Diagnostika Renault CLIP

Najdete-li nějaké schéma, dejte ho sem!

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
Uživatelský avatar
marek230177
Experienced member
Příspěvky: 742
Registrován: úte čer 14, 2016 09:07

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od marek230177 » pát led 12, 2018 18:28

Nainstaloval jsem software Clip v.172 a při spuštění mi to píše, že Clip je spuštěn v režimu správce (a že nemusí fungovat správně a může poškodit software a blablabla). Pak mi to dává na výběr, zda chci nebo nechci dále pokračovat v režimu správce. Ale ať potvrdím ANO nebo NE, stejně to nejde spustit. Přeinstalovat Clip nepomohlo, chová se to stejně. OS W7 32-bit.

Setkal jste se s tím někdo? Dá se to nějak přenastavit? Jistě s tím mnozí máte bohaté zkušenosti.

Děkuji předem za radu.
RENAULT GrandScénic II 1,6i/16V DOHC 83kW K4M812 (*11/2005)
RENAULT Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW K9K732 (*04/2008)
RENAULT Clio III 1,2i/16V SOHC 55kW D4F740 (*05/2012)
OPEL Corsa D 1,2i/16V DOHC 63kW A12XER (*09/2013)

Uživatelský avatar
speedy11
Experienced member
Příspěvky: 537
Registrován: ned bře 24, 2013 15:41
Bydliště: Karlovarský kraj

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od speedy11 » pát led 19, 2018 16:41

marek230177 píše:
pát led 12, 2018 18:28
Nainstaloval jsem software Clip v.172 a při spuštění mi to píše, že Clip je spuštěn v režimu správce (a že nemusí fungovat správně a může poškodit software a blablabla). Pak mi to dává na výběr, zda chci nebo nechci dále pokračovat v režimu správce. Ale ať potvrdím ANO nebo NE, stejně to nejde spustit. Přeinstalovat Clip nepomohlo, chová se to stejně. OS W7 32-bit.

Setkal jste se s tím někdo? Dá se to nějak přenastavit? Jistě s tím mnozí máte bohaté zkušenosti.

Děkuji předem za radu.
Instaloval jsi nástroj CLiP do čistých (nově nainstalovaných) Windows? Vždy je nejlepší provést úplně první instalaci s verzí 117, tu zaregistrovat a pak jí jen zaktualizovat klidně hned na nejnovější. Zatím jsem při dodržení tohoto postupu neměl jediný problém se spuštěním...
Problém s hláškou při spuštění je v samotných Windows 7, k odstranění hlášky pomůže jen vytvoření nového obyčejného účtu (NE správce) a v něm pak CLiP používat. Možná časem s novější verzí tuto hlášku odstraní. Píše mi to i nejnovější v174.
V XP hláška nevyskakovala, ale tam bohužel už CLiP od verze 172 nelze nainstalovat.
Nic nebrání funkci diagnostiky a stačí tuto hlášku při spuštění pouze odkliknout klávesnicí "Enter" nebo kliknout myší na "Yes"
Dá se říct, že mi už RENAULT zalezl pod kůži (11 let ve značkovém servisu. Už 4 roky jinde, teď pouze specializovaný na RENAULT...)
Diagnostika: CLIP (Renault, Dacia), VAG-COM i VCDS (VW, Audi, Škoda, Seat), FiatEcuScan (Fiat, Alfa Romeo, Lancia), ScanMaster ELM
Příručky: VISU, Dialogys, VIS, ETKA, ePer, ServiceBox, TecDoc

Uživatelský avatar
EfineSS
Grafoman
Příspěvky: 2899
Registrován: úte led 10, 2006 12:05
Bydliště: Jihomoravský kraj

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od EfineSS » pát led 19, 2018 17:39

Mě to teda nedělá (Clip V174), Windows 7 Professional. Mám tam jediný uživatelský účet, jako administrátor samozřejmě.
Laguna III Grandtour 2013, BOSE, 4Control, 2.0 dCi 131 kW

Diagnostika vozidel Renault a Dacia (Renault Clip, Dialogys, VISU schémata)

ex Laguna II Grandtour 2005, Dynamique, 2.0 dCi 110 kW
ex Laguna I 2000, 1.9 dCi 79 kW
ex R19 1994, 1.8S, 66 kW

krt.ecek
Moderátor
Příspěvky: 10919
Registrován: úte čer 14, 2005 20:14

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od krt.ecek » pát led 19, 2018 20:06

