Aktualizacia R-link

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.
Odpovědět
vendolino
Starting member
Příspěvky: 86
Registrován: stř čer 12, 2019 17:21

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od vendolino » čtv bře 05, 2020 18:24

Joo 3.3.15 nebo 2.2.15 přehrát v servise na 7 nebo 8 nebo nový modul R-link2 už s novým software,ale za skoro 9tisíc!Ta přeinstalace je pro servis taky dost náročná cca 4-5 hodin!
Kadjar 1.2Tce LIMITED 9/2018 Red Flamme

vendolino
Starting member
Příspěvky: 86
Registrován: stř čer 12, 2019 17:21

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od vendolino » čtv bře 05, 2020 18:26

Kadjar 1.2Tce LIMITED 9/2018 Red Flamme

kozoroh67
Starting member
Příspěvky: 2
Registrován: ned zář 06, 2020 18:36

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od kozoroh67 » ned zář 06, 2020 18:43

lubost píše:
sob led 25, 2020 17:21
Aj toto som mal napozerane... ale tiez sa mi nedarilo... az som v jednom videu videl, ako namiesto klikania palcom pouziva pero, ktore je prisposobene na ovladanie dotykovych displejov... a kedze takych pier mam doma niekolko, tak som to skusil s tymto perom. Klasicky postup do Menu, Multimedia, Nastavenie, Foto, start vozidla, vlozil USB kluc, pockal tych 45 sekund a klikol najprv vlavo, potom 12x vpravo... a bol som tam... (prvy vstup vlavo ostal povodny USB, kde mam hudbu, vlozil som ho do toho druheho vstupu... to bola tiez zmena oproti povodnym pokusom).
Samozrejme Android auto nebolo aktivne, povolil som to, taktiez aj sledovanie videa (aj ked to asi v zivote nepouzijem, ale aspon na skusku). nasledne navrat, dlhe vypnutie (aby prebehol restart). Po zapnuti a pripojeni mobilu hned v R-linku nabehla ponuka na prepojenie Android auta...
Takze idem do mobilu nainstalovat Waze (co snad bude aj na zrkadlenie bezplatne), potom pozriem Sygic, lebo tam som kdesi zachytil od nich ponuku (mam ho oficialne) za nejakych 30 € na prepojenie do Android auta... ale kedze minule z Piestan ma to domov tvrdohlavo navigovalo cez Dolny Kubin a Polsko (najprv som sa obaval, ze Strecno je opat uzavrete), tak s tym doplatkom budem asi opatrny (pretoze nic zavrete nebolo a bol som po dialnici doma skor, ako keby som isiel cez Polsko (aj ked to bolo o nejakych 10 km blizsie). Mozno overim este raz nastavenie...

Sorry za dlhsi prispevok, ale snad niekomu pomoze...

PS: Okrem klasickeho suboru s koncovkou LGE som tam mal aj s koncovkou WLS, ked sa mi nedarilo to tym palcom naklikat a v niektorych prispevkoch sa spominal aj tento subor (DbgEnable.wls... adresar DEBUG)

Lubo

PS2: vie mi niekto do SS poslat pripadny link, kde by boli podrobne popisane moznosti uprav? aj v EN jazyku... islo by mi napr. o pipanie nezapnuteho pasu vodica, spolujazdca (skratenie sucasnych dvoch minut, ci kolko to pipa), ale aj ine moznosti uprav...
Zdravím, tak jsem postupoval přesně podle tohoto návodu a do Developer mode jsem se ani po 120 nedostal. Tak už nevím jak na to. Firmware mám 7.0.24.161. Jediné čeho jsem si všiml, tak když dám USB z auta do compu a spustím r link 2 toolbox, tak mi to nabídne aktualizaci firmware zase na 2.x.xx.xxx, i když mám update na 7.0.xxxxx

nera738
Advanced member
Příspěvky: 294
Registrován: sob říj 31, 2009 08:22

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od nera738 » stř zář 09, 2020 16:01

