Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
peragenije
Starting member
Příspěvky: 24
Registrován: sob úno 08, 2014 19:09

Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od peragenije » sob pro 12, 2020 18:25

Zdravim vsechny, nevi nahodou nekdo jak je to v talismanu s druhou sadou kol s cidlem tlaku v pneu? Da se to nejak naprogramovat abych nemusel nic resit pri prezuti na letni/zimni kola? Vim ze nektere laguni umi naprogramovat druhu sadu kol ale musi se to nejak prepinat pres diagnostiku tak jestli neco takoviho funguje i v talismanu nebo je este chytrejsi a nemusi se ani nic prepinat, proste ze na kazde kolo budu nastavene 2 cidla a auto rozpozna ktere cidlo je aktivni a zobrazi aktualni tlak v pneu. Nechce se mi totiz 2x rocne furt jezdit do pneuservisu a prezuvat pneu na kola takze bych si poridil este jednu sadu kol s cidlem tlaku a budu si prezuvat sam doma. Dokaze mi s tim nekdo poradit?

zdeno255
Senior member
Příspěvky: 1104
Registrován: úte črc 21, 2015 13:37

Re: Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od zdeno255 » ned pro 13, 2020 08:49

Iba to vyresetuješ na palubnom PC a načíta si ich samé.

peragenije
Starting member
Příspěvky: 24
Registrován: sob úno 08, 2014 19:09

Re: Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od peragenije » ned pro 13, 2020 08:53

To znamena ze nacitani novych cidel tlaku v pneu se da resetovat nejak pres menu na radiu? Diagnostiku na OBD2 konektor nemam takze pokud se to musi delat pres ni tak mi je to k nicemu...

zdeno255
Senior member
Příspěvky: 1104
Registrován: úte črc 21, 2015 13:37

Re: Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od zdeno255 » ned pro 13, 2020 13:22

Nepotrebuješ nič. V menu palubného počítača si to resetuješ. Pozri si príručku ako resetovať tlak v pneumatikách.

peragenije
Starting member
Příspěvky: 24
Registrován: sob úno 08, 2014 19:09

Re: Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od peragenije » ned pro 13, 2020 14:05

Ale nejde o to resetovat tlak v pneu ale pridat dalsi sadu kol do palubniho PC krome tech stavajicich.

kadliiik
Experienced member
Příspěvky: 738
Registrován: úte črc 03, 2018 10:29

Re: Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od kadliiik » ned pro 13, 2020 14:39

Ale tím resetem se ti načtou nové ventilky co jsou zrovna na kolech, ještě jednou, nepotřebuješ nic.
Kadjar 1.2 TCe LIMITED, 6/2018, Modrá Cosmos

peragenije
Starting member
Příspěvky: 24
Registrován: sob úno 08, 2014 19:09

Re: Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od peragenije » ned pro 13, 2020 14:41

Aha, tak to je super, znamena staci pouze sehnat druhu sadu kol s cidlama, vymenit na aute, resetovat PC a ono se to samo nacte?

kadliiik
Experienced member
Příspěvky: 738
Registrován: úte črc 03, 2018 10:29

Re: Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od kadliiik » ned pro 13, 2020 16:11

Ano, čidla koupit určitě v Renaultu, mají je zdaleka nejlevnější.
Kadjar 1.2 TCe LIMITED, 6/2018, Modrá Cosmos

peragenije
Starting member
Příspěvky: 24
Registrován: sob úno 08, 2014 19:09

Re: Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od peragenije » pát čer 11, 2021 17:20

Tak jsem si kupil nove cidla tlaku v pneu a to i presny kod v Renaultu, poridil druhu sadu kol a kdyz jsem je vymenil a zresetoval tlak v pneu tak mi furt pise zjistovani rozmistneni kol treba i 10 minut a furt nic takze nevim co dal, jak je zprovoznit. Kupil jsem je nove v Renaultu ale menil jsem je v jinem pneuservisu takze tam mi proste jenom namontovali nove cidla na kola, obuli gumy a nafoukli. Je potreba nejak aktivovat nove cidla nebo neco? Puvodni cidla tlaku funguji bez problemu jenom nove se mi nenacitaji v talismanu.

auto-radce
Junior member
Příspěvky: 142
Registrován: pon úno 03, 2020 14:26

Re: Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od auto-radce » sob čer 12, 2021 08:57

Auto si vždy pamatuje jednu sadu snímačů tlaků (tedy 4 ks). Jakmile nasadíte druhou sadu s novými snímači (tedy jiné 4 kusy), je třeba provést načtení aby o nich auto "vědělo". To stejně je však třeba udělat zase na jaře.
Ve zkratce: auto si pamatuje buď letní nebo zimní komplet - ten druhý je vždy třeba znovu načíst.
Ne každý pneuservis to zvládne načíst - většinou Vás pošlou do autorizáku, ať si to tam "vyřešíte".
Grand Scenic III 1,6 dCi 96 kW 2012

peragenije
Starting member
Příspěvky: 24
Registrován: sob úno 08, 2014 19:09

Re: Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od peragenije » sob čer 12, 2021 10:25

To je sice hezky ale presne na tohle jsem se ptal tady pred pul rokem a ostatni mi tvrdili ze to jde. Kdybych vedel ze to takhle nepujde tak bych si nekupoval dalsi sadu novych cidel na kola. Ted i kdyz si prohodim kola tak jsem porad zavislej na servisu ktery mi znovu nacte cidla a prave tomuhle jsem se chtel vyhnout a proto jsem se tady ptal jak to tedy je.

kadliiik
Experienced member
Příspěvky: 738
Registrován: úte črc 03, 2018 10:29

Re: Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od kadliiik » ned čer 13, 2021 08:43

Zresetovat, jet a vydržet. Může to trvat i déle než 10 minut, než se ventilky načtou.
Kadjar 1.2 TCe LIMITED, 6/2018, Modrá Cosmos

peragenije
Starting member
Příspěvky: 24
Registrován: sob úno 08, 2014 19:09

Re: Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od peragenije » pon čer 14, 2021 18:57

Jezdil jsem v sobotu asi 2,5h po dalnici z Prahy po Nyrany a zpatky a furt nic. Proto jsem tak zoufali z tihle situace. Uz jsem si pres skrite menu v radiu vypnul TMPS ale jedine co se stalo ze jsem si vypnul ikonku v menu ale na palubnim PC mi porad blika kontrolka a hlaska abych zkontroloval cidla tlaku v pneu nebo neco takoviho, nevim to takhle presne z hlavy.

RaRo
Starting member
Příspěvky: 2
Registrován: sob úno 20, 2021 12:41

Re: Druha sada kol s cidlem tlaku v pneu

Příspěvek od RaRo » úte zář 14, 2021 10:09

Ja som kupoval tiež novú sadu zimných kolies plus čídla na tlaky. V pneuservise mi nacipoval každé koleso. To znamená, že práve predné, ľavé predné, pravé zadné, ľavé zadné. Aby auto vedelo, ktoré čidlo ku ktorému kolesu patrí. Teraz keď prehodim doma kolesá, tak len dám vyreserovat v počítači (v rádiu) a nebahnú mi nové. Takže bez toho cipovania v servise ti tlaky nenabehnu, lebo nemá čo čítať. Stačí ti to urobiť len raz a viac už do servisu chodiť nemusíš, kľudne si ich prehadzuj doma.

Odpovědět

Zpět na „Talisman“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host