Tohle je o nastaveni windows,rizeni uctu atd. To nema s clipem nic spolecneho
Když něco nevíš a zeptáš se budeš vypadat jako blbec 5minut, nezeptáš-li se budeš blbcem celý život
V údržbě: Renault Megane CC 2.0T RV 2008; Renault Modus 1,2 16V TCe 2008; Renault Espace IV 1,9 DCi 2006
Historie: Renault Megane Coupe 1,6 16V RV 2001; Renault Clio 1,2 8V RV 2008; Renault Clio 1,5 DCi RV 2003
Vlastní: Renault Thalia Privilège 1,4 16V RV 2009 Obrázek; Dacia Dokker Stepway 1,2 Tce RV 2018

Uživatelský avatar
marek230177
Experienced member
Příspěvky: 742
Registrován: úte čer 14, 2016 09:07

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od marek230177 » ned led 21, 2018 08:45

speedy11 píše:
pát led 19, 2018 16:41
Instaloval jsi nástroj CLiP do čistých (nově nainstalovaných) Windows?
Ne. Nevidím k tomu jediný racionální důvod. Navíc přeinstalace celého NB v mém případě znamená opravdu dost práce. CLIP totiž zdaleka není jedinou aplikací v něm.

speedy11 píše:
pát led 19, 2018 16:41
Vždy je nejlepší provést úplně první instalaci s verzí 117, tu zaregistrovat a pak jí jen zaktualizovat klidně hned na nejnovější.
Nemám verzi 117.

speedy11 píše:
pát led 19, 2018 16:41
Nic nebrání funkci diagnostiky a stačí tuto hlášku při spuštění pouze odkliknout klávesnicí "Enter" nebo kliknout myší na "Yes"
Brání. Nejde to.....
RENAULT GrandScénic II 1,6i/16V DOHC 83kW K4M812 (*11/2005)
RENAULT Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW K9K732 (*04/2008)
RENAULT Clio III 1,2i/16V SOHC 55kW D4F740 (*05/2012)
OPEL Corsa D 1,2i/16V DOHC 63kW A12XER (*09/2013)

Uživatelský avatar
EfineSS
Grafoman
Příspěvky: 2899
Registrován: úte led 10, 2006 12:05
Bydliště: Jihomoravský kraj

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od EfineSS » ned led 21, 2018 10:00

Co tohle? To tě nenapadlo?

Obrázek
Laguna III Grandtour 2013, BOSE, 4Control, 2.0 dCi 131 kW

Diagnostika vozidel Renault a Dacia (Renault Clip, Dialogys, VISU schémata)

ex Laguna II Grandtour 2005, Dynamique, 2.0 dCi 110 kW
ex Laguna I 2000, 1.9 dCi 79 kW
ex R19 1994, 1.8S, 66 kW

Uživatelský avatar
marek230177
Experienced member
Příspěvky: 742
Registrován: úte čer 14, 2016 09:07

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od marek230177 » ned led 21, 2018 10:01

Co s tím? Mám to zakliknout, nebo co?
RENAULT GrandScénic II 1,6i/16V DOHC 83kW K4M812 (*11/2005)
RENAULT Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW K9K732 (*04/2008)
RENAULT Clio III 1,2i/16V SOHC 55kW D4F740 (*05/2012)
OPEL Corsa D 1,2i/16V DOHC 63kW A12XER (*09/2013)

Uživatelský avatar
EfineSS
Grafoman
Příspěvky: 2899
Registrován: úte led 10, 2006 12:05
Bydliště: Jihomoravský kraj

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od EfineSS » ned led 21, 2018 10:04

Právě, že to zatržený být nesmí. Tzn. má to být tak, jak na obrázku.

Pokud to tak máš, a přesto ti to hlásí že to pouštíš jako správce, tak je to nastavením Windows, jak už tady někdo psal.
Laguna III Grandtour 2013, BOSE, 4Control, 2.0 dCi 131 kW

Diagnostika vozidel Renault a Dacia (Renault Clip, Dialogys, VISU schémata)

ex Laguna II Grandtour 2005, Dynamique, 2.0 dCi 110 kW
ex Laguna I 2000, 1.9 dCi 79 kW
ex R19 1994, 1.8S, 66 kW

Uživatelský avatar
marek230177
Experienced member
Příspěvky: 742
Registrován: úte čer 14, 2016 09:07

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od marek230177 » ned led 21, 2018 10:11

Nemam. Je to takhle.

