Media Nav Evolution

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.
Odpovědět
LADIN 1
Starting member
Příspěvky: 4
Registrován: stř srp 31, 2016 14:18

Media Nav Evolution

Příspěvek od LADIN 1 » stř srp 31, 2016 14:58

Ahoj všem.
Moje první dojmy - Captur 1,2 Tce (manuální převodovka) edice LIMITED.
Najeto 500km. Jsem velice spokojený. Motor má slušný zátah, spotřeba kolem 6l/100km.

Zatím jediná vada na kráse: Media Nav Evolution - konkrétně navigace. Překvapilo mně, že u navigace nainstalované v autě se nedá zadat v adrese číslo popisné. Tlačítko není zvýrazněno. Umí jen "křižovatka ulic", což je pro navigování naprosto nedostatečné. V manuálu, který jsem dostal s autem (str.6) tato možnost je. Auto je vyrobeno nedávno a v navigaci byly instalovány mapy: ČR 2014.Q4, Slovensko 2014.Q4, zákl.mapa 2013.06, software 6.0.4. Provedl jsem bezplatnou aktualizaci (dle manuálu záruka do 90dnů po dodání vozidla- str.21) na Naviextrans Toolbox. Bohužel, ani po aktualizaci nejde navolit číslo popisné. Pro navigování naprosto nepředstavitelná věc. Požádal jsem o řešení na infocentrum@renault.cz. Předpokládám, že pokud zaplatím nehoráznou sumu peněz, tak by to šlo.
Máte někdo stejný problém?
LADIN 1
Captur 1,2 Tce

petrxy
Starting member
Příspěvky: 97
Registrován: pon srp 15, 2005 08:33

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od petrxy » pát zář 02, 2016 07:46

Ahoj,
pokud hledám cíl v malém městě, tak č.p. nejde zadat. Pokud hledám cíl ve větším městě, dovolí mi to zadat i č.p.
Já to vidím spíš jako problém mapových podkladů než vlastní navigace.

LADIN 1
Starting member
Příspěvky: 4
Registrován: stř srp 31, 2016 14:18

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od LADIN 1 » pát zář 02, 2016 08:58

Naprosto souhlasím. Mně č.p. nefungují nikde. Pokud vím kam jedu, zadám "Bod na mapě". Uvidíme co Renault podpora na můj problém odpoví.
Ale s přibývajícími kilometry stoupá i moje spokojenost s autem.
LADIN 1
Captur 1,2 Tce

A.M
Starting member
Příspěvky: 25
Registrován: sob bře 10, 2018 12:42

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od A.M » stř bře 28, 2018 21:06

Ahoj
Netuší někdo, jak často se aktualizuje originální verze map pro Media Nav, nebo kdy bude vydaná nějaká aktuálnější. Na webu pro aktualizaci je verze 2017Q2. Jde mi o to, že mam jednu aktualizaci od registrace na nové auto zdarma (90 dní od koupě auta) a nerad bych tuto aktualizaci vyplýtval na 2017 a za týden vyšla aktualizace 2018:-). V novém autě 2/2018 mapy 2016Q2

poutom
Starting member
Příspěvky: 2
Registrován: pát dub 06, 2018 00:42

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od poutom » pát dub 06, 2018 00:57

Ahoj,
je celkem jedno, jak často se aktualizují mapy. Po koupi je lhůta 90 dní na bezplatnou aktualizaci, potom už je to placené. Já jsem udělal účet, počkal jsem asi 87 dní a aktualizoval. Nějaká aktualizace proběhla, jak systému, tak map. Teď už to po mě chce další:( V létě jedu na dovču, tak si jí , ač nerad, zaplatím.
Snad jsem pomohl....

rendustr
Starting member
Příspěvky: 5
Registrován: úte kvě 01, 2018 09:01

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od rendustr » úte kvě 01, 2018 09:11

Zdravím, mám takový dotaz: psal jsem i na jiné fórum, ale zatím žádná rada. Spároval jsem přes Bluetooth Huawei P10 bez problémů. Příjmu hovor uskutečním vše OK. Ale nevím proč mám v Media nav v zobrazení kontaktů pouze 43 kontaktů. V mobilu jich je 135? Víte někdo proč se mě nezobrazí všechny kontakty v media nav? Když mě volá číslo, které mám v telefonu uložení,ale nevidím ho v media nav v kontaktech, tak se na obrazovce media nav normálně napíše kdo volá třeba Jirka. To samé je i při spárování jiného telefonu třena samsungu. Díky za radu.

