Tak dneska jsem se do toho pustil, řádně připraven

)
(odpojil sem baterii pro vymazani adaptačních dat=minimálně hodinu)
dále to byla celkem pohodka, skutečně krokový motorek tam je, je zabudovaný v těle škrtící klapky která se nachází pod filtrboxem, který je upevněný 4mi šrouby podivného tvaru vystouplé hvězdy ty jsem povolil klasickou 10kou bez problému, dále jsem odšrouboval několik křížových šroubků spojující horní a dolní část filtrboxu, sundal přívodní hadici, odjistil zasvakavaci pojistky které rovněž drží filtrbox pokupě, dostal jsem se k filtru, ten sem vyndal a opatrně tahal filtrbox nahoru i s klapkou, zespodu do klapky vedou dva konektory jeden právě k zmiňovanému krokovému motorku volnoběhu a druhý zřejmě k nějakému potenciometru nebo co to bylo... oba jsem odpojil, a ještě z motoru do filtrboxu je napopjená hadička zespodu (patrně nějaké odvětrání???( tu jsem lehkým tahem sundal dolu. Pak už zbývalo pouze sundat rámínko táhla plynového pedálu které je nasazené na kuličce (lehkým tahem šlo vycvaknout) a už jsem měl klapku venku byla docela zanesená, ovšem když sem se podvál na místo kde je vsazen onen motorek bylo mi jasné že tam asi bude problém, byl docela dost zakarbonovaný, drží v těle klapky na dvou malých TORXech, ty jsem vyšrouboval (pozor při vytahování ať nestratíte těsnící okroužek) vytáhnul a prostříkl čističem brzd od Wurth a nasledně zlehka štětečkem odstranil nános karbonu, tohle jsem udělal i u škrtící klapky, rovněž nastříkal a opatrně štětcem vyčistil, nechal sem to vše krásně oschnout, a mezitím prohlídl těsnění které je mezi klapkou a filtrboxem, těstnění je KO (musím objednat a vyměnit) zpuchřelé, potrhané popraskané, prostě na výměnu.
po oschnutí jsem vše dal zpět dokupy jak se patří a ještě chvíli počkal kvůli těm adaptacím, po hodině a půl jsem zapojil baterku a nastartoval (bez problému

) a nechal to jet na volnoběh až dokud se to nezahřálo do provozní teploty, pak jsem to jel projet a můžu říct že auto se sklidnilo, a při vyřazení krásně padne do volnoběhu a drží zatím, uvídíme co ukáže čas... udělal jsem i nějaké fotky tak až bude čas přihodím je sem
Par fotek, bohuzel az po vycisteni jsem si vzpomel
https://hajooo.rajce.idnes.cz/Thalia_1_1.4_8V_2005/