Zkusil jsem si přenastavit uživatelský účet W7, aby nebyl jako správce, následně zkusil spustit CLIP. A nic. Sice se tam to okno s hláškou (viz výše) už neobjevuje, nicméně spustit to nejde.

Ta žlutá čára Loading naběhne jen do 43% a dál nic. Zmizí a nic se neděje. Můžu to tak spustit třeba milionkrát, stane se stále totéž.

Zkusím to celé ještě jednou shodit a nainstalovat znovu pod NEsprávcovským účtem.
RENAULT GrandScénic II 1,6i/16V DOHC 83kW K4M812 (*11/2005)
RENAULT Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW K9K732 (*04/2008)
RENAULT Clio III 1,2i/16V SOHC 55kW D4F740 (*05/2012)
OPEL Corsa D 1,2i/16V DOHC 63kW A12XER (*09/2013)

vitas2
Experienced member
Příspěvky: 580
Registrován: sob črc 31, 2004 11:44

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od vitas2 » ned led 21, 2018 10:37

Aby jsme to uvedli na pravou míru, hlášku o administrátorském účtu podává program clip, který testuje po spuštění typ účtu (admin, či user). Tudíž pokud má Váš účet (jakýkoliv login) admin oprávnění, upozornění bude vždy ! Pokud Vám tato hláška vadí, jak tu již někdo psal, vytvořte si účet s oprávněním user a hláška zmizí, ale nevidím k tomu důvod.

To marek230177: zřejmě tě přeinstalace Windows nemine, pokud se ti nechce přeinstalovávat, nainstaluj ve virtuálu, jiná rada bohužel není. Uvědom si, že pokud kdyby byl nějaký problém s právy, tak je největší šance to zprovoznit právě pod adminem :-)


Co se týče instalace předchozí verze (např. 117) a pak následně instalace verze poslední, tak k tomu není důvod, vzhledem k tomu, že při instalaci klip dochází automaticky k odinstalaci předchozí verze!
Naposledy upravil(a) vitas2 dne ned led 21, 2018 10:39, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
marek230177
Experienced member
Příspěvky: 742
Registrován: úte čer 14, 2016 09:07

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od marek230177 » ned led 21, 2018 10:39

Pro účtem s právy uživatele to nelze nainstalovat :-(
RENAULT GrandScénic II 1,6i/16V DOHC 83kW K4M812 (*11/2005)
RENAULT Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW K9K732 (*04/2008)
RENAULT Clio III 1,2i/16V SOHC 55kW D4F740 (*05/2012)
OPEL Corsa D 1,2i/16V DOHC 63kW A12XER (*09/2013)

vitas2
Experienced member
Příspěvky: 580
Registrován: sob črc 31, 2004 11:44

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od vitas2 » ned led 21, 2018 10:41

Instaluje se vždy pod účtem admin !!! pouze spouštění je pod userem, pokud nechceš tu otravnou hlášku :-)

Uživatelský avatar
EfineSS
Grafoman
Příspěvky: 2899
Registrován: úte led 10, 2006 12:05
Bydliště: Jihomoravský kraj

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od EfineSS » ned led 21, 2018 10:44

vitas2: Nějaké info, jestli bude Clip podporovat i 64bit OS? Díky
Laguna III Grandtour 2013, BOSE, 4Control, 2.0 dCi 131 kW

Diagnostika vozidel Renault a Dacia (Renault Clip, Dialogys, VISU schémata)

ex Laguna II Grandtour 2005, Dynamique, 2.0 dCi 110 kW
ex Laguna I 2000, 1.9 dCi 79 kW
ex R19 1994, 1.8S, 66 kW

vitas2
Experienced member
Příspěvky: 580
Registrován: sob črc 31, 2004 11:44

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od vitas2 » ned led 21, 2018 10:49

Na podpoře tvrdí již delší dobu, že ano, ale stále nic, dialogys se má také změnit a také nic. Stále na tom frantíci dělají :-) . Jedno je však jisté, starý typ sondy nebude v 64bit OS fungovat.

Uživatelský avatar
marek230177
Experienced member
Příspěvky: 742
Registrován: úte čer 14, 2016 09:07

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od marek230177 » ned led 21, 2018 11:04

Napadlo mě, zda jsem tu instalaci nedělal nějak blbě. Totiž ta napověda, co je na disku (video), je prakticky úplně jiná, než mohu provést. Otvírají tam adresáře, které na disku vůbec nemám. Zřejmě se jedná o instalaci nějaké starší verze, kde celé uspořádání disku bylo možná jiné. Takže vlastně nevím, jestli to dělám dobře.

