|
Renault Club ČR / SR diskuzní fórum RCČR a RCSR
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ertin Junior member

|
Zaslal: po červenec 06, 2009 6:50 am Předmět: |
|
|
Tieto subory maju strukturu pre CNI_1... _________________ Megane RT dTi (1999), modrá met., ABS, klima
R19 16V 99kW (1991), modrá met., ABS
Laguna Grandtour Expression 1,9dCi 96kW (2007), CARMINAT CNI_2, Proline B700 17" [225/45]
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Puxo Starting member
|
Zaslal: po červenec 06, 2009 7:22 am Předmět: |
|
|
Linky na mapy som presunul na stranu 31 _________________ Renault Grand Scénic, 2005, 1.9dCi 96kW, Carminat NAVI, Panorama
Naposledy upravil Puxo dne ne červenec 26, 2009 11:24 am, celkově upraveno 3 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ondrusek Starting member

|
Zaslal: st červenec 08, 2009 2:04 pm Předmět: změna jazyka |
|
|
Odpověď pro: hotsanny
Díky, na tyhle francouzské stránky jsem se už díval. Dokonce jsem si tam našel aktualizační CD k mé navigaci, ale jazyk se mi změnit nepodařilo. Po vložení CD proběhla jakási aktualizace (úspěšná) na novější verzi, ale bez možnosti přidat další jazyk. A když jsem na to šel obráceně a v navigaci jsem dal nejdříve změnu jazyka a po výzvě o vložení jazykového CD jsem ho tam dal, tak taky nic.
Buď dělám chybu v postupu nebo pomocí tohoto CD žádné jazyky přidat nelze.
Zkoušel jsem vypálit i další CD, které tam jsou k dispozici, ale ty už nejsou určeny pro moji verzi navigace a po vložení se neděje vůbec nic.
Na druhou stranu jsem si už celkem zvykl na "Trudi" a pokyny a menu v němčině mi nedělají větší potíže. _________________ Ond (aktuálně:Laguna II, r.v. 2001, 1,9 dCi)
dříve Laguna I, r.v. 1997, 2,0 LPG a ještě dříve Renault 19 Chamade 1,4, r.v. 1992 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
hotsanny Starting member
|
Zaslal: čt červenec 09, 2009 7:48 am Předmět: Re: změna jazyka |
|
|
| ondrusek napsal: | Odpověď pro: hotsanny
Díky, na tyhle francouzské stránky jsem se už díval. Dokonce jsem si tam našel aktualizační CD k mé navigaci, ale jazyk se mi změnit nepodařilo. Po vložení CD proběhla jakási aktualizace (úspěšná) na novější verzi, ale bez možnosti přidat další jazyk. A když jsem na to šel obráceně a v navigaci jsem dal nejdříve změnu jazyka a po výzvě o vložení jazykového CD jsem ho tam dal, tak taky nic.
Buď dělám chybu v postupu nebo pomocí tohoto CD žádné jazyky přidat nelze.
Zkoušel jsem vypálit i další CD, které tam jsou k dispozici, ale ty už nejsou určeny pro moji verzi navigace a po vložení se neděje vůbec nic.
Na druhou stranu jsem si už celkem zvykl na "Trudi" a pokyny a menu v němčině mi nedělají větší potíže. |
Ak prebehla aktualizacia SW tak CD je OK a tym padom aj zmena jazyka by mala ist v pohode.
Ono nie je to uplne "user friendly" navigacia v svojej pamati moze mat naraz len dva jazyky cize ak chces zmenit jazyk tak najskor musis vybrat, ktory z dvoch jazykov chces zmenit tym, ze nan kliknes a potom ti vybehnu moznosti dalsich jazykov (ak mas vlozene SW cd samozrejme) a vyberies si jazyk, ktorym nahradis ten, ktory v navi nechces.
Cize po vymene budu v navigacii znova dva jazyky, ale jeden z nich (alebo aj oba ak zmenis obidva) budu tebou pozadovane.
Vyskusaj sa s tym trochu pohrat, pripadne si najst niekde podrobny manual ako sa jazyk v navi meni  _________________ Renault laguna II 2001 1.8 16V privilege |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
sergej73 Junior member

|
Zaslal: pá červenec 10, 2009 1:35 pm Předmět: |
|
|
inac vsimli ste si v tych novych mapach to graficke farebne zlepsenie rieky,zeleznice,zastavane plochy alebo sa mi to len zda  _________________ Renault Laguna II 10/2001 1,9dCi Initiale, 88kw/120k, ;Vyhřívané sedačky; ABS; Tempomat; Přední mlhovky; 8 airbagů; Metalíza; Zrcátka v elektrice; Vyhřívané přední sklo; Palubní PC; Kožený interiér; Dálkové ovládání; Centrální zamykání; Venkovní teploměr; Všechna okna v elektrice; Navigace-Carminat CNI I; 17"ALU kola |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Puxo Starting member
|
Zaslal: pá červenec 10, 2009 2:11 pm Předmět: |
|
|
| sergej73 napsal: | inac vsimli ste si v tych novych mapach to graficke farebne zlepsenie rieky,zeleznice,zastavane plochy alebo sa mi to len zda  |
Áno, rieky sú tam oveľa širšie a tuším aj moderšie. Aj malý potok je tam zaznačený ako široká rieka. _________________ Renault Grand Scénic, 2005, 1.9dCi 96kW, Carminat NAVI, Panorama |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pete26 Starting member

|
Zaslal: po červenec 13, 2009 8:39 am Předmět: Nefungujú mapy |
|
|
čaute.
Napálil som si mapu východnej europy a navi mi ju nechce zobrať. Kedže neviem po nemecky vie mi niekto poradiť čo s tým. Vypisuje mi : Diese CD enthält kein Karten material. Nur reise informationen sind verfugbar.
Alebo som to zle napálil? _________________ Laguna II Grandtour privilege, 2.2dCi 110kW, 2003 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
FN Starting member
|
Zaslal: po červenec 13, 2009 8:32 pm Předmět: Re: Nefungujú mapy |
|
|
| Pete26 napsal: | čaute.
Napálil som si mapu východnej europy a navi mi ju nechce zobrať. Kedže neviem po nemecky vie mi niekto poradiť čo s tým. Vypisuje mi : Diese CD enthält kein Karten material. Nur reise informationen sind verfugbar.
Alebo som to zle napálil? |
Východní Evropa mi také nechodí a ostatní jsem nezkoušel, přikládal jsem to roku výroby. Nicméně fakt je, že starší verze pro CNI_1 mi fungovaly i v této. _________________ Renault Laguna I Combi, 1.8 16V, 2000 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
fano Starting member
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 8:40 am Předmět: |
|
|
Zdravim Vas
som majitelom vozidla Laguna Grandtour 2006 s navigaciou a v prvom rade by som sa chcel podakovat zato ze som si odtailto stiahol mapu a vdaka nej rozchodil a sfunkcnil moju navigaciu.este raz dakujem prispievatelom. kedze mam nav. CNI2 chcem sa spytat ci uz niekdo stahoval mapy aj pre tuto navigaciu.ja som ich stiahol z tejto adresy ale nejdu mi.niekde robim chybu alebo neviem.budem rad ak to niekdo skusi a napise ci to rozchodil .dakujem
http://www.grafamania.net/others/soft_all/74364-navteq-vdo-dayton-20092010-europa-paket-9-cd.html |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kotny Starting member
Založen: 29. 08. 2008 Příspěvky: 29 Bydliště: Brezová pod Bradlom, SLOVENSKO
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 8:59 am Předmět: |
|
|
Ja sa tiež pripájam k poďakovaniu... Som vážne rád, že vďaka tomuto fóru môžem využívať svoju navigáciu...A tie nové mapy sú vážne lepšie farebne spracované ako predchádzajúce... S napaľovaním nemám žiadne problémy, navi všetko číta...Napalujem vždy na VERBATIM cez NERO, najpomalšou rýchlosťou!!! Ešte raz ďakujem... _________________ Laguna II 1.9dCi Privileg, 88kW (120 PS), CARMINAT farebná, FULL výbava, r.v.2003
Megane II 1.5dCi, 78kW (106 PS), r.v.2006 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ondrusek Starting member

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 11:05 am Předmět: nefunkční mapy |
|
|
Zdravím, mám tady pár informací pro ty, kterým nefungují po vypálení mapy.
Už je to tady sice 100x probrané téma, tak ještě jednou.
Chyba bude nejspíš ve vypalování.
Po stažení jednotlivých archivů z netu, je rozbalíte třeba ve WinRaru a vznikne vám jeden soubor s příponou ISO.
To ale ještě není konkrétní mapa, ale pouze obraz pro vypálení (čili něco jako příprava pro vypálení). Tento soubor se nevypaluje přímo na CD, ale použije se volba VYPÁLIT OBRAZ NA DISK (takhle je to v NERU).
Vypalovací program si načte informace z ISO souboru a na CD vypálí už použitelné mapy.
Po správném vypálení vám na CD vznikne cca 5 samostatných souborů s příponami (img, cue, ccd, sfv, sub). Někde ve foru tady najdete jejich přesné názvy.
Pokud jste tedy použili při vypalování prostou volbu ZAPSAT DATA (popř.: VYPÁLIT DATOVÉ CD, podle typu programu) a máte na výsledném CD jediný soubor s příponou ISO, tak vám jej navigace nemůže načíst, protože se nejedná o mapové podklady. To je ta německá hláška, na kterou se ptal kolega "Pete26" o pár příspěvků výše.
Snad jsem vám trochu pomohl se zorientovat.
Já jsem každopádně úspěšně vypálil a odzkoušel všechny mapy, na které jsou předchozí odkazy. Mám Lagunu II r.v. 2001, takže asi nejstarší barevná CD navigace (CN1) a mapy fungují.
Kdo má DVD navigaci CN2, tak bude muset hledat na správném fóru k DVD navigaci. Tyhle odkazy jsou jen na mapy pro CD navigaci CN1.
Holt prostě nestačí jen dobře řídit auto, ale musíte být zdatní i v práci s počítačem.  _________________ Ond (aktuálně:Laguna II, r.v. 2001, 1,9 dCi)
dříve Laguna I, r.v. 1997, 2,0 LPG a ještě dříve Renault 19 Chamade 1,4, r.v. 1992 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
fano Starting member
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 11:23 am Předmět: |
|
|
| dik Ondrousek za rady ako vypalit CD. Ja mam CNI2 navigaciu ale CD nie DVD takze myslim ze som tu spravne.Moja otazka znela ci niekdo stahoval navigaciu ktoru som zverejnil a ak ano ci mu fungovala.Dik |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ondrusek Starting member

