Autoradio a AUX vstup

Moderátor: Moderators General

Uživatelský avatar
smrd
Starting member
Příspěvky: 53
Registrován: úte zář 30, 2008 15:05

Autoradio a AUX vstup

Příspěvek od smrd » stř bře 04, 2009 08:21

Zdravim, zatim jeste kratkou dobu ale mam CLIO III v.Expression
včetně: Radio 2x15W s přehrávačem CD.

1)
Rad bych se vas zeptal jestli toto radio ma AUX vstup.
V nastaveni radia jsem totiž nasel ze se daji definovat ruzne nastaveni:
vypnuti dlouhych vln v radiu (takze tam zbytecne neprekazej pri prepinani) taky jsem tam nasel AUX kde bylo defaultne nastaveno OFF -> prepnul jsem na ON a pri prepinani vstupu je moznost AUX.. ale nevim jak radio vyndat abych se podival na zadni panel, jeslti tam skutecne nejaky vstup je. Tak pokud by znal nekdo oficialni navod (bez poruseni zaruky) tam sem s nim.. :-)

2)
Taky by me zajimalo, mozna s tim uz mate taky nekdo zkusenosti ->
kdyz je radio zapne s funkci "dopravni info" tak se radio aktivuje do rezimu /v pripade vysilani se pusti radio/ bouzel ale kdyz je v radiu vysilani dopravni info, tak nejde radio prepnout najinou stanici.. neda se to nejak obejit..? nejakym skrytym nastavenim..?

dekuji za kazde info.

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » stř bře 04, 2009 11:26

1) Mas-li radio Tunerlist ci Update list, tak jej lehce vyndas pomoci ctyr hrebiku patricneho prumeru.
2) Nevim, ale selska logika by mohla radit zkusit zmacknout tlacitko "Dopravni informace" behem toho hlaseni dopr. infa. Aspon takhle mi to myslim fungovavalo u Beckera (u soucasneho, orig. renault, radia nevim, tam to mam vyple).
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

Uživatelský avatar
smrd
Starting member
Příspěvky: 53
Registrován: úte zář 30, 2008 15:05

Příspěvek od smrd » stř bře 04, 2009 12:00

1) ok dik zkusim to

2) selsky rozum by mozna to tlacitko stisklo a tu funkci by tim vyplo.. ale nestaci stisknout ale myslim podrzet nebo dokonce vlezt do menu a pres menu vypnout a pak jeste pockat az zmizi (ukonci se) menu.
coz je nekdy opravdu rychlejsi pockat az to skonci, ja jsem to puvodne ale myslel pri listovani a prochazeni mezi jednotlivejma stanicema.
mam to ted vyply, protoze me to tolik stvalo, ze to radeji poslouchat nebudu.

Uživatelský avatar
Tomlu
Junior member
Příspěvky: 175
Registrován: pát říj 31, 2008 11:21
Bydliště: Kolínsko

Příspěvek od Tomlu » pát bře 06, 2009 09:12

co se týče AUX připojení tak jestliže tam je, tak by mělo být schované v přihrádce před spolujezdcem a tudíž, když tam nebude tak to asi nemáš (dá se nechat domontovat proto tam ta položka v rádiu je)
Renault CLIO Grandtour 1.2 TCe 87kW Intens/BOSE - rv. 02/2018, červená flamme, LED Pure Vision, R-link Evolution
Renault CLIO Grandtour 1.2 16V 55kW Intens - rv. 03/2015 - R.I.P.
Renault CLIO Grandtour 1.2 16V 55kW Expresion - rv. 10/2008 - R.I.P.

ITexpert
Člen RCČR
Příspěvky: 2462
Registrován: ned led 11, 2009 17:18
Bydliště: Stochov

Příspěvek od ITexpert » pát bře 06, 2009 13:41

spis by mi zajimalo k cemu dokaze nekdo v dnesni dobe vyuzit klasickej aux ... jsou to dva cinche kdyz ho to ma vlevo na bouly ve shrance u clia ... ale kdyz nad tim premyslim ... nevidim pro to zadne zajimave vyuziti ... jinak ti to dodelaj kdekoliv v servisu ale ceny jsou to nemile...

kdyz uz neco sel bych do audio connection boxu to je podle me lepsi investice... :wink:
Renault R11 1,4 Turbo 105k - r.v. 1984

Dodge Intrepid 3,5V6 - denni vozitko - r.v. 1993

ITexpert

krt.ecek
Moderátor
Příspěvky: 10985
Registrován: úte čer 14, 2005 20:14

Příspěvek od krt.ecek » pát bře 06, 2009 13:44

Než audioconetcion box originál od výrobce bych šel do xcar link, cena poloviční vlastnosti stejné, jen někoho kdo to má vykzoušené :twisted:
Když něco nevíš a zeptáš se budeš vypadat jako blbec 5minut, nezeptáš-li se budeš blbcem celý život
V údržbě: Renault Megane CC 2.0T RV 2008; Renault Modus 1,2 16V TCe 2008
Historie: Renault Megane Coupe 1,6 16V RV 2001; Renault Clio 1,2 8V RV 2008; Renault Clio 1,5 DCi RV 2003; Renault Espace IV 1,9 DCi 2006
Vlastní: Renault Thalia Privilège 1,4 16V RV 2009 Obrázek; Dacia Dokker Stepway 1,2 Tce RV 2018

ITexpert
Člen RCČR
Příspěvky: 2462
Registrován: ned led 11, 2009 17:18
Bydliště: Stochov

Příspěvek od ITexpert » pát bře 06, 2009 14:09

krt.ecek píše:Než audioconetcion box originál od výrobce bych šel do xcar link, cena poloviční vlastnosti stejné, jen někoho kdo to má vykzoušené :twisted:
¨¨

jenze ten xcaer link nakolik sem pochopil nespolupracuje s nejnovejsimi radii ... ja sem treba nenasel na seznamu kompatibilnich ... proto cekam ... mam aux jen a jednu chvili sem i premyslel ze bych kopupil MP3 a rval to tam zni ale pak sem zmenil nazor... a cekam :wink:
Renault R11 1,4 Turbo 105k - r.v. 1984

Dodge Intrepid 3,5V6 - denni vozitko - r.v. 1993

ITexpert

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » pát bře 06, 2009 18:15

krt.ecek píše:Než audio conection box ... bych šel do xcar link, cena poloviční vlastnosti stejné
Cena polovicni je, ale jak jsem tu tak cetl, tak vlastnosti mirne kulhaji. Nicmene i tak bych ho ohodnotil jako "dostatecny" - cena RACB je preci jen zbytecne vysoka.

Jo, kdysi tu bylo par otazek na tema CD-TEXT, resp. nazvy MP3, pres tyhle prehravatka, tak uz mam odpoved. Bohuzel nepotesi: Protokol kterym komunikuji radia Renault TunerList a UpdateList s CD Changerem nema polozky pro prenos textu. CD-TEXT ani nazvy MP3 tedy dostupne nejsou v zadne kombinaci.
Mozna az ty nejnovejsi verze radii (minimalne by to vysvetlovalo proc xcarlink nechce s nimi mluvit).
Naposledy upravil(a) kmarty dne pát bře 06, 2009 18:19, celkem upraveno 1 x.
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

krt.ecek
Moderátor
Příspěvky: 10985
Registrován: úte čer 14, 2005 20:14

Příspěvek od krt.ecek » pát bře 06, 2009 18:18

já nebudu kupovat ani jedno jen sejm se o tom zmínil, moje rádio umí mp3 na CD a to mi bohatě stačí :wink:
Když něco nevíš a zeptáš se budeš vypadat jako blbec 5minut, nezeptáš-li se budeš blbcem celý život
V údržbě: Renault Megane CC 2.0T RV 2008; Renault Modus 1,2 16V TCe 2008
Historie: Renault Megane Coupe 1,6 16V RV 2001; Renault Clio 1,2 8V RV 2008; Renault Clio 1,5 DCi RV 2003; Renault Espace IV 1,9 DCi 2006
Vlastní: Renault Thalia Privilège 1,4 16V RV 2009 Obrázek; Dacia Dokker Stepway 1,2 Tce RV 2018

ITexpert
Člen RCČR
Příspěvky: 2462
Registrován: ned led 11, 2009 17:18
Bydliště: Stochov

Příspěvek od ITexpert » sob bře 07, 2009 08:30

krt.ecek píše:já nebudu kupovat ani jedno jen sejm se o tom zmínil, moje rádio umí mp3 na CD a to mi bohatě stačí :wink:
perfektni je ze ty novy radia maj cudlik displej MP3 nebo tak nejak se jmenuje a po tom co ho zmacknes se ti zobrazi nazev te MP3 ... to mi na starych radiiich chybelo.... :wink:
Renault R11 1,4 Turbo 105k - r.v. 1984

Dodge Intrepid 3,5V6 - denni vozitko - r.v. 1993

ITexpert

Uživatelský avatar
smrd
Starting member
Příspěvky: 53
Registrován: úte zář 30, 2008 15:05

Příspěvek od smrd » pon bře 09, 2009 09:37

tak jako ja mam v aute jenom radio/CD bez MP3
na CD se toho moc nevejde.. a v radiu vetsinou nic nehrajou... a kdyz jsem mimo prahu, tak je to jeste horsi...

vlastnim mp3 prehravac a i obycejnej AUX vstup by vyresil a me by naprosto stacil pro prehravani hudby...

je jasny ze do toho nechci moc vrazet spis jenom minimum... kabel, konektory.. :-) ale nevim jestli tam ten vstup proste je.. i kdyz je v nastaveni v radiu.

jinak xcar link a audiobox to vubec nevim coto je.... mozna kdyby mi to nekdo priblizil, nebo poslal link abych si o tom precetl vic.. mozna by me to zaujalo... a zacal bych premyslet... tak kdyby nekdo... tak poslete..

