D
Megané II sedan 1,9 dCi - 88kW, 6st., climatronic
6,0 l/100Km

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » sob zář 22, 2007 00:04

Hele, to ovladani autoradia na sloupku nemusis kvuli tomu kupovat (nebo prznit to puvodni).
Ono opravdu jde jen o to, abys mel nekde pri ruce 4 tlacitka. Nic vic.
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

Uživatelský avatar
wc
Grafoman
Příspěvky: 3509
Registrován: úte kvě 02, 2006 06:16
Bydliště: Orlová, Ostrava - Plesná

Příspěvek od wc » sob zář 22, 2007 08:05

Jo, jo, to jo......ovládání radia pod volantem je bomba, už si ani nedovedu představit, že ho nemám....

Uvažoval jsem, že bych do sloupku volantu vrtnul 4 slušivá tlačítka, ale mám strach, aby to pak nevypadalo spíš jak trumpeta, než sloupek volantu :D :D :D :D :D :D

Navíc mi volnou kapacitu mozku zaměstnává AVANTIME....

wece :D
Megané II sedan 1,9 dCi - 88kW, 6st., climatronic
6,0 l/100Km

Uživatelský avatar
DDT
Site Admin
Příspěvky: 9361
Registrován: pon pro 29, 2003 08:26
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT » ned zář 23, 2007 01:42

Az ho budes doopravdy chtit, tak dej vedet :-)
Renault Club ČR
Vel SatisObrázek

Uživatelský avatar
wc
Grafoman
Příspěvky: 3509
Registrován: úte kvě 02, 2006 06:16
Bydliště: Orlová, Ostrava - Plesná

Příspěvek od wc » ned zář 23, 2007 19:40

Díky za nabídku, musím nejdřív prodat Megané :cry: a pak se uvidí. :roll:

Zatím mapuju terén :D :D :D

Ale v ČR je snad jen do deseti aut.

zatím

wecka :D
Megané II sedan 1,9 dCi - 88kW, 6st., climatronic
6,0 l/100Km

lazak
Junior member
Příspěvky: 246
Registrován: pát pro 02, 2005 20:18
Bydliště: Řesanice - Kasejovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lazak » ned zář 23, 2007 20:16

wc píše:Díky za nabídku, musím nejdřív prodat Megané :cry: a pak se uvidí. :roll:

Zatím mapuju terén :D :D :D

Ale v ČR je snad jen do deseti aut.

zatím

wecka :D
Zdar, jeden byl ted v Havířově v Peugeotu, nevím jestli tam ještě náhodou není.
Laguna lll Grandtour, 2.0DCI 110kW, Automat...

Grand Scénic fórum

Uživatelský avatar
wc
Grafoman
Příspěvky: 3509
Registrován: úte kvě 02, 2006 06:16
Bydliště: Orlová, Ostrava - Plesná

Příspěvek od wc » ned zář 23, 2007 22:35

Kurňa dneska jsem kousek odtama byl. Určitě by stál za čumendo...

Jenže jak řikám, vyměnit jezdítko není jen tak... :wink:

wecka :D
Megané II sedan 1,9 dCi - 88kW, 6st., climatronic
6,0 l/100Km

le3ky
Starting member
Příspěvky: 58
Registrován: sob dub 19, 2008 19:32

Příspěvek od le3ky » ned bře 29, 2009 19:47

Chalani , nedal by sa aktivovat tempomat nejakým spôsobom na stálo , a nastavenie rýchlosti by bolo tým lavým tlačítkom čo je na nastavenie automatického spústania svetiel ?

To tlacitko na lavej packe potrebujeme predsa iba raz ked aktivujeme zapínanie svetiel , potom uz je k nicomu . Takze by sme ho vyuzívali na nastavenie rýchlosti ( set ) .

Ked uz je rýchlost aktivovana tak by sa predsa po stlacení plynu alebo brzdy mal tempomat (set ) deaktivovat ako na kazdom aute .

Nám by chýbalo vlastne iba tlacitko pridávania a spomalovanie .

