|
Renault Club ČR / SR diskuzní fórum RCČR a RCSR
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Wasi Experienced member

|
Zaslal: čt březen 27, 2008 9:22 am Předmět: |
|
|
| Ja som mal na to nervy mam CD v25 isiel som asi na 100km vzdialenu trasu ze to reku skusim zapnut a zobrat to cez dediny namiesto po dialnici..Ta blbost ma vracala spet 80 km este 20km pred cielom.Pritom cesty dedin aj nazvy ulic zaznacene mala...Po dialnici to tam trva 1:30 hod, cez dediny som bol za hodinu a navi uplne sklamala |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zet3 Advanced member

|
Zaslal: čt březen 27, 2008 9:57 am Předmět: |
|
|
| Wasi napsal: | | Ja som mal na to nervy mam CD v25 isiel som asi na 100km vzdialenu trasu ze to reku skusim zapnut a zobrat to cez dediny namiesto po dialnici..Ta blbost ma vracala spet 80 km este 20km pred cielom.Pritom cesty dedin aj nazvy ulic zaznacene mala...Po dialnici to tam trva 1:30 hod, cez dediny som bol za hodinu a navi uplne sklamala |
Tak z toho co si napsal, tak zklamala ne NAVI, ale obsluha. Kdyz nechces vyuzivat dalnice, tak si to vypnes, dale jde navolit, jestli chces nejrychlejsi, nebo nejkratsi trasu, atd... Pred pouzitim doporucuji precist navod a jestli ho nemas, tak jde stahnout z netu.  _________________ Laguna Grandtour II 1.9dCi 88kW INITIALE Paris, plná palba |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Wasi Experienced member

|
Zaslal: čt březen 27, 2008 10:09 am Předmět: |
|
|
jo viem ze to ide nastavit a navod na navi som tu dokonca niekde na fore daval sam.Ale necital som . Zadal ciel potvrdil s nastaveniami nerobil nic.Ono ma to aj chcelo navigovat nejakym trasami ktore som nepoznal ale ignoroval som to.Nie vzdy navadzalo na dialnicu.Zaujimave ze v 2/3 sa cesty spajaju do hlavneho tahu a aj odtial to vyhadzovalo blbosti.Pocitacova anglictina mi problem nerobi bola to prva skusenost s CARMINAT mozno casom najdeme spolocnu rec  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiko Člen RCČR
|
Zaslal: čt březen 27, 2008 1:24 pm Předmět: |
|
|
| Smx napsal: | | Jedná se o providera TMC (čili jaké radio Ti to TMC zrovna přináší).. Pokud jich je víc - třeba v zahraničí, tak si můžeš vybrat, kterému dáš přednost.. |
nerozumiem tomu aké rádio ti to TMC dáva.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Smx Advanced member

|
Zaslal: čt březen 27, 2008 3:40 pm Předmět: |
|
|
| tiko napsal: | | Smx napsal: | | Jedná se o providera TMC (čili jaké radio Ti to TMC zrovna přináší).. Pokud jich je víc - třeba v zahraničí, tak si můžeš vybrat, kterému dáš přednost.. |
nerozumiem tomu aké rádio ti to TMC dáva.  |
Ty informace jsou vysílány se signálem toho daného rádia podobně jako třeba RDS, ale pro TMC nemusíš mít přímo naladěné to rádio, co to vysílá - navigace si to najde sama.. V ČR je to třeba Český Rozhlas.. _________________ Renault Laguna Grandtour GT 205k.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ScanX Starting member
|
Zaslal: so březen 29, 2008 5:04 pm Předmět: |
|
|
Ahoj lidi, ted jsem procital cele forum a stejne v tom nemam uplne jasno.
Omlouvam se, ale dal jsem tento prispevek nejprve do sipkove navigace, ale pak jsem si uvedomil, ze se to spise hodi sem.
Kdyz si koupim auto s to jsou Laguny II 2001-2004
1. jsou na to k dispozici ceske mapy nebo jsou jen na tu novejsi po faceliftu od 2005? a je to v cestine?
2. je to plne barevny display? z obrazku se mi zda ze uplne ne
3. pracuje tato navigace dobre nebo-li stoji za to si priplatit aby v aute byla tato navigace?
4. da se na tento display pripojit externi zdroj videa a poustet filmy?
5. nezda se mi ze by to melo 2 sloty na CD a tim padem ze by slo poslouchat CD a zaroven navigovat, nebo se to nejak odklapi?
6. na tomto LCD se zobrazuji i informace o radiu nebo co se vse na nem zobrazuje a kde se pak zobrazuje radio?
Diky moc za odpovedi, nejak v tom tapu a kdybych v tom mel mit jen nejakou starou mapu nemecka, tak je lepsi koupit auto bez navigace. Je levnejsi a ten display tam tak nestrasi  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
janchi Starting member
|
Zaslal: so březen 29, 2008 6:28 pm Předmět: nastavenie casu |
|
|
| Neviete ako sa da nastavit cas v karminate v esapace??Mam ho po nemecky a funkcia uhrzeit je neaktivna neviete ako sa to da nastavit?? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
erti Junior member

|
Zaslal: so březen 29, 2008 7:28 pm Předmět: |
|
|
| ScanX napsal: | Ahoj lidi, ted jsem procital cele forum a stejne v tom nemam uplne jasno.
Omlouvam se, ale dal jsem tento prispevek nejprve do sipkove navigace, ale pak jsem si uvedomil, ze se to spise hodi sem.
1. jsou na to k dispozici ceske mapy nebo jsou jen na tu novejsi po faceliftu od 2005? a je to v cestine?
3. pracuje tato navigace dobre nebo-li stoji za to si priplatit aby v aute byla tato navigace?
5. nezda se mi ze by to melo 2 sloty na CD a tim padem ze by slo poslouchat CD a zaroven navigovat, nebo se to nejak odklapi?
6. na tomto LCD se zobrazuji i informace o radiu nebo co se vse na nem zobrazuje a kde se pak zobrazuje radio?
Diky moc za odpovedi, nejak v tom tapu a kdybych v tom mel mit jen nejakou starou mapu nemecka, tak je lepsi koupit auto bez navigace. Je levnejsi a ten display tam tak nestrasi  |
1. České mapy jsou, ale systém není v češtině a pravděpodobně jen tak nebude.
2. Display je plně barevný.
3. Navigace pracuje dobře, ale stejnou službu udělá externí dokoupená navi.
4. Dá se koupit modul, který umožňuje přehrávat filmy. Myslím že stojí kolem 6000. Ale cena není 100%.
5. Mechanika pro navigaci je v kaslíku. To co je na fotce, je rádio s CD.
6. Zobrazují se tam také informace o rádiu. V horní části obrazovky je řádek, na kterém běží RDS informace z rádia. Hledej v manuálech a stáhni si ho. Tam se vše dočteš.  _________________ Laguna II 2002 1.9DCi GT Sport Privilege 110kW GPS Carminat, Tuning. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Šamša Moderátor
Založen: 10. 07. 2004 Příspěvky: 4747 Bydliště: Vysokomýtsko - Choceňsko
|
Zaslal: so březen 29, 2008 7:47 pm Předmět: |
|
|
Koukám jak blázen, že jsme se na hodinu myšlenkově sešli, ale těsně vedle v šipkový.
| ScanX napsal: | Ahoj lidi, ted jsem procital cele forum a stejne v tom nemam uplne jasno.
Ten obrázek není Carminat8000, ten je jen šipkový. To co je na obrázku je Carminat "barevný", jinak výrobce je VDO Dayton a čeština "zatím" není.
1) Mapy máme nejnovější vč. česka
2) Displej je plně barevný LCD
3) Navigace funguje bezvadně, rozhodně když je možnost auto s ní mít.
4) Přes připojenou redukci na kabel k monitoru to jde: http://www.stualarm.cz/produkt/micarm-video-vstup-renault-carm/
5) Navigační počítač s CD jednotkou je v kastlíku spolujezdce, na obrázku pod ovl. panelem navi je rádio s CD
6) Na displeji se zobrazuje vše, tj. jak rádio tak navi, tak info auta(otevřené dveře a kufr, zapnuté pásy, stav tlaku v pneumatikách)
Tak jestli máš možnost jdi do toho. _________________ Š110LS r.72 50kW->Laguna 2.2D r.94 61kW->Laguna II. 2001 1.9dCi Carminat 79kW@100kW(bmwpower)@8.12.2009 - 110kW(bmwpower) a BMW 635csiA r.87 155kW
-> -> -> -> -> -> + + +  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ScanX Starting member
|
Zaslal: so březen 29, 2008 10:57 pm Předmět: |
|
|
Super, diky za vse
Jeste me napadlo, ze by nemusela byt spatna automaticka prevodovka. Kdyz chces, muzes si radit taky manualne jen pohybem vpred a bez spojky. Nemate ji nekdo? Co jsem koukal tak spotreba by mela byt stejna ale nevim jestli je to taky 6-kvalt. Asi koupim 2.2 Dci - 150 HP. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
eejay Starting member
|
Zaslal: ne březen 30, 2008 11:27 am Předmět: Laguna III - cd navigacia |
|
|
| Smx napsal: | | V Laguně III je DVD navigace a ani jedna z tady zvěřejněných verzí navi Ti tam pasovat zaručeně nebude.. |
Zdravim, som cerstvym majitelom Laguny Grandtour (Initiale) - ale mam tam len cd navigaciu. Dostal som CD s mapami v27. Predavacom som bol uisteny, ze Slovensko je slusne pokryte... na moje prekvapenie je to uplne naopak, dokonca v Nemecku chybaju 300 tisicove mesta... Zhanam preto novsie mapy. Neviete niekto, ci mi budu fungovat tie od pavuky-ho?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
blaikie Starting member
|
Zaslal: ne březen 30, 2008 11:38 am Předmět: Re: Laguna III - cd navigacia |
|
|
| eejay napsal: | | Smx napsal: | | V Laguně III je DVD navigace a ani jedna z tady zvěřejněných verzí navi Ti tam pasovat zaručeně nebude.. |
Zdravim, som cerstvym majitelom Laguny Grandtour (Initiale) - ale mam tam len cd navigaciu. Dostal som CD s mapami v27. Predavacom som bol uisteny, ze Slovensko je slusne pokryte... na moje prekvapenie je to uplne naopak, dokonca v Nemecku chybaju 300 tisicove mesta... Zhanam preto novsie mapy. Neviete niekto, ci mi budu fungovat tie od pavuky-ho?  |
V Laguně III Grandtour to nejde, verze CD, ne DVD |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jirke Senior member