Zformátoval jsem disk v NB a zkusím celou instalaci znovu.
RENAULT GrandScénic II 1,6i/16V DOHC 83kW K4M812 (*11/2005)
RENAULT Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW K9K732 (*04/2008)
RENAULT Clio III 1,2i/16V SOHC 55kW D4F740 (*05/2012)
OPEL Corsa D 1,2i/16V DOHC 63kW A12XER (*09/2013)

vitas2
Experienced member
Příspěvky: 580
Registrován: sob črc 31, 2004 11:44

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od vitas2 » ned led 21, 2018 11:30

Odkud jsi ?

Uživatelský avatar
marek230177
Experienced member
Příspěvky: 742
Registrován: úte čer 14, 2016 09:07

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od marek230177 » ned led 21, 2018 19:57

Třebíč.

Už mi to funguje. Bohužel, pomohlo až kompletně přeinstalovat počítač.
Jen mi to jakoby nic nedělá. Když chci cokoli změnit, píše mi to, že změnu nelze provést. Je tam někde poznámka, že napětí palubní sítě musí být přes 13 voltů. Pokud je to tak, musí být tedy při jakékoli práci s tou věcí nastartováno.......? Může to být příčina, proč mi nic nefungovalo?
RENAULT GrandScénic II 1,6i/16V DOHC 83kW K4M812 (*11/2005)
RENAULT Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW K9K732 (*04/2008)
RENAULT Clio III 1,2i/16V SOHC 55kW D4F740 (*05/2012)
OPEL Corsa D 1,2i/16V DOHC 63kW A12XER (*09/2013)

Uživatelský avatar
marek230177
Experienced member
Příspěvky: 742
Registrován: úte čer 14, 2016 09:07

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od marek230177 » ned led 21, 2018 19:59

.
RENAULT GrandScénic II 1,6i/16V DOHC 83kW K4M812 (*11/2005)
RENAULT Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW K9K732 (*04/2008)
RENAULT Clio III 1,2i/16V SOHC 55kW D4F740 (*05/2012)
OPEL Corsa D 1,2i/16V DOHC 63kW A12XER (*09/2013)

zdeno255
Junior member
Příspěvky: 192
Registrován: úte črc 21, 2015 13:37

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od zdeno255 » ned led 21, 2018 20:02

A čo napriklad ak chceš zmeniť? Väčšinou to píše pri programovaní a pod ale tam.sa aj tak nedostaneš. Inak stačí pripojiť na nabíjačku alebo to odignorovať
RENAULT Mégane III, rv.11/09, 1,6 81kw TL4
FIAT Marea Weekend 1.9JDT 105 chip 130PS, Honda CBR 600F4i 110 PS,

vitas2
Experienced member
Příspěvky: 580
Registrován: sob črc 31, 2004 11:44

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od vitas2 » ned led 21, 2018 20:19

marek230177 píše:
ned led 21, 2018 19:57
Třebíč.

Už mi to funguje. Bohužel, pomohlo až kompletně přeinstalovat počítač.
Jen mi to jakoby nic nedělá. Když chci cokoli změnit, píše mi to, že změnu nelze provést. Je tam někde poznámka, že napětí palubní sítě musí být přes 13 voltů. Pokud je to tak, musí být tedy při jakékoli práci s tou věcí nastartováno.......? Může to být příčina, proč mi nic nefungovalo?
No vidíš, paráda! Pokud je nějaký problém, nová instalace win je prostě sázka na jistotu, proto jsem ti psal, že tě to nemine :-)

Jakoby nedělá ? Zkus natočit třeba krátké video a někam uložit, takto těžko radit.
Co se týče palubního napětí 13V, tak to platí od určité verze a navrch pouze pro reprogramaci, což ty neděláš.

Uživatelský avatar
marek230177
Experienced member
Příspěvky: 742
Registrován: úte čer 14, 2016 09:07

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od marek230177 » pon led 22, 2018 18:46

Tak už mi to funguje. Musím se s tím rozhraním seznámit, je to něco zcela jiného, než jsem byl doposud z jiných diagnostik zvyklý. Ale ono to půjde.

Přestavěl jsem si servisní intervaly pro olej z původních nepřijatelných 30000 km / 24 měs. na normálnějších 15000 km / 12 měs. A objevuji, co dál.

