Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.
Clio50valec
Starting member
Příspěvky: 39
Registrován: stř lis 16, 2016 16:54
Bydliště: Mladá Boleslav

Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od Clio50valec » úte říj 16, 2018 16:20

Dobrý deň
Aj keď mi bolo odporučené nejakím ňoumou, aby som už žiadne rady nedával, poradím jednu vec. Ak chcete mať v aute ECO mód a nemáte ho. Dá sa veľmy jednoducho nainštalovať. Viem iste že to funguje pri dísloch a benzinákoch 0,9 aj 1,2 by to malo. U 1,2 atmosféry neviem. Stači odlupnuť plast pri ručnej brzde, vybrat ten plastový štvorec , kde by malo byť tlačitko do neho sú napojene drôtiky ak s koncovkou. Treba kúpit tlačitko ECO. Ja som ho kúpil v renaulte, kde ma presviedčali že moje auto ECO mod nemá, lebo tam nie je od výroby. Stojí 48 € . Stačí už len drátiky zasunút do spínača ECO a ten vsunút na miesto toho kuska plastu čo tam bol. Veľmy jednoduché robota na 5 minút a zvládnu to aj ženy.
Spínač by mal pekne svietit v tme, ďalej sa vám.na budíku zobrazí zelený nápis eco po aktivácii spínača. Ale čo je najpodstatnejšie úplňe sa zmeňí chovanie motora. V meste mi ukazovalo spotrebu 1,6 - 2,2 l . Proste odporúčam. 50 € je síce dosť, ale auto dostane novú funkciu, ktorá aj ušetri plno penazí.

Uživatelský avatar
radek_banana
Starting member
Příspěvky: 50
Registrován: úte čer 02, 2015 16:55

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od radek_banana » úte říj 16, 2018 18:38

48 euro je vazne super cena, to stoji vechny tlacitka tolik?
Clio IV 1.2 16V D4F

Uživatelský avatar
Jean ViC
Člen RCČR
Příspěvky: 2074
Registrován: úte úno 22, 2005 19:09

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od Jean ViC » stř říj 17, 2018 09:03

ja to u GT mam ECO asi zaple porad, a tlacitkem SPORT zapinam sviznejsi mod...
zkuste si koupit tlacitko SPORT ....

jinak zajimave jak jen nedali tlacitko, pritom i draty tam jsou
CLIO IV GT 120 EDC Grandtour 2016 Obrázek
Prodano: CLIO III 1.2 TCe 74kW 20th Anniversary 3dv. Glacier White 2010 Obrázek
Prodano: CLIO II 1.2 16V 55kW Authentique 2001 5dv. Obrázek
Prodano: CLIO II 1.2 8V 43kW VAN 2000 Obrázek

grexx
Starting member
Příspěvky: 22
Registrován: úte bře 08, 2016 17:12

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od grexx » pát říj 19, 2018 06:12

já mám 1,2 atmosféru a dráty tam jsou taky vyvedené jen jsem zatím nezkoušel. To originál tlačítko, je tlačítko nebo vypínač ?

Uživatelský avatar
drbiker
Starting member
Příspěvky: 53
Registrován: pát říj 09, 2015 11:54
Bydliště: Vyškovsko

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od drbiker » pát říj 19, 2018 20:53

S tím tlačítkem máš pravdu, kabeláž je vždy natažena, stačí demontovat záslepku a dokoupit tlačítko ECO.
Eco režim ale pro motory 1,2 (atmo) a 0,9 TCe nedoporučuji, tyto motory neoplývají výkonem, Eco režim ještě sníží výkon a spotřebu moc nesníží.
Bývalý kolega z práce s Cliem 0,9 TCe ve výbavě Intens jej má a říkal, že motor na eco režim je hodně líný.
Já s 0,9 TCe bez eco režimu se dokážu se spotřebou dostat i pod hodnotu udávanou výrobcem, tj. 5 /100 km, zde je důkaz:
http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=i ... bd32ad86e5
Jinak se přikláním k názoru uživatele Jean Vic, raději bych koupil tlačítko SPORT...
Renault Clio IV 0,9 TCe 66 kW, 2016, výbava Limited

grexx
Starting member
Příspěvky: 22
Registrován: úte bře 08, 2016 17:12

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od grexx » sob říj 20, 2018 10:56

Zdravím, do toho konektoru vedou tři dráty, černý, modrý, bílý , nevíte někdo které dva na zkoušku sepnout, abych věděl zda eco mód je funkční než koupím tlacitko ?

grexx
Starting member
Příspěvky: 22
Registrován: úte bře 08, 2016 17:12

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od grexx » ned říj 21, 2018 09:45

Tak odzkoušeno na 1,2 atmo Eco mód taky funkční, jak se tu psalo motor je hodně líný, ale dá se využít při jízdě ve meste. Zatím najeto jen pár km takže posoudit co to udělalo se spotřebou je ještě brzy, uvidím příští týden až budu jezdit do práce.

petermat
Starting member
Příspěvky: 5
Registrován: ned říj 21, 2018 19:31

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od petermat » ned říj 21, 2018 19:38

Zdravím ,kde sa dá kúpiť to eco tlačítko? Ešte sa chcem opýtať či sa dá nejako zapnúť tá ledka čo má svietiť podľa štýlu jazdy. Ďakujem za odpoveď.