No, ja som klikal až kým nenabehol. A funguje. Raz alebo dvakrát hore,,, už si nepamätám a asi 12 alebo 13 krát dole.
Koleos II 2.0 Dci 2018 128kw 4x4 cvt
Scenic 1.9 dci 2006 FAP 85 kw
Clio 1,5 dCI 2001

kozoroh67
Starting member
Příspěvky: 2
Registrován: ned zář 06, 2020 18:36

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od kozoroh67 » stř zář 16, 2020 08:06

lubost píše:
pát led 24, 2020 20:11
Podarilo sa niekomu na verzii 7.0.24.161 dostat sa do toho "developer mode" menu za pomoci adresara Debug a suboru DbgEnable.lge na USB kluci, ako je to popisovane na forach ci youtube? Skusam presne podla tych videi, popisov, ale nejako sa tam neviem dostat :-(

Lubo
Já se tam na 150 dostal :D Včera jsem si řekl, že to zkusím naposledy. Zformátoval jsem flasku 2.0 nahrál soubory (vytvořil jsem i soubor s příponou .wls a postupoval jsem přesně dle návodu. Jak se mi ani po 15 ťuknutí vpravo dole nic nedělo, tak jsem nasraně asi 10x rychle zaťukal na to samé místo vpravo dole a najednou jsem tam byl! Chce to opravdu velkou trpělivost. Zapnul jsem Android Auto Projection, restartoval jsem R-link (dlouhým podržením vypínače). Po napojení telefonu přes USB mi telefon napsal, že chce povolit AndroidAuto a bylo to. Jen se mi nezobrazuje nic nového v R-linku, žádný smartphone a pod. v Multimédiích.

Chtěl jsem se zeptat jakou aplikaci používáte kdo v mobilu na propojení s R-linkem? :D :D :D Jako bych tuto otázku nepoložil. :D :D :D Holt jsem na to šel moc vědecky a komplikovaně :D :D :D
Naposledy upravil(a) kozoroh67 dne stř zář 16, 2020 08:51, celkem upraveno 1 x.

kadliiik
Experienced member
Příspěvky: 626
Registrován: úte črc 03, 2018 10:29

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od kadliiik » stř zář 16, 2020 08:31

Tu otázku úplně nechápu. Buď máš na mobilu android, potom můžeš používat AndroidAuto nebo máš iphone a pak použiješ CarPlay. Anebo máš jiný OS a potom máš leda smůlu nebo se připojíš prostě jen přes bluetooth pro volání a sms či poslech hudby, ale na to žádná aplikace není.

Minulý týden jsem si zas na dovolené s R-linkem užil problémy s připojením. Po finální a zdárné opravě komunikačního modulu na jaře, kdy mi konečně přestaly výpadky připojení přišel i COVID a nebyl jsem od té doby v zahraničí. Minulý týden při překročení hranic se Slovenskem auto ztratilo signál a připojení opět fuč. Další den to ale naskočilo a pak už pořád fungovalo, tedy mimo míst, kde nebyl prokazatelně telefonní signál, protože tam byl offline i mobil. Tak doufám, že se prostě jen potřeboval aktivovat roaming nebo tak něco. Zatím od té doby klid, tak doufám, že nebudu mít problémy znovu.
Kadjar 1.2 TCe LIMITED, 6/2018, Modrá Cosmos

lubost
Starting member
Příspěvky: 59
Registrován: pon bře 06, 2017 19:20

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od lubost » stř zář 16, 2020 13:24

Cez ten developer mode sa daju nejake veci nastavit (hlavne to povolenie Android auta), zapol som si aj to video a zobrazovanie teploty klimy (spominam v inom prispevku).
Mal som však iný problém... minulý rok ešte v rámci záruky menili spínač na sedadle spolujazdca, lebo v lete, počas horúcich dní signalizovalo nezapnutý bezpečnostný pás. Vyzeralo, že na chvíľu to pomohlo, ale tohto roku počas leta sa problém opäť objavil... a keďže na fórach sa spomína možnosť vypnúť túto kontrolu, tak som začal študovať tieto možnosti. Obstaral som si za necelých 15 € OSBD II Bluetooth krabičku, stiahol k tomu soft jednak do mobilu, jednak do notebooku (ddt4all) a pustil sa do nastavovania. Najprv na Demo dátach som sa naučil vyhľadať príslušné nastavenie a potom už išiel naostro v aute.
- vypol som výstrahu nezapnutých bezpečnostných pásov
- povolil som zobrazenie vonkajšej teploty na panely pred vodičom
- povolil som zobrazenie kontroly pri cúvaní, kedy sa zobrazuje aj pred vodičom cez senzory vzdialenosť od prekážky
Následne som si všimol aj novú možnosť vpravo hore, kedy sa zobrazuje graficky aktuálna spotreba, čo tiež potešilo.
Mám za to, že takéto veci by mali byť normálne užívateľsky nastaviteľné. Nemám potrebu nastavovať rôzne systémové veci, ktoré by skutočne mali riešiť iba odborníci v servise, ale práve takéto drobnosti, ak to nejde priamo v rámci nastavenia v aute, tak cez takéto rozšírenie a vhodný, užívateľsky prívetivý soft... Spomínaný soft (ddt4all) asi nie je práve pre úplného laika, ale ak človek vie presne, čo ide meniť a kde to má zmeniť, tak je to OK...
Ak máte niekto ešte zaujímavé užívateľsky nastaviteľné veci pre Kadjara, dajte vedieť (prípadne aj do PM).
Pekný deň

Ľubo

PS2: pokiaľ mám mobil prepojený cez USB kábel cez systémový vstup USB (jeden z tých dvoch), tak pri spustení navigácie Sygic sa zobrazuje vždy na šírku a neukazujú sa tam ďalšie podrobnosti (aktuálna rýchlosť a iné), ako keď prepojím ten mobil iba cez "zapaľovač" a teda iba sa nabíja. Úvodnú ponuku na spustenie Android Auto odignorujem... ale aj tak to má dopad následne na to, čo opisujem vyššie.

lubost
Starting member
Příspěvky: 59
Registrován: pon bře 06, 2017 19:20

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od lubost » stř zář 16, 2020 13:30

chcel som pridat aj obrazok a aj ked ma iba 37 kB, tak ho nechce vlozit:
Omlouváme se, ale bylo dosaženo maximální velikosti příloh.

Lubo

kadliiik
Experienced member
Příspěvky: 626
Registrován: úte črc 03, 2018 10:29

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od kadliiik » stř zář 16, 2020 20:08

Fotky na forum nejde vládat, musíš je uložit jinde (na google disku, rajčeti, čemkoliv) a sem dát pouze odkaz. Bylo by fajn, kdyby jsi nafotil co vše sis zprovoznil a napsal, které položky v dd4all to jsou.
Kadjar 1.2 TCe LIMITED, 6/2018, Modrá Cosmos

Maggic
Junior member
Příspěvky: 173
Registrován: stř pro 25, 2019 17:24

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od Maggic » čtv zář 17, 2020 00:14

lubost - Všechny vychytávky přes "ddt4all" jsou dobré, dle mě až na jednu. To nastavení výstrahy bezpečnostních pásů bych určitě nevypínal a místo toho bych si objednal z Číny(nevím jestli jde i u nás) 2 kusy nádstavců bezpečnostních pásů. Má to více výhod, daleko pohodlněj se zapneš a odepneš, pak když chceš autem jen popojet, žádné zapínání ani výstraha a když chceš jezdit bez zapnutí, taky to jde, aniž by Kadjar jakkoliv protestoval a hlavně při těchto vymoženostech nemáš nic deaktivované.
Renault Kadjar TCe 1.3 117 KW Intens 11/2019, Modrá Iron

lubost
Starting member
Příspěvky: 59
Registrován: pon bře 06, 2017 19:20

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od lubost » čtv zář 17, 2020 08:04

