Diagnostika Renault CLIP

Najdete-li nějaké schéma, dejte ho sem!

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
FrantisekK
Junior member
Příspěvky: 131
Registrován: čtv dub 16, 2015 11:39

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od FrantisekK » čtv led 27, 2022 14:08

No osobne si myslim ze se Vam rozpadrl magneticky krouzek, na to je v clip krasny test , tusim ze tam je 48 magnetu tak date test otoci kolem a hned vite, v pripade poruchy magnetu se da krouzek lehce sundat a nasadit, cena je kolem 2 euro. Celkove bez diagnostiky se nikam nedostanete.
L III GT 4C 2.0 134kW na brzde, L III 1.5 - holcici auto na pohodu

l.majtan
Starting member
Příspěvky: 1
Registrován: úte říj 30, 2018 21:13

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od l.majtan » pát led 28, 2022 16:16

Zdravím, prosím vás nemáte funkčný CLIP 177 a vyššie?
Môj 177 expiroval naše rodinné auto nemám ako vyšetriť (SCENIC 3).
Ďakujem

webster9
Junior member
Příspěvky: 199
Registrován: ned led 24, 2016 10:42

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od webster9 » čtv úno 17, 2022 20:08

Ahojte,

Mam diag CLIP V213 (klon) RLT2002,
Spustím clip, sonda sa identifikuje ale vyhľadávanie VIN cisla nefunguje, prebehne hľadanie ale vždy neúspešne.
Ked zadam vin manuálne tak vyhodi chybu hned ako začne komunikovať s autom ze inicializacia zlyhala.
Na sonde svietia 2x červená led a 2x zelená.
Na pc mam win 7 32bit...
Tvari sa to ako keby to nevedeli komunikovať s autom...

Nejake rady?
Renault Grand Scenic III, 1.6 16V, 110k, 12/2012
ex. Renault Megane IV Grandtour GT 205 EDC 1.6 205k, 12/2016
ex. Renault Megane III Grandtour, 1.6 16V 110k, 11/2011
ex. Renault Scenic 1.6 16V 107k, 12/1999

Uživatelský avatar
speedy11
Experienced member
Příspěvky: 574
Registrován: ned bře 24, 2013 15:41
Bydliště: Karlovarský kraj

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od speedy11 » úte úno 22, 2022 20:59

webster9 píše:
čtv úno 17, 2022 20:08
Ahojte,

Mam diag CLIP V213 (klon) RLT2002,
Spustím clip, sonda sa identifikuje ale vyhľadávanie VIN cisla nefunguje, prebehne hľadanie ale vždy neúspešne.
Ked zadam vin manuálne tak vyhodi chybu hned ako začne komunikovať s autom ze inicializacia zlyhala.
Na sonde svietia 2x červená led a 2x zelená.
Na pc mam win 7 32bit...
Tvari sa to ako keby to nevedeli komunikovať s autom...

Nejake rady?
To byla první instalace nebo upgade na v213?
Upgrade firmwaru sondy při prvním zavedení ti nabídnul? Pokud ano proběhl nebo jsi ho zrušil?
11 let ve značkovém servisu, 7 let v neznačkovém, nyní už sám na sebe a stále s RENAULTY :D
Diagnostika: CLIP (Renault, Dacia), VCDS (VW, Audi, Škoda, Seat), DELPHI (ostatní značky)
Příručky: VISU (elektrická schémata), partslink24 (náhradní díly)

webster9
Junior member
Příspěvky: 199
Registrován: ned led 24, 2016 10:42

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od webster9 » stř úno 23, 2022 06:27

Bola to prvá inštalácia clipu.
Ked som pripojil sondu tak chcela prebehnúť nejaka aktualizácia sondy ale vždy to bolo neúspešne., potom som našiel na nete prepísať koncovky na dvoch suboroch na.bak a sonda sa našla a ziadna aktualizáciu uz nebola potrebná.
Avšak s autom nekomunikuje...a neviem co s tym.
Skúšal som čistý install win 7 32 bit, ale nepomohlo to.
Renault Grand Scenic III, 1.6 16V, 110k, 12/2012
ex. Renault Megane IV Grandtour GT 205 EDC 1.6 205k, 12/2016
ex. Renault Megane III Grandtour, 1.6 16V 110k, 11/2011
ex. Renault Scenic 1.6 16V 107k, 12/1999