A.M
Starting member
Příspěvky: 25
Registrován: sob bře 10, 2018 12:42

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od A.M » úte kvě 01, 2018 11:49

Záleží na tom, kde máš konkrétní číslo uloženo. Zobrazuje čísla v paměti telefonu, ne čísla uložená na SIM

rendustr
Starting member
Příspěvky: 5
Registrován: úte kvě 01, 2018 09:01

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od rendustr » úte kvě 01, 2018 12:46

A.M píše:
úte kvě 01, 2018 11:49
Záleží na tom, kde máš konkrétní číslo uloženo. Zobrazuje čísla v paměti telefonu, ne čísla uložená na SIM
Díky za odpověď, Mám v nastavení kontaktů navoleno paměť telefonu na kartě SIM nemám žádný kontakt uložený. To byla první věc, kterou jsem kontroloval.

Uživatelský avatar
DYK77
Advanced member
Příspěvky: 269
Registrován: pát kvě 05, 2017 21:50
Bydliště: MOST

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od DYK77 » stř kvě 02, 2018 19:54

Zkus třeba spárovat jiný telefon s vícero kontakty jak 43, jestli to bude stejné.
Renault Clio IV GrandTour GTline 1.2TCe 120
Obrázek

rendustr
Starting member
Příspěvky: 5
Registrován: úte kvě 01, 2018 09:01

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od rendustr » stř kvě 02, 2018 20:24

DYK77 píše:
stř kvě 02, 2018 19:54
Zkus třeba spárovat jiný telefon s vícero kontakty jak 43, jestli to bude stejné.
Ahoj, otestoval jsem telefon Samsung galxy S5 neo mám s věm kolem 100 kontaktů ale na media nav ten samý výsledem zobrazeno v kontaktech pouze 43

Uživatelský avatar
DYK77
Advanced member
Příspěvky: 269
Registrován: pát kvě 05, 2017 21:50
Bydliště: MOST

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od DYK77 » stř kvě 02, 2018 20:33

Pokud už proběhlo i upgrade systému, tak dál mě nic nenapadá :roll:
Renault Clio IV GrandTour GTline 1.2TCe 120
Obrázek

rendustr
Starting member
Příspěvky: 5
Registrován: úte kvě 01, 2018 09:01

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od rendustr » čtv kvě 03, 2018 15:16

Ano upgrade systému jsem udělal mám verzi medi nav 9.1.1 kterou jsem dělal přes aplikaci Dacia Media Nav Toolbox.

rendustr
Starting member
Příspěvky: 5
Registrován: úte kvě 01, 2018 09:01

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od rendustr » pát kvě 04, 2018 18:34

Problém vyřešen. Vše jede již OK. Chtělo to aktualizovat media nav na nejnovější verzi, která vyšla to je 9.1.1 což jsem měl udělané, ale ještě navíc, smazat všechny spárované telefony v Bluetooth v media nav to samé odebrat i v Bluetooth na telefonech. Restart telefonu, vapnutí zapnutí media nav a nové provedení spárování telefonů. :)

Uživatelský avatar
DYK77
Advanced member
Příspěvky: 269
Registrován: pát kvě 05, 2017 21:50
Bydliště: MOST

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od DYK77 » pát kvě 04, 2018 23:33

:t18:
Renault Clio IV GrandTour GTline 1.2TCe 120
Obrázek

Alijosha
Starting member
Příspěvky: 6
Registrován: stř srp 08, 2018 19:28

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od Alijosha » stř srp 08, 2018 19:54

Ahoj všem, mám drobný problém ohledně Media Nav v Capturovi. Pokoušel jsem se aktualizovat mapy atd. a nějak jsem to pošmoulil a od té doby nejde navigace vůbec. Nenašel by se tu někdo velice hodný a ochotný, kdo by mi mohl poskytnout funkční zálohu kompletního Media Navu? Kdyžtak mě kontaktujte pomocí SZ, děkuji.
Kamarádka dělá vynikající 3D dorty

Uživatelský avatar
DYK77
Advanced member
Příspěvky: 269
Registrován: pát kvě 05, 2017 21:50
Bydliště: MOST

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od DYK77 » stř srp 08, 2018 22:18

Ahoj. Co jsi na tom pošmoulil?
Potřebuješ kopii souborů co rádio ukládá na Flash, nebo to co uloží PC na Flash?
Tedy zajímalo by mě, jestli jde obnova SW cizí zálohou takto "znásilnit". Myslím si, že zálohy z rádia můžou mít nějaké své identifikační číslo. Také třeba záleží na verzi SW v rádiu a "neskřížíme" to. Ale pokusit se o to můžeš.
Renault Clio IV GrandTour GTline 1.2TCe 120
Obrázek