Vypnutie výstrahy bezpečnostných pásov... určite neplánujem jazdiť bez zapnutých pásov. Môj hlavný dôvod bolo sedadlo spolujazdca, ktoré signalizovalo nezapnutý pás aj keď tam nikto nesedel...
Je úplne jedno, či si kúpim vychytávku z Číny alebo to vypnem v samotnom systéme... v oboch prípadoch ak je pás nezapnutý, signalizácia "nesignalizuje". Porušenie predpisov je nezapnutý pás, nie vypnutá signalizácia. Mám za to, že toto by malo byť čisto užívateľské nastavenie. Ale určite budem ešte hľadať možnosť zmeniť čas, počas ktorého v Kadjari to signalizovalo... nestopoval som to, ale asi dve-tri minúty to pípalo, potom to prestalo... čiže ak to nájdem, nastavím interval na 10 sekúnd (ak je možné tento interval skrátiť) a signalizáciu zapnem.

Ľubo

maty307
Starting member
Příspěvky: 43
Registrován: úte črc 23, 2019 14:31

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od maty307 » čtv zář 17, 2020 10:14

Lubo píše
Následne som si všimol aj novú možnosť vpravo hore, kedy sa zobrazuje graficky aktuálna spotreba, čo tiež potešilo.

Že by mi něco uniklo.Toto vidíš někde na displeji před volantem?Popř.dej odkaz na foto
Kadjar 1.3Tce 103kw Intense červená 4/2019

lubost
Starting member
Příspěvky: 59
Registrován: pon bře 06, 2017 19:20

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od lubost » čtv zář 17, 2020 12:08

Narýchlo foto po úpravách:
Obrázek

Lubo

maty307
Starting member
Příspěvky: 43
Registrován: úte črc 23, 2019 14:31

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od maty307 » čtv zář 17, 2020 14:23

Ok,a to si čo povolil?

Těm co to nejde prstem(dotykáčem) se dá prý dostat do DevMod i počítačovou myší(vyzkoušené to ale nemám).Já se tam dostannu v 99% napoprvé prstem rychle během 3-5sekund.

Jinak už by mohly vyjít nové mapy, je to přece jenom už víc jak osm měsíců...
Kadjar 1.3Tce 103kw Intense červená 4/2019

lubost
Starting member
Příspěvky: 59
Registrován: pon bře 06, 2017 19:20

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od lubost » čtv zář 17, 2020 14:46

Ok,a to si čo povolil?
- zobrazenie teploty - príspevok 190
- zobrazenie informácii pri cúvaní - príspevok 279
- a ešte som vypol signalizáciu nezapnutých bezpečnostných pásov - - príspevok 279

Všetko odkazy z tejto stránky: https://www.kadjar-forum.de/index.php/T ... /?pageNo=1

Neviem, ktorý z nich (prvý alebo druhý) umožnil zobraziť tú možnosť grafickej informácii o aktuálnej spotrebe... prišiel som na to iba náhodou pri preklikávaní tohto nastavenia...

Lubo

Maggic
Junior member
Příspěvky: 173
Registrován: stř pro 25, 2019 17:24

Re: Aktualizacia R-link

Příspěvek od Maggic » čtv zář 17, 2020 15:52

Tá aktuální spotřeba, s touto grafikou je zbytečná a nepoužitelná. Když přece někdo chce, zapne si přesnější digitální. Mám pocit, že přes to "ddt4all" tam jde nastavit více zajímavých a použitelných nastavení, musím na to nahlédnout.
Renault Kadjar TCe 1.3 117 KW Intens 11/2019, Modrá Iron

Odpovědět

Zpět na „Renault Kadjar“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host