Uživatelský avatar
speedy11
Experienced member
Příspěvky: 574
Registrován: ned bře 24, 2013 15:41
Bydliště: Karlovarský kraj

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od speedy11 » stř úno 23, 2022 21:47

webster9 píše:
stř úno 23, 2022 06:27
Bola to prvá inštalácia clipu.
Ked som pripojil sondu tak chcela prebehnúť nejaka aktualizácia sondy ale vždy to bolo neúspešne., potom som našiel na nete prepísať koncovky na dvoch suboroch na.bak a sonda sa našla a ziadna aktualizáciu uz nebola potrebná.
Avšak s autom nekomunikuje...a neviem co s tym.
Skúšal som čistý install win 7 32 bit, ale nepomohlo to.
Právě ten nedokončený upgrade firmwaru ti mohl způsobil toto.
Znova čistá instalace Windows + ovladače Windows ---> nainstalovat CLIP starší verze, např. 196 ---> zaměnit soubory:
https://uloz.to/file/sBTHZr6emv94/xml-zip
Přepsat oba soubory ve složce C://CLIP/Config/

---> zkusit zavést sondu, měla by naběhnout ---> pak upgrade na verzi novější ---> nechat při náběhu přehrát firmware v sondě
11 let ve značkovém servisu, 7 let v neznačkovém, nyní už sám na sebe a stále s RENAULTY :D
Diagnostika: CLIP (Renault, Dacia), VCDS (VW, Audi, Škoda, Seat), DELPHI (ostatní značky)
Příručky: VISU (elektrická schémata), partslink24 (náhradní díly)

webster9
Junior member
Příspěvky: 199
Registrován: ned led 24, 2016 10:42

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od webster9 » čtv úno 24, 2022 13:39

Tak, naisntaloval som win znova, čistý install, + ovládače, stiahol som aj CLIP v.196, nahradil tie 2 súbory.
Sonda nabehla, ale ten blbý firmware do tej sondy proste neprešiel a vyhodilo hlášku že firmware sa nepodarilo nahrat, a rezervacia sondy sa nepodarila...
Tak ja neviem už...
Renault Grand Scenic III, 1.6 16V, 110k, 12/2012
ex. Renault Megane IV Grandtour GT 205 EDC 1.6 205k, 12/2016
ex. Renault Megane III Grandtour, 1.6 16V 110k, 11/2011
ex. Renault Scenic 1.6 16V 107k, 12/1999

zdeno255
Senior member
Příspěvky: 1108
Registrován: úte črc 21, 2015 13:37

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od zdeno255 » ned úno 27, 2022 22:19

Máš aj túto knižnicu?
On the clone RLT 2002 earned after replacing AA_VIMISelection.dll with a file from version 178
here CLIP_X91 \ Lib \ Application \ AA_VIMISelection.dll
Replace probesConfiguration.xml and probesConfiguration_logs.xml files from version 184 here C: \ CLIP \ Config

webster9
Junior member
Příspěvky: 199
Registrován: ned led 24, 2016 10:42

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od webster9 » pon úno 28, 2022 06:14

Tieto 2 subory som prepisoval
Replace probesConfiguration.xml and probesConfiguration_logs.xml files from version 184 here C: \ CLIP \ Config

Tu prvú knižnicu nie, máš na ňu nejaký odkaz alebo??

Ďakujem
Renault Grand Scenic III, 1.6 16V, 110k, 12/2012
ex. Renault Megane IV Grandtour GT 205 EDC 1.6 205k, 12/2016
ex. Renault Megane III Grandtour, 1.6 16V 110k, 11/2011
ex. Renault Scenic 1.6 16V 107k, 12/1999

JanBrno
Starting member
Příspěvky: 7
Registrován: pát pro 13, 2019 17:19

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od JanBrno » pon bře 07, 2022 10:20

Předem se omlouvám, jestli jsem netrefil téma.