ITexpert
Člen RCČR
Příspěvky: 2462
Registrován: ned led 11, 2009 17:18
Bydliště: Stochov

Příspěvek od ITexpert » pon bře 09, 2009 12:49

xcarlink: http://www.xcarlink.cz/?p=p_25&sName=renault
audioconnection box je to samy akorat origo ...

jinak ten aux tam je akorat musis vedet na kterejch pinech:-)

jinak kolega ma v megane 2 rv. 2008 radio jen na CD a kdyz da na CD jen MP3 bez slozek tak to prehraje :wink:

vyzkousejte :!:
Renault R11 1,4 Turbo 105k - r.v. 1984

Dodge Intrepid 3,5V6 - denni vozitko - r.v. 1993

ITexpert

Uživatelský avatar
Márty
Moderátor
Příspěvky: 2860
Registrován: pon led 05, 2004 21:04
Bydliště: Plzeňsko a "Pražsko"...tam kde dávají lišky dobrou noc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Márty » pon bře 09, 2009 13:26

to Smrd: záleží na tom, máš-li originál rádio "tuner list", nebo "update list"

U prvně zmíněného to nejde, neboť tam není osazen konektor, u rádia typu "update list" to možné je.

"konektor C2" místo 7,8,9 neobsazeno, AUX 10 levá strana, AUX 11 pravá strana, AUX 12 - pol

Obrázek
Obrázek
značku Renault mám prostě v krvi... od šroubku až po originál Renault diagnostiku
______servis vozů nejen Renault______tel: popřípadě přes SZ nebo Email Obrázek
new Twingo II phase II / Laguna II 2,0 16V / R5 1.1TL cabrio EBS Vive l´Élégance / R25 Baccara V6...
ex...R21 / R25 2,1TD / R19 1,8 16V / R5 GTTurbo / ťapka / R5 ´75TL / SAFRANE 2.5dT / R25 V6 injection / R11 1.4 GTX / Megane II 1,4 16V / R5 GTE / Espace III 3.0 V6 24v

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » pon bře 09, 2009 13:43

ITexpert píše:xcarlink: http://www.xcarlink.cz/?p=p_25&sName=renault
audioconnection box je to samy akorat origo ...
Sice neni, ale za ty prachy je to dostatecny. Objevit se to ve stejny dobe jako RACB, tak .. no asi bych koupil RACB, pac ten umi Ogg Vorbis :-).
ITexpert píše:jinak kolega ma v megane 2 rv. 2008 radio jen na CD a kdyz da na CD jen MP3 bez slozek tak to prehraje :wink:

vyzkousejte :!:
Ee, to moje (rv. 2005) to neumi - vyzkouseno jeste pred nakupem RACB.
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » pon bře 09, 2009 13:58

Márty píše:to Smrd: záleží na tom, máš-li originál rádio "tuner list", nebo "update list"

U prvně zmíněného to nejde...
Pokud se nekomu ze zahadnych duvodu neprehrava animace (jako treba mne), tak tady je ten samy obrazek TunerListu, ale s odstranenym frejmem kde jsou ty popisky:
Obrázek

P.S.: Nevim proc mi to nechce "animovat". Pamatuju si, ze kdysi to fungovalo. Ted uz ne :-(.
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

Uživatelský avatar
VanJ
Advanced member
Příspěvky: 380
Registrován: čtv zář 11, 2008 16:01
Bydliště: Zilina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VanJ » pon bře 09, 2009 20:30

A co s radiom Cabasse Auditorium Tronic (2004). Ake su tam moznosti?
Laguna Grandtour 2.2dCi Initiale 5st Automat, 2004 , Cabasse Auditorium, Carminat Informe, stresne okno a 17" elektrony

wekky
Starting member
Příspěvky: 42
Registrován: úte čer 20, 2006 15:15
Bydliště: Přerov

Příspěvek od wekky » stř kvě 06, 2009 11:01

Mám rádio Update list a stále nemohu najít, kde v menu najít položku pro přepnutí AUX do polohy ON. Můžete mi poradit?
clio 1,2 16V

Uživatelský avatar
smrd
Starting member
Příspěvky: 53
Registrován: úte zář 30, 2008 15:05

Příspěvek od smrd » stř kvě 06, 2009 15:18

wekky píše:Mám rádio Update list a stále nemohu najít, kde v menu najít položku pro přepnutí AUX do polohy ON. Můžete mi poradit?
ted nejsem v aute.. a je to delsi dobu co jsem to nastavoval.. ale mam vzato ze se dele podrzi tlacitko (cca na 5-10sec):