Založen: 21. 12. 2005 Příspěvky: 1013 Bydliště: Hradec Králové
|
Zaslal: ne březen 30, 2008 7:32 pm Předmět: Re: Laguna III - cd navigacia |
|
|
| eejay napsal: | | Smx napsal: | | V Laguně III je DVD navigace a ani jedna z tady zvěřejněných verzí navi Ti tam pasovat zaručeně nebude.. |
Mely by. _________________ * NEW: Laguna II GrandTour 1.9dCi '07 *
ex Renaulty: 2xClio, 2xR19, 4xLaguna I. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Šamša Moderátor
Založen: 10. 07. 2004 Příspěvky: 4747 Bydliště: Vysokomýtsko - Choceňsko
|
Zaslal: ne březen 30, 2008 11:42 pm Předmět: Re: Laguna III - cd navigacia |
|
|
| Jirke napsal: | | eejay napsal: | | Smx napsal: | | V Laguně III je DVD navigace a ani jedna z tady zvěřejněných verzí navi Ti tam pasovat zaručeně nebude.. |
Mely by. |
To že máš německo a slovensko na jednom CD, je tím ,že máš pouze hlavní tahy evropou a tak tam ani ulice nebo vesnice nehledej. _________________ Š110LS r.72 50kW->Laguna 2.2D r.94 61kW->Laguna II. 2001 1.9dCi Carminat 79kW@100kW(bmwpower)@8.12.2009 - 110kW(bmwpower) a BMW 635csiA r.87 155kW
-> -> -> -> -> -> + + +  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Smx Advanced member

|
Zaslal: po březen 31, 2008 12:21 pm Předmět: |
|
|
To se mi nějak nezdá.. Ty jsi koupil Lagunu III a máš tam navigaci s CD? Opravdu? _________________ Renault Laguna Grandtour GT 205k.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiko Člen RCČR
|
Zaslal: po březen 31, 2008 1:17 pm Předmět: |
|
|
| DVD si musiš do L III dokupit asi za 45000 Sk. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Smx Advanced member

|
Zaslal: po březen 31, 2008 1:31 pm Předmět: |
|
|
| tiko napsal: | | DVD si musiš do L III dokupit asi za 45000 Sk. |
Já měl za to, že tu mluvíme o originální navigaci Carminat, a že jiná než DVD se do Laguny III nedodává.. _________________ Renault Laguna Grandtour GT 205k.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
blaikie Starting member
|
Zaslal: po březen 31, 2008 8:50 pm Předmět: |
|
|
| Smx napsal: | | tiko napsal: | | DVD si musiš do L III dokupit asi za 45000 Sk. |
Já měl za to, že tu mluvíme o originální navigaci Carminat, a že jiná než DVD se do Laguny III nedodává.. |
Je to originál Carminat, CD verze, za DVD je skutečně další příplatek.
CD od pavuky tam nejedou...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Smx Advanced member

|
Zaslal: út duben 01, 2008 9:22 am Předmět: |
|
|
Aha.. Až teď jsem se díval na stránky Renaultu a opravdu je tam nějaká CD navigace Carminat..  _________________ Renault Laguna Grandtour GT 205k.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
eejay Starting member
|
Zaslal: út duben 01, 2008 10:24 am Předmět: CD Carminat |
|
|
Diky za odpovede.
V Renaulte sa momentalne vykrucaju, ze netusia, preco k navigacii v novej Lagune davaju CD pre Slovensko len s hlavnymi trasami Europy (a tym je to pre nich vyriesene). Tak to teraz riesim oficialnou reklamaciou. Snad si to svoje CD vezmu naspat aspon za protihodnotu a ja si budem moct objednat aktualne od Navteq...(aj ked ma tento sposob asi tiez pekne nastve, nakolko Europa od Navteq stoji 309 EUR!!!) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiko Člen RCČR
|
Zaslal: út duben 01, 2008 10:56 am Předmět: |
|
|
| Ale hlavné trasy sú aj na DVD.Som zvedavý ako bude vyzerať V28. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiko Člen RCČR
|
Zaslal: út duben 01, 2008 10:59 am Předmět: |
|
|
| Prepáčte špatne som sa vyjadril.Mapa je celkom fajn až na Slovensko kde sú len hlavné tahy.Dufam že ta 28-ka bude lepšia. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ondrusek Starting member