Můžete mi poradit jakou si mám koupit diagnostiku, když chci občas skouknout a předevší máznout chyby ma dvou starších Renaultech?

Díky!

Uživatelský avatar
speedy11
Experienced member
Příspěvky: 574
Registrován: ned bře 24, 2013 15:41
Bydliště: Karlovarský kraj

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od speedy11 » pon bře 07, 2022 16:48

JanBrno píše:
pon bře 07, 2022 10:20
Předem se omlouvám, jestli jsem netrefil téma.

Můžete mi poradit jakou si mám koupit diagnostiku, když chci občas skouknout a předevší máznout chyby ma dvou starších Renaultech?

Díky!
Budu hovořit pouze o diagnostikách v českém jazyce:
Pokud chceš jen občas kouknout a smazat chyby tak ti stačí obyčejná nejlevnější verze DELPHI za cenu do 2000,-
Výhodou je, že je univerzální na vícero značek a umí komunikovat s mnoha jednotkami ve vozech.
Nevýhodou je při hledání chyb špatný popis chyb a nebo vůbec žádný, což tě pak nutí strávit další čas na internetu a pročítání fór podle chybového kódu. Navíc zobrazení parametrů, což je při hledání závad dost důležité je v této diagnostice také jen okrajové.

Pokud se v tom chceš zorientovat a skutečně vědět co to je za chybu, kde ji hledat a hlavně jí dohledat podle sledování parametrů tak už potřebuješ pouze originální diagnostiku Renaultu, což je CLIP. Klony se pohybují v ceně kolem 5000,-
11 let ve značkovém servisu, 7 let v neznačkovém, nyní už sám na sebe a stále s RENAULTY :D
Diagnostika: CLIP (Renault, Dacia), VCDS (VW, Audi, Škoda, Seat), DELPHI (ostatní značky)
Příručky: VISU (elektrická schémata), partslink24 (náhradní díly)

33chose33
Experienced member
Příspěvky: 566
Registrován: čtv kvě 21, 2009 18:09
Bydliště: Plzeň, Praha

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od 33chose33 » čtv bře 10, 2022 07:40

Jak je to s Clipem a novými auty. Někde to tu už bylo zmíněno a i mě se to stalo. Rodiče si koupili nové Sandero a můj clip ve verzi 200 se připojil načetl řídící jednotky ale dál mě nepustil, takže třeba ani na live data. Dá se s tím něco udělat nebo to je konečná a je potřeba být napojen na síť Renaultu?
Renault Master 2500ccm 1999
Renault Thalia II 1,2 Privileg
Úpravy:
Zástěrky, trojblik by Krtek, ESB, kopletní výměna reproduktorů + zadní, vytlumení předních dveří, čidlo hladiny oleje, čidlo ostřikovače.

Uživatelský avatar
johnyd21
Senior member
Příspěvky: 1428
Registrován: sob bře 27, 2010 17:19
Bydliště: Doma
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od johnyd21 » čtv bře 10, 2022 17:00

No malo by to normalne šlapat ja mám verziu 202 a šlape 2020 koleos v pohode.
Koleos 2018
Intens Energy dCi 175 4x4 Can-Clip,Vag-VCDS-Op-com,Bmw ista-D,KTS 540 Esi 2

33chose33
Experienced member
Příspěvky: 566
Registrován: čtv kvě 21, 2009 18:09
Bydliště: Plzeň, Praha

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od 33chose33 » čtv bře 10, 2022 17:53

Nemůže to být tedy sondou? Na starších autech funguje normálně?
Renault Master 2500ccm 1999
Renault Thalia II 1,2 Privileg
Úpravy:
Zástěrky, trojblik by Krtek, ESB, kopletní výměna reproduktorů + zadní, vytlumení předních dveří, čidlo hladiny oleje, čidlo ostřikovače.