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 11:33 am Předmět: |
|
|
Člověk se pořád učí a to jsem si myslel, že mám v těch navigacích jasno.
Vycházel jsem z té tabulky přehledu navigací, na kterou už tady byl několikrát odkaz.
Každopádně dík za info. _________________ Ond (aktuálně:Laguna II, r.v. 2001, 1,9 dCi)
dříve Laguna I, r.v. 1997, 2,0 LPG a ještě dříve Renault 19 Chamade 1,4, r.v. 1992
Naposledy upravil ondrusek dne út červenec 14, 2009 11:40 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
fano Starting member
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 11:35 am Předmět: |
|
|
| ahoj skus stiahnut tie moje a daj vediet ci ti idu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
fano Starting member
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 11:36 am Předmět: |
|
|
| ertin napsal: | | Pre CNI2 by sa tu tiež nič nenašlo? |
skus stiahnut tie moje a daj vediet ci ti isli |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
fano Starting member
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 11:39 am Předmět: |
|
|
| ondrusek napsal: | Člověk se pořád učí a to jsem si myslel, že mám v těch navigacích jasno.
Vycházel jsem tady z té tabulky, na kterou už tady byl několikrát odkaz.[img]
Každopádně dík.[/img] |
neboj aj mne trvalo lez som pochopil co za cudo to mam v aute.ale ucim sa stale.teraz som bol na otocku v Prahe a vo Viedni a milo ma potesili TMC spravy.Hlasili mi opravu na dialnici.Aj ukazovali na ktorom km ale to som zistil az ked som pootocil koleckom a nastavil si nie mapu ale len sipky na displeji. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ondrusek Starting member

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 11:58 am Předmět: |
|
|
Taky dobrý postřeh. Na to, že se dá "otočit kolečkem" a změnit styl zobrazení z mapy na šipky, jsem přišel asi po 3/4 roce používání.
Co se mě ale moc nedaří využít je itinerář.
Postupoval jsem podle návodu a přidával místa na trase, ale moc mě to nepřesvědčilo. Jednak prostředí není zrovna uživatelsky friendly a ani v praxi to nějak nejelo podle mých představ. _________________ Ond (aktuálně:Laguna II, r.v. 2001, 1,9 dCi)
|
| Návrat nahoru |
|
 |
fano Starting member
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 12:24 pm Předmět: |
|
|
| ono to je u mna v tom ze nie som moc na cudzie jazyky,takze viac menej typujem co by mohlo mat aku funkciu.hold chyba mi tam nas alebo vas jazyk.mam sice aj navod ale aj ten je pisany pre neviem koho.odkaz je vzdy vo francuzstine ale ja mam navolenu anglictinu lebo vo fancuzskej verzii som sa hned stratil.vies jak som sa vytesoval ked som si dokazal navolit automaticke prepinanie obrazovky na denne alebo nocne.no a teraz u nas zaviedli stale svietenie tak to opat prepinam rucne |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ondrusek Starting member

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 12:44 pm Předmět: přepínání světel |
|
|
Já jsem si po zavedení celodenního svícení dal volbu POUŽÍVAT STÁLE DENNÍ BARVY, takže nic nepřepínám (něco jako IMMER TAG FARBEN). V angličtině by to mohlo být ALWAYS (ONLY) DAY COLOURS.
Jenom, když jsme jeli přes noc do Chorvatska, tak jsem si dal manuálně noční režim.
Jinak mi ty denní barvy nevadí ani když jedu občas někde večer nebo v noci. _________________ Ond (aktuálně:Laguna II, r.v. 2001, 1,9 dCi)
|
| Návrat nahoru |
|
 |
fano Starting member
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 1:42 pm Předmět: |
|
|
| mne zasa v noci tahaju oci.inak dnes ak stihnem skusim pouzit to pridavanie prejazdnych miest.vies mna sere ze s nou neviem robit tak ako ona ponuka rozne nastavenia.som rad ze mi fakci a ukazuje ulice u nas v SR ale viem ze ponuka toho omnoho viac |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ondrusek Starting member