"?" (noticka) - popis vedle tlacitka: expert

nebo mozna: "mode" - popis pod tlacitkem: update list

a tim se dostanes do menu nastaveni prochazis volbama sipkou vlevo/vpravo nastavujes volbu nahoru/dolu. zpet je myslim bud pockat cca 10sec nebo zase stejnym podrzenim tlacitka "expert".

je tam i moznost nastavit si rychlost posunu CD (fuknce backward/forward) asi 3 urovne rychlosti, defaultne to je nastaveno na nejmin..

priloha obrazky radia:
http://www.bortesi.it/images/autoradio- ... e-list.jpg
http://zdjecia.swistak.pl/03/708/3708307_1_b.jpg

Uživatelský avatar
hurryl2
Starting member
Příspěvky: 14
Registrován: ned úno 15, 2009 19:34
Bydliště: Praha 6

Příspěvek od hurryl2 » sob kvě 09, 2009 18:03

Tomlu píše:co se týče AUX připojení tak jestliže tam je, tak by mělo být schované v přihrádce před spolujezdcem a tudíž, když tam nebude tak to asi nemáš (dá se nechat domontovat proto tam ta položka v rádiu je)

Ahoj,koukal jsem na svoji přihrádku a nemohl by tam schován vstup AUX? I když mám r.v. 12/2005,tak asi ne,ale co by to mohlo být?

http://yfrog.com/0fkopie09052009akj
Renault Megane Grandtour 1.4 16V / 2005

Miro_II
Junior member
Příspěvky: 127
Registrován: stř říj 26, 2005 23:27
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miro_II » ned kvě 31, 2009 21:47

Čau, nevím jestli to není úplně blbej dotaz,koukal sem na ten connection box od renaultu a není mi teda moc jasný jak by měla probíhat montáž. ty peníze do toho klidně dám, ale nechce se mi rozdělávat půlka palubky kůli tomu, neví někdo co a jak??mam Clio RS 172 ph.2 2001, dík. Šel bych se zeptat do servisu ale vítaj ak to s tím je občas...
Clio RS 172 ph.2

Uživatelský avatar
kmarty
Člen RCČR
Příspěvky: 2542
Registrován: pon led 24, 2005 10:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od kmarty » pon čer 01, 2009 10:33

2Miro_II: Mno rozdelavat pulka palubky - nevim jak u Clia, ale u Megane se hodi sundat si prihradku u spolujezdce, montaz je pak o poznani snazsi. Sundana a znovu nandana je skoro rychleji nez vymena H7 :-).

2hurryl2: Tam je schovany jeden ze sroubku co drzi prihradku u spolujezdce:
Obrázek
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)

Uživatelský avatar
hurryl2
Starting member
Příspěvky: 14
Registrován: ned úno 15, 2009 19:34
Bydliště: Praha 6

Příspěvek od hurryl2 » čtv čer 04, 2009 08:52

2hurryl2: Tam je schovany jeden ze sroubku co drzi prihradku u spolujezdce:


Díky za informaci
:D
Renault Megane Grandtour 1.4 16V / 2005

Uživatelský avatar
Petr346
Advanced member
Příspěvky: 374
Registrován: sob čer 06, 2009 07:38
Bydliště: Náchodsko

Příspěvek od Petr346 » čtv čer 11, 2009 14:36

Vůbec nevím o čem tady mluvíte, ale to nevadí. Třeba na to časem příjdu...

wekky
Starting member
Příspěvky: 42
Registrován: úte čer 20, 2006 15:15
Bydliště: Přerov

Příspěvek od wekky » úte čer 30, 2009 09:18

Tak jsem se do menu díval, ale položku AUX jsem tam nenašel, i když je to update list. Zřejmě ne všechny ji mají... :-(
clio 1,2 16V

Uživatelský avatar
Diego
Advanced member
Příspěvky: 273
Registrován: čtv kvě 14, 2009 21:30
Bydliště: Plzeň-Sever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diego » úte čer 30, 2009 20:18

ITexpert píše:xcarlink: http://www.xcarlink.cz/?p=p_25&sName=renault
audioconnection box je to samy akorat origo ...

jinak ten aux tam je akorat musis vedet na kterejch pinech:-)

jinak kolega ma v megane 2 rv. 2008 radio jen na CD a kdyz da na CD jen MP3 bez slozek tak to prehraje :wink:

vyzkousejte :!:
muzes pořidit foto toho radia
[img]http://img.rozzlobenimuzi.com/users/f3c ... 4ca511.gif[/img]
Renault megane II 2005 @1,9Dci 88KW

Odpovědět

Zpět na „Auto Hi-Fi“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot] a 84 hostů