Uživatelský avatar
speedy11
Experienced member
Příspěvky: 574
Registrován: ned bře 24, 2013 15:41
Bydliště: Karlovarský kraj

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od speedy11 » ned bře 13, 2022 22:35

33chose33 píše:
čtv bře 10, 2022 07:40
Jak je to s Clipem a novými auty. Někde to tu už bylo zmíněno a i mě se to stalo. Rodiče si koupili nové Sandero a můj clip ve verzi 200 se připojil načetl řídící jednotky ale dál mě nepustil, takže třeba ani na live data. Dá se s tím něco udělat nebo to je konečná a je potřeba být napojen na síť Renaultu?
Stačí update programu. Ale pokud možno co nejvíc postupný, ne velký skok mezi verzemi!!!
Program se už při update během instalačního procesu nemaže a znovu nenahrává jako dříve. Pouze se dohrávají data.
Auta vyrobená do půlky roku 2021 by zatím v poslední vydané verzi 215 už měly být vidět i s daty...
11 let ve značkovém servisu, 7 let v neznačkovém, nyní už sám na sebe a stále s RENAULTY :D
Diagnostika: CLIP (Renault, Dacia), VCDS (VW, Audi, Škoda, Seat), DELPHI (ostatní značky)
Příručky: VISU (elektrická schémata), partslink24 (náhradní díly)

33chose33
Experienced member
Příspěvky: 566
Registrován: čtv kvě 21, 2009 18:09
Bydliště: Plzeň, Praha

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od 33chose33 » čtv bře 31, 2022 18:46

Tak jsem poslechl radu Speedy11 a narazil jsme na další problém. Clip mě normálně naběhne a nedetekuje sondu. Přitom WIN7 si po připojení normálně vidí a chybu ovladačů nehlásí. Nemáte někdo nápad co jsme zkazil? Udělal jsem aktualizaci z Clip V201, která bezproblému fungovala na verzi 207 a pak na 215. Děkuji za jakoukoliv radu.
Renault Master 2500ccm 1999
Renault Thalia II 1,2 Privileg
Úpravy:
Zástěrky, trojblik by Krtek, ESB, kopletní výměna reproduktorů + zadní, vytlumení předních dveří, čidlo hladiny oleje, čidlo ostřikovače.

Uživatelský avatar
speedy11
Experienced member
Příspěvky: 574
Registrován: ned bře 24, 2013 15:41
Bydliště: Karlovarský kraj

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od speedy11 » čtv dub 07, 2022 20:55

33chose33 píše:
čtv bře 31, 2022 18:46
Tak jsem poslechl radu Speedy11 a narazil jsme na další problém. Clip mě normálně naběhne a nedetekuje sondu. Přitom WIN7 si po připojení normálně vidí a chybu ovladačů nehlásí. Nemáte někdo nápad co jsme zkazil? Udělal jsem aktualizaci z Clip V201, která bezproblému fungovala na verzi 207 a pak na 215. Děkuji za jakoukoliv radu.
Pokud máš RLT2000 sondu tak po každé aktualizaci musíš použít toto:
https://uloz.to/file/sBTHZr6emv94/xml-zip
Přepsat oba soubory ve složce C://CLIP/Config/
11 let ve značkovém servisu, 7 let v neznačkovém, nyní už sám na sebe a stále s RENAULTY :D
Diagnostika: CLIP (Renault, Dacia), VCDS (VW, Audi, Škoda, Seat), DELPHI (ostatní značky)
Příručky: VISU (elektrická schémata), partslink24 (náhradní díly)

Uživatelský avatar
jakub
Člen RCČR
Příspěvky: 1591
Registrován: pát kvě 07, 2004 09:52
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od jakub » ned dub 17, 2022 21:08

Tak jsem nainstaloval pyren do pc, předtím jsem měl v androidu pyclip ale na telefonu to bylo moc malé.... No v podstatě je to asi to samé, máme na Thalii II pár chyb, respektive občas za mokra svítilo ABS tak jsem se chtěl podívat který čidlo má problém... Předpokládal jsem, že v paměti závad ABS jednotky bude viset chyba s odkazem na to které to je čidlo, a ono prd, visí mě tam chyba 14FF00... to jako člověk potom musí někde dohledávat? Google mě nepomohl... Předpokládal jsem (chybně :-) ), že to maj krapet uživatelsky přívětivější jako jiné diagnostiky.
Ovládání takový kostrbatý, zadávat čísla, vypisovat yes nebo no....
Nebo máte něco lepšího? Ale jak jsem psal pyclip v androidu mě přišel stejnej (ale nezkoumal jsem detailně, jen jsem zapnul a když jsem viděl, že to nepřečtu tak jsem nainstaloval ten pyren do pc). Díky za info... :-)

Edit ještě: tak jsem si hrál i s tím pyclip na androidu a je to nemlich to samé..
v paměti závad mě to ukazuje u ABS jednu závadu (39) 14FF00, když to dám smazat tak to nelze respektive tak tomu rozumím.. píše to rsp:BUSINIT: ERROR... jak v pyren tak pyclip.
V další jednotce (teď si nevzpomenu jak se jmenuje) je záznam: (64) 14FF00
(65) 1101
(66) 10C0
a když to dám smazat tak opět rsp: BUSINIT: ERROR

samozřejmě ať hledám jak hledám tak pod těmi čísly nenajdu nic....
Ford Transit mk7 motoodtahovka 2.2Tdci, Kawasaki ZX10R, GeniThalia II 1.2 16V
Motoservis, Pneuservis, Kovodílna, Účetnictví

Uživatelský avatar
Dan22
Experienced member
Příspěvky: 758
Registrován: stř led 26, 2011 10:06
Bydliště: Praha 9

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od Dan22 » úte kvě 17, 2022 07:46

Ahoj všem, mám NB s Win 7 32b, byl na něm nainstalovaný Clip 186, cca 2 roky nepoužívaný. Včera jsem ho spustil a Clip napsal požadavek na registraci. Bláhově jsem si myslel, že přeinstalací v186 něco vyřeším. Teď mi to nejde ani nainstalovat, při instalaci píše detekován nekompatibilní počátač.
Potřebuji od vás radu, jak nainstalova Clip stačí mi verze 186 aby mi to fungovalo, ale ještě k tomu mám v aktivaci způsob, kde je upozornění, že po roce 2020 bude aktivace nefunkční. Lze někde stáhnout i funkční verzi v se současným datumem?
Pročítal jsem cca hodinu toto téma a na nic jsem nenarazil, možná jsem jen neviděl.
Předem díky všem za pomoc.
Trafic Black Edition 2,5 dCi L2 2011
ex: KOLEOS 2,0 dCi 150k 4x4 automat. Exception 2010, Bose
ex: Trafic Passenger Comfort Cool 2,0 dCi 115k L1 2007
ex: Scenic Kaleido 1,6 16V 1999
ex: R19, 1,9D, 1996

Uživatelský avatar
speedy11
Experienced member
Příspěvky: 574
Registrován: ned bře 24, 2013 15:41
Bydliště: Karlovarský kraj

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od speedy11 » úte kvě 24, 2022 13:03

Dan22 píše:
úte kvě 17, 2022 07:46
Ahoj všem, mám NB s Win 7 32b, byl na něm nainstalovaný Clip 186, cca 2 roky nepoužívaný. Včera jsem ho spustil a Clip napsal požadavek na registraci. Bláhově jsem si myslel, že přeinstalací v186 něco vyřeším. Teď mi to nejde ani nainstalovat, při instalaci píše detekován nekompatibilní počátač.
Potřebuji od vás radu, jak nainstalova Clip stačí mi verze 186 aby mi to fungovalo, ale ještě k tomu mám v aktivaci způsob, kde je upozornění, že po roce 2020 bude aktivace nefunkční. Lze někde stáhnout i funkční verzi v se současným datumem?
Pročítal jsem cca hodinu toto téma a na nic jsem nenarazil, možná jsem jen neviděl.
Předem díky všem za pomoc.
Hodina byla asi málo :D :D :D

Pokud ti nefunguje instalace tak znovu přepiš registr tímto https://uloz.to/file/xkIvdhXnM9Pg/patch-rc-zip (dvakrát poklepat a potvrdit přepsání)

Pak nainstaluj jakoukoliv verzi CLIPu nebo tu tvou verzi 186.
Poté zaregistruj program https://uloz.to/file/rhQEnqEGfsv8/rcc-key-rd-zip=

Registraci můžeš provést i teď, pokud ti ta nainstalovaná verze 186 jde spustit a akorát ti píše požadavek na registraci.
11 let ve značkovém servisu, 7 let v neznačkovém, nyní už sám na sebe a stále s RENAULTY :D
Diagnostika: CLIP (Renault, Dacia), VCDS (VW, Audi, Škoda, Seat), DELPHI (ostatní značky)
Příručky: VISU (elektrická schémata), partslink24 (náhradní díly)

lokomotiva852
Starting member
Příspěvky: 2
Registrován: úte črc 12, 2022 22:14

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od lokomotiva852 » úte črc 12, 2022 22:22

Ahoj, možná už tu taková otázka byla, ale nepodařilo se mi ji najít. V rozhraní CLIPu jsou nahoře takové kolečka s operacemi na vozidle(Režim diagnostiky, režim opravy, finální verifikace... ). Když jsem v prvním okně se zadáváním VINu, mám jich nahoře několik, ale když se dostanu po testu CAN do diagnostiky, zůstanou mi tam jen 3. Třeba ta finální verifikace tam vůbec není. Čím to je? Dá se to nějak přepínat nebo nastavit? Je to spíš jen zajímavost. Díky za odpověď:)

Uživatelský avatar
Maverik
Člen RCČR
Příspěvky: 181
Registrován: pát led 02, 2004 20:00
Bydliště: Vranov 52, 47124, Mimoň
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od Maverik » čtv črc 28, 2022 18:35

Ahojte mám dotaz, mám CLIP a normálně mi funguje, moje Laguna III s ním komunikuje pracuje a není problém, další vozy jsem taky zkoušel taky pohoda. Ale teď jsem zkoušel připojit Megane II 2003 a PC s autem spojí, načte VIN. Ale když chci dát diagnostiku jednotek, tak mi nahodí chybu, že došlo k odpojení. Nic se ale neodpojí. Je možné, že je nějak poškozená komunikace z auta? Co si pamatuji, tak v minulosti jsem to auto na CLIP připojit dokázal. Nebo může být nějaký problém ve verzi? Díky za rady.
Renault R19 Phase II 1.9dT (zbořili mi ho)
Renault Megane Break 1.9 dCi (Prodáno)
Renault Laguna II grandtour 1.9dCi (Klekla chudinka)
Renault Laguna III Grandtour 4control automat

Uživatelský avatar
ZDENECEKCZ
Grafoman
Příspěvky: 3002
Registrován: pon pro 27, 2010 19:59
Bydliště: Krnov sev. mor.
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od ZDENECEKCZ » stř srp 03, 2022 12:10

Osobne u M2 bych to videl na nejakou chybku v kabelazi, pripadne pojistkach v motoru. Velice casto tam vznika oxidace jak v konektorech na pojistkovce s malyma pojistkama, tak i pod ni je pojistkovka na velikanske pojistky.
Moje rajče: https://zdenecekcz.rajce.idnes.cz/
Jawa pionýr rv58(asi)
ČZ 175 rv72
Škoda 1000MB rv67
Škoda 120 M rv89
Škoda Favorit 135LX rv93
Yamaha XJ-600S rv93
Suzuki GSF 600 S Bandit rv98
SUZUKI GSF 600 S Bandit rv00
Renault Laguna 2,2dt rv2000 naj-108250 až 177tis km- recyklace
Yamaha FZ 6 S Fazer 2005
Renault Mégane Grand Tour 1.9dci 88kw rv04 naj-272tis až 299,5tis km
teď:
Renault LAGUNA III 2.0dci 96kw kombi rv10/2008 naj 330400......

Odpovědět

Zpět na „Manuály a schémata & diagnostika“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti