Deaktivace start stopu

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.
Odpovědět
nalim63
Starting member

Deaktivace start stopu

Příspěvek od nalim63 » pon dub 11, 2022 20:19

Píšu sem svoje poznatky s deaktivací start stopu. Podle návodu z fóra Sandera jsem rozpojil konektor co snímá otevření kapoty, Tam psali, že se musí rozpojený konektor překlenout, to mi ale nefungovalo, tak jsem klen odstranil a nechal konektor jen odpojený. Nyní tse to chová tak, že S/S už motor nevypne a v situaci, kdy by mělo dojít k vypnutí motoru se jen na přístrojovce rosvítí zelená konrolka přeškrtnuté zelené A v kolečku, ta by měla signalizovat že S/S je nedostupný. Navíc se mi ale zdá, že Clio teď stále dobíjí baterii, mám v zásuvce píchnutý voltmetr a dřív , pokud nebyla baterka vybitejší, to dobíjelo jen při brždění motorem a teď to dobíjí i při akceleraci. Ještě to ale budu pozorovat dýl abych si to potvrdil. Při dobíjení to ukazuje cca 15,1 V , stejně jako předtím . Máte někdo další zkušenost s deaktivací S/S ?

navig
Advanced member

Re: Deaktivace start stopu

Příspěvek od navig » pon říj 24, 2022 13:28

nalim63 píše:
pon dub 11, 2022 20:19
Píšu sem svoje poznatky s deaktivací start stopu. Podle návodu z fóra Sandera jsem rozpojil konektor co snímá otevření kapoty, Tam psali, že se musí rozpojený konektor překlenout, to mi ale nefungovalo, tak jsem klen odstranil a nechal konektor jen odpojený. Nyní tse to chová tak, že S/S už motor nevypne a v situaci, kdy by mělo dojít k vypnutí motoru se jen na přístrojovce rosvítí zelená konrolka přeškrtnuté zelené A v kolečku, ta by měla signalizovat že S/S je nedostupný. Navíc se mi ale zdá, že Clio teď stále dobíjí baterii, mám v zásuvce píchnutý voltmetr a dřív , pokud nebyla baterka vybitejší, to dobíjelo jen při brždění motorem a teď to dobíjí i při akceleraci. Ještě to ale budu pozorovat dýl abych si to potvrdil. Při dobíjení to ukazuje cca 15,1 V , stejně jako předtím . Máte někdo další zkušenost s deaktivací S/S ?
Ahojky.
Jako čerstvý majitel super auta CLIO V také řeším trvalé vypnutí S&S.
Již jsem se naučil tuto funkci vypínat po nastartování,ale občas stejně zapomenu.
Proto se chci zeptat....jsou u Tebe nějaké další poznatky,co jsi odpojil spínač kapoty??
Děkuji
Megane 2,1.6 16V,combi,rv2004-prodáno
Peugeot 208 1,2 60kW,rv 2015-prodáno
CLIO V Tce90,67kW,rv.2022-uplně nové, zatím spokojenost.

sac11
Starting member

Příspěvek od sac11 » pát bře 03, 2023 12:30

Ja som to odpojil asi pred 2 týždňami a zatiaľ všetko o.k.
Clio Zen 1.0 TCe 100 74 kW čierna 8/2020

Tomlu
Junior member

Příspěvek od Tomlu » pon bře 06, 2023 14:44

Já sem to vyřešil odpojením konektoru od senzoru baterie a stop&start i inteligentní nabíjení jsou deaktivovány bez jakékoliv chyby.
Renault CLIO V 1.0 TCe 67kW Intens - rv. 08/2021
Renault CLIO Grandtour 1.2 TCe 87kW Intens/BOSE - rv. 02/2018, červená flamme, LED Pure Vision, R-link Evolution
Renault CLIO Grandtour 1.2 16V 55kW Intens - rv. 03/2015 - R.I.P.
Renault CLIO Grandtour 1.2 16V 55kW Expresion - rv. 10/2008 - R.I.P.

Odpovědět

Zpět na „Renault Clio V“