Clio50valec
Starting member
Příspěvky: 39
Registrován: stř lis 16, 2016 16:54
Bydliště: Mladá Boleslav

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od Clio50valec » úte říj 23, 2018 14:11

Som rád, že to funguje aj na 1,2 atmosfére. Ja som s tým na 0,9 spokojný auto je sice líjne ale spotreba klesne o liter. Tlačítko sa dá kúpiť iba v Renalte na objednávku, nenašiel som ho v katalogu ziadnej firmy zaoberajúcej sa predajom dielov. Čo sa týka tlačidla SPORT. Neviem kďe je umiestnené. Viem ze renault clio RS má miesto tlačitka ECO tlačitko RS Drive. Nemyslim si ale, že by po zakúpeňí tochto tlačítka bolo z mojej 0,9 tce clio RS. Ďalšia vec renault asi predáva svoje autá vo full vybave, iba jednotlivé funkcie nezapojí. Je to asi jednduchšie časovo,finančne, personalne. Čiže aj ten obdĺžňiček, čo ukazuje hospodárnosť jazdy sa dá podĺa mňa jedniducho zapnúť.

kompre
Starting member
Příspěvky: 14
Registrován: pon říj 22, 2018 09:48

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od kompre » úte říj 23, 2018 15:39

Pochybujem o tom poklese spotreby o liter, budu to radovo jedna dve tri desatiny max. To iste vies simulovat aj ty opatrnejsim sliapanim na pedal.. Je to podla mna len premapovanie plyn pedalu. Mam 0,9tce grandtour euro 6c so start stopom a rekuperaciou. Mam na tom za par dni nabehanych 160km, takze je tazko hodnotit spotrebu ktoru mam po BA + okresky momentalne na urovni 5,6l (surovy motor od 0km) eco mam zapnute od zaciatku. Jazdil som s kratkym cliom 0,9 tce (200km) bez eco, start stopu a rekuperacie a dostal som sa s lahkou nohou na okreskach + mesto na 4,5l. Nizsie to uz nepojde, aj keby clovek mal a zapol 3 tlacitka.

Alebo si bez zapnuteho tlacitka na to sliapal az moc... vtedy by ten pokles so zapnutym eco rezimom mohol byt logicky vacsi.

Uživatelský avatar
renault841
Advanced member
Příspěvky: 334
Registrován: úte lis 03, 2015 17:13

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od renault841 » úte říj 23, 2018 16:34

Prostě otupí reakce plynu, nic moc jiného to ani dělat nemůže. Jinak k té vybavenosti auta, to je prostě tím, že je tolik kombinací výbavy, že by se ve fabrice zbláznili, dělat pro každé auto individuální svazky drátů.
<> Renault Grand Modus 1.2TCe LPG | Obrázek

kadliiik
Junior member
Příspěvky: 168
Registrován: úte črc 03, 2018 10:29

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od kadliiik » úte říj 23, 2018 18:01

Nevím jak konkrétně u Clia, ale u jiných modelů ECO mód nejen přemapuje plynový pedál, ale také šetří třeba na tepelném komfortu - auto začne v zimě hůře topit, případně v horku naopak méně chladit.

Jinak to, že je tam připravená nějaká funkce, které jen chybí tlačítko, až tak zvláštní není. Třeba téměř všechny Scenic II mají tempomat, stačí si napájet správné odpory k nějakým univerzálním tlačítkům a člověk má tempomat za 150 Kč. I tady to tlačítko není potřeba kupovat za tak hroznou cenu, viz. ten odkaz od mikarik. Stačí si koupit pěkné tlačítko za 50 Kč v GM nebo podobném obchodě, navrtat si ho do té záslepky co tam je a zapojit ho.
Kadjar 1.2 TCe LIMITED, 6/2018, Modrá Cosmos

Uživatelský avatar
renault841
Advanced member
Příspěvky: 334
Registrován: úte lis 03, 2015 17:13

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od renault841 » úte říj 23, 2018 22:29

Přesně tak, vlastně všechno tak nějak utlumí. Utlumí to výkon, klimatizaci, topení a nejsem si i jistý, jestli si nezačne asistent řazení říkat dřív o vyšší rychlost.
<> Renault Grand Modus 1.2TCe LPG | Obrázek

Uživatelský avatar
DYK77
Advanced member
Příspěvky: 329
Registrován: pát kvě 05, 2017 21:50
Bydliště: MOST

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od DYK77 » stř říj 31, 2018 21:49

