SCENIC IV

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.
Odpovědět
Bakterius
Starting member
Příspěvky: 76
Registrován: pon lis 06, 2017 17:39
Bydliště: Brno

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Bakterius » úte čer 05, 2018 12:13

Tak to je mazec, vůbec ti nezávidím už jen to že musíš být hodně otrávený a zklamaný. Já byl na reklamaci s převodovkou a byla uznána, vyměnili všechny ložiska. Teď půjdu zkrz ostřikovače, když je seřídím tak se po chvíli zase vrátí do špatné polohy, kdy stříkají za auto (dobrý tak na cyklisty 😁)jsem z Brna kdyby se chtěl někdo sejít a pokecat 😁

Banana
Advanced member
Příspěvky: 365
Registrován: stř úno 22, 2017 15:01

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Banana » úte čer 05, 2018 12:35

To spatne ulozeni tlumicu, to mi take mirne vrzalo hlavne v zime, takze mi to vymenili, pry znama zavada :-) Jinak snad vsechno OK, to je opravdu smula koupit takovy kazovy kousek.
Jeste mi trochu vrzaji pri male rychlosti brzdy ale to pry neni zavada , ale moc se mi to nezda, protoze to dela porad i po vycisteni, takze to budu pozorovat :-)
Renault Grand Scenic IV 1.2 Energy TCe 130, Premium Edition.

Bakterius
Starting member
Příspěvky: 76
Registrován: pon lis 06, 2017 17:39
Bydliště: Brno

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Bakterius » úte čer 05, 2018 12:43

Brzdy taky pískají takže na to kouknu a uvidíme, vrzání tlumičů v zimě vyřešili promazáním, teď je teplo takže klid 😁

Banana
Advanced member
Příspěvky: 365
Registrován: stř úno 22, 2017 15:01

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Banana » úte čer 05, 2018 12:51

Bakterius píše:
úte čer 05, 2018 12:43
vrzání tlumičů v zimě vyřešili promazáním, teď je teplo takže klid 😁
Je nutne trvat na vymene ulozeni tlumicu, az nastane zima. Obavam se, ze promazani dlouhodobe nepomuze. Renault o tomto vi a meli by opravu proplatit .
Renault Grand Scenic IV 1.2 Energy TCe 130, Premium Edition.

Uživatelský avatar
jaggerl
Advanced member
Příspěvky: 339
Registrován: stř bře 26, 2014 16:56

Re: SCENIC IV

Příspěvek od jaggerl » úte čer 05, 2018 12:51

Jo a málem bych zapomněl a problémy s řazením, občas nelze zařadit jednička. Špatně se řadí z 1 na dva, občas se při zařazení rychlosti ozve rána, stalo se to tak 3x a na pátý a šestý stupeň převodovka hučí. Aktuálně Renault nemá řešení, mám prý počkat, až převodovka klekne zcela, tedy parádní přístup:).
Renault Scenic IV 1.3 TCe 103kW, ZEN, Modrá Cosmos.

Uživatelský avatar
jaggerl
Advanced member
Příspěvky: 339
Registrován: stř bře 26, 2014 16:56

Re: SCENIC IV

Příspěvek od jaggerl » úte čer 05, 2018 12:52

Banana píše:
úte čer 05, 2018 12:51
Bakterius píše:
úte čer 05, 2018 12:43
vrzání tlumičů v zimě vyřešili promazáním, teď je teplo takže klid 😁
Je nutne trvat na vymene ulozeni tlumicu, az nastane zima. Obavam se, ze promazani dlouhodobe nepomuze. Renault o tomto vi a meli by opravu proplatit .
Je to tak, promazani pomuze jen kratce. Snad je ulozeni modifikovane, u Talismana to nekteri resi uz po 3.
Renault Scenic IV 1.3 TCe 103kW, ZEN, Modrá Cosmos.

Bakterius
Starting member
Příspěvky: 76
Registrován: pon lis 06, 2017 17:39
Bydliště: Brno

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Bakterius » úte čer 05, 2018 12:54

Tlumiče vyměnit nechcou, převodovku udělali bez problémů

Uživatelský avatar
jaggerl
Advanced member
Příspěvky: 339
Registrován: stř bře 26, 2014 16:56

Re: SCENIC IV

Příspěvek od jaggerl » úte čer 05, 2018 12:58

Bakterius píše:
úte čer 05, 2018 12:54
Tlumiče vyměnit nechcou, převodovku udělali bez problémů
jenom uložení tlumičů. Převodovku mi nikdo nevyřešil, což mě celkem sere. Až bude čas, tak to budu řešit v servisu v Německu, v ČR je to fakt očistec.
Renault Scenic IV 1.3 TCe 103kW, ZEN, Modrá Cosmos.

Bakterius
Starting member
Příspěvky: 76
Registrován: pon lis 06, 2017 17:39
Bydliště: Brno

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Bakterius » úte čer 05, 2018 13:33

Je docela zajímavý že autorizované servisy Renault v ČR nejsou jednotní

Uživatelský avatar
jaggerl
Advanced member
Příspěvky: 339
Registrován: stř bře 26, 2014 16:56

Re: SCENIC IV

Příspěvek od jaggerl » úte čer 05, 2018 13:44

Bakterius píše:
úte čer 05, 2018 13:33
Je docela zajímavý že autorizované servisy Renault v ČR nejsou jednotní
Mě by spíše překvapil opak:), ono dost nefunguje technické oddělení Renault ČR, tedy servisy často o problému ani neví.
Renault Scenic IV 1.3 TCe 103kW, ZEN, Modrá Cosmos.

Uživatelský avatar
jaggerl
Advanced member
Příspěvky: 339
Registrován: stř bře 26, 2014 16:56

Re: SCENIC IV

Příspěvek od jaggerl » úte čer 05, 2018 18:57

Bakterius píše:
úte čer 05, 2018 12:54
Tlumiče vyměnit nechcou, převodovku udělali bez problémů
A kde jsi řešil převodovku? Měl jsi podobný problém? Víš co bylo vyměněno? Díky
Renault Scenic IV 1.3 TCe 103kW, ZEN, Modrá Cosmos.

Bakterius
Starting member
Příspěvky: 76
Registrován: pon lis 06, 2017 17:39
Bydliště: Brno

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Bakterius » úte čer 05, 2018 19:08

Řešil jsem to u Pokorného v Brně. Blbě se řádilo z dvojky na trojky a zpět, měnili všechny ložiska

Uživatelský avatar
jaggerl
Advanced member
Příspěvky: 339
Registrován: stř bře 26, 2014 16:56

Re: SCENIC IV

Příspěvek od jaggerl » úte čer 05, 2018 20:11

Hmm, tak to je snad jediný slušný servis v ČR, tedy v Praze je peklo vedle pekla, jezdim mimo Prahu, ale take to neni zazrak.
Renault Scenic IV 1.3 TCe 103kW, ZEN, Modrá Cosmos.

Bakterius
Starting member
Příspěvky: 76
Registrován: pon lis 06, 2017 17:39
Bydliště: Brno

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Bakterius » úte čer 05, 2018 20:34

Tak to je blbý, najít opravdu dobrý servis je v dnešní době problém

tenco
Starting member
Příspěvky: 8
Registrován: pát čer 16, 2017 17:07

Re: SCENIC IV

Příspěvek od tenco » stř črc 04, 2018 17:10

Dnes zrazu prestala zobrazovat navigacia komplet audio, menu atd.... jedine nabehne na zaciatku logo R-Link a dalej cierny displej. Prehravanie, ovladanie pod volantom funguje. Displej ale ostava stale cierny. Poradite co s tym?

Bakterius
Starting member
Příspěvky: 76
Registrován: pon lis 06, 2017 17:39
Bydliště: Brno

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Bakterius » stř črc 04, 2018 17:39

Zkus úplný restart, stiskni zapínací tlačítko (volíme) tak na 10 sekund, dokud se ne vypne. Jinak asi servis

tenco
Starting member
Příspěvky: 8
Registrován: pát čer 16, 2017 17:07

Re: SCENIC IV

Příspěvek od tenco » stř črc 04, 2018 18:29

Dik, pomohlo...

Bakterius
Starting member
Příspěvky: 76
Registrován: pon lis 06, 2017 17:39
Bydliště: Brno

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Bakterius » stř črc 04, 2018 18:30

Není zač

Banana
Advanced member
Příspěvky: 365
Registrován: stř úno 22, 2017 15:01

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Banana » pát črc 06, 2018 10:18

To zamrzani R-linku se mi loni stavalo celkem casto a letos uz nic, asi pomohl upgrade systemu. 😀😀
Renault Grand Scenic IV 1.2 Energy TCe 130, Premium Edition.

Bakterius
Starting member
Příspěvky: 76
Registrován: pon lis 06, 2017 17:39
Bydliště: Brno

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Bakterius » pát črc 06, 2018 10:31

Samozřejmě by bylo dobré aspoň jednou měsíčně kouknu na net jestli je něco nového. R-Link v autě si sám neřekne

Banana
Advanced member
Příspěvky: 365
Registrován: stř úno 22, 2017 15:01

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Banana » pát črc 06, 2018 10:42

Bohuzel Rlink2 se ve Scenicu neda upgradovat svepomoci, musi se do servisu a tam maji tak rok starou verzi. Porad napriklad neni optimalni to sparovani s telefonem, sice lepsi nez predtim, ale stejne to obcas vypada, a to mam Iphone, takze byvch ocekaval, ze to bude vyladene ☹️☹️☹️☹️.
Renault Grand Scenic IV 1.2 Energy TCe 130, Premium Edition.

Bakterius
Starting member
Příspěvky: 76
Registrován: pon lis 06, 2017 17:39
Bydliště: Brno

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Bakterius » pát črc 06, 2018 10:46

Mám RLink 2 a pomocí flashky a USB nemám problém. RLink 2 je uděláný tak, aby se už nemuselo do servisu, je to tuším od verze systému 3...

Kissman
Advanced member
Příspěvky: 277
Registrován: stř led 24, 2018 01:22

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Kissman » pát črc 06, 2018 13:40

Tak tak ;) taky jsem updatovatl sam... zadny servis :)
TCe 160 EDC

Banana
Advanced member
Příspěvky: 365
Registrován: stř úno 22, 2017 15:01

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Banana » pát črc 06, 2018 17:16

Jakou mate verzi Rlinku? Ja mam verzi 3.3.16.941 a pres internet lze pouze mapove podklady navigace, R-link nikoliv ☹️
Renault Grand Scenic IV 1.2 Energy TCe 130, Premium Edition.

Kissman
Advanced member
Příspěvky: 277
Registrován: stř led 24, 2018 01:22

Re: SCENIC IV

Příspěvek od Kissman » pát črc 06, 2018 18:44

7.0.24.126
TCe 160 EDC

Odpovědět

Zpět na „Renault Scénic IV“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Kissman, rk69 a 1 host