Výměna oleje
-
- Junior member
Výměna oleje
Kolegové jak často měníte olej u provedení E-Tech? V servisním plánu je to jednou za dva roky nebo 30 tis/km co nastane dříve..
Má někdo nějaké zkušenosti? Děkuji.
Má někdo nějaké zkušenosti? Děkuji.
Re: Výměna oleje
Je jedno, co to je za motor. Pokud spaluje, tak zkratit servisni intervaly na polovinu
.

ex Renault Thalia Authentique 1,2 16V LPG
Najeto 317 000km, totálka při nehodě
.
Nyní Renault Thalia 2012, Dacia Duster Prestige TCe100 LPG 2022

Ja mam este len 9 000km ale urcite vymenim olej skor. Bavil som sa s panom z Renaultu a povedal, ze urcite ano skor. Neviem ako rychlo degraduje nas olej, kedze na volnobeh motor nejde bezne, ale skor degraduje casom. Prvu vymenu urcite skor ako 30k km/2 roky.
Prvni vymenu delavam mezi 1000-2000 km
. A pak co 15k km.

ex Renault Thalia Authentique 1,2 16V LPG
.

Uz ste si kontrolovali hladinu oleja? Ta ryska je strasne zla za mna a ani v manualy som nenasiel ten dizajn. Neviem to uplne odhadnut a na to ze to je nepriamy vstrek tak strasne smrdi olej po benzine.
-
- Junior member
-
- Junior member
Ahoj koukal jsem jaký olej je možno nalít do motoru ...
v papírech je Castrol 5w30 s normou RN17 ale našel jsem dva typy s touto normou a to Castrol GTX a Castrol edge..
Vyznáte se v tom někdo , jaký přesně typ je v motoru?
v papírech je Castrol 5w30 s normou RN17 ale našel jsem dva typy s touto normou a to Castrol GTX a Castrol edge..
Vyznáte se v tom někdo , jaký přesně typ je v motoru?
Prakticky je jedno ktory tam das, plna syntetika, 5w30 a s normou RN17, ale ked tam bude Renault napis tak to bude ono.
Bol som v Renaulte sa opytat na 1. garancku a rovno som si dal nacenit aj olej, nech viem, ze kolko by som usetril mimo nich, ale dal mi cenu 209€ a to vlastne servis A+B takze to vobec neni zle. Za olej chceli 90 (na nete cca 40€ aj s postovnym), olejovy filter 13,9 (cez zlavy 9€), pracu neviem, kedze to spojili. Tak rozmyslam, ze to dam rovno u nich spravit.
Bol som v Renaulte sa opytat na 1. garancku a rovno som si dal nacenit aj olej, nech viem, ze kolko by som usetril mimo nich, ale dal mi cenu 209€ a to vlastne servis A+B takze to vobec neni zle. Za olej chceli 90 (na nete cca 40€ aj s postovnym), olejovy filter 13,9 (cez zlavy 9€), pracu neviem, kedze to spojili. Tak rozmyslam, ze to dam rovno u nich spravit.