Já doplním jeden můj postřeh, a to že v režimu ECO dává turbo jen poloviční výkon ( tlak ), což je tedy i logické, když se citelně potlačí výkon motoru. Normálně bych se na použití ECO režimu vykašlal, protože mám raději, když je plná síla k dispozici hned, bez nějakého přepínání ( jak tu padlo, k úspoře stačí nemít těžkou nohu ), ale za studena mi u přeplňovaných motorů TCe přijde ECO jako dobrá pomůcka jak šetřit turbo a potažmo i motor bez toho, aniž by se člověk musel hlídat a nenakládal tomu hned s nezahřátým olejem. Něco málo jsem k tomu psal tady v tématu "Vlastní úpravy, vylepšení a vychytávky" ...:::PDF:::...
Renault Clio IV GrandTour GTline 1.2TCe 120
Obrázek

MF56
Starting member
Příspěvky: 17
Registrován: pát lis 30, 2018 16:16

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od MF56 » sob úno 09, 2019 15:10

Prosím, jak se ptá kolega "petermat" jde nějak aktivovat kontrolka eco jízdy. a co mne osobně dohání k slzám je abcence teploměru, ano je tam modrá kontrolka (můž jí věřit)? Není nějaká možnost,třeba přes mobiní appku teplotu sledovat? Díky. Clio IV 0,9 75k.

Uživatelský avatar
renault841
Advanced member
Příspěvky: 334
Registrován: úte lis 03, 2015 17:13

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od renault841 » sob úno 09, 2019 15:17

Sledovat by to mělo jít přes takové ty levné OBD II diagnostiky, kdy se poté přenáší informace třeba přes bluetooth do telefonu. A je spousta aplikací, které pak umí sledovat, teplotu, otáčky a takové ty základní informace. :)
<> Renault Grand Modus 1.2TCe LPG | Obrázek

MF56
Starting member
Příspěvky: 17
Registrován: pát lis 30, 2018 16:16

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od MF56 » sob úno 09, 2019 17:51

Asi tuším o co jde , takovej bazmek do zástrčky diagnostiky. Děkuji moc za radu. A ještě jsem pročítal manual a tam je že ta barevná kontrolka eco jízdy jde automaticky,mám tři dny Clio a zatím ujeto 72km ,ale nic mi to neukazuje. Možná dražší model?

lostsoul
Starting member
Příspěvky: 12
Registrován: pát zář 28, 2018 09:09

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od lostsoul » ned úno 10, 2019 08:13

Nainstaluj si do mobilu aplikaci R&GO, telefon přes bluetooth spáruj s autem a můžeš sledovat teplotu i bez diagnostiky.

Kontrolka ECO nesvítí jen tak, je třeba mít tuto funkci v autě, a vypínačem ji zapnout.
Clio Grandtour IV 1.2 16V D4F

MF56
Starting member
Příspěvky: 17
Registrován: pát lis 30, 2018 16:16

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od MF56 » ned úno 10, 2019 14:20

Děkuji vám za rychlou odpověd. R&GO se mi nedří spárovat ,hláška že nemám placenou verzi? No prubnu doladit. Myslime oba tu oválnou kontrolku ve stedu pod pocitačem co má svítit zeleně,žlutě a hnědě, podle mé jízdy? Hezký den.

lostsoul
Starting member
Příspěvky: 12
Registrován: pát zář 28, 2018 09:09

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od lostsoul » ned úno 10, 2019 20:38

Nic takového tam není, žádná kontrolka, která svítí podle stylu jízdy. R&GO je zdarma, nic se neplatí.
Clio Grandtour IV 1.2 16V D4F

MF56
Starting member
Příspěvky: 17
Registrován: pát lis 30, 2018 16:16

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od MF56 » ned úno 10, 2019 22:31

Manual :jízda eco ( 1/2), odstavec 2.12,. Ukazatel stylu jízdy 2. Já jí tam mám pod ukazatelem otevřených dveří?? Ale nemusi být funkční.

lostsoul
Starting member
Příspěvky: 12
Registrován: pát zář 28, 2018 09:09

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od lostsoul » pon úno 11, 2019 06:52

Tak už jsem to našel, pro aktivaci teto funkce je třeba mit R-Link multimediální systém.
Clio Grandtour IV 1.2 16V D4F

Clio50valec
Starting member
Příspěvky: 39
Registrován: stř lis 16, 2016 16:54
Bydliště: Mladá Boleslav

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od Clio50valec » pon úno 11, 2019 13:07

Uz mam tu apku stiahnutu idem ju vyskusat som zvedavy ci mam r link system. K tej kontrolke ta viem ze funguje na clio RS. A este asi na full vybave to ale neviem isto. Mi ostatny ju tam mame ale nic nerobi. Ak ju chces zapojit, skus rozobrat pristrojovu dosku a ak tam bude trcat drat ,zasstrc ho do konektoru a je to. Jednoduche, staci rozobrat polku interieru 😂🤣 to zvladnes daj potom vedet co a ako to dopadlo

Uživatelský avatar
renault841
Advanced member
Příspěvky: 334
Registrován: úte lis 03, 2015 17:13

Re: Nainštalovanie ECO modu, ak ho nemáte

Příspěvek od renault841 » pon úno 11, 2019 13:50

Na YT je video, jak si to tam borec dodělal. Konektor by tam měl být, stačí zajít koupit to tlačítko. :)
<> Renault Grand Modus 1.2TCe LPG | Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Renault Clio IV“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host