Blbec - provedl jsem kalibraci palivoměru a to asi byla chyba, neboť mi dnes ukazoval plnou nádrž, ač plná není. Tudíž, pokud to chápu správně, musím kalibraci provést znovu s plnou nádrží. Je tak?

Inu, chybami se člověk učí.....
RENAULT GrandScénic II 1,6i/16V DOHC 83kW K4M812 (*11/2005)
RENAULT Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW K9K732 (*04/2008)
RENAULT Clio III 1,2i/16V SOHC 55kW D4F740 (*05/2012)
OPEL Corsa D 1,2i/16V DOHC 63kW A12XER (*09/2013)

amater3
Senior member
Příspěvky: 1414
Registrován: sob bře 14, 2009 21:05
Bydliště: Galanta

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od amater3 » čtv led 25, 2018 16:25

Mám otázku na znalejší.V NT mám WinXP a nainstalovaný Clip V114 + Dialogys.Při pokusu aktualizace na Clip V160 na mně hned na začátku vyskočí hláška "Operační systém není operačním systémem Clip" a je konec.Která verze je poslední kompaktibilní s XP?
Thalia 1,2 16V Privilege 7/2009
Obrázek

krt.ecek
Moderátor
Příspěvky: 10919
Registrován: úte čer 14, 2005 20:14

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od krt.ecek » čtv led 25, 2018 17:13

Ja mam pocit ze toto resi reg soubor co je dodavan s cracek..
Když něco nevíš a zeptáš se budeš vypadat jako blbec 5minut, nezeptáš-li se budeš blbcem celý život
V údržbě: Renault Megane CC 2.0T RV 2008; Renault Modus 1,2 16V TCe 2008; Renault Espace IV 1,9 DCi 2006
Historie: Renault Megane Coupe 1,6 16V RV 2001; Renault Clio 1,2 8V RV 2008; Renault Clio 1,5 DCi RV 2003
Vlastní: Renault Thalia Privilège 1,4 16V RV 2009 Obrázek; Dacia Dokker Stepway 1,2 Tce RV 2018

Uživatelský avatar
speedy11
Experienced member
Příspěvky: 537
Registrován: ned bře 24, 2013 15:41
Bydliště: Karlovarský kraj

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od speedy11 » čtv led 25, 2018 20:22

marek230177 píše:
ned led 21, 2018 08:45
speedy11 píše:
pát led 19, 2018 16:41
Instaloval jsi nástroj CLiP do čistých (nově nainstalovaných) Windows?
Ne. Nevidím k tomu jediný racionální důvod. Navíc přeinstalace celého NB v mém případě znamená opravdu dost práce. CLIP totiž zdaleka není jedinou aplikací v něm.
Tak tady čtu, že nakonec ti až čisté windows pomohly k úspěšnému rozběhnutí. Nu, alespoň si uviděl ten jedin racionální důvod :D
Ne, to je sranda. Je dobře že ti to maká a fakt se CLiP s ostatníma programama co už máš dříve naistalované hádá. Je potřeba ho vždy instalovat jako první, dost naplní registry a to pak dělá neplechu...
Dá se říct, že mi už RENAULT zalezl pod kůži (11 let ve značkovém servisu. Už 4 roky jinde, teď pouze specializovaný na RENAULT...)
Diagnostika: CLIP (Renault, Dacia), VAG-COM i VCDS (VW, Audi, Škoda, Seat), FiatEcuScan (Fiat, Alfa Romeo, Lancia), ScanMaster ELM
Příručky: VISU, Dialogys, VIS, ETKA, ePer, ServiceBox, TecDoc

Uživatelský avatar
marek230177
Experienced member
Příspěvky: 742
Registrován: úte čer 14, 2016 09:07

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od marek230177 » pát led 26, 2018 07:48

Zajímala by mě jedna věc ještě:

Jak řešíte u Clipu licenci? Mně to po zadání licenčního kódu napsalo platnost do 31.12.2020. Co poté?

Děkuji.
RENAULT GrandScénic II 1,6i/16V DOHC 83kW K4M812 (*11/2005)
RENAULT Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW K9K732 (*04/2008)
RENAULT Clio III 1,2i/16V SOHC 55kW D4F740 (*05/2012)
OPEL Corsa D 1,2i/16V DOHC 63kW A12XER (*09/2013)

Odpovědět

Zpět na „Manuály a schémata & diagnostika“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti