Od vtedy som najazdil cca 9500km a po case som zacal pozorovat zvysenu hladinu oleja. V 12/2019 som isiel s autom do servisu. Riesenie servisu bolo odcerpanie oleja a preprogramovanie riadiacej jednotky, nakolko do oleja sa dostava benzin. Na moje prekvapenie ma pozvali asi o 3 tyzdne na kontrolu. Pri kontrole zistili, ze sa stav nezlepsil a chybne je vraj vstrekovacie cerpadlo. Cerpadlo na celom svete pre tento motor neexistuje a musi sa na zakazku vyrobit a doporucili mi jazdit "co najmenej"

Dufam, ze oprava poruchy sa nebude riesit styom "pokus-omyl" az do doby vymeny celeho motora.
Ma niekto podobnu skusenost s tymto motorom?
Este by som sa chcel spytat, akym sposobom si meriate hladinu oleja s meracou tyckou? Ja ju mozem aj 10x vytiahnut a utriet a vzdy je spinava od oleja na inych miestach.
Prepokladal som pri kupe 1.3TCe, ze uz su tieto problemy vychytane z predchadzajucej 1.2TCe, kde mi menili cely motor (po opravach "pokus-omyl" sa postupne znicili 2 piestne kruzky zo 4 a taktiez aj valce - megane grandtour) ale som sa velmi sklamal.