Alijosha
Starting member
Příspěvky: 6
Registrován: stř srp 08, 2018 19:28

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od Alijosha » čtv srp 09, 2018 06:07

Aktualizoval jsem rádio tak "úspěšně", že nejde navigace vůbec. Obnova do továrního nastavení též nefunguje. Rádio jako takové funguje, jen nejde navigace a operace s tím spojené, tedy ani vytvořit otisk na USB atd.. Zjistil jsem, že v průběhu aktualizace odešlo USB ze kterého jsem aktualizoval a nejspíš se odmazal (nedohrál) nějaký soubor. Moc se v tom nevyznám, ale řekl bych, že problem bude někde v souborech Storage card co jsou přímo v rádiu, proto bych potřeboval komplet zálohu funkčního rádia (souborů), co jsou uvnitř rádia. Buď bych to tím rovnou obnovil, nebo bych se v horším případě (pokud by to nešlo takto) mohl chytit toho, že bych zjistil, jaký soubor a kde chybí.
Kamarádka dělá vynikající 3D dorty

Uživatelský avatar
DYK77
Advanced member
Příspěvky: 269
Registrován: pát kvě 05, 2017 21:50
Bydliště: MOST

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od DYK77 » čtv srp 09, 2018 17:28

Takže udělám klasicky to co každý, když chce upgradovat rádio a zažíná tím, že vloží USB disk do rádia a rádio na něj uloží soubory aktuální verze. To vezmu a pošlu Ti to třeba v RAR. Takhle nějak to myslíš?
Renault Clio IV GrandTour GTline 1.2TCe 120
Obrázek

Alijosha
Starting member
Příspěvky: 6
Registrován: stř srp 08, 2018 19:28

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od Alijosha » čtv srp 09, 2018 20:00

Přesně to mám na mysli (přesně to, co jsem neudělal já na začátku :D), o nic jiného mi celou dobu nejde, jen jsem se asi pořádně neuměl vyžvejknout. Jen bych potřeboval následně vědět, jakou verzi softwaru máš (abych věděl, ohledně té zálohy) a nepral to pak na jinou a dík tomu nebyl stále tam, kde jsem teď.
Kamarádka dělá vynikající 3D dorty

Uživatelský avatar
DYK77
Advanced member
Příspěvky: 269
Registrován: pát kvě 05, 2017 21:50
Bydliště: MOST

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od DYK77 » sob srp 11, 2018 15:38

Aktualizoval jsem tak před měsícem, dám vědět verzi. Zítra, tedy v neděli, to skočím stáhnout, nejpozději v pondělí.
Renault Clio IV GrandTour GTline 1.2TCe 120
Obrázek

Alijosha
Starting member
Příspěvky: 6
Registrován: stř srp 08, 2018 19:28

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od Alijosha » ned srp 12, 2018 18:12

Děkuji mnohokrát, to mě velice pomůže k tomu, abych dal rádio opět do kupy ;-)
Kamarádka dělá vynikající 3D dorty

Uživatelský avatar
DYK77
Advanced member
Příspěvky: 269
Registrován: pát kvě 05, 2017 21:50
Bydliště: MOST

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od DYK77 » pon srp 13, 2018 23:56

Jukni na to jestli je to ono ... ZÁLOHA
Flash byla před stažením zformátována a vše co tam rádio uložilo jsem sem vložil do RAR. Verze SW 9.1.3

Renault Media Nav Toolbox mi hlásil po vložení Flashky do PC aktualizaci, aktualizovaný obsah z Flash je uložen ZDE
Renault Clio IV GrandTour GTline 1.2TCe 120
Obrázek

Alijosha
Starting member
Příspěvky: 6
Registrován: stř srp 08, 2018 19:28

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od Alijosha » úte srp 14, 2018 17:45

Děkuji, vyzkouším a dám vědět ;-)
Kamarádka dělá vynikající 3D dorty

Alijosha
Starting member
Příspěvky: 6
Registrován: stř srp 08, 2018 19:28

Re: Media Nav Evolution

Příspěvek od Alijosha » úte srp 14, 2018 18:01

Děkuji, vyzkouším a dám vědět ;-)
Kamarádka dělá vynikající 3D dorty

Odpovědět

Zpět na „Renault Captur“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host