Nie som elektrikár , ale kebyze to niekto domyslí do konca , bolo by to lacné riešenie bez nutnosti dokupovania páčiek pod volant .
megane II 1.6 16V 2003 130000 km

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » ned bře 29, 2009 22:24

le3ky píše:Ked uz je rýchlost aktivovana tak by sa predsa po stlacení plynu alebo brzdy mal tempomat (set ) deaktivovat ako na kazdom aute .
Po stlaceni plynu se tempomat nedeaktivuje. Pouze tlacitkem na tempomatu nebo brzdou (a mozna jeste spojkou, ale to nemam jak zjistit). A to az moc casto vypinam tempomat tlacitkem na to abych ho ozelel a vypinal pouze brzdou.
le3ky píše:Nám by chýbalo vlastne iba tlacitko pridávania a spomalovanie .
No mne by tlacitka zrychleni a zpomaleni chybely dost. Vcetne tlacitka "Recall".
le3ky píše:bolo by to lacné riešenie bez nutnosti dokupovania páčiek pod volant .
Nikdo nerika ze musis nutne kupovat packu pod volant. Ale pak je to o osklivem kompromisu (spis omezeni) ovladani tempomatu.
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

le3ky
Starting member
Příspěvky: 58
Registrován: sob dub 19, 2008 19:32

Příspěvek od le3ky » pon bře 30, 2009 20:46

ved prave , ja to chcem co najelegantnejsie a najlacnejsie :-) Zidne extra spínace na palubovke , ziadne vrtanie do volantu a dolepovanie paciek .

S tým by som sa zmieril ze budem vypínat tempomat brzdou .
megane II 1.6 16V 2003 130000 km

Uživatelský avatar
mateo
Experienced member
Příspěvky: 715
Registrován: ned srp 31, 2008 21:09
Bydliště: jižní čechy

Příspěvek od mateo » úte bře 31, 2009 07:18

kmarty píše:(a mozna jeste spojkou, ale to nemam jak zjistit).
aj so spojkou to ide
R-Laguna Grandtour 2,0Dci Black Edition r.v. 2014, R-Mégane CC 2,0T Dynamique Lux, r.v. 2006

Uživatelský avatar
Václav1975
Starting member
Příspěvky: 39
Registrován: stř lis 26, 2008 19:27
Bydliště: Frýdek - Místek

Příspěvek od Václav1975 » úte bře 31, 2009 11:19

Tempomat se vypíná sešlápnutím brzdy nebo spojky, případně úplně tlačitkem pro jeho aktivaci/deaktivaci. Při nutnosti zrychlení auta nad rychlost navolenou tempomatem na volantu lze sešlápnout plyn na podlahu a auto zrychlí, po uvolnění pedálu plynu se auto vrátí zpět na rychlost navolenou v tempomatu (např. lze použít při předjetí nebo kdybys levou rukou zrovna svačil atp.) :drink: :zen13: :lol:
Mercedes Benz W115/200D, r.v. 1973 na hraní, RENAULT Mégane sedan 1.4 16V Sportway už je konečně doma.

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » úte bře 31, 2009 11:23

Václav1975: Jasny, ja si akorat nebyl jisty tou spojkou. Holt kdyz neni, tak se to blbe zjistuje :-).
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

Staník
Junior member
Příspěvky: 121
Registrován: stř říj 08, 2008 12:08
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Staník » úte bře 31, 2009 12:08

kmarty píše:
le3ky píše:bolo by to lacné riešenie bez nutnosti dokupovania páčiek pod volant .
Nikdo nerika ze musis nutne kupovat packu pod volant. Ale pak je to o osklivem kompromisu (spis omezeni) ovladani tempomatu.
Přesně tak, když už, tak ať to nějak vypadá a zároveň ať se to pohodlně obsluhuje... :wink: Je tu někde podrobnej návod i s odkazem na tu páčku...mě to vyšlo na cca 1700 + aktivace v Renaultu (nevím kolik stála, páč jsem to chtěl ve faktuře pro firmu zamaskovat, ale pokud to byla položka "kontrola řidící jednotky" tak 250 Kč) :)
Megane II grandtour 2008, 1,5 dCi - 78kW => 94kW, 6st.,

Uživatelský avatar
Václav1975
Starting member
Příspěvky: 39
Registrován: stř lis 26, 2008 19:27
Bydliště: Frýdek - Místek

Příspěvek od Václav1975 » úte bře 31, 2009 13:22

kmarty: Hold a když je, tak se špatně odvyká :t18:
Mercedes Benz W115/200D, r.v. 1973 na hraní, RENAULT Mégane sedan 1.4 16V Sportway už je konečně doma.

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » úte bře 31, 2009 15:58

Václav1975 píše:kmarty: Hold a když je, tak se špatně odvyká :t18:
Na to zapomen, odvyka se velice snadno :-)
(jestli myslis tu spojku)
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

Odpovědět

Zpět na „Renault Mégane II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 5 hostů