|
Zaslal: st duben 02, 2008 11:32 am Předmět: změna jazyka Carminat Laguna II |
|
|
Ahoj, před týdnem jsem se stal majitelem Laguny II, rok 2001. Od té doby tady pročítám fórum a už jsem si díky vám stahl mapy evropy 2008, fungují bezvadně, včetně čísel popisných (aspoň v Brně). TomTom to sice není, ale k cíli mě přivede.
Mám ale problém se změnou jazyka. V navigaci je jen francouzština a němčina. Odkazy na jazykové CD, které jsem tu našel bohužel nefungují. Jestli mi někdo můžete dát tip na link, kde najdu CD s angličtinou budu rád.
Díky. Ond _________________ Ond (aktuálně:Laguna II, r.v. 2001, 1,9 dCi)
dříve Laguna I, r.v. 1997, 2,0 LPG a ještě dříve Renault 19 Chamade 1,4, r.v. 1992 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
darex Starting member
Založen: 06. 09. 2006 Příspěvky: 73 Bydliště: Ústí nad Orlicí
|
Zaslal: čt duben 10, 2008 10:50 am Předmět: |
|
|
| blaikie napsal: | | Smx napsal: | | tiko napsal: | | DVD si musiš do L III dokupit asi za 45000 Sk. |
Já měl za to, že tu mluvíme o originální navigaci Carminat, a že jiná než DVD se do Laguny III nedodává.. |
Je to originál Carminat, CD verze, za DVD je skutečně další příplatek.
CD od pavuky tam nejedou...  |
No to je mazec a já tak chtěl Lagunu III
Asi ji už ani nechci. Pokud Renault přistupuje ke všemu v našich zeměpisných šířkách jako k problému navigací...
Tak by to stejně nemělo cenu.
Od včerejška mám mapové CD díky "JIRKE"mu které jsem si osobně v Hradci převzal a funguje to v Laguně I. 1999 v oroginal navigaci úchvatně.
Sice tam nejsou nějaké kruháče, co bych myslel, že tam budou a naopak tam zase jsou kruháče, co se dostavěly nedávno, tak nechápu, jak ty mapy dělají ale možná že není potřeba při tvorbě map vycházet ze skutečnosti a z již postavených silnic, ale že to syslejí z plánů, které tady kdysi kdosi schválil a podepsal...
Tahle teorie čeká na ověření, které nastane ve chvíli, kdy dorazím na křižovatku, kterou navigace bude už mít jako kruháč, který zatím leží jen na rýsovacích prknech a doufám, že je teorie mylná.
S tím, co od Jirkeho mám si vystačím, už sama moje navigace není zázračná a je na ní vidět, že má pár let za sebou, ale pořád je to tisíckrát lepší, než nic.
Problém s počeštěním navigace i auta je fatální, firma si celkem nevšímá trhu, který pro ni není lukrativní jako (doplň... Rumunsko?...) některé jiné, ale s tím buď nic nenaděláme nebo to přeložíme sami. _________________ Laguna V6 24V 12/1997
Laguna V6 24V 5/1999 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
FilipJ Starting member
|
Zaslal: ne duben 13, 2008 8:34 pm Předmět: Aktualizace se nezdařila |
|
|
Ahoj všem. Mám malý problém. Mám NAVI6 v Espace (2005) - v němčině napřed jsem hledal mapy ČR (našel, a docela podrobné z roku 2006/7 i s TMC). Pak jsem chtěl nahradit němčinu v systému za ANJ, ale ani s origo CD mi to nešlo (byla tam jen franina). Pak jsem sehnal soft, který byl (tuším) 5.00 (před tím jsem tam měl 5.2(3)) a řekl jsem si, že downgrade by mohl angličtinu nainstalovat, byl omyl... Mechanika mi CD spolkla, objevila se výzva na potvrzení instalace a pak se nic nedělo.... a do teď nejde CD z mechaniky vysunout a ovládací panel bliká (tedy podsvícení) a display je úplně temný... zkoušel jsem i odpojit navi od napětí a nic. Nevíte jak jí znovu nakopnout? JInak díky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|