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 2:55 pm Předmět: |
|
|
Někde na tomhle fóru jsem už dřív četl radu. Přepnout jazyk do francouzštiny, pak si podle návodu (kde jsou ukázky francouzsky) nastudovat a aktivovat potřebné funkce a znovu se přepnout do používaného jazyka.
Já mám sice z němčiny jen 2 semestry, ale na boj s navigací to zatím celkem stačí.
Návod vozím pro jistotu sebou vytištěný v kufru.
Jinak je to ale ovládám systémem POKUS/OMYL. _________________ Ond (aktuálně:Laguna II, r.v. 2001, 1,9 dCi)
|
| Návrat nahoru |
|
 |
FN Starting member
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 10:45 pm Předmět: Re: nefunkční mapy |
|
|
| ondrusek napsal: | Zdravím, mám tady pár informací pro ty, kterým nefungují po vypálení mapy.
Už je to tady sice 100x probrané téma, tak ještě jednou.
Chyba bude nejspíš ve vypalování.
Po stažení jednotlivých archivů z netu, je rozbalíte třeba ve WinRaru a vznikne vám jeden soubor s příponou ISO.
To ale ještě není konkrétní mapa, ale pouze obraz pro vypálení (čili něco jako příprava pro vypálení). Tento soubor se nevypaluje přímo na CD, ale použije se volba VYPÁLIT OBRAZ NA DISK (takhle je to v NERU).
Vypalovací program si načte informace z ISO souboru a na CD vypálí už použitelné mapy.
Po správném vypálení vám na CD vznikne cca 5 samostatných souborů s příponami (img, cue, ccd, sfv, sub). Někde ve foru tady najdete jejich přesné názvy.
Pokud jste tedy použili při vypalování prostou volbu ZAPSAT DATA (popř.: VYPÁLIT DATOVÉ CD, podle typu programu) a máte na výsledném CD jediný soubor s příponou ISO, tak vám jej navigace nemůže načíst, protože se nejedná o mapové podklady. To je ta německá hláška, na kterou se ptal kolega "Pete26" o pár příspěvků výše.
Snad jsem vám trochu pomohl se zorientovat.
Já jsem každopádně úspěšně vypálil a odzkoušel všechny mapy, na které jsou předchozí odkazy. Mám Lagunu II r.v. 2001, takže asi nejstarší barevná CD navigace (CN1) a mapy fungují.
Kdo má DVD navigaci CN2, tak bude muset hledat na správném fóru k DVD navigaci. Tyhle odkazy jsou jen na mapy pro CD navigaci CN1.
Holt prostě nestačí jen dobře řídit auto, ale musíte být zdatní i v práci s počítačem.  |
Dobrá rada nad zlato .
Zajímalo by mě, jestli tyhle mapy někdo rozchodil i v Laguně I, kde mi starší verze map pro CNI_1 chodily.
Fakt je, že kompatibilita je uvedena jen od Laguny II.
Ještě zkusím vypalovat nejnižžší rychlostí, ale od toho si také moc neslibuji. _________________ Renault Laguna I Combi, 1.8 16V, 2000 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
fano Starting member
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ondrusek Starting member

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 9:27 am Předmět: |
|
|
No já mám stažený všechny CD s mapama na rok 2009/2010 a fungují mi. Zazálohoval jsem si je na DVD, kde mám uložený všechny archivy i s odkazem na rapidshare.
Mám Lagunu II, r.v. 2001 s CN1 na CD. Do které verze to chceš ty?
Můžu se doma mrknout na ty linky, ze kterých jsem to tahal a dát ti sem odkaz. Kterou konkrétní mapu hledáš? Taky se zkus trochu víc rozepsat, co přesně ti to po vypálení dělá, co je na vypáleném CD za soubory atd..... _________________ Ond (aktuálně:Laguna II, r.v. 2001, 1,9 dCi)
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ondrusek Starting member

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 9:44 am Předmět: |
|
|
Teď jsem znovu procházel tohle fórum a já mám stažené mapy ze strany 28, které tam dal Puxo. Je tam i seznam všech 9 CD ze série. _________________ Ond (aktuálně:Laguna II, r.v. 2001, 1,9 dCi)
dříve Laguna I, r.v. 1997, 2,0 LPG a ještě dříve Renault 19 Chamade 1,4, r.v. 1992
Naposledy upravil ondrusek dne čt červenec 16